Direct naar artikelinhoud
Cyberaanval

22-jarige die WannaCry-aanval stillegde, betreurt zijn 'five minutes of fame'

Marcus Hutchins.

De 22-jarige Marcus Hutchins werd vorige week plots wereldberoemd toen hij erin slaagde de WannaCry-aanval "per ongeluk" te stoppen. Sindsdien wordt de Brit belaagd door de tabloids, die zelfs een foto van zijn huis met bijbehorende wegbeschrijving publiceerden. "Nu moet ik verhuizen."

Hutchins, die tweet onder de naam MalwareTech, beklaagt zich op Twitter over de "enorm opdringerige" Britse tabloids. Hij noemt zijn 'five minutes of fame' "afschuwelijk" en benadrukt dat hij er nooit om heeft gevraagd beroemd te worden. 

Hij beschuldigt de Britse boulevardpers er onder meer van zijn privacy te schenden door zijn vrienden te stalken in een poging meer details over hem te weten te komen. "Tabloids zijn niet geïnteresseerd in het verhaal, ze zijn alleen bezig met het achterhalen van elk detail over de persoon erachter en gaan extreem ver om die te krijgen", schrijft hij. 

Twitter bericht wordt geladen...

Eén krant ging zelfs zo ver dat ze een foto, adres én routebeschrijving naar zijn huis hebben gepubliceerd. "Een van de grootste Britse kranten heeft een foto van mijn huis gepubliceerd, met volledig adres en een routebeschrijving. Nu moet ik verhuizen."

"Dit is waarom ik heb geprobeerd om anoniem te blijven en het liever bij Twitter houd. Jullie zijn allemaal vriendelijk en stalken niet zo veel", aldus Hutchins, die zich later excuseerde voor de "klaagzang".

Twitter bericht wordt geladen...

Lees ook: Was WannaCry gewoon een reclamestunt? (+)