Politiek
  • 8
Er zijn overtuigende principiële en pragmatische argumenten om de hoofddoek toe te laten bij de politie, stelt Wibren van der Burg, rechtsfilosoof en ethicus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Meer principieel geldt dat het onrechtvaardig en discriminerend is om vrouwen uit te sluiten ...

ongeveer 1 jaar geleden door Dubbeltje

REAGEER MET EEN EMOJI
3
13
3
16

@397 En de Telegraaf is de krant voor de rancuneuze onderbuik van Nederland. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

401 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
2
Meld

@398 Ow, ik zie dat het ondertussen 98% tegen is.

402 Hans Brinker    
ongeveer 1 jaar geleden door Hans Brinker
1
Meld

@398 maar dat de DISCUSSIE daaromtrent toestaan, em voeren op basis van argumenten.

Er is geen plaats voor de Islam in Nederland.

403 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
1
Meld

@397

Misschien wordt die krant wel veel gelezen door Joodse mensen of door christenen die vanwege die beroemde Joods-christelijke traditie Joodse mensen een kosher leven toewensen. Geert heeft die keutel immers ook al ingetrokken toen bleek dat er meer gevolgen waren dan alleen maar moslim pesten .

404 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
1
Meld

Als ik de andere berichtgevingen volg, dan mogen alle Turkse agenten en agentes wel een burka aantrekken om onherkenbaar te zijn voor die smerige Endelgangaanhangers.

405 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
1
Meld

@403 Dat is geen argument maar een (nogal domme) stelling.

406 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
1
Meld

@403 In Hufterland mag de islam niet bestaan maar in Nederland wel.

407 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@404 Misschien wordt die krant wel veel gelezen door Joodse mensen of door christenen die vanwege die beroemde Joods-christelijke traditie

Misschien wel, maar misschien ook niet.

408 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
1
Meld

@401 Nee, want een van de vragen was ook of de Nederlandse politie een afspiegeling moet zijn van de samenleving. 45% ja, 50% nee. Conclusie: ook de 45% die voorstander is wil geen religieuze uitingen bij de politie. Lees maar in de link.
Dus van die door jou veronderstelde 'rancuneuze onderbuik' is geen sprake question

409 Hans Brinker    
ongeveer 1 jaar geleden door Hans Brinker
1
Meld

"Ik zou dolgraag de reactie van Marokkaanse ettertjes zien als ze worden aangepakt door een moslima-agente met hoofddoek!"

Maar weet je dan niet dat de meeste van die ettertjes totaal geen respect kunnen opbrengen voor vrouwen?
Vooral de ettertjes van de derde en vierde generatie.
Net alsof het hen niet van huis uit is aangeleerd dat de meeste mensen m/v in Nederland respect hebben voor elkaar en dat ze respect hebben voor het gezag.
Laat staan dat ze op straat respect zullen hebben voor vreemde vrouwen in een politie-uniform die een hoofddoek onder de politiepet dragen.
Ik denk dat ze die vrouwen helemaal als een hond, of zelfs nog minder dan een hond, beschouwen.En dat verdienen die vrouwen niet.
Dus kunnen ze zich maar beter als vrouw aanpassen aan het politie-uniform wat er al is.Met eventueel een kleine aanpassing voor het haar, om met een haarnetje/mutsje de haren te kunnen blijven bedekken vanwege hun geloofsovertuiging, zodat de politie er voor iedereen hetzelfde uit blijft zien.Want een haarnetje/mutsje dragen dat is, in tegenstelling tot de haren bedekken met een hoofddoek, geen specifieke uiting van een geloofsovertuiging.
Zodat moslimvrouwen in het begin als zodanig ook niet goed herkenbaar zullen zijn.Dus ook niet voor de ettertjes van de derde en vierde generatie uit minderheidsgroeperingen.En dan zijn die vrouwen wel degelijk een aanwinst voor het politiekorps.
Want zij kunnen de ettertjes van de derde en vierde generaties aanspreken op hun daden in een taal die de gemiddelde Nederlander m/v nooit zal leren beheersen.
Want ze begrijpen allemaal een taal welke de gemiddelde Nederlander nooit zal leren begrijpen, en dat is de taal uit het boek van hun geloofsovertuiging.
En juist die gemeenschappelijke taal, welke ze meekrijgen vanuit hun cultuur en geloofsovertuiging, kunnen die vrouwen gebruiken om die ettertjes op straat aan te pakken.
Of ze kunnen die gemeenschappelijke taal gebruiken bij de ettertjes thuis om daarmee de ouders aan te kunnen spreken op het wangedrag van de ettertjes in het openbaar.
Dan daarbij denk ik ook dat als er moslima's bereid zouden zijn om zich aan te passen aan het geldende politie-uniform in plaats van andersom, door enkel een haarnetje/mutsje te dragen onder de politiepet, zij daardoor inderdaad een fantastisch rolmodel zouden kunnen zijn voor jonge moslima's.
Waardoor er in de toekomst mogelijk geen ettertjes meer uit de komende generatie van minderheidsgroeperingen op straat zullen rondhangen.

410 VBOH    
ongeveer 1 jaar geleden door VBOH
1
Meld

@403

'Er is geen plaats voor de Islam in Nederland.'

Er is geen plaats voor de Islam jouw Nederland. Misschien moet je gewoon opzouten naar Hongarije in plaats van voor heel Nederland te spreken.

Zo, en dat voor iemand die een pleuris hekel heeft aan elke religie.

411 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
2
Meld

@406
Dat maakt verdere argumenten overbodig. Er zijn namelijk geen argumenten om deze discussie te voeren.

412 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
2
Meld

@411
Er is geen plaats in Nederland voor de Islam.

413 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
2
Meld

@410 Maar weet je dan niet dat de meeste van die ettertjes totaal geen respect kunnen opbrengen voor vrouwen?

Als dat het geval is maakt het dus geen reet uit of ze wel of geen hoofddoek dragen.
En ze hoeven niet aankomen aan te komen met teksten uit de islamitische geschriften maar teksten uit de Nederlandse wet.
En daar hebben ze mischien maling aan maar de gehoofddoekte agente en de andere agenten hebben daar ook maling aan want als men in overtreding is volgt er een sanctie.

414 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@409 Dat pleit dan weer voor ze.

@410 "Maar weet je dan niet dat de meeste van die ettertjes totaal geen respect kunnen opbrengen voor vrouwen?"

Daarom nu JUIST! De politie zullen ze toch moeten gehoorzamen, net als de rest van de mensen. Of dat beter gaat met een haarnetje dan met een hoofddoek ... ik weet het niet. Gewoon eens mee experimenteren zou ik zeggen, en ook kijken wat de ervaringen in het VK zijn.

415 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
1
Meld

@411
En in jou Nederland is kritiek op de Islam niet mogelijk.
Dus jij ook maar opzouten naar je roots.

416 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
3
Meld

@408

Maar je hebt wel meteen een antwoord waarom het verbod op onverdoofd slachten sowieso niet doorgaat. Daar heeft een Joodse lobbygroep tijdens een bezoekje in de Eerste Kamer niet een stokje voor gestoken, maar meerdere slagbomen. Als je wil dat er een verbod op het onverdoofd slachten komt, dan moet je niet op de islam zeiken maar het eens gaan proberen bij bijvoorbeeld het CIDI. Tenminste, als je er de kloten voor hebt.

417 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
1
Meld

@409 Wacht even, ik was iets te snel in @415 ... Dus 50% van de lezers vindt dat de politie GEEN afspiegeling moet zijn van de samenleving? Bizar ...

418 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
1
Meld

@416

En daar ga je dus de mist in, gewoon omdat je bekrompen bent. In mijn Nederland is geen enkele ruimte voor welke religie dan ook. Maar ik ben Nederland niet, en jij ook niet.

419 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
1
Meld

@416 In mijn Nederland is kritiek welkom, algemene stellingen zoals @413 worden getolereerd, maar mogen best op fiks tegengas rekenen omdat ze overlopen van domme aggressie.

420 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
1
Meld

@417 . Maar je hebt wel meteen een antwoord waarom het verbod op onverdoofd slachten sowieso niet doorgaat.

Waar dan ?

421 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
1
Meld

@419
Ik ben liever bekrompen dan na naïef.

422 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
1
Meld

@421

Kun je niet lezen? Iets van Joodse lobby? Vent, doe je beklad bij het CIDI.

423 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
2
Meld

@422

Naïef? Daar waar jij aan één oog blind bent, daar heb ik beide ogen open.

424 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
2
Meld

@418 Daar gaat het niet om. Het punt is dat - of je nu voor (45%) of tegen (50%) afspiegeling bent - iedereen vindt dat religieuze uitingen niet bij de politie thuishoren.
98% vindt dat dus. 1% weet het niet en slechts 1% is voor.
Hoe helder wil je het hebben?

425 Hans Brinker    
ongeveer 1 jaar geleden door Hans Brinker
1
Meld

@423

Waar dan ?

426 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
1
Meld

Politie is neutraal. En ik het begint op drammen te lijken. Het excuus het korps hoort diversiteit uit te stralen is onzin. Wat willen ze , agenten uit India een tulband en sari, Volendammers op klompen. met bijbehorend hoofddeksel, Joodse met keppel, Rastafari met rood, groen, gele wollen muts?

427 Rapunzel    
ongeveer 1 jaar geleden door Rapunzel
0
Meld

@414
Het zou kunnen dat het de ettertjes niets uitmaakt of een agente nou wel of geen hoofddoek draagt.
Maar ik weet niet of het jou is opgevallen, maar doorgaans zijn de ettertjes niet onder de indruk van teksten uit de Nederlandse wet.
En de sancties die volgen op overtredingen van de Nederlandse wet die lappen ze vaak ook af met hun schoenen.
Ik zeg ook niet dat ze met islamitische teksten moeten aankomen maar ettertjes wijzen op de vijf zuilen van de islam zou mogelijk meer effect kunnen hebben dan een sanctie opleggen waar ze zich helemaal niets van aantrekken.

@415
Het VK is Nederland niet.Dat het daar goed werkt met hoofddoeken onder de politiepet, en dat daar zelfs tulbanden boven het uniform zijn toegestaan, wil niet zeggen dat dit hier in Nederland ook goed geaccepteerd zal worden.
Ik denk gezien, de reactie vanuit het ministerie van veiligheid en justitie, dat een hoofddoek onder de politiepet in Nederland niet erg in goede aarde zal vallen.

428 VBOH    
ongeveer 1 jaar geleden door VBOH
0
Meld

@426

http://www.cidi.nl/

Ga je gram maar halen en het liefst zo haatvol mogelijk zoals je ook naar de islam doet inzake onverdoofd slachten. Doe je even verslag ervan?

429 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
2
Meld

Een hoofddoek straalt geen diversiteit uit. Het straalt provocatie uit anno 2017.

430 Rapunzel    
ongeveer 1 jaar geleden door Rapunzel
1
Meld

@429 zoals je ook naar de islam doet inzake onverdoofd slachten

Waar doe ik dat dan.

431 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
1
Meld
432 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
1
Meld

@432

Ik begrijp je niet, volgens mij ben je in de war.
Doe je raam open en adem wat frisse fijnstof op.

433 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
1
Meld

Ongelofelijk wat een hoop ophef brengen een handjevol drammerige moslima's teweeg.
Er zullen hooguit 'n stuk of 10 van deze hoofddoekjes-dragende diendertjes bij de Nederlandse politie komen. Ze zullen echt geen "leven" hebben binnen de politieorganisatie. Ze zullen, hoe lullig dan ook... ( en het mag niet, en het hoort niet, en er zullen sanctie's volgen van de leiding etc. etc.) door de meeste agenten met hun nek aangekeken worden.
Ze zullen door het bezopen uitgaanspubliek, uitgelaten voetbalsupporters, uitzinnige reltrappers, overlast veroorzakende jeugd, moslim-haters, eigen mannelijke geloofsgenoten en nog veel meer groeperingen, dagelijks geconfronteerd worden met hun hoofddoekjes-gedram.
Met als gevolg, dat ze binnen no-time zwaar gefrustreerd (als ze dit nu al niet zijn!!!!) thuis zitten...
M.a.w. Peter-Jaap.... ga eens kijken wat er op straat en in de maatschappij gebeurd en ga niet de barmhartige Samaritaan uithangen. Neem van alle nationaliteiten en culturen die ons rand rijk is aan....neem deze moslima's aan... (mits ze aan dezelfde eisen voldoen als Jantje de Boer en Els v.d. Ven!!!!) maar ZONDER hoofddoek. Iedereen..... en echt IEDEREEN heeft in Nederland dezelfde kansen en mogelijkheden. Dus ook Fatima, Amani, Djamila, Nimali, Rana,Fatina,Zaynah of Suraya.....

434 LoydMorris    
ongeveer 1 jaar geleden door LoydMorris
1
Meld

@433

Doe hier maar...

http://www.cidi.nl/antisemitisme-melden/

Want zo zal het gezien worden als je op jouw anti-islam manier het onverdoofd slachten wil verbieden. Toe dan, toe dan....

435 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
2
Meld

@435
dag liwwie
Ik vind jou een beetje raaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrr.

436 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
1
Meld

Mogen ze achter het fornuis weg van allah dan?
Of zwaait er een portie klappen als ze een andere man hebben gefouilleerd van hun luizenhark dat thuis op de bank ligt?

437 Tussen de parasieten    
ongeveer 1 jaar geleden door Tussen de parasieten
2
Meld

Mooi. Erhaal maar rammelt op het laatst. Vrux zit hem in het woordje kerk. Dat wordt in het artikel eng uitgelegd als het instituut kerk. Zo is het het natuulijk nooit bedoelt. Hier wordt wel degelijk bedoelt tussen staat en relligie. En dat is dus wel zeker van toepassing op Moslims. Enkel ten tijde van het schrijven van deze grindwt was het Christendom het nationale geloof en dus de kerk daar de vertegenwoordiging van. Lijkt me dus een eenvoudige wetsaanpassing om kerk te vervangen door religie. Volgns de schrijver zou de huidige wet dus impliceren dat er geen scheiding tussen Moskee en. Staat bestaat. Lijkt me echt onzin. Daarnaast vind ik het echt eaanzin dat door het dragen van een hoofddoek de overheid laat zien dat iedereen erbij hoort.

438 Goedemiddag    
ongeveer 1 jaar geleden door Goedemiddag
0
Meld

En excuus voor de vele typefouten.

439 Goedemiddag    
ongeveer 1 jaar geleden door Goedemiddag
1
Meld

Wat een gewauwel. Sinds wanneer hoort een agent met hoofddoek bij de Nederlandse traditie? Alle uitingen van religie moeten vermeden worden in een uniform. Daarom heet het zo: uniform.

Uitingen van religie horen sowieso niet meer thuis in het openbaar. Je geloof beleef je maar thuis of in de kerk. Niet in de openbare ruimte.

Islamitische vrouwen worden niet geweigerd om hun geloof. Ze moeten alleen hun hoofddoek thuislaten. Miljoenen islamitische vrouwen dragen geen hoofddoek, nog veel meer dragen er ook geen burka. Dat zijn kledingstukken die niet dwingend door het geloof worden voorgeschreven. Dus gewoon thuis laten. Dat heeft niets te maken met discriminatie of met godsdienstvrijheid.

Politie-agenten horen uniform gekleed te zijn. Dat is belangrijk voor de herkenbaarheid. We moeten hier geen politie-agenten willen die er speciaal zijn voor de moslims, speciaal voor de christenen en speciaal voor de ongelovigen, ook niet speciaal voor de boeddhisten of voor aanhangers van de kerk van het vliegende spaghettimonster. Als je dat toelaat is het eind zoek.
Er zijn zo'n 300 religies op de wereld. Je moet er niet aan denken dat ze allemaal (geloofs)herkenbaar vertegenwoordigd moeten zijn binnen het politie-apparaat.

Krijgen we dan ook rechters en openbare aanklagers met hoofddoekjes? Burgemeesters met hoofddoekjes? Politie-agenten met een tulband voor de sikhs? Politie-agenten met een keppeltje? En kunnen we dan een keppeltje de moslimwijk insturen als er even geen burka beschikbaar is? Houd toch op Wibren van der Burg. Ga wieberen.


440 manpower    
ongeveer 1 jaar geleden door manpower
0
Meld

@382 .Had vanmorgen al een artikel gelezen op geenstijl hoe corrupt de amsterdamse politie is, en hoe deze vervlochten is met besturen van moskeeën die terroristen de hand boven het hoofd houden. En hoe bij politiemensen, die dit proberen te onderzoeken, op lager pitje gezet worden, na ruggespraak van leiding politie daar met afgevaardigen bij politie die nauwe contacten onderhouden met de bestuurders van deze bewuste moskee. Aldus, die hoofddoekjes discussie is ook al een volgende stap wat leidt tot verdere onderwerping aan de islam. Dikke nee tegen dit voorstel.

441 mats6    
ongeveer 1 jaar geleden door mats6
0
Meld

@425 Ik zou het graag van een andere poll zien dan die van de Telegraaf. En ik zou graag een extra optie hebben: "Ik zou graag willen dat er wat onderzoek over voor- en nadelen gedaan wordt voordat ik mijn mening geef." Maar dat is niet meer zo populair: gewoon meteen keihard oordelen, zo doen wij dat vandaag de dag!

@428 "Het VK is Nederland niet.Dat het daar goed werkt met hoofddoeken onder de politiepet, en dat daar zelfs tulbanden boven het uniform zijn toegestaan, wil niet zeggen dat dit hier in Nederland ook goed geaccepteerd zal worden."

@434 Ik zie geen drammerige moslima's, alleen een korpschef die dit wil overwegen om meer moslima's in het korps te krijgen.

@440 "Sinds wanneer hoort een agent met hoofddoek bij de Nederlandse traditie?"

Niet, en als je het stuk gelezen had had je niet zo domme reactie geplaatst.

Dat ben ik met je eens. Het laat alleen zien dat het wel kan, en dat de ervaringen positief kunnen zijn, en dat we er eens naar moeten kijken. Ik zou het jammer vinden als 'de Nederlander' al bij voorbaat meteen NEE! roept.

@441 Je moet alles geloven wat je geenstijl leest. Het is bijna allemaal nepnieuws.

442 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
4
Meld

@442 Het zou me niet verbazen als je het verhaal van geenstijl totaal niet gelezen hebt. Aangezien het lekken van deze info vanuit politie zelf amsterdam komt; o.a. over telefoontaps. Ik raad je aan het artikel te lezen.
Maar wat ik zeker weet is dat niks meer geloof wat de NOS en DWDD ons doen voorspiegelen.
PS: ik vind de islam wel drammerig, eisend en onderwerpend. En ik stem geen PVV, raar hè.

443 mats6    
ongeveer 1 jaar geleden door mats6
0
Meld

@442 U ziet geen drammerige moslima's? Kom eens uit je donkere zolderkamertje vandaan.....

444 LoydMorris    
ongeveer 1 jaar geleden door LoydMorris
2
Meld

@436

'Ik vind jou een beetje raaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrr.'

Jij bent raar. Het onverdoofd slachten was er namelijk bijna geweest. Het is teruggefloten in de Eerste Kamer omdat er een Joodse lobbygroep binnen kwam stappen die het tegen hielden. Die bal moet je dus elders neerleggen dan altijd maar weer jouw geliefde islamhaat erover te braken. Raakt namelijk kant noch wal, het enige wat het doet is bij jou is lekker bekken. Een goed verstaander weet echter waardoor het nog steeds mag en voor die verstaander wordt jij gewoon te licht bevonden.

Dus nog maar een keer, leg die bal met al je haat neer bij

http://www.cidi.nl/antisemitisme-melden/

Want zo zullen ze het namelijk interpreteren. Gewoon doen.... wie weet wordt je uit het bed gelicht....

445 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
1
Meld

@443 "Het zou me niet verbazen als je het verhaal van geenstijl totaal niet gelezen hebt."

Dat klopt. Ik heb een paar stukken op die site gelezen en het was me meteen duidelijk: nepnieuws en ongure scheldpartijen. Heeft niets met journalistiek te maken. Als het om ECHT nieuws gaat valt het vast wel elders te lezen. Als je een linkje naar een kwaliteitskrant heb wil ik het best eens lezen hoor, maar geenstijl mijd ik als de pest.

"Maar wat ik zeker weet is dat niks meer geloof wat de NOS en DWDD ons doen voorspiegelen."

De NOS kun je grotendeels geloven. Als die de fout ingaan gaan ze ook meteen finaal op hun bek en moeten ze excuses aanbieden. Geenstijl kan schrijven wat ze willen, of het nu klopt of niet, niemand controleert, en niemand kan het wat schelen. DWDD is een praatprogramma met linkse inslag, dus dat heeft niets met nieuws te maken.

"PS: ik vind de islam wel drammerig, eisend en onderwerpend. En ik stem geen PVV, raar hè."

Ik vind het vooral raar om dat soort eigenschappen op een religie te plakken. Een religie kan dat soort dingen niet doen, sommige gelovigen wel.

@444 Op dit onderwerp heb ik ze niet gezien. Wel een korpschef die de discussie wil aanslingeren. Maar ik geef toe dat ik niet al het nieuws consumeer dat er te vinden is op internet.

446 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
3
Meld

@443

' ik vind de islam wel drammerig, eisend en onderwerpend. En ik stem geen PVV, raar hè.'

Is het ook, ze zijn wat dat betreft niet anders dan het christendom of Jodendom. Als er een coalitie of gedoogconstructie komt dan willen partijen als CU of SGP de 'einde-leven' of de homohuwelijk wetten geschrapt zien als tegenprestatie. De Joodse lobby heeft het goedgekeurde verbod op onverdoofd slachten al van tafel weten te vegen.

447 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
1
Meld

@445
Wat heb ik nou met jou onverdoofd slachten, waar heb ik het gehad over een verbod van ritueel slachten.
Je bent een waus.

448 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
1
Meld

@442 Nogmaals de letterlijke tekst uit het artikel:
"De inclusieve neutraliteit die het beste past bij de Nederlandse traditie geeft juist goede argumenten om de hoofddoek wel toe te laten".

Je moet maar eens uitleggen wat er zo "dom" is als zij twijfelen of het dragen van een hoofddoek bij een politieuniform wel een Nederlandse traditie is. Zover ik weet heeft de Nederlandse politie nog nooit een hoofdoek gedragen. Laat staan dat het een "traditie" is.

Van der Burg gebruikt in zijn artikel een hele reeks aan verkeerde vergelijkingen. Zo schrijft hij dat we een land van minderheden zijn. Statistisch is dat onjuist. De overgrote meerderheid is van autochtone afkomst.
Hij zegt ook dat we een "ruime" erkenning van gewetensbezwaren hebben bij sociale verzekeringen. Ook dit is per definitie onjuist. Een ontheffing wegen "gemoedsbezwaar" betekent dat je nog steeds verzekerd bent. Je ben dan verplicht in plaats van premie extra belasting over het inkomen te betalen.
Het christelijk onderwijs wordt op exact dezelfde wijze wordt gefinancierd als het algemeen onderwijs, zolang zij zich maar houden aan de richtlijnen van het ministerie van onderwijs. Ook hier dus geen ruime erkenning enkel omdat het om christelijk onderwijs gaat, maar gewoon omdat die erkenning voor iedere vorm van speciaal onderwijs geldt.
Gewetensbezwaren vanwege militaire dienstplicht worden niet erkend vanwege enkel godsdienstige redenen. De Wet Gewetensbezwaren Militaire Dienst (art. 2) erkent enkel onoverkomelijke gewetensbezwaren tegen het gebruik van middelen van geweld.

Kortom; rechtsfilosoof en ethicus v.d. Burg kletst uit zijn nek.

449 Belazerd    
ongeveer 1 jaar geleden door Belazerd
0
Meld

@449 Jij kletst uit je nek. Jij doet alsof de schrijver beweerd dat hoofddoekjes een Nederlandse traditie is, terwijl de schrijver beweerd dat de inclusieve neutraliteit de Nederlandse traditie is. Je citeert het correcte stuk en begrijpt het nog niet ...

450 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
2
Meld

@450
Er is geen plaats voor de Islam in Nederland.

451 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
1
Meld

Met excuus voor de spelfouten ...

@451 Ga je nu steeds jezelf herhalen?

452 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
2
Meld

@452 Ik ben net een linkse drammer. Bord voor je kop en doorgaan.

453 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
1
Meld

@452 Dat doen religieuze voorgangers vanaf de kansel ook vaak...

454 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
0
Meld

@454 Ik bespeur inderdaad wel een religieus tintje bij luitjes zoals Hufter ... Ik denk dat de relikwab een extra opening gevormd heeft richting de onderbuik.

455 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
2
Meld

@454
Herhaling is de beste reclame.

456 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
1
Meld

@445

Mijn onderbuik is mijn beste raadgever.

457 Hufter    
ongeveer 1 jaar geleden door Hufter
1
Meld

@450 Leg mij dan eens uit wat v.d. Burg wel bedoelt? Zoals ik het lees koppelt hij die "inclusieve neutraliteit" aan het toelaten van een hoofddoek bij het politieuniform. Dat is volgens mij geen feit, maar slechts zijn persoonlijke mening.

En waarom pik je alleen dat uit mij reactie zonder verder in te gaan op de rest van de pertinente onjuistheden in zijn tekst?

458 Belazerd    
ongeveer 1 jaar geleden door Belazerd
0
Meld

@458 Als je daar al de mist ingaat is de rest triviaal. De schrijver zegt NIET dat het hoofddoekje een Nederlandse traditie is bij de politie. De schrijver legt uit hoe wij in dit land traditioneel met religie en neutraliteit omgaan, en geeft zijn MENING dat het daarbij zou aansluiten om een hoofddoekje bij de politie toe te staan. een keiharde weigering past meer binnen de Franse traditie. Oh, en "autochtoon" is geen afkomst ... het betekent alleen dat allebei je ouders in Nederland geboren zijn (en jij ook).

459 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
0
Meld

Ben benieuwd wanneer we de eerste boerka politie, lijkt me leuk zo'n geel groen spook

460 knorkokkie    
ongeveer 1 jaar geleden door knorkokkie
1
Meld

@452

Is de doctrine van de PVV-ideologie. Hitler en Goebbels hadden daar een altijd lukkende theorie over.

461 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
1
Meld

@344 Als je iemand quote, moet je wel de hele zin quoten en niet selectief wat in jouw straatje past, dat heet 'framen'. De hijab is een islamitisch symbool. Vandaar dat ik zeg dat een politieagent met hijab op de moskee is die zich bemoeit met de staat, ook omdat de moslima een hijab van de islam op moet.

Kleineren is mij best als je een punt hebt, maar dat gaat in jouw geval helaas niet op.

Zeg je nou dat de wet discriminatie op bepaalde gronden toestaat? Ik dacht dat discriminatie verboden was? Een voorkeursbeleid is heel iets anders dan waar wij het nu over hebben, dat begrijp zelfs jij toch wel?

De hijab zal er niet voor zorgen dat een politieagent beter zijn of haar werk zal kunnen doen. De moslima die hem draagt is ook zonder die hijab een moslima en weet zij ook zonder die hijab net zoveel over de islamitische cultuur in Nederland. Jij bent er dus een voorstander van om op basis van niets die hijab toe te staan, maar doet niet hetzelfde met een davidster. Daar is je hypocrisie, alsjeblieft.

En dat je het überhaupt okay zou vinden dat er een hamer en een sikkel-symbool gedragen zou mogen worden, het symbool van het communisme... Verder alles goed met je?

462 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
0
Meld

@462 "Als je iemand quote, moet je wel de hele zin quoten en niet selectief wat in jouw straatje past, dat heet 'framen'."

Ach, mijn nederige excuses, ik kan nu eenmaal niet overal op ingaan.

"De hijab is een islamitisch symbool. Vandaar dat ik zeg dat een politieagent met hijab op de moskee is die zich bemoeit met de staat, ook omdat de moslima een hijab van de islam op moet."

Nee, het is de keuze van een individu, en heeft niets te maken met een moskee die zich bemoeit met het werk van de politie. In het stuk staat het prima uitgelegd.

"Kleineren is mij best als je een punt hebt, maar dat gaat in jouw geval helaas niet op."

Kleineren is nooit best, maar het is denk ik de enige manier om je aan het denken te (proberen te) krijgen.

"Zeg je nou dat de wet discriminatie op bepaalde gronden toestaat? Ik dacht dat discriminatie verboden was?"

Kijk, heb je weer wat geleerd.

"De hijab zal er niet voor zorgen dat een politieagent beter zijn of haar werk zal kunnen doen."

Dat is jouw mening. Is die gebaseerd op een uitgebreide studie van het werk van de politie? Of van de ervaringen in het VK?

"Jij bent er dus een voorstander van ..."

Ah, daar is de stropop weer, ik dacht al, waar blijft ie.

463 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
0
Meld

@462

Een geloofs'amulet' hoort ook helemaal niet in de functie. Wie weet kunnen ze het aanvoeren als bescherming tegen herkenning voor Endelgangturken. Maar dan volstaat een skimasker ook. Dat heeft dan weer mijn voorkeur.

464 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
1
Meld

@463 Je kapte expres de zin op die plek af, ga nu niet zo opzichtig terugkrabbelen.

Ik heb je eerder al aangetoond dat de moslima een hijab moet dragen volgens de Koran. Een moslima die dus een hijab draagt, doet dat omdat dat moet van de Koran.

Ik stel je twee vragen. Bij de één is discriminatie toegestaan, bij de ander niet. Wat is het nou? Daar geef je geen antwoord op. Je laat ook volledig links liggen dat een voorkeursbeleid heel iets anders is dan waar wij het nu over hebben. Waarom is dat?

Wat is er met Groot-Brittannië? Daar is het politiekorps divers, maar zoals ik al eerder uit heb gelegd heeft dat niets met het dragen van een hijab of een tulband te maken. En ja, daar boeken ze betere resultaten omdat het een divers korps is. Maar nogmaals, dat heeft niets met het dragen van een hijab te maken! Maar ja, ik heb die gelinkte pagina dan ook helemaal uitgelezen...

Je geeft zelf aan dat jij geen moeite zij hebben met een hamer en sikkel-symbool als dat bevorderlijk voor het werk van de politie zou zijn. Dus wat nou stropop? Je zegt het zelf, grapjas. question

465 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
0
Meld

Toen ze het kruisje wegtreiterden via de rechter, stelden ze dat de hoofddoek geen uiting van religie is, het kruisje wel, en dat daarom het kruisje niet mocht en de hoofddoek wel.

Nu stellen ze ineens, dat ze recht hebben op die hoofddoek omdat zij vrijelijk hun religie moeten mogen uiten. Maar die hoofddoek was toch geen uiting van religie, of hebben ze de rechter indertijd voorgelogen?

Misschien is dat wel de reden, dat ze het via het hoofdbestuur van de politie spelen, en niet via de rechter, dit keer. En misschien is het dus wel een idee, het bestuur van de politie aan te klagen in dit verband, zodat dit liegen tegen de rechter een rol kan gaan spelen, dat verliezen ze. Ze gaan liever de discussie aan in de media dan voor de rechter, logisch.

466 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
0
Meld

@459 Nee hoor. De schrijver koppelt doelbewust religie en traditie aan elkaar en gebruikt dat excuus om een hoofddoek te mogen gebruiken i.c.m. het politieuniform.

v.d. Burg heeft het over een land van minderheden. Misschien is het je ontgaan, maar de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking is geen aanhanger van de Islam. Laat staan dat ze dat willen combineren met de verplichting tot het dragen van een hoofddoek. Degenen die dat wel doen hebben voor 99% een, zoals dit tegenwoordig zo politiekcorrect heet, migratie-achtergrond.

In de maatschappij-wetenschap is een autochtoon iemand die in Nederland is geboren en van wie de (groot)ouders ook hier zijn geboren en opgegroeid.

467 Belazerd    
ongeveer 1 jaar geleden door Belazerd
0
Meld

@465 "Ik stel je twee vragen. Bij de één is discriminatie toegestaan, bij de ander niet. Wat is het nou?"

Er zijn regels voor discriminatie, en onder bepaalde gevallen mag daar van worden afgeweken. Misschien vind je dit wel leuk (scroll naar beneden naar uitzonderingen): https://www.mensenrechten.nl/gelijkebehandelingswetgeving

"Wat is er met Groot-Brittannië? Daar is het politiekorps divers, maar zoals ik al eerder uit heb gelegd heeft dat niets met het dragen van een hijab of een tulband te maken."

Daar zijn hoofddoek en tulband toegestaan bij de politie, dus ze hebben er ervaring mee die wij niet hebben. Daar kunnen we wat van leren.

"Je geeft zelf aan dat jij geen moeite zij hebben met een hamer en sikkel-symbool als dat bevorderlijk voor het werk van de politie zou zijn. Dus wat nou stropop? Je zegt het zelf, grapjas. question"

Je weet wat een stropopredenatie is?

468 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
0
Meld

@467 "Nee hoor. De schrijver koppelt doelbewust religie en traditie aan elkaar en gebruikt dat excuus om een hoofddoek te mogen gebruiken i.c.m. het politieuniform."

De schrijver gaat in op onze traditie van hoe wij met religie omgaan, ja. Snap je nu hoe fout je zat?

"Misschien is het je ontgaan, maar de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking is geen aanhanger van de Islam."

Beweert iemand dat dan?

"In de maatschappij-wetenschap is een autochtoon iemand die in Nederland is geboren en van wie de (groot)ouders ook hier zijn geboren en opgegroeid."

En dus is het geen "afkomst". Iemand kan dus prima autochtoon zijn en moslim. Sterker nog, dat zijn er heel veel.

469 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
0
Meld

@466 Lees het stuk eens. Het gaat niet over moslims die denken ergens recht op te hebben. Luister eens naar je hersenen in plaats van je onderbuik.

470 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
1
Meld

@469 Blijf eens binnen de context. Vrijwel alle mensen die een hoofddoek dragen vanwege religieuze overwegingen, zijn geen autochtoon. Het heeft niets te maken met "prima" of niet.

Juist daarom is het argument van v.d. Burg dat Nederland een land is van minderheden zo slecht gekozen.

471 Belazerd    
ongeveer 1 jaar geleden door Belazerd
0
Meld

@471 Volgens de CBS definitie zijn heel wat moslima's met hoofddoek autochtoon. Mooi he?

472 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
3
Meld

@Attercopus

Nog steeds bezig om je ongelijk te tonen? Gaat je goed af.........

Politiebond heeft o.a. aangegeven dat bv die actie van de politievrouw met hoofddoek een persoonlijke actie was en dat deze niet gesteund wordt door de bond. Er zal met deze vrouw gepraat worden omdat de hoofddoek tegen de kledingsvoorschriften in gaat en niet geaccepteerd wordt en niet gaat worden.

Zijn er nog vragen kunt u zich richten aan: het achterste van mijn kont of aan de Politiebond!

question

473 ikzelf66    
ongeveer 1 jaar geleden door ikzelf66
0
Meld

@473 De politiebond heeft alle recht om de dame in kwestie te berispen. Ik neem aan dat ze zich dat gerealiseerd heeft. Doet niets af aan het feit dat ik het wel een strakke actie vond.

474 Attercopus    
ongeveer 1 jaar geleden door Attercopus
3
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Moslima aangevallen in de McDonald's
Liverpool: een moeder van vier kinderen is aa...

1 dag geleden door alfabetwebsite

HET JIT ROMMELT MET BEWIJSMATERIAAL BIJ PRESE...
Vandaag gaf het JIT een persconferentie over...

24 uur geleden door Rick Schurman

Utrecht verbiedt Pegida-barbecue voor ULU-mos...
De gemeente Utrecht heeft de barbecue van Peg...

19 uur geleden door Schildpad

Amsterdams debatcentrum beklad met leuzen teg...
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn de...

1 dag geleden door AD

Minister Blok: 'We eisen dat Rusland zij...
Nederland eist dat Rusland volledig meewerkt...

1 dag geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
E.Meel
Nederland = VOL (en druk)...
@63 Het volgende hoofdstukje heet ''omvolkin...

minder dan een minuut geleden door E.Meel

Kubusje
Geen verbod Pegida-demonstratie bij moskee...
@246 Wat ik dus al zei....ik lust geen alcoho...

minder dan een minuut geleden door Kubusje

Generaal
LIVE. Linksfascisten rellen bij De Rode Hoed...
@38 Met jouw talent voor raden zou je nog gee...

1 minuut geleden door Generaal

Attercopus
95 stellingen tegen evolutie...
@1197 "Alleen ben ik niet onder de indruk en ...

1 minuut geleden door Attercopus

TedjeR
Flotilla komt naar Nederland, Israël bombard...
@5 ah, jij bent dus voorstander van het met d...

1 minuut geleden door TedjeR

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig