Stef Blok: Weg met die dure huurwoningen (trouw.nl)


"Woningcorporaties doen hun huurders tekort." Minister Stef Blok (VVD, wonen) zegt het met enige verontwaardiging in zijn stem. Iets meer dan een jaar geleden werd zijn Woningwet van kracht die corporaties dwingt zich te beperken tot het verhuren van enkel sociale sectorwoningen. Maar nog steeds, ziet Blok, hebben zij veel dure woningen met een huurprijs van 710 euro of meer in hun bezit: 75.000 in totaal. Verkoop die panden en bouw van de opbrengst goedkope sociale huurwoningen, luidt de oproep van de minister. ...

door Voxpopuli in Politiek  ·  35 Reacties

  • 0
  • 804x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Tja, vanaf nu tot aan de verkiezingen komen zelfs de grootste politieke schurken, oplichters en bedriegers hun eigen beleid bekritiseren, komen ze ons worsten voorhouden en komen ons weer sprookjes vertellen. Stef Blok is één van de aanstichters van de grote puinhoop die er in woningland is, sinds de Tweede Wereldoorlog. Deze man, en vele van zijn voorgangers, hebben een grote puinhoop gemaakt van de woningmarkt. Alles om de huisjesmelkers, de huurbazen en de woningcorporaties maar meer geld binnen te laten halen, ten koste van jongeren die een huisje willen, middelbare groepen die zien dat hun huur steeds verder omhoog schiet wat hun woning onbetaalbaar maakt...
Deze carrièrejager en oplichter hoort niet in de politiek. Die hoort gewoon voor de rechter te staan.

0
1 weerman

-
Deze ernstig falende minister roept ook weer iets over een wet die hij heeft ingevoerd en die overduidelijk niet werkt. Deze wet geeft duidelijk aan hoezeer hij faalt en hoe ernstig dit voor de bevolking van Nederland is. Veel mensen zijn niet in staat een huis te bemachtigen en het worden er door zijn wanbeleid steeds meer.
-
De meest ernstig falende minister is uiteraard Schippers, maar deze Stef Blok is een zeer goede tweede.
/-
-

0
2 MrCally1

Er moeten gewoon meer woningen tot €1000 op de markt komen, niet iedereen wil kopen. Maar ja, dat snapt de VVD niet onder de norm kopen=investeren

7
3 Erno-Berk

Nee Blok liet en laat dit allemaal legaal gebeuren, ziet werkelijk
al het onoirbare van zgn sociale wooncorporaties door de vingers en dekte het wettelijk af....

0
4 Tjeempie

* Verwijderd door de redactie *

5 Captain Hero

** gebruiker verwijderd **

De echte beleidsmakers zie je nooit in beeld komen. . . .

6 gebruiker-verwijderd

Huurders zijn voor Blok vee dat gemolken moet worden. Vee dat niet meer opbrengt is rijp voor de slacht.

0
7 Tussenderegels

Sinds bekend maken van de leugen draaiboeken van onze politieke-partijen buitelen alle politici over elkaar heen om te proberen de beker van de beste leugenaar te winnen!

0
8 Zie Hier

Och, och, och nu hebben ze allemaal mooie praatjes maar daar trappen we niet in na 4 jaar gekloot.

0
9 Interessant

@3 Meer huurwoningen tot 1000 euro op de markt? Hoe moet je die huur betalen met een minimum of modaal inkomen? @4 Die sociale wooncorporaties voeren gewoon het beleid van de regering uit. Blok en zijn diefjesmaten van de VVD en de PvdA, en de gedoogpartijen die dit criminele zootje in het zadel hebben geholpen, en gehouden, zijn de schuldigen.

0
10 nieuwskaat

En dat zegt de man die huren onmogelijk gemaakt heeft.

0
11 Hein2

@9
3.5 jaar geleden...... zijn "we" er ook ingetrapt!

0
12 t.rap.er.niet.in

@12 Wie jij , ik stem niet op de PVV, VVD , PVDA , D'66 , GroenLinks , Cu , SGp , D'66 , CDA

1
13 MarcusCole

** gebruiker verwijderd **

Is die man nu echt zo blind?
die vent heeft geen "blok" voor zijn kop maar een complete flat.
Door zijn beleid is wonen onbetaalbaar geworden.

14 verwijderd111

** gebruiker verwijderd **

Stef Blok blijkt dus een enorme leugenaar

Opeens is je huurhuis verkocht aan een miljardair - NRC
https://www.nrc.nl/.../opeens-is-je-huurhuis-verkocht-aan-een-miljardair-3816700-a1...
19 aug. 2016 - Aangespoord door minister Blok kopen internationale beleggers Nederlandse huurhuizen op.

15 ---deleteduser---

@3 Bedoel je niet 4 a 500€. Wij huurden een flat van 450€ had drie slaapkamers en 81m2. Dat zou voor veel mensen groot genoeg moeten zijn.... Als je 1000€ kunt betalen, kun je ook kopen... In ieder geval buiten de grote steden Zou een hypotheek van 250000€ moeten zijn, of hoger...... Of wil je een villa?

@10 ++

1
16 Logic

@12

Ik verzeker je: "we" gaan er in maart 2017 gewoon WEER intrappen. Gewoon omdat de politieke spindoctors heel goed weten hoe het stomme kiezvee bewerkt moet worden, hoe wij gestuurd en beïnvloedt moeten worden. Dat lukt ze al vele jaren.

Verder maakt het weinig meer uit waar we op stemmen, want elke partij is onderhorig aan het politieke systeem. En dat systeem heeft maar één doel: méér winst en méér macht voor de elite, desnoods door de onderkant van de samenleving verder kapot te maken.
En dat lukt ze prima, als ik zie dat de elitairen er enorm op vooruit zijn gegaan, met Clown Mark aan het roer, en de onderkant van de samenleving glijdt verder de strontput in, mede dank zij Clown Mark en kornuiten.
Als slimme spin-off is toen opeens de PVV als 'onderbuikpartij' onstaan; Wilders verliet de VVD en 'begon voor zichzelf'. Nee, geen partij met democratische regels, zoals ledenvergaderingen, inspraak en verkiezingen van een partijraad.... Nee, als éénmansgroep waar minder nadenkenden dan als kipjes zonder kop achteraan hollen. Want GW weet zo leuk 'de problemen' aan te wijzen. De oplossingen die GW biedt zijn onzin en slechts protectionistische schijnoplossingen, geen blijvende, duurzame oplossingen. Het is de verwoording van de onderbuikgevoelens, meer niet.

Dus verwacht niet dat een partij, welke dan ook, "redding en verbetering" komt brengen. Die partij wordt altijd ingekapseld in de regels van dit systeem waar wij in zitten. Hooguit bepalen wij via stemgedrag of we aan de linker- of aan de rechterkant van een weg lopen. Maar die weg ligt er al, die heeft de elite al aangelegd en leidt naar méér winsten, meer macht en meer hiërarchie, zodat de elite er dan lekker van leeft. In weelde, rijkdom en vanuit machtige posities.

0
17 weerman

Het blijft huilen met die man en zijn ambtenaren. Begint notabene met die verhuurdersheffing. Ja, daar hebben de corporaties goed op gereageerd. Minder sociale huurwoningen, betekent minder verhuurdersheffing. Natuurlijk gaan ze vrije sector huurwoningen bouwen of halen die huisen uit de sociale sector. Maar was dat dan niet de bedoeling van dit kabinet? Is trouwens al bij het vorige kabinet begonnen.
Bovendien is er een tijd geweest dat je vanaf 34.000 per jaar geeneens een sociale huurwoning meer kon krijgen. Nu hebben ze dat inmiddels opgeschroefd naar 39.000.
Ik vind dat nog steeds idioot.
Deze inkomens krijgen alles voor hun kiezen. Krijgen ook geen huurtoeslagen en zorgtoeslagen.

Normale huren voor iedereen. Ongeacht welk inkomen je hebt. Zo moet het zijn.
En laat de vrije sector maar over aan de beleggers en makelaars. Daar moet een corporatie zich helemaal niet mee bezig houden.

0
18 Liz

@18 halen die huizen ipv. huisen..

1
19 Liz

Daar is die weer, hij voelt dat de afrekening naderd

0
20 zoutzuur1

-
Het woningtekort is door de politiek in decennia uiterst zorgvuldig opgebouwd. Schaarste op de woningmarkt, hetgeen in dit verfoeide systeem de prijs opdrijft, is blijkbaar belangrijker dan dat burgers een woning kunnen krijgen.
En deze minister, zittend in zijn warme villa, begrijpt niet dat het zonder woning in de winter erg koud is in Nederland en dat mensen hieraan zeker zullen gaan overlijden.
-
En wat deze flutminister wil doen als hij in een volgend neoliberaal kabinet dezelfde positie heeft is helemaal crimineel: het flexibiliseren van de wooncontracten.
-
Dat betekent dat vaste huurcontracten er bijna niet meer zullen zijn. Dus als u uw baan verliest of om andere reden niet voldoende inkomen kan krijgen staat u op straat. En met de flexibilisering van de arbeidsmarkt is het zeer waarschijnlijk dat u uw baan zult verliezen.
Heel veel burgers, vooral de kwetsbare burgers, zullen door het wanbeleid van deze minister op straat in de kou komen te staan. Dit is crimineel wanbeleid.
-
Nederland schiet helemaal niets op met dit soort mafketels in de regering.
/-
-

0
21 MrCally1

Die verhuurdersheffing heb je te danken aan Duivestein PVDA 1e kamer dat het doorging.
Maar eigenlijk is het gewoon een verkapte belasting die huurders opgelegd kregen puur om de schatkist te spekken, en vergeet ook niet het Vestia affaire waardoor alle huurders de rekening op hun bord kregen hierdoor zijn de huren harder gestegen dan anders en het heeft niks met scheefhuren te maken.

0
22 Billiger

De one man show van Arie Duiyvestein zal bij veel mensen op het net vlies staan, hij was de hoop voor veel mensen die het onheil zag naderen. Hij gaf zijn show op om zijn partij genoot Asscher niet af te vallen, duizenden gezinnen in de ellende en goot te gooien maalde deze salon socialist niet om.

0
23 zoutzuur1

Waar moeten die corporaties dan die Maserati van betalen voor de directeur?

0
24 Conclusius

@16 , op zich heb je gelijk, maar je zit met ook met die mensen die (net) te veel verdienen voor sociale huur en niet iedereen die te veel verdient voor sociale huur wil kopen. Diegenen die net te veel verdienen voor sociale huur kunnen zich ook geen woning van €1200 veroorloven, daarom moet er ook meer aanbod aan de onderkant van de vrije sectorhuur komen.

0
25 Erno-Berk

Wacht, wie zegt dat? Stef Blok? Hij was toch juist voor de vrije markt in wonen en het in vrije beloop laten van de prijzen met als gevolg een prijsexplosie van vrijesectorhuurwoningen? Moet ik hier nu intrappen?

0
26 Kruikenzeikerd

@21 Nederland schiet helemaal niets op met dit soort mafketels in de regering.
Maar mafketels stemmen in maart gewoon weer op de zelfde mafketels.

0
27 Billiger

Blok moet maar weer naar de bank, daar kan hij geen kwaad aanrichten.
Grootste knoeier aller tijden: de hele huurmarkt verpest en verziekt. Ligt aan de woningcorporaties zegt 'ie, hetgeen duidelijk maakt dat hij de impact van zijn eigen beleid niet kent. Wat een knoeier.

0
28 Nicks R. Van

** gebruiker verwijderd **

Inkomen niet hoog genoeg voor een hypotheek.

Maar als ik dan zie wat ik de afgelopen 50 jaar totaal aan huur heb betaald .........!!

29 verwijderd

Blok wil dat die 75.000 sociale huurwoningen van 710 euro en meer
verkocht gaan worden aan zijn liberale investeerders
Blok is gewoon een stuk VVD vuil !

0
30 Bollieboos

De VVD'ers zien gewoon aankomen dat de SP veel kiezers kan gaan trekken met hun programma voor de woningbouw, dús toveren zij ineens 'n (enigszins) sociaal aandoend plan voor de huursector uit de hoge hoed!

0
31 Scorpio

Stef Goldman-Sachs Blok?

0
32 Atlantique

@31 Ja, slim bezig! Net als de bezuiniging op ontwikkelingsgeld: PVV.

Gaan ze nu ook beginnen met het terugschroeven van de AOW leeftijd naar 65?

Allemaal plannen die uiteraard niet uitgevoerd gaan worden, als ze de verkiezingen hebben gewonnen. Laten we dat in ons achterhoofd houden.

0
33 Liz

Ik ben benieuwd wie tijdens de verkiezingen de grootste neus heeft, Rutte of Blok of Schippers.

0
34 Chinees

Schijnheilig zeg! Door de verhuurdersheffing heeft Blok zelf een rem op het bouwen van nieuwe huurwoningen gezet. Hij heeft zich tevens totaal niet druk gemaakt om de vele huurders, die tussen wal en schip vielen. Scheefhuurder was je al gauw. Het werd je onmogelijk gemaakt. Je mocht niet meer sociaal huren en voor de vrije sector moet je weer echt veel verdienen om erin te mogen.

0
35 hopefully

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

over ^anderen maar eens .....

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Muziekdraadje

The Searchers. Take It Or Leave It.https://youtu.be/-2F2ZuCQZKg?feature=shared...

2 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

@2 Laat je lullen over maar eens los. ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Zegt de "objectieve" CDA-er Marcelo Mooren.Enough said...

6 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@19 Precies wat er staat, Marie-Katrien. Heb je geen antwoord?...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@17 Doe eens een keer een miniem beetje kennis op voordat je je eigen weer volledig voor paal zet.Het geloof van die krengen is in deze vo...

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Graaier1000
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

"Na maandenlange gesprekken over de vorm, praten PVV, VVD, NSC en BBB over de inhoudelijke koers van het nieuwe kabinet. "Als het ze niet lukt o...

10 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Marrie1
Muziekdraadje

Ik heb de hele dag al een liedje in mijn hoofd en ik kan niet op de naam komen Best vervelend. ☹️...

10 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Feldwebell
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@21 Je hoeft geen raketgeleerde te zijn wanneer je beide economieën en arsenalen even met elkaar vergelijkt. Bij continuering/opvoeren van o...

12 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Bob Sleebaan
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

1939 opnieuw.Tandeloze tijger EU is nog aan het slapen. Ze horen en lezen in Brussel de waarschuwingen wel maar ze moeten er eerst nog even 2 ...

12 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Sexy Blue Picture VideoMarathi Xxx Video ComFinger To SquirtKorean SextapesMirko Mha PornCreampies BabesMisslavey666 XxxBrie Larson DeepfakePunjabi Sexy Film Hd VideoPorni XxxxBangbroaPono BrasileiroLisa Del PieroCelebrity Nude Photos LeakedAmateur Wife CreampiePorn Hd Sunny LeoneWet Hairy PussyXmaasterPetie Asian PornSummertime Saga Sex ScenesTeen Xxx ClipsFacesiting AnimeBonbon And Chuchu PornPorn Huge BreastHotmsTomi Lahren NudeDemi Moore OuiMakitsu HappeingLiveprivatesPusy KissFull Length Porn Videos DownloadNew Desi Bhabhi SexNick Wilde PornCamgorlsTeens XxxxJ0ivy NudeAmelia OnxyKianna Dior PornSex Video Kannada SexDaugher Swap Pornسكس ولوط.Sensual BjDesi Nude CelebrityAlexis Fawx FemdomMilf Lesbo VideosExplicit Sex VideosKiare LordRandi Ki PhotoAnaltube PornDdf PornPorn Mom SexyBonniebowtieXuk RuBbw Wife NudeGay Dirty RouletteIncestflix.cmoMulheres Do Tik Tok PeladasTits SexHuge CockanalDesi Bhabhi PornKendall Jenner Sex VideoKajal XxxxxBloodypornStepmom Stepdaughter PornThreesom Lesbian PornSean Cody StuLisa Blackpink PornTopless BabesPelicula PornografMaya Woulfe PornJuliahot.comAmerican Dad PornographyExploited Black TeenaPron HandjobTelugu Free SexTall Bbw PornReddit DeepthroatAdult For AndroidGay Younger PornAmber Gianna NudeXxx Sexy XvideoTeen Girls Hd Sex VideosYoung DownblouseWww Sexy Bhabi ComPorn Black Hard CoreRule34 VideoTentacle DildoKareena Kapoor Khan XxxCassdy KlienFriens Mom PornYiffy VideosFlora Saini Hot VideosFull Body Tattoo WomenMandi BugilJav VidFatty Porn StarAsian HanjobNgentotjandaIndian HdpronLea GotiAll Sex Movies ComHow To Make Homemade Pocket PussyPorn For LebiansAnnie Hawkins TurnerXnxxcAliem PornMiaablazeLodge Sex VideoXx Video Xx Video Xx Video Xx Video Xx VideoBhabhi ForcedPron ViddeoSankakucompelxHot Women NudeLucy Punch NudeCrossdresserslutsSuck Boob'sPorn Forced FreeLeo's ListingsMegan Thee Stallion TitiesSarvente P O R NCuming Down Her ThroatPorn Hub Xxx VideoLove RandilanCrossdresserorgyLily Adrianne NudeSxe FilmMatreya FedorAdult Movies DownloadHigh Rated Porn VideosForced FuckpornYoung Looking Porn StarWww Xnxx VideoShree Rapaka HotMallu Boob SuckSakshi XxxIndian Mallu NudeIndian Aunty Boy PornFree Xrated VideosCar SquirtLonely Housewife PornBoobs SexVideo Pornográfico De Kim KardashianGali_gool3d Lesbian HentaiRussian EscortAndian Xxx VideoTwinkspankingCuminmymouthThroatfuck CompilationJamie Lee Curtis Nudes