May dreigt met eigen ‘Brexit-rekening’ voor EU (elsevier.nl)


Elsevier is a global information analytics company that helps institutions and professionals progress science, advance healthcare and improve performance ...

door Snuggles in Politiek  ·  88 Reacties

  • 22
  • 1378x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 het gaat erom hoe de contracten getekend zijn.
Volgens mij worden alle verdragen in de EU getekend per land en niet namens de EU.

Omdat er per land getekend is staan deze los van het EU lidmaatschap en blijven ze ook bestaan na het verlaten van de EU
Ze moeten dus meer dan alleen het EU lidmaatschap opzeggen en niet alles kan zo maar opgezegd woorden zonder eerst je verplichtingen na te komen.

Je bent dus lid geworden van een vereniging maar je hebt ook persoonlijk (in dit geval als land) getekend voor de lening van het clubhuis.

Het heeft gewoon veel haken en ogen en net als bij een echtscheiding is de kans klein dat je er beter van wordt

3
51 TheoTheo

Misschien kunnen zij hun lidmaatschap verkopen aan Turkije of de Oekraïne , die staan te popelen en hebben geld zat.
Er staat nergens dat het niet kan question

9
52 charmeur

@49 Zucht. Hoezo btaal ik de overheid zonder vorm van inbreng? Er zijn gemeenteraads, provinciale staten en 2e Kamerverkiezingen die ook een goed beeld geven van wat de bevolking vindt. En dan hebbik het nog niet eens over diverse inspraakprocedures, consultaties en de mogelijkheid ieder gekozen overheidsdienaar direct dmv. email of telefoon te bereiken. me dunkt, U heeft inspraakmogelijkheden genoeg. U moet wel van de mogelijkheden gebruik maken natuurlijk.

3
53 Aliaz

Een goede zet van premier May.

10
54 manpower

De mensen die vinden dat de EU maar een forse slag moet worden toegebracht hebben niet goed in de gaten wie daarvan de rekening gaat betalen......

3
55 HenkG

@16
Bekijk eerst zelf die cijfers nog maar een keer.
13% van de het Britse BPP komt uit export naar de EU omgekeerd 3%.

0
56 Utrecht_83

brussel kan niet tegen zijn verlies en zal waar mogelijk het VK zo moeilijk mogelijk maken, om anderen te laten zien wat er te wachten staat als die van plan zijn ook uit te treden.
bully gedrag dus.

13
57 ongelovenloos

ad @50 De Europese Unie is een unie die houdt van rondpompen van geld. Aan de ene kant draag je veel geld af, aan de andere kant wil je wat terugkrijgen. Voor Nederland bijvoorbeeld is de korting van 1 miljard op de afdracht een voorbeeld hiervan. Voor GB geldt dat zij geld heeft ontvangen voor de aanleg van wegen (uw voorbeeld). Maar dit heeft zij zelf betaald met haar afdracht. Of dacht u dat Oostenrijk deze wegen had betaald (OK, gewoon een voorbeeld, vul maar elk willekeurig land in).
De EU verdeeld dus geld waarbij het meeste geld gaat naar landbouwprojecten zoals de tuinen van de Koningin van Engeland.

8
58 rlw

Gelijk heeft ze, mocht Nederland ooit uit de EU stappen geen stuiver wat zeg ik geen cent meer naar Brussel. We hebben ons lang genoeg als melkkoe laten gebruiken.

7
59 jbruntink

@54 Dat is helemaal geen zet. Holle retoriek, dat is het. Evenals overigens alle voorbarige cijfers die bij de EU tot nog toe aan de oppervlakte zijn komen drijven.

0
60 W. Anstalt

De EU zonder Groot Brittannië 450,657 miljoen inwoners, Groot Brittannië 64,712 miljoen inwoners.
Wie zou wie het meest nodig hebben?

Mijn advies bij niet betalen, o.a. gelijk de kanaaltunnel dicht storten , visumplicht invoeren, hoogste importtarief hanteren en alle Engelse arbeiders terug naar Groot Brittannië .
Zullen we eens kijken wie er aan het kortste eind trekt.

2
61 kenny013

“De Conservatieven worden verwacht die dag een historische overwinning te halen.”


De conservatieven zullen altijd verliezen.

Sterker nog, ze doen niet eens mee. Theresa May voert een persoonlijke campagne. Ze noemt nooit de partij, ze heeft het over “zij en haar team”.

Als je naar haar verkiezingsprogramma kijkt dan valt daar ook nauwelijks de conservatieve partij van Thatcher in te herkennen, laat staan de partij van 4 jaar geleden onder Cameron.

Het is een trend. Trump is geen republikein, nu heb je in Oostenrijk zo’n vogel die de hele conservatieve partij heeft gekaapt (die heet nu niet eens meer OVP :>)), Macron natuurlijk…

1
62 provo

Goed zo May. Hadden wij maar zo'n anti eurofiel van dat kaliber in Nederland.

11
63 Lucien80

@63 May is niet eens anti-EU. Wat dat betreft zou je haar nog het best opportunisme kunnen verwijten.

1
64 W. Anstalt

@28 @61

De Britten exporteren niet veel naar de EU dus die importheffingen voor ons tegen Britse producten zullen niet veel uithalen, behalve de eigen consument in de vingers snijden omdat die dan meer moeten betalen.

Ze importeren juist veel uit de EU maar als je daar importheffingen op gaat toepassen verlies je juist concurrentiekracht. Dan zullen de Britten gewoon bij Brazilië, de VS, China, enz hun inkopen doen. Tot nu toe konden ze dat niet omdat de EU dat vrijwel onmogelijk maakte met haar hoge importheffingen maar zonder de EU kunnen ze dat dus wel waardoor de prijzen zullen dalen.

Voorbeeld: Chinese zonnepanelen. De EU heeft de import van deze producten verboden tenzij ze boven een minimumprijs zitten, omdat EU-producenten niet met deze producten kunnen concurreren. Zonder de EU kunnen Britten dus voor een veel lagere prijs zonnepanelen inkopen.

De EU is een protectionist, en die hebben het in de regel altijd duurder dan vrijhandelaren.

7
65 wegwerp

Bedoelde @27 en @61 in het bovenstaande

0
66 wegwerp

@58 Rondpompen, daar houden ze in Brussel wel van, alleen hebben de miljarden kostende projectjes regelmatig totaal geen nut, en dienen ze alleen de portemonnee van een paar grote multinationals en vriendjes van hoog geplaatste ambtenaren.

https://www.trouw.nl/home/polen-sjoemelt-met-eu-geld~a1de4a9b/
https://www.trouw.nl/home/multinationals-halen-miljoenen-uit-eu-fonds~a89dd700/

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/01/eu-smijt-met-subsidies/

2
67 Snuggles

@63 May is/was tegenstander van de BREXIT maar maakt heel handig gebruik om nu de hele macht naar haar partij te trekken! Zou me niet verbazen als ze de macht hebben om de BREXIT terug proberen te draaien.

1
68 psje

@65
Get your facts straight:
"About 44% of UK exports in goods and services went to other countries in the EU in 2016—£240 billion out of £550 billion total exports."*
Als je 44% niet veel vindt ....

"Voorbeeld: Chinese zonnepanelen. De EU heeft de import van deze producten verboden tenzij ze boven een minimumprijs zitten, omdat EU-producenten niet met deze producten kunnen concurreren. "
Onzin, de Chinese overheid subsidieert de productie van zonnepanelen daardoor kunnen Europese producenten er nooit mee concurreren.
Daarom de minimum prijs.



Bron* : https://fullfact.org/europe/uk-eu-trade/

0
69 kenny013

Wat grappig eigenlijk, VK probeert het maximale te halen uit de onderhandelingen, wij proberen dat ook te doen, en iedereen is op de hand van het VK. Zou men niet weten dat elke euro die het VK er uit peutert, één op één uit onze zakken moet komen, met andere woorden wij mogen betalen bij een slechte handelsovereenkomst of bij een slechte afwikkeling.

Groot Brittanie heeft al jaar en dag korting op de bijdrage aan de EU, ook iets dat wij mogen betalen, en nu willen ze eruit en dan willen een aantal reaguurder nóg eens betalen.

ik snap dat niet.

1
70 DaStef

@65

@69 was me voor, ik putte uit dezelfde bron. Maar heb nog wel een toevoeging
Boeiend is de vraag hoeveel % de exportcijfers zijn van de totale Britse- en EU-economie.

------------------
The exports of goods and services to other EU countries were worth about 12% of the value of the British economy in 2015. It’s been at around 13-15% over the past decade.

Exports from the rest of the EU to the UK were worth about 3-4% of the size of the remaining EU’s economy
-----------------

Stel dat de handel tussen het VK en de EU totaal stopt, dan is het VK 12 en de EU 3.5% van zijn economie kwijt. Voor wie is dit gevoeliger denk je?

Bron: https://fullfact.org/europe/uk-eu-trade/

0
71 HenkG

@71 Nu zal die 3.5% een gemiddelde cijfer zijn voor de EU-landen. Voor Nederland zal ongetwijfeld een groter individueel percentage gelden. Des te onbegrijpelijker is het natuurlijk om als Nederlander de Brexit toe te juichen.

0
72 W. Anstalt

@17 : "Ook zal de VK een bepaald bedrag moeten gaan betalen om toegang tot onze interne markt te verkrijgen (zie bijv Finland) en dan ben ik natuurlijk nog enkele zaken vergeten."
De eerste gedachte die bij mij opkomt is: dit kan een belemmering zijn voor partijen die graag zaken met elkaar willen doen.

0
73 Reagentje

@3 , Mensen die pleiten voor een Nexit, begrijpen niet waar onze economie op draait.

4
74 Weet geen naam

@72
"...een groter individueel percentage gelden"
En da's dan weer het mooie als je in 'een unie' zit, daar zullen degene die het hardste lijden voor gecompenseerd worden.

*-Allen voor één en het Verenigd Koninkrijk voor zichzelf-*

0
75 kenny013

@72
Ja iets van 10% van de NL export gaat naar het VK

Maar het gaat hier om het VK versus de EU, en de rekening die de EU het VK voorlegt.
En in de strijd EU-VK leggen de britten het toch echt af.
Waarbij Nederland inderdaad een relatief hoge tol betaalt als het hard tegen hard gaat.
Maar het VK zich geen harde strijd kan permitteren. En dan nog is 10% van de NL export (naar het VK ) een heel stuk minder dan de 44% die van de totale VK export naar de EU gaat.

0
76 HenkG

@69 en @71 Ik heb nooit gezegd waarom ze niet kunnen concurreren. Alleen dat ze niet kunnen concurreren.

U moet kritisch nadenken. Die 44% zal heus niet 0 worden zelfs zonder deal. Het VK is daar simpelweg te belangrijk voor. Het is het centrum van de business & banking world.
Frankfurt is geen engelstalige stad dus die zal nooit Londen kunnen vervangen.

En stel dat de EU-rakkers gelijk hebben, stel dat de economie instort. Dan nou zou ik de brexit steunen want vrijheid in eigen land is belangrijker dan een paar extra zakcenten.

U moet is de legende van Faust lezen. Dat is wat is wat lidmaatschap aan de EU betekent.

5
77 wegwerp

@77

En hoe groot is die steun wanneer die "zakcent" een werkloosheidsuitkering dreigt te worden?

1
78 DaStef

Een groep boze EU mannen die binnen 15 minuten besluiten dat de UK maar eventjes 100 miljard moet betalen voor het feit dat deze EU blijkbaar een compleet bodemloze put is ......
Logisch dat men daar niet mee akkoord gaat !

5
79 FeHa

@55 Maar ze hebben wel goed in de gaten wie momenteel de rekening betaald!

1
80 dummydum

@68 Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten......

2
81 dummydum

Hunnie doen het ook niveau.

1
82 Aart

@63
Dus je geeft toe dat sukkels als Wilders en Baudet opportunistische charlatans zijn?

1
83 Aart

Lijkt goede tijden, slechte tijden wel...

0
84 DikkeTor

@81 U vind het niet raar dat een tegenstander vervroegde verkiezing uitroept terwijl deze eigen lijk pas over twee jaar zouden zijn? Of is het nu gebruik maken van de mogelijkheden waardoor de concurrentie in zijn geheel buiten spel komt te staan. En U vind het ook niet raar dat iemand die eerste instantie tegen de Brexit was nu 180 graden gedraaid is. Cameron is ten minste opgestapt omdat hij er niet achter kon staan! We shall see time will tell

0
85 psje

@81 en nog bedankt voor het compliment! Ik wou dat ik zo doortrapt kon zijn want hiervoor is een behoorlijke intelligentie en de de gave van manipulatie voor nodig.

0
86 psje

@77
U doet een bewering, namelijk dat het VK "niet veel" naar de EU exporteert.

Anderen weerleggen dat met cijfers. En dan gaat u die anderen onderwijzen dat ze kritisch moeten nadenken.

Haha, het is best lachwekkend.

0
87 HenkG

@77
Natuurlijk wordt die 44% niet nul. Maar verondersteld dat het 5% punt afneemt. Dan heb je dus een economische krimp van 5%. Zo'n crisis hebben wij nog nooit meegemaakt in Nederland. Je wilt niet weten wat zoiets zou beteken.

0
88 AJ74

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@123Omg. Wat jij mij vraagt interesseert me geen bal....

zojuist geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@118 "De BlokkeerFriezen mogen toch ook demonstreren?" Nogmaals: anderen verhinderen aan een geoorloofde betoging deel te nemen is ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@120 Ik geloof er niets van. Ik vind je een tokkie, en anderen zullen dat ook gevonden hebben....

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@120 Weet je wat mij opvalt? Dat je binnen een minuut vier plusjes hebt.Enfin, je geeft toe dat jij gepest hebt.Je bent er zelfs nooit mee g...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

En dan zullen je weer zien huilen, hoogopgeleide taal hoor. 🤣...

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@118Tweede keer.https://nos.nl/artikel/2308424-blokkeerfriezen-ook-in-hoger-beroep-veroordeeld-wel-lagere-straffen...

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@119 Er wordt jou zo vaak wat gevraagd BV om inhoudelijk te zijn wat je nooit bent dus bemoei je maar met JE EIGEN. 😂...

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Botlleneck
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

190 euro boete voor een voetganger op de snelweg.Geen ID,90 euro.Handhaven!...

6 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@118 Ik wist dat jij zo zou reageren. Daarom bracht ik het ook te berde. Jij begrijpt namelijk het verschil niet tussen vreedzaam demonstreren ...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Xxx Com VidoPassion HhdThe Incredibals PornSapna Ki ChudaiPink World Sex ComChodon VideoRedtube VidsBeautiful BigtitHindi Bf 18Boom Sucking VideoEbony Anal RoughIncest BlowjobLong Tongue DeepthroatPaginas Para Ver PornPedro Pascal Nakedدنی دیDesiixnxxAunty Porn TubeUpskirts PantiesAaliyah Yasin PornBbxxxMilfed Porn VideoNepali Puti ChikaiMaturehentaiOs Melhores Filme Pornô BrasileiroBelladasemana PornFuturana PornMha Momo PornMalayalam Lady SexHeroine Sex HdVideshi PornNice Boobs SuckedYouponeDesi Girl MasterbatingDirty Diana PornhubNew Hot Xx VideoSexvidos DownloadRed TubrPutalocursCelebrity Leaked PhotisTelugusex Co InDoes Bg3 Have Sex ScenesPakistan Muslim SexBlack Hot PornosMassages Erotic VideosDustin Zito PornNadia Ali XvideosHot Guys On TwitterCasadoscontosMilf Small TittiesBbw Asin PornErotic Ghost Story 2Sister Chudai VideoAsmr Porn RoleplayLive EscortReddit Gw StoriesShemal MasturbLexa TwitterThroated ComDillion Harper CreampieAmy Liu PornPinkdoll PornVercomicsporno.co MMynx TiffanySunny Leone Xnx MovieHot Sexy Beautiful PornNaked People HavingsexLésbicas PornôsHentay GifsPo Rn H U BSean Rio Flynn Movies And Tv ShowsBig Boobs Hot Sexy VideoJap BlowjobCdandmeBambietta Basterbine HentaiRandi Xxx VideoPorn ScandalBoobs Ka PhotoSlow Sex VideoCumming In NoseHd HentiKahani Chut KiRiley JennerThe Plug TalkCarton Big TitsXxx Sexi VidosSophie XdtFlipping The Table On The Slutty Sneaky ThreesomeDaphne RosenPayal Rohtagi HotEscorttX Vc IdeosCavinder Twins NudeKim Petras NakedHd English Sex VideoXxxx VodoBabymalayaPawg PussyXnasterFilmes De Sexo Brasileiras GratisPornos FacesittingAlana Soares NudeSwathi Naidu Latest VideosHd Bangla Blue FilmWww Pron MovieNubilrfilmsPorne PictureBaixar HentaiSexobrasileiroBig Tity Asian PornUllu Web Series Video DownloadTeen Xxx Hd VideoTinder ThreesomePornohentailAssfucked BbwGay Porn Bi Latin MenMadonna Nude PicsSerina ValantinaNun SexCuteelsa_Bangla ChotigolpoXvideo Movie DownloadTamil Tamil BfAunty MastrubationJade JamisonWhoreslutHentaisexShemale Escorts MumbaiBrezzer Xxx VideoMost XxxIndian Live Cam PornSamanthamackBlack PartrolClelebs NudePapo 18Xxx Video 4South Bf VideoTeens MetartNaughti America ComKannada Sexy KannadaCarrot Cake PornPorn JaponesePornografia DvdOliviamaebae PornChannel West Coast NudeSpeing CummingSanni Lion Xxx.comFoto PornorSexyloo한국 보지