ANP
Volledig scherm
© ANP

Onana met Kameroen naar Confederations Cup

Ajax-doelman André Onana heeft een oproep gekregen om met zijn vaderland Kameroen mee te doen de Confederations Cup. Bondscoach Hugo Broos riep Onana op hoewel hij een van de negen spelers was die begin dit jaar weigerde met zijn land deel te nemen aan de strijd om de Afrika Cup in Gabon. Dat werd hem door de Kameroense voetbalbond niet in dank afgenomen.

  1. Robinho opgepakt in Brazilië: voormalig topvoetballer moet negen jaar de cel in wegens groepsverkrachting in Italië

    Robinho opgepakt in Brazilië: voormalig topvoetbal­ler moet negen jaar de cel in wegens groepsver­krach­ting in Italië

    Robinho (40) is donderdagavond opgepakt door de politie in zijn woonplaats Santos. De voormalig Braziliaans profvoetballer van onder meer Real Madrid, Manchester City en AC Milan moet negen jaar de cel in wegens een groepsverkrachting in 2013 in Italië. Een rechtbank in Brazilië besloot woensdag dat hij de straf die hij daarvoor in Italië kreeg, moet uitzitten in zijn vaderland.
  2. Na dramatische wedstrijd en zinderende penaltyreeks wordt Polen tegenstander van Oranje op EK
    Met samenvatting

    Na dramati­sche wedstrijd en zinderende penalty­reeks wordt Polen tegenstan­der van Oranje op EK

    Na een zenuwslopende wedstrijd en penaltyserie heeft Polen zich ten koste van Wales geplaatst voor het EK. In een wedstrijd die geen winnaar verdiende, was 0-0 een terecht resultaat. Daniel James was vervolgens de schlemiel door als enige zijn penalty te missen, de ervaren doelman Wojciech Szczesny werd de held. Polen wordt op het EK de eerste tegenstander van Oranje, op zondag 16 juni (15.00 uur) in Hamburg.