‘Het wantrouwen van Mark Rutte jegens Geert Wilders is een staaltje kartelpolitiek’ (politiek.tpo.nl)


Woensdag 17 mei jongstleden werd in de Tweede Kamer gedebatteerd over het klappen van de formatieonderhandelingen. Hierbij benadrukte Geert Wilders ...

door Inter in Politiek  ·  144 Reacties

  • 22
  • 918x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@84

O, was dat monddood : dat gebler op de tv , die bombardementen van tweets?
Gos , heb ik toch altijd gedacht dat monddood silte was.
Zoek jij het even op, doe ik het ook ( sarcasme off) .

11
101 No newstoday

@95

Ik vraag mij al 10 jaar af hoe het kan dat mensen stemmen op een partij van 1 man die een moslim- obsessie heeft ,die ons ook wil aanpraten , ons wijs wil maken dat we een joods - christelijke cultuur moeten hebben en die in het buitenland zending bedrijft van onze centen .
Maar niet doet wat hij moet doen : hier in dit land niet iedereen uitschelden maar voor één keertje eens iets moet DOEN.
Ik stem op mensen die van verschillende dingen meer weten dan ik.
Niet op mensen die van niks iets weten .
Ik bepaal zelf wel wie ik mag en niet mag , wat ik wel en niet vind , wat mijn cultuur is .Daar heb ik Wilders en co niet voor nodig .

13
102 No newstoday

Rutte en verantwoording nemen... kuch...Als het even lastig word om met de PVV te moeten regeren in het belang van NL. en ie verantwoording moet nemen, geeft Rutte niet thuis. Pechtold en Buma overigens ook niet.

7
103 waterkracht

@97

Rutte blijft bij zijn belofte.
Wilders heeft er al weer 2 ingeleverd bij de geur van pluche : de koran mag blijven en Rutte ook.
Zeg nou a.u.b.niks over beduvelen .
De rest is allemaal nog eerlijker.
Nog even wachten en die gooit zijn A4 tje met de wekelijkse boodschappen wat hij een program noemt , in de open haard.
Wedden dat er dan nog een stel hem blijven ereren .

10
104 No newstoday

@103

Die drie hebben in ieder geval Wilders heel goed door.
Daarvoor zijn ze te prijzen .
Nu nog hopen dat veel stemmers ook zo ver komen .

10
105 No newstoday

Enigste probleem met Rutte is zijn narcisme en leugenachtig gedrag. Ook schijnt hij ziende blind te zijn voor wetsovertredingen van partijgenoten........ En dat keuren veel kiezers blijkbaar wel goed.....

5
106 Tiidmasine

@103 met alleen een A4'tje als "verkiezingsprogramma" geeft Wilders helemaal geen blijk van ooit verantwoordelijkheid te willen nemen, dus wat zever je over Rutte?

8
107 TedjeR

Het nieuwe woord 2017 wordt.......roffel.....roffel....roffel...even wachten.
Kartelpolitiek!!!
Toegevoegd aan de kienkaart.

5
108 Bier is bitter

Wilders twitterde nog maar vrij kort geleden dat zijn partij NIET mee zou regeren, als de VVD Rutte niet terugtrok.

Nu is Rutte er nog steeds, maar dát is inmiddels blijkbaar geen probleem meer voor Wilders. Sterker nog, hij roept harder dan ooit dat hij 'mee wil doen'!
Tweet van Wilders (in januari): /photo/1

4
109 Scorpio

@109 Dat is een detail in vergelijking met de programmapunten die coalitiepartners overboord kieperen om maar te kunnen regeren.

4
110 Dune

Als verkiezingen iets zouden veranderen werden ze verboden. Dat staat op een tegeltje. Ik heb steeds meer de indruk dat het nog waar is ook.

4
111 Tiidmasine

Rutte heeft duidelijk aangegeven niet met Wilders te willen regeren zolang die zijn "minder, minder" uitspraak niet introk. De uitspraak waarvoor Wilders werd veroordeeld voor aanzetten tot discriminatie.

Vandaag op RTL Nieuws:

Wilders zegt niets te veranderen aan zijn standpunten als dat de kans groter maakt dat de PVV mag meedoen aan de gesprekken over een nieuw kabinet. Ook zijn omstreden 'minder Marokkanen'-uitspraak houdt hij overeind: "Hoe kan ik terugnemen wat ik wil? Ik wil minder Marokkanen.''

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/wilders-pvv-krijgt-geen-eerlijke-kans-bij-formatie

7
112 Dubbeltje

Logica van de PVV: wij mogen uitsluiten wie we willen, uiteraard. Maar hét moment dat wij daar op terugkomen moet de ander dat ook doen. Anders is het heel erg oneerlijk!!!

Krom en bizar, precies zoals we van deze ranzige club gewend zijn.

4
113 MK2000

Waarom wil Wilders toch met alle geweld in een NEP-regering zoals hij het zelf noemde!!

8
114 Dubbeltje

@97

Rutte zou pas 'verraad aan de democratie' plegen als hij met die wannabe dictator uit Venlo zou gaan samenwerken. Niet dat dat jou en je treurige geestverwanten wat uitmaakt natuurlijk, zolang jullie maar de illusie hebben dat je je zin krijgt is alles geoorloofd, hoe idioot het feitelijk ook is. Met die halfgare Trump en zijn dito aanhang in de VS zie je nu precies hetzelfde, Bespaar ons dat hier svp. Dan nog liever Rutte, hoe stuitend ik het lege schijnheilige gelul van die creep ook vind.

6
115 MK2000

Ik vind Rutte een lelijk vies mannetje.

5
116 case

Rutte:

3
117 case

@115 Zie hier een Trump supporter en een groepje 'democraten':

6
118 case

Het is voor mij allemaal wel duidelijk. Geert wil dolgraag weer voorover staan terwijl hij het regeerakkoord van de overige partijen ondertekent. In ruil daarvoor krijgt hij verlenging van de caviapolitie.....

5
119 Liwwie


4
120 Liwwie

@118

Als ik hier nou 1000 videos tegenover zet die een totaal andere indruk geven, verander je dan van gedachten???

2
121 MK2000

Niet rutte maar wilders is schuldig. Altrechts het lukt jullie toch niet om dit te veranderen en jullie spelen een centrumlinks kabinet in de hand. Dubbel zo fail!

5
122 God is dood

** gebruiker verwijderd **

@116 En Wilders vind je wel fris?

123 verwijderd23941

@122 Alt-rechts, link, rechts, centrum-rechts, ... het zijn slechts 1-dimensionale labels. Mensen, partijen, groepen, zijn vele complexer.

Bijvoorbeeld: Welk label past op iemand die graag mensen in nood helpt, helemaal niets heeft tegen een andere huidkleur, geld & tijd geeft om anderen te helpen, maar die parasitair gedrag kei en keihard wil aanpakken?

5
124 case

Een gemiste kans, want om van de PVV af te komen moet je ze laten regeren (zie je het al voor je, Dion Graus als minister?). Langs de zijlijn groeit en groeit de PVV alleen maar, elke 4 jaar weer 5 zetels erbij.

5
125 wiseguy

@121 Ja, ik verander van gedachten als je kunt aantonen dat Trump aanhangers net zo erg of erger zijn/waren dan Clinton aanhangers.

Neem in de vergelijking het door democraten inhuren van onrust stokers tijdens Trump rallies, de eenzijdige media, ... mee in de vergelijking.

5
126 case

@126

Mijn vraag aan jou was of je van mening zult veranderen als ik jou 1000 videos laat zien die een ander beeld schetsen dan die ene van jou. Ja of nee?

1
127 MK2000

Het formeren van een kabinet is ALTIJD kartelvorming, met of zonder die herrieschopper, het vormen van een kartel is nl het doel.

1
128 Aart

"Ten eerste moeten de standpunten van de partijen enigszins verenigbaar zijn, je moet het met elkaar eens kunnen worden."

Tot het eerste kabinet Rutte was het normaal, dat de twee partijen die als grootsten uit de verkiezingen kwamen, samen gingen regeren, met eventueel nog een derde erbij als ze daardoor een meerderheid kregen. Dit was zo geregeld zodat zoveel mogelijk kiezers waren vertegenwoordigd in de regering, dus dat de regering het hoogste democratische gehalte zou hebben.

Sinds PVV de eerste keer flink won, op het onderwerp EU let wel, schrokken ze en legden gauw het "cordon sanitaire". Daarna is er altijd met modder gegooid over islam en nooit meer gepraat over dat PVV uit de EU wilde, door de tegenstanders. Dat wil zeggen dat er sindsdien geen maximaal democratische regering meer is, en dat de grootste partij, de VVD dus, dicteert wie er wel en niet bij mogen. Klopt van geen kanten.

5
129 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

130 Chat Baker

Rutte mag van Merkel niet met PVV regeren, hij mag wel hier en daar voor de verkiezingen PVV standpunten lenen om de kiezers te bedonderen

4
131 wijs

Jaaaaaaaaaaa, kartelpolitiek!

Muhahahahahahahahaha *boosaardig lach in het latijn*

3
132 zeikenderechter

@124
"Bijvoorbeeld: Welk label past op iemand die graag mensen in nood helpt, helemaal niets heeft tegen een andere huidkleur, geld & tijd geeft om anderen te helpen, maar die parasitair gedrag kei en keihard wil aanpakken?"

Tja... voor de zgn. fatsoensrakkers hier op NK ben je een, bruinhemd, pvvér, alt-rechts... question
ik ben vast nog wat frames vergeten.

5
133 Lias

Goh, TPO heeft een nieuw woord bedacht: kartelpolitiek.

@133 wie achter onze Grondwet staat wordt dan door de onfatsoensrakkers op NK geframed als linkse theedrinkende moslimknuffelaar. Wat is je punt?

1
134 Hoofd bijzaken

Rutte wil opnieuw een regering vormen die links en rechts is tegelijkertijd, omdat hij juist heel andere doelen op het oog heeft dan Wilders. .

1. De linkervleugel maakt de dienst uit binnen de VVD . Wie carrière wil maken heeft zich daaraan te conformeren. Rutte is de voorman van de linkervleugel . Zijn strategie is dat de VVD op rechts stemmen ophaalt, om linkse dingen te doen.

2. Rutte’s grootste ambitie is dat hij zelf minister-president is en blijft. Door á la Merkel in te spelen op de speerpunten van partijen links van de VVD kan hij ze deels overbodig maken en hun kiezers wegeten. Zo blijft de VVD de grootste partij en Rutte aan de macht.

3. In Frankrijk zijn de traditionele politieke partijen deels ingestort. Macron bouwt over de lemen muren heen aan een nieuw gebouw van de macht dat conventioneel links en rechts verbindt.
In Duitsland regeert Merkel met een “grote Coalitie”, die SPD (sociaaldemocraten) en CDU/CSU
(christendemocraten) omvat. Na de Duitse verkiezingen treedt mogelijk dezelfde verbinding aan.
Na de Brexit is Nederland overgeleverd aan de as Parijs-Berlijn.
Indien in Nederland een soortgelijke coalitie regeert als in Duitsland en Frankrijk, maakt dat het gemakkelijker elkaar te vinden. Rutte persoonlijk heeft dan als minister-president eendere ervaring als Merkel en Macron. Zo kan hij zich in de kijker spelen. Mocht Rutte III voortijdig vallen , dan krijgt hij misschien fiat van Duitsers en Fransen voor zijn Europese carrière.

4. Er is iets vreemd aan de hand.
Grote bedrijven laten zich ineens uit voor grootschalig milieubeleid.
Dat is niet onlogisch. Indien de overheid daar enkele 10-tallen miljarden belastinggeld in pompt, ontstaan voor hen aantrekkelijke marktmogelijkheden, die investeren lucratief maken
Vóór de verkiezingen van 15 maart werd Groen Links in sommige peilingen op 20 of 22 zetels gezet.
Uiteindelijk behaalde Klaver niet meer dan 14 zetels. Ver lager dan de foutenmarge toelaat.
Maar kennelijk zat er een groot belang achter kiezers zover te krijgen dat ze “voor het milieu” zouden stemmen.
Tijdens de formatie heeft men nu gesuggereerd dat Rutte’s milieukabinet eraan zat te komen.
Waarschijnlijk peilde men achter de schermen of kiezers zich erachter wilden scharen.
Toen dat niet gebeurde en de VVD te kampen kreeg met boze geluiden én de zaak Keizer, werd de poging vooralsnog opgegeven.
Maar de gevestigde politieke partijen willen wel graag deze kant op. Juist om de macht over het midden bezet te houden.
De achterliggende strategie wil echter maar niet werken: dat de burger uit dol enthousiasme voor klimaatbeleid Europese verdieping en grootscheepse immigratie voor lief neemt. De burger valt niet voor de afleidingsmanoeuvre.
De dreiging dat kiezers bij een volgende verkiezing de gevestigde partijen verlaten en het gehele politieke midden een mokerslag toebrengen (zie de PvdA, zie Frankrijk), wil maar niet wijken.

4
135 duurendaal

Het zou ook verhelderend kunnen werken, geen Wilders in het kabinet. Die loze kreten, onsamenhangende goed gearticuleerde woorden van Wilders houden een goede samenwerking tussen oplossingsgerichte partijen alleen maar op.

1
136 Rapunzel

** gebruiker verwijderd **

@125 . Nee. 24-15-20. Dat is -9 + 5 en nog steeds -4 tov 2010

137 ---deleteduser---

@127 Ja, een paar video's is voor mij genoeg om mijn standpunt te heroverwegen. Dus serieus, geef wat links en ik zal kijken en schrijven wat ik vind. Goeie zondag gewenst!

1
138 case
139 case

@138

'Serieus'? Hoe dan, die hele beweging rond Trump is al net zo geschift als Trump zelf. En aangezien Trump geen enkele moeite doet dat verborgen te houden, vind ik deze discussie eerlijk gezegd nogal merkwaardig.

Maar goed, wat jij wil: https://www.youtube.com/results?search_query=crazy+trump+supporter

0
140 MK2000

@140 Als je een meeloper bent die alleen het standaard nieuws kijkt heb je het makkelijk. Verder kijken is erg lastig omdat Trump een rare man is.

1
141 case

@140 Ik heb wat van die video's gekeken. Ik zie Trump aanhangers die hun mening soms nogal luid schreeuwen, of het op discutabele manier brengen. Heb echter geen geweld en vernieling gezien zoals dat van de andere kant. Ook kon ik bijna niks vinden over mensen die Clinton reclame borden vernielden, andersom wel.

Verder zei ik dat de media zeer partijdig/eenzijdig is en alleen Trump belachelijk maakt en aanvalt en helemaal niks deed met de enorme lijst schandalen die aan Clinton hangt. Daar heb ik geen reactie op gekregen van je. Ik denk omdat er niks andersom is. Bijna iedereen is extreem eenzijdig.

2
142 case

@142

Voor de goede orde: Trump is president, Clinton niet. Dat maakt wat Trump nu doet vele malen belangrijker dan wat Clinton al dan niet gedaan heeft (dit binnen redelijke grenzen uiteraard, maar veel verder dan wat vage verdachtmakingen heb ik dat Infowars en Breitbart gelul niet zien komen).

Verder vind ik die onzin over de 'partijdige media' echt tenenkrommend. Alsof wie dan ook er moeite voor hoeft te doen Trump belachelijk te maken. Dat kan hij zelf echt weergaloos goed, zonder welk ander medium dan z'n Twitteraccount of dat rare tuitmondje van hem dan ook. Als je die man 5 minuten hoort praten, of een paar van die volledig van de pot gerukte tweets van hem ziet, is het echt geen geheim meer dat hij niet spoort.

Je kunt je beter afvragen wat je bezielt om zo'n complete gek te steunen dan je druk te maken over waarom je op een of ander punt niet meteen een reactie van me krijgt.

1
143 MK2000

@142

PS
Een kleine disclaimer nog: ik denk niet dat Clinton erg integer is. Vind het echt een nare heks. Maar als ik naar haar handel en wandel als politica kijk, zie ik daar niet veel verschil in tov wat andere politici in haar positie(s) hebben gedaan. De Amerikanen hebben een wereldrijk opgebouwd en proberen het nu te beschermen tegen de dreigende ondergang. Ethiek speelt daarbij helaas geen rol. De keuze tussen Clinton en Trump was die tussen corrupt en gestoord corrupt. Geconfronteerd met deze opties kies ik dan al met al liever voor gewoon corrupt.

1
144 MK2000

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Reconquista
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@46Een heleboel maar op dit draadje of je het niet oneerlijk vind dat mannen meedoen in vrouwensport terwijl zij fysiek veel sterker zijn....

2 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Slavink
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@28 ik zeg: "Doen!" ... 😎...

4 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ook een broetje bij ... ? 😎...

5 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
IS-woordvoerder roept tijdens toespraak op tot aanvallen tegen christenen en joden

De Islam, altijd maar doodmaken ... 😪...

6 minuten geleden geplaatst door Slavink

baba jaga
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@37 Ja zo ken ik er nog een paar.Hier een filmpje of kijk je dat niet??Is een andere zaak maar het laat toch zien dat het vaker geeurt dan d...

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

GreyB
Brian Tyler Cohen (@briantylercohen) on X

LOL.....

9 minuten geleden geplaatst door GreyB

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@44 Welk antwoord mis jij dan nog?...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@42 Het zijn mijn ideologische standpunten niet maar ik heb toch even gezocht en ik kan van jouw beweringen geen bewijs vinden. Dus hoe moet ik...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

greenpollo
Van der Burg verruimt asielbeleid voor Eritreeërs met dienstplicht

Ja, wat gezellig al die jongens uit Eritrea.Dat hebben we laatst wel gezien...Dan kunnen ze hier lekker los gaan, iets wat ze daar niet doen...

18 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Reconquista
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@43Ja en ik heb nog steeds geen antwoord 😊 Bop verstaat de kunst om vragen te ontlopen en de inhoud te vermijden. Dat is best wel knap maar...

19 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Gender Swapping Porn#1 Chat AvenueBest 3d Porn GamesEmily Willis BjLivinia Roberts NudesDirtylatinmaidTop Websites PornTag French HentSekjepangNancy Hernandez NudeXxx KSkinnysexAnmouranth NakedBaap Ne Beti Ko Choda VideoLyndie Greenwood NudeHentai For MeMea MealoneFutanari BallsMen Big NipsLulu Chu Kenzie ReevesHot Romance Xx VideoStrapon Anal LezChi-chi PornDick Wont FitPornhub JeuxPornôs EngraçadosSerena Williams NufeXxx Romantic ComOnlyfnএক্সভিদেওReshma ActorBlowjobsBeyonce NakedPorn Bondage LesbianMobile Legends XxxSofia Rose Sex VideosBhabhi Nude MmsCelebjuhadMoriah Mills SoloStepbrotherpornBlou PornBoobs Sucking PictureMia Khalifa Of LeaksFree Porn Gay HdLois From Family Guy NakedBeach BomberPornography ChatBig Boob VideosHotel Sex XnxxFree Indian Desi PornCn.pornhub.comCeleb SexualIndian Girlfriend PornSophia Leone Pornstarسکسی جوردیKellicarter OnlyfansEva Long PornKody AngleAunty Boobs NudeWww Bhojpuri Sex ComBoobs Suck ThreesomeBoy Meets MilfPublic PokiesGirlfriendxxxAdult Friend Finder WebsiteVideos Pornos CompletosBraces PornstarsXxx VedeoGirl Playing With HerselfForced To Cum Inside PornPound Cake PornLiz Katz Nudesпорно аналAlexis FoxxOmegle Chat LogSekasi DesiBokep Viral IndonesiaMom Drunk PornTravesticomlov18 Year Olds In PornSmothering Face SittingXxxx Sex VedioBbw Lesbians With StraponMila NudeChase Stobbe LpsgDesi Fuking VedioNude Gf Bf小 黄 书AdultsexBig Cock BrockEmmy Bre NudeNude Skai JacksonBlack Ass FuckFemale MasterbatingBlack Amateur PornAsissskaNepali Sex TubeBlue MoviesMegnut02Telugu Gents SexRub RatingsMature Vr PornElite AcompanhantesFilme Brasileiro PornTayna Tate PornMabetasexBrazzer JapanDefeated XxxThailand GaypornAlexisfawx OnlyfansFatal ModdlEmpire Of LustAunty Ki SpellingJapanese Yoga SexTeenfidelity VideosHot Webseries In NetflixVideo X StremaingAshley DollD1breederFamily Porn MoviesSex Video Hindi FilmBrother In Law Sex Videoالهنتاي مترجمVideos Pornos EnFilmes Porn AntigosCatherine Keener NudeAubrey Plaza ToplessRicky Johnson PornhubCate Beckinsale NudeNude Older Gay Men沈娜娜Gumballporn ComicHollywood Hd Sex MovieDesi SexvedoTruple AnalNickiibaby PornXnxxteacherNetfapexCuck EbonyKitna Pyara Tujhe Rab Ne BanayaHard Sex CompilationShad Base PornRomance GaypornSittingupskirtBest Porn For LadiesBokepindoterbaruRoul 34XxxxxxxxxxxnOdisha Sex MmsFilmyzilla Xxx