Ga naar Content
Noord-Holland

Bij deze winkels had je de afgelopen jaren liever geen boodschappen gedaan

19 mei 2017, 22.13 uur · Aangepast 20 mei 2017, 00.37 uur
Door: · Foto: Shutterstock/RTL Nieuws

NOORD-HOLLAND Schimmel, muizenkeutels en aangevreten verpakkingen. Het klinkt bijna ongeloofwaardig, maar bij ongeveer zestig bakkerijen, slagerijen, supermarkten en toko's in onze provincie was de afgelopen jaren op een zeker moment de hygiëne ondermaats en de voedselveiligheid in het geding.

Dat blijkt uit een inventarisatie van RTL Nieuws, waarvoor gebruik is gemaakt van de dossiers van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA). De misstanden werden ontdekt tussen 2013 en juli 2016, waarna de inspectie boetes heeft uitgedeeld en aanpassingen heeft geëist.

Lees ook: Muizenkeutels, dode padden en vieze koksdoeken: tientallen Noord-Hollandse restaurants ondermaats

Van een bakkerij in Den Helder tot een supermarkt in Amsterdam en van een slagerij in Alkmaar tot een kaaswinkel in Amstelveen: vrijwel overal in de provincie constateerde de inspectie op een zeker moment in de hierboven genoemde periode misstanden.

Wat direct opvalt, is dat veel winkels inmiddels zijn opgedoekt. Bij veel andere winkels is de hygiëne en voedselveiligheid na bezoek van de inspectie (en eventuele boetes) weer in orde, zo blijkt uit de verslagen.