NOS NieuwsAangepast

Trump: ik heb Israël niet genoemd in gesprek met Russen

'Ik heb Israël niet genoemd'

Tijdens zijn bezoek aan Israël heeft president Trump tegen journalisten gezegd dat hij "het woord of de naam Israël" niet genoemd heeft in zijn recente onderhoud met de Russische minister Lavrov en ambassadeur Kisljak. Tijdens het diplomatieke gesprek zou Trump geheime informatie over IS met de Russen hebben gedeeld, terwijl de bron van die informatie uitdrukkelijk had gevraagd dat niet te doen.

Volgens de New York Times was de gevoelige informatie afkomstig uit Israël. Trumps verzekering van vandaag dat hij Israël nooit heeft genoemd tegenover de Russen is op z'n minst opmerkelijk, omdat tot dusver niemand beweerde dat hij dat wél zou hebben gedaan.

Laptops

De geheime informatie zou gaan over het risico van laptops die door terroristen in een vliegtuig tot ontploffing kunnen worden gebracht. Israël wil niet bevestigen dat die informatie uit Israël komt.

De Israëlische premier Netanyahu, die naast Trump stond tijdens de ontmoeting met de pers, haastte zich de aanwezigen te verzekeren dat de samenwerking tussen de VS en Israël op inlichtingengebied "uitstekend" is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl