Syrische Mrwan haalde Cito-topscore, met beetje hulp van de Donald Duck (ad.nl)


Hij is nog maar 3,5 jaar in Nederland, maar de Syrische Mrwan (spreek uit ‘Marwan’) scoorde 550 punten op de Citotoets. Hoger kan niet. De topprestatie maakt het voor de 12-jarige jongen mogelijk om zijn droom uit te laten komen. Hij wil naar het gymnasium en arts worden. ...

door Havermout in Binnenland  ·  44 Reacties

  • 6
  • 591x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Geweldig goed gedaan , zoveelste bericht over ambitieuze Syriërs.

1 ---deleteduser---

Zo kan het dus ook

6
2 Interessant

Egaal wie waar of wat , een prima prestatie , maar ???

5
3 Thei

Goed gedaan! Ook van het gezin zelf, om zelf werk te maken van de integratie.

Maar ja, zo zie je maar weer dat met de absentie van de radicale islam, of in ieder geval de absentie van een (streng) islamitische opvoeding een kind zich kan ontplooien, in staat is goed te integreren en naar een christelijke school te gaan.

6
4 Bluth

Ja, grote verschil is de instelling van deze mensen.
Het eerste wat ze gedaan hebben is hun kinderen op een goede christelijke school zetten.
En dat op zichzelf garandeert niks, maar het helpt je wel wat meer aan te passen aan een land met joods-christelijke achtergrond.

14
5 vty

@1 doortjebont,
In dit geval helemaal met U eens!

OT. 3,5 jaar in Nederland, werkelijk een prestatie! Moge deze jongeman een voorbeeld zijn voor hen welke wel wensen te integreren.

0
6 Bezorgde Europeaan

@5 ,

Nederland heeft geen joods-christelijke achtergrond.
Geen enkel land in Europa trouwens.
Leesvoer:

https://www.nrc.nl/nieuws/2010/03/27/beroep-op-joods-christelijke-traditie-lijkt-vanzelfsprekend-11869347-a685650

7
7 jodelatedieho

Wat kost nu eigenlijk zo'n publiciteits-campagne en wie betaald dat!

14
8 Zie Hier

Een week geleden gingen tientallen mensen uit hun dak omdat een leerlingetje in het zonnetje werd gezet en werd de leraar totaal afgebrand!
En moet er weer zo nodig gejuicht worden!

11
9 Zie Hier

@8 Zie Hier,
Uw reactie is uitgesprokken lullig!

5
10 Bezorgde Europeaan

Gefeliciteerd vent Mrwan Slechts 5% van de kinderen in Nederland weten die score te behalen! Zegt dus wel heel veel over hoe slim dat je bent!

5
11 mike45

Ja Mike maar toevallig komt er NOOIT een bericht van die 5 % in Nederland los, Vreemd he.

14
12 Thei

@7 De enige conclusie in dit artikel is dat christenen joden uitsloten en geen enkel land in Europa daarom een joods-christelijke achtergrond heeft. Christenen sloten inderdaad vaak joden uit. Maar de begrippen joods en christelijk kunnen ook naast elkaar elkaar gebruikt worden: de westerse filosofie, waaruit onze mensenrechten ontstonden, is gevormd door joodse én christelijke filosofen. Vandaar dus de joods-christelijke achtergrond van Europa.

8
13 Mrs. K

Ontzettend knap van dit jongetje, hij heeft een hele grote prestatie neergezet. Verder vraag ik me af of dit ook in het AD had gestaan als het een jongetje uit Engeland of Frankrijk betrof. Hoogstwaarschijnlijk niet, en dat is dan weer jammer.

4
14 Mrs. K

@12 Die hebben dan op die jonge leeftijd dan ook om te beginnen geen taalachterstand als extra barrière.

1
15 Crannbuidhe

@13 Dat de joods-christelijke achtergrond voor eigen doeleinden wordt gebruikt door de PVV doet niets af aan de basis van onze mensenrechten, zoals die bv. zijn neergelegd in bv. het EVRM. Want dat zal wel weer de reden zijn van het versimpelde argument om die joods-christelijke achtergrond te ontkennen.

7
16 Mrs. K

@15 Ze wonen 3,5 jaar in Nederland hij spreekt keurig Nederlands, wat wel te verwachten is na 3,5 jaar. Dus ja, hij is begonnen met een achterstand maar die heeft hij niet meer, dus die barrière is er ook niet meer. Een kind leert een taal over het algemeen erg snel, weet ik uit ervaring.

Nu mag dit van mij best wel in de media komen hoor, wat de achterliggende reden hiervan ook is. Laat dit als voorbeeld dienen voor de vele anderen die zich tegen alles wat 'Nederland' is verzetten.

1
17 Bluth

@12

Omdat dat geen nieuws is, dat komt blijkbaar in 5% van de gevallen voor, dat zijn een heleboel kinderen, het feit dat deze knul nog maar 3,5 jaar in Nederland is, en voor die tijd geen woord Nederlands sprak, maakt deze prestatie knap en nieuwswaardig

1
18 DaStef

@13

Tot 1945 waren joden in de meeste Europese landen 2de rangs burgers, zelfs in Nederland was dat het geval, antisemitisme is sinds de opkomst van het christendom schering en inslag in Europa.

3
19 DaStef

Dat je op je 12e al weet dat je dokter wil worden is volledig gestuurd door volwassenen.

Op mijn 12e had ik net de transformers en he-man poppen neergelegd en was ik druk bezig om als brugpieper op de grote school te overleven. Nu ik 41 ben weet ik nog steeds niet 100% zeker wat ik had willen worden.

11
20 Walster

In hoeverre is hij door de juffrouw voorbereid op de cito toets?
Voor de rest, toch een goeie prestatie.

7
21 Positivo

@20 onzin, sommige kinderen denken er echt over na.

1
22 Olivina

Dat is wat anders dan twee ouders van de vierde generatie die werkloos op de bank zitten en hun kinderen weer zonder dat ze een woord Nederlands spreken naar de basisschool sturen.

4
23 Soare

@7 Goed stuk.

En Nederland heeft vooral een hele lange humanistische traditie,
met de bijbehorende normen en waarden.
Iets om trots op te zijn, en te koesteren,
wat wel echt deel uitmaakt van de Nederlandse identiteit.

0
24 mijnvorigemeningwastochbeter

Goed gast! Gewoon je ding doen, welkom in het westen. Succes!

0
25 God is dood

@20 Toen ik 5 jaar oud was wilde ik militair worden. Toen ik een jaar of 11 was wist ik zeker dat ik militair wilde worden. En ik ben dat ook geworden, 15 jaren lang. Komt geen ouderlijke dwang bij kijken, ik wist (en weet) gewoon wat ik wil.

0
26 Bluth

@20 Euh..dat is een afwijking uwerzijds. Er is niks vreemds aan kinderdromen en het uitkonen daarvan, het enige wat je in de weg staat ben jezelf. Als je op je 41ste niet doet wat je echt zou willen, dan heb ik echt medelijden met je.

0
27 God is dood

Sahar zat ook op het gymnasium hier in Leeuwarden toen Leers haar en haar familie wilde uitzetten. Moeder en vader waren arts en broertje zat op het VWO.

Zulke wil je hier houden.

0
28 Liwwie

@19

Vooral christelijken zoals orthodox katholieken waren er nogal 'orthodox' in. Er waren zelfs na de oorlog nog pogroms in Polen.

0
29 Liwwie

Goed bezig hoor dit jongetje en het gezin en dat meen ik echt. Wat ik alleen niet begrijp is dat zijn vader in z'n eentje is gevlucht en lange tijd z'n gezin achter laat in gevaarlijk gebied. Je moet als vader/echtgenoot je gezin toch beschermen? Of was het daar toch niet zo gevaarlijk en was vluchten dus niet nodig?

0
30 Prinsenstadje2

@13

Extreem kort door de bocht dit. Tot voor kort behoorde vrijwel iedereen tot een bepaalde religie, in formele zin in ieder geval. Dat het werk van deze mensen daarmee ook automatisch gekenmerkt zou kunnen worden als 'joods' of 'christelijk' of wat dan ook in die richting is onzin. Als een timmerman indertijd een kast timmerde was het toch ook geen 'christelijke kast' oid? Dat het christendom joodse wortels heeft en het christendom een zware stempel op de westerse cultuur heeft gedrukt betekent nog niet dat we in een joods-christelijke cultuur leven. Er is feitelijk vrijwel niets joods aan onze cultuur, hoezeer pseudo-intellectuelen van het bedenkelijke niveau van bijvoorbeeld een Bauder ook het tegendeel beweren.

1
31 MK2000

@20
Sommige kinderen die zitten voor de leeftijd van 12 jaar vanuit zichzelf nou eenmaal liever de Donald Duck te lezen.
En die lezen als voorbereiding op een eindtoets het hele woordenboek uit van a tot z.
Zoeken om meer Nederlands te kunnen leren woorden op het internet op.
Of lezen als brugpieper, naast het lezen van schoolboeken, gewoon uit interesse de gehele encyclopedie uit.
En daarna lezen ze de bibliotheek uit.
Daar komt, behalve dan dat volwassenen de benodigde leesmaterialen verschaffen, geen sturing van volwassenen aan te pas.
En kinderen die dat vrijwillig doen weten vaak al heel jong wat ze later willen worden, en ze weten ook welk opleidingsniveau ze daar in de toekomst voor nodig hebben.
Dergelijke kinderen willen vaak, als ze nog jong zijn, in alles de beste zijn. Zoals dit jongetje ook aangeeft in alles de beste te willen zijn.
Maar dergelijke kinderen met hoge ambities, die op jonge leeftijd een groots doel voor ogen hebben die komen er als jong volwassene, en later als volwassene, uiteindelijk vanzelf wel achter dat het in alles de beste kunnen zijn, en om overal de top te kunnen behalen niet mogelijk is.
Maar als deze jongen goed les krijgt van de volwassenen om hem heen, dan krijgt de wereld er in de toekomst wel een hele goede arts bij, of als hij werkelijk een voetbaltalent blijkt te hebben, wat goed genoeg is om in de selectie terecht te kunnen komen, krijgt een betaalde voetbalclub er weer een professionele voetballer bij.

0
32 VBOH

@29
En dat niet alleen: de RKK heeft na de oorlog meerdere nazi kopstukken helpen ontsnappen maar Zuid-Amerika. Eichmann is bijvoorbeeld zo ontkomen.

0
33 Slartibartfast

Dit is nou zo'n kind dat hele volksstammen hier op NK liever hadden zien verzuipen. Want ja, 'dan houden die gelukszoekers het wel voor gezien he' en meer van dat verbale geruft.

3
34 MK2000

Mooi bericht. Met dat soort ouders heb je toch een voorsprong, vergeleken met ouders die de Donald Duck verbieden omdat stripfiguren als de Drie Biggetjes haram zouden zijn.

2
35 IAmLegend

Wat mij betreft:
Als je naar Nederland komt en je wilt werken en een bijdrage leveren aan de samenleving dan ben je welkom. Zit je alleen maar op de bank en blijf je kniezen in je eigen cultuurtje dan heb je hier nix te zoeken.

En o ja: kleed jezelf fatsoenlijk. Kaftans en rare sluiers draag je maar thuis. Niet op straat.

3
36 Slartibartfast
37 mike45

@4 Inderdaad. Dit bewijst maar weer dat als je wilt integreren in dit land, de wereld voor je open ligt.

0
38 it'sanewday

@33

Yepz, 'De Rattenlijn'. Wist je trouwens dat op voordracht van het Vaticaan bij Hitler de priester Tisso de nazi-leider van Tsjechoslowakije werd.

Ben je ook benieuwd van wie deze uitspraak was?

'God strafte Joden met Tweede Wereldoorlog'

0
39 Liwwie

@20

Dan was jij op je 12e waarschijnlijk nog niet zo slim en wilde je bij de politie of brandweerman worden.....

0
40 Liwwie

Respect. Zo zie je maar. Ook met een achterstand kun je met de juiste instelling ver komen.

Dat mogen veel autochtonen eens tot zich door laten dringen.

1
41 Weet geen naam

@21 , "In hoeverre is hij door de juffrouw voorbereid op de cito toets?"

Dat is juist haar beroep. En dat zal ze niet alleen bij hem gedaan hebben.

Dus wat is je punt?

1
42 Weet geen naam

@8 , “en wie betaald dat!”

En wie betaalT dat?

Jij had vast geen maximale score voor je Cito.

1
43 Weet geen naam

Had ik ook.
Waar was het AD?

2
44 Eastwood

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

inderdaad. die hele asielopvang wordt/is voor heel Nederland onmendelijk geworden, dus stop er mee. m.a.w. asielstop invoeren en wel onmiddellij...

5 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Strongoli
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Hij heeft inmiddels aan Bosma z'n excuses aangeboden en zal dit publiekelijk ook nog gaan doen.Bosma: Baudet heeft spijt van uitspraken tegen ...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Briefje van Jan - aan Khalid Kasem - Buttkicken.nl

Natuurlijk stinkt dit zaakje. Geen overtuigend bewijs betekent niet, dat er "niets" gebeurd is, ze hebben alleen, het bewijs voor dat laatste, n...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

welofniet
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Eens komt de dag dat men zegt VOL is VOL....

15 minuten geleden geplaatst door welofniet

welofniet
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

Klaver en ook Paternotte kunnen wel het bloed onder je nagels vandaan halen, probeer dan nog maar eens aardig te blijven tegen die 2 sadisten....

17 minuten geleden geplaatst door welofniet

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

"die buitenlanders hebben we straks nog hard nodig vanwege de pensioengolf en het tekort aan vakmensen en ander personeel om onze samenleving dr...

21 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

tja, dan vraag ik mij af waarom er een hek om de moestuintjes van een bepaal AZC staat met daarbij teksten in de trant van 'eigendom van...' in ...

26 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Ondertussen. . . . https://www.telegraaf.nl/nieuws/1601058670/steeds-vaker-geweld-en-agressie-door-jonge-asielmigranten-in-opvang-personeel-...

27 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Meedogenloze Russen nu zelf slachtoffer van ‘heilige oorlog’

Rusland heeft de waarschuwingen vanuit het westen niet serieus genomen. De FSB heeft het veel te druk met het opsporen van Kremlincritici, dat z...

28 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Tube 8 ComLive Cam Porn VideosEbony Cant Take BbcPornô ViolêntoBrazzers Xxx NewMsfiirePorn Desi HindiVery Sexy Hot Porn VideoSfmmastermindHumilistion PornPesquise XvídeosMegnutt NudeLatino Gay PornEmily Blunt FeetFamilyporn.t VJaquie Et MiAture Gay PornDatna In EnglishAmbatakumOral Sex MovieChumban The KissHorse Animation PornBrutal FreepornXxx Video 4Xxxx KolkataHypnotize PornLola Bunny XxxAli Wong PornAsli ChudaiVintage Porn MooviesRyona HentaiTitsnudeIndian Porn Hd黄色视频Publik AgetSon Mom AnalBrookemarks NudeHott4lexi PornBig BoorGigi Hadid BoobsCaitlin McswainEsterbron OnlyfansPakistan Ki Bf FilmSex Scenes Of Korean MoviesWorld End Harem DownloadMulatto PornArgentina PornographyMini Lilly NudeTamil Nadu XnxxAidraxoxoMallu Devika Hot VideosTamil House Wife PornIndian Hot Lady Sex VideoSeex VedeoSistersex BrotherPerfectboobs NetPor N MangaScatophilie GayCarmela Clutch AnalXxx PootosIndian Telugu SexDelhi Hindi SexMaa Or Beta XxxDanny D DownloadDaenerys PornIndian Sexy Adult VideoPissvidBrenus NuesFamosas Pelada.Babita XnxxIndian Nipple SuckingShraddha Kapoor Xxx ComCelebrity Pussie PicsReneesrealmsIndian Teen Girls Xxx VideosBusqueda SexDesi XxxnYae Miko Cosplay PornEhentai Full ScreenIndian Pussy Eating3d Porn CompilationBlack Hub PronXxxxwwwwcomCelebrity Sex TapeHindi Desi ChudaiFree Lesbian PornHappy New Year XxxBrother And Sister Mms VideoHawaiipornKowalskyppageRusas PornosChristina Applegate HotSara Jean Underwood NufeNude StoyaReal Tamil Sex VideosDesi Sexy Nude BhabhiJoi TeacherJquie MichelCadace LuxDarcia Lee PornHd Porn MexicanMom And Son Desi XxxStepsister PornsIndo PornografiBdsm X VideoBig Bobbs PornPorn PassionsteNadia Nyce PornPersian OnlyfansFilm X TremingXbraz PornBiggest Tits In TheworldOnly Boobs SuckingEroticbeauties.neySunny Leone GangbangVicky Hyuga PornAlien Quest EveOnlyfans UnlockerAdult Breastfeeding VideosKin Basinger Nude3some PositionsStripwrestlingMajic 107.5Xxnx VdeosCheerleader SexIndian Boobs XnxxXxx Foking VideoLakshmi Sex PhotosA Welcome Sight Marica Haseasia BelleFlipping The Table On The Slutty Sneaky ThreesomeIsabelle HentaiEmbarrassed Naked WomenDiapper PornChikni ChutPriya Rai CumshotAnime DesnudasAriana Van XMangingo PornDetroit List CrawlersXxnxcSex Video DangerStepmom HandjobSex Video PleaseAmber ConnorsBrothersexFeme Fun .comPuticas CulonasJalande JaguarPorn Videous HdHd Porn Max