Saudische koning: Iran stuurt wereldwijd terrorisme aan (nos.nl)


Het Iraanse regime vertegenwoordigt "de punt van de speer van het wereldwijde terrorisme", zei de koning aan het begin van de top in Riyad. ...

door Havermout in Buitenland  ·  97 Reacties

  • 6
  • 848x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
51 Yisrael

De waarheid weer op zijn kop! Islamitische staat Saoedie steunt in diverse regio's de soennietische jihadisten met hun terreur...!
Iran daarentegen heeft nog nooit een land aangevallen en Sjiieten snijden geen kelen door!

5
52 CoolMemories

@46 De verantwoordelijkheid van die wapens ligt bij Saudi-Arabië, niet bij de verkoper - in dit geval de VS.
Handel = handel en SA is ook strategisch een van de belangrijkste (misschien wel dé belangrijkste) westerse bondgenoten in het Midden-Oosten. Dat is ook wat waard.

12
53 Yisrael

@10 "...Vergeleken met de gemiddelde Iranier zijn arabieren botte boeren....."

Klopt, al ver voor de uitvinding van de Islam hadden de Iraniërs als Perzen een hoogstaande en verfijnde cultuur gelijk aan die van de antieke Grieken..!

2
54 CoolMemories

@51
Bedankt! Ik ben lui.

1
55 Schildpad

@50 . Sorry, ik vind mijn principes belangrijker dan mijn belangen

6
56 tsja

@53 . Ik snap uw logica. Maar ergens.. De verantwoordelijkheid van die drugs ligt bij de gebruiker, niet bij de dealer of de narco maffia. Handel is handel.

0
57 Tralalala

@55 Geef ik je groot gelijk in haha. Ik ben ook zo lui mogelijk lol.

1
58 Yisrael

@56 En Rusland en Iran hebben 'goede' principes...?

4
59 Yisrael

@56 Niemand dwingt u in deze zogenaamde 'as van het kwaad' te wonen hoor.

3
60 Gewoon een student

@57 Ik denk dat SA wel wat beter in staat is om zijn belangen te verdedigen dan de gemiddelde junkie haha.

2
61 Yisrael

Leugens, speerpunt van terrorisme is S.A.
IS, Al-Nusra, Al Queda en andere terroristische groeperingen worden gesteund en gefinancieerd door S.A.en

2
62 B55

@53 puur voor de handel idd, anders verkopen de Russen het wel of wie ook.
Maar dat het de belangrijkste partners zijn vind ik wat dubieus met hun mensen rechten geklooi.

2
63 Eastwood

@62 Heb je bewijs?
SA vecht namelijk juist mee met de westerse coalitie in Syrië en Irak tegen IS.

9
64 Yisrael

@64 ja, de CIA stelt dat zelf in het zgn 24 pages memo. Maar het is kwaad met kwaad bestrijden. Verschil is dat er in Iran sprake is van door de staat gefinancierd en gesteund buitenlands terrorisme (doen VS zelf ook) en in S.A. zijn het rijke invloedrijke geestelijken, politici en families die buitenlandse terrorisme steunen. El Qaida is bijv gefinancierd door S.A. financiers. Was ook de zwakke plek waarmee ze uiteindelijk Osama bin Laden (S.A. familie) konden vinden. Komt ook terug in film Zero Dark Thirty.

0
65 Trompetsignaal

@61 . Daar ga ik ook vanuit. Het blijft echter een rare geo politieke belangen verstrengeling waar de belangen, wie goed of fout is per dag lijken te verschillen. De eindverantwoordelijke is natuurlijk de eigenaar van de wapens, drugs. Handel is handel. Maar er is ook zoiets als mede verantwoordelijkheid.

0
66 Tralalala

@56 je bedoelt je principes zijn van belang? Een beetje flauwe woordspeling wellicht, maar een absolute toepassing van "principes" impliceert een vorm van imperialisme. Je legt je norm op. Of staan jouw principes ten principale ter discussie?
Interessanter is de vraag of jouw belang en het belang van NL of van de VS gelijk oplopen.

1
67 Trompetsignaal

Aardige inleiding op de vraag jouw belangen en die van NL en de EU samen oplopen vind je in dit artikel: https://decorrespondent.nl/6639/deze-vijf-kloven-splijten-europa-hoe-houden-we-het-bijeen/306283626-de55a24c

0
68 Trompetsignaal

Typisch geval van de pot die de ketel verwijt dat hij zwart is.

0
69 Conclusius

Tussen SA en Iran is het meerendeel een geloofskwestie, Iran vindt dat SA onder andere niet goed de hadj kan organiseren, zie de meer dan honderd iraanse deelnemers die tijdens de hadj in 2015 zijn overleden, volgens Iran door mismanagement van SA.

Dit heeft geleid tot geen Iraanse deelnemers aan de hadj van 2016, terwijl iedere moslim eenmaal in zijn leven de hadj zou moeten meemaken.

Hierdoor is het voor de VS een koud kunstje om SA als proxy te gaan gebruiken, deze twee landen (SA en Iran) zijn sowieso geen goede "buren", natuurlijk vinden ze allebei dat ze het ware geloof hebben, etc.

De VS heeft een leuke deal erbij en de spanning zal in deze regio weer eens wat hoger worden.

0
70 garriet

UIteindelijk klopt dit ook gewoon. De ayatollah en raad der hoeders willen graag terroristische organisaties in Libanon(Hezbollah), Gaza(Hamas), en Jemen(Houthi) steunen en creëren zo terrorisme. Die euforie over Rohani is ook volledig onnodig, hij heeft praktisch geen macht. Uiteindelijk bepalen de Ayatollah en raad der hoeders alles wat er gebeurd, het is een schijndemocratie.

Echter heeft Saoedi-Arabië ook natuurlijk een vinger in de pap met het steunen van terrorisme, veel geld voor terroristische groeperingen komt er namelijk vandaan.

4
71 uberqwerty

Trump geeft meer dan 100 miljard aan wapens aan SA ?
Zal Putin Iran nu helpen met oppompen cq met volpompen ?

0
72 m+m = Z

Haha lol. De pot verwijt de ketel. De grootste sponsor van terreur en ellende is SA zelf.

1
73 Kaffer

@9 Iran Arabisch? Wat een domme opmerking.

2
74 Kaffer

Hoeveel miljard aan wapens hebben ze ook weer van the USA gekocht? 100 miljard ofzo? En iedereen weet dat het nu juist SA is die alle oproerkraaiers en terroristen van harte ondersteunt!
Schijnheilige hufters! Walgelijke lui!

1
75 Bleke Betty

@74
De oorspronkelijke bevolking van Iran noemen zichzelf beslist geen Iranees, maar steevast Perzen.
Perzen, intelligente mensen die van zichzelf vrijheidslievend zijn. Ze haten het om onder het bewind van geestelijk gestoorden te staan en onder een zwaar regime moeten leven. Ik ken er een aantal, oa, een schrijver en een kunstschilder en een kapster. In 3 mnd tijd spraken ze al redelijk Nederlands en binnen een jaar gewoon uitstekend nL zowel lezen als schrijven. Het zijn zeker geen Arabieren, en dat kan je al zien aan hun geschiedenis, die rijk is aan kunst en cultuur. Voor die malloten aan de macht kwamen was het een land waar westerlingen graag naartoe gingen, feesten en hippies en het was er vrij en vrolijk. Maar ja, dan komt de islam om de hoek kijken en dan is het feestje afgelopen en word je neus op straat gebroken omdat je een stukje enkel hebt laten zien of een rood gelakte teennagel, ook al een doodzonde waarvoor je door de Sharia-politie keihard fysiek wordt afgestraft! nee, de Perzen zouden zich maar wat graag van die zieke lijers verlossen.

3
76 Bleke Betty

Hahahaha! Mag ik even lachen...wat een klinkklare leugens van de Saoudische Koning! SA...Dat in de zak zit van de VS, al jaren onschuldige burgers in Yemen bombardeert! Allerlei schimmige terroristenclubjes financiert, dat moet wat zeggen over Iran? Kom op zeg!!

0
77 rEmco44

@4

Dat zit er met Trump al heel lang aan te komen.

2
78 zeikenderechter

@78 who cares.
Obama probeerde alles te bagatelliseren. Te gematigd. Terrorisme benoemde hij niet eens.
Trump komt hard in, benoemd in ieder geval het probleem en legt openlijk de link met Islam.

7
79 FeHa

@79

Yep. En sluit voor 300 miljard contracten met de wahabisten, waar oh zo veel goeds uit voortkwam.

1
80 zeikenderechter

@78 : Niet alleen met Trump , Iran was 1 van de 7 landen die al lang op het lijstje stonden, ongeacht welke president de VS op die moment had.

3
81 solidsteel

** gebruiker verwijderd **

@79
jouw poging om moslims te linken aan jihadi's is in ieder geval mislukt

de meeste slachtoffers van jhadi's zijn namelijk nog altijd moslim.

82 ---deleteduser---

@82 Alleen moet je er wel bij stilstaan dat in de ogen van de extremistische moslims, de moslim-slachtoffers die zij maken geen moslims zijn.

4
83 Bluth

SA / Qatar zijn de grootste sponsoren van wereldwijd terrorisme en daarbij zijn ze zelf terroristen o.a. door hun acties in Yemen.
De koning mag dan wel beweren dat religie niet zo een grote rol speelt in SA, maar dat is domweg gelogen, de heilige strijd tegen alle ongelovigen (die niet tot hun geloof behoren) wordt al op school onderwezen, uit alles blijkt dat religie een dikke vinger in de pap heeft.

2
84 Proemevla

@84

Ja geinig hè? Viel me nog mee dat Trump niet meehielp om een homo van het dak te duwen, want dat vond ie destijds maar niks van de Saoediërs. Maar draaikonten blijven draaikonten.

1
85 zeikenderechter

@80 : Onder Barack Obama nam de wapenlevering met 93 procent toe

9
86 WteZ

@85 : Ik zie wel veel gelijkenissen tussen het gedrag van Trump en jou.....

8
87 WteZ

@86

Het gaat nu over Trump, die het allemaal anders zou gaan doen. Maar het enige wat ie anders doet is dat ie geen commentaar levert op mensenrechten en nogal hypocriet lijkt met al z'n commentaar destijds op de Saudies. Voor de rest is het business as usual.

0
88 zeikenderechter

@86 kun je dat ook bewijzen of roep je maar wat!

Onder Obama en Clinton is het aantal militairen die in het buitenland waren voor gevechtsmissies met 90% afgenomen van 75000 naar 7500. Er is een deal met Cuba en Iran gekomen. Die regering was de vreedzaamst regering in tientallen jaren.

0
89 mike45

@87

Als u niet beleefd kunt blijven en geen argumenten hebt anders dan op de persoon, dan gaat u op de negeerlijst.

0
90 zeikenderechter

Vanaf het ontstaan van sjiisme rond het jaar 680 hebben de soennieten hen de oorlog verklaard omdat ze in de ogen van soennieten afvallige moslims zijn dus erger dan ongelovigen.

0
91 Dune

Erg jammer dat dit juist allemaal gebeurt nadat Iran weer wat voorzichtige stappen naar openheid en samenwerking zet. Koren op de molen van de extremisten daar. En, zoals al door velen hierboven gezegd: een typisch staaltje pot-verwijt-de-ketel van SA.

0
92 Attercopus

@89 Obama stuurde 30.000 extra manschappen naar Afghanistan. Daarbovenop startte hij een nieuwe wapenwedloop: drones, zijn favoriete speelgoed.

Onder Bush verdubbelde het defensiebudget naar 700 miljard. Volgens het National Priorities Project was dit in 2010 gegroeid naar 1200 miljard.

2
93 Dune

Ben ik geinteresseerd in de mening van de corrupte 'koninklijke' bende in SA over Iran? Nee. Als ik zou moeten kiezen uit beide landen om te wonen zou dat 10 uit 10 keer Iran zijn.

0
94 BlackNinja

Het is ECHT een feit, de grootste misdadigers draaien altijd de rollen van wie slachtoffer, wie dader is, precies om.

1
95 Wendel

ik constateer een ernsige blinde vlek ten aanzien van het gedrag van SA in zake terreur... of heet het dan opeens "brengen van het geloof"?

0
96 TedjeR

@94 Het lijkt me allebei geen pretje maar ik spreek niet uit ervaring dus wellicht dat er na jaren gewoond te hebben er wel een oordeel geveld zou kunnen worden.

0
97 21st Century Guy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Pro-Palestijnse activist roept op om Dodenherdenking te verstoren - NieuwRechts.nl

Tja loslopende dorpsgekken willen zoals gewoon laten zien nergens respect voor te hebben en alleen met hun eigen belang bezig te zijn hard schre...

zojuist geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

Ach dat zien we regelmatig van klimaat fanaten denk even aan die patient bij de XR demonstraties kam ook niet lopent uit Stockholm of die klimaa...

6 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Sarcoff
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@3 Overigens is 'de het Balkanschiereiland'' mij ook onbekend.Prik, als je mensen op taalfouten wijst, wat alleen onaangename persoonlijkheden...

12 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
OpinieZ Politiek & Maatschappij

https://opiniez.com/2024/04/22/timmermans-doet-verkapte-oproep-tot-geweld-tegen-wilders/inesvanbokhoven/...

20 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

'het Balkanschiereiland' , niet 'de het Balkanschiereiland'...

23 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Sarcoff
Australische premier haalt uit naar ‘arrogante miljardair’ Musk, die weigert beelden steekpartij te verwijderen

En waarom zou Musk die verwijderen, mag de waarheid van die opgeblazen politicus niet getoond worden?...

24 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@2 Fijn dat ik nog wel naar de het Balkanschiereiland mag vliegen van je, Overigens zijn 'Nederlandrrs" mij onbekend. ...

29 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

JackKropotkin
Instortingsgevaar dreigt voor drukste brug van Nederland en dat zorg voor grote problemen

Ik ga wel via de Willemsbrug naar de boeren op Zuid en verder :-)Overigens wel een hysterische kop van het AD. ...

31 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Koningsdag in Amsterdam betekent 4 miljoen liter plas: ‘Verschrikkelijk als ze door de brievenbus staan te plassen’

@41 "Dan zijn de rapen gaar, hoor. 😄" Ja, dat zal best dat men er niet blij mee zal zijn. Maar kijk eens: - een nieuw dr...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Xxx Videos PunishmentGang BangedTeen PotnVideo Porn CulonasXxxadult PornCute Panty PornKaden ColeAsain AnalOnline XvideosKelly MandisonWww Xxx Pussy ComLeigh EmmaLexi Lore CreampieKarrissa KaneDisha Patani Hot BoobsBrazzers PirnNaked Female PicsSexe Models ComXxx Sex Mia KhalifaIndian Muslim XnxxTesla PornJessie Rogers DpNude Terri HatcherBondage HandjobFree Black Anal PornDouble Pussy JobRedlightcenterThumbzilla.c OmPorns ArabeTalia Taylor LeakBengali ChudaiHell PornHot Mom RomanceVires Free PornPornjav UncensoredMelhores Manhwa 18+Michelle Martinez PornLindsey Pelas Leaked2050sexDeep ThroatpieReddit CollegeslutsQuadrinos EróticosAnal JaponesasTittie Flash GifKate Blanchett NakedDepixionChinese Kitty PornCaroon Porn PicsSexo AnimeHow To Use Japani OilSsvbw PornReailty PornLeolist .ccMalikdelgaMia Khalifa Sexy Video Full HdManipuri XnxxBella Porch LeakedGina ValentineAriella Ferrera MilfNude Hot DesiHardcore MasturbationBrazzer PornaRedgiphsMeilleur HentaHd Porn DnldBella Thorne BoobiesWww.camsodaShizuka XxxMalayalamkambiLily Adams AnalFacesit PovLesbian Small TitMikalafuente LeakedGynecology PornAnna SongSunny Leone Ki Sexy PictureBangladesh Xxx ComOlivia Mae OnlyfansAllciaravy NudeTubes GaloreSurgery PornVr Chat NudesMidnight HentaiSex Video In Tamil AuntyIndian MmsxxxBig Tit LesbeansLas Vegas Escort PornNoodlemagazibeXvideosolyfansKindly Myers NudeLa Mosquera PornPornhat IndianIndian Young XxxCartoon Sex GifHot Nude PornstarsEbony Homemade PornAnny AurorapornSex KbjGirls Gone WildeUmigleThe Legend Of Zelda PornMichelle Rodriques NudeThat1iggirlTransgender Sex Videos HdLadt PornLesbian Movies Free PornBukkakeBoy Girl Sex VideoBhabhi Ki Chut Chudai VideoWife WhoringGianna Dior PissBlack FoursomeMike Adriano SceneXnxx MamaXixe BfScarlett Johansonn PornHard Core Black On Black PornDrowning PornEtre Naturiste .comOnlyfans Gratis VideosAmateur Cum In MouthTs Aspen BrooksFreex CafeFemboy Porn SitesAsian Gay SexNastynataliaSexy CosDesi Teacher Student SexSkye Blue PovAnal LeabianBeautiful Teenage NudesPorno.apkPineapplebrat NudesOnionbiotyDesipornsexSpphic EroticaXrhamsterCoi Lerray NudeHindi Porn Web Series VideoWww Naughty Amerika ComXxz IndianLili XxxPorn. GibiBlack FuckngDancing In Vampire BundBig Ass Mom FuckXxx Dragon BallYuka KuramochiVigine PornWww.annonce.com