Direct naar artikelinhoud

"Orphan City": Turkije bouwt complex om Syrische weeskinderen op te vangen

In elke villa is er plaats voor 18 kinderen en een verzorger.

Turkije heeft in de grensstad Reyhanli een centrum gebouwd voor Syrische weeskinderen. De "stad" bevat 55 villa's waar bijna 1000 kinderen zullen opgevangen worden en naar school kunnen gaan.

De Turkse overheid heeft de "stad" samen met twee hulporganisaties gebouwd in minder dan twee jaar tijd. Het complex bevindt zich in Reyhanli, een stad aan de grens met Syrië. Naast de villa's zijn er ook vier scholen, een moskee, een speelplaats en een sportarena voorzien.  

Zo'n 990 kinderen worden verdeeld over de 55 woningen. Ze zullen er samenwonen met een verzorger. De kinderen zullen ook psychologisch begeleid worden, zodat ze hun trauma van de oorlog kunnen verwerken. Zo'n 5000 kinderen die niet permanent in het complex verblijven, zullen wel kunnen genieten van de faciliteiten. 

Unicef schat dat zo'n zes miljoen kinderen slachtoffer zijn van de Syrische burgeroorlog, die al zes jaar duurt. Zeker 2,3 miljoen kinderen zijn uit het land gevlucht. Meer dan 800.000 Syrische kinderen verblijven op dit moment in Turkije.

Twitter bericht wordt geladen...