'Uitspraken Teeven over bezuiniging advocatuur zijn ontluisterend' (nu.nl)


Bart van Tongeren, algemeen deken van de Nederlandse orde van Advocaten noemt de uitspraken die Fred Teeven heeft gedaan in een interview met De Groene Amsterdammer ontluisterend. In het weekblad zegt hij onder meer bewust te hebben ingezet op bezuiniging op de advocatuur om de verdediging van verdachten te verzwakken. ...

door Havermout in Binnenland  ·  33 Reacties

  • 26
  • 990x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zo triest had ik het zelfs niet van Teeven verwacht. Je zou denken dat hij, als jurist, toch tenminste de uitgangspunten van de rechtspraak in Nederland begrepen heeft.

2
1 W. Anstalt

** gebruiker verwijderd **

Bonnetje

2 verwijderd13105194

@1 Ik had het juist wel van Teeven verwacht. Naar mijn mening is Teeven een corrupte smeerlap.

1
3 vandaagffniet

* Verwijderd door de redactie *

4 hk-sr

Het was al veel langer bekend dat Teeven behoorlijk abjecte denkbeelden ten aanzien van de rechtsstaat had, net zo een meerderheid in het VVD bestuur. Dat was ook mede de reden voor het opzeggen van het VVD lidmaatschap door Docters- Van Leeuwen die een veel rechtsstatelijker lijn wilde volgen. Opmerkelijk wel dat hij die nu openlijk toegeeft.

1
5 TedjeR

Die Teeven is zelf gewoon een crimineel. Ik zie het iedere keer weer bevestigd worden als hij in het nieuws komt.

Je moet trouwens ook wel gestoord zijn als je werkelijk denkt criminaliteit aan te pakken door mensen hun verdediging af te pakken. Volgens mij is iemand namelijk niet schuldig totdat hij veroordeeld is... en Teeven zegt hier in feite gewoon dat hij, ongeacht schuldig of niet, de kansen wil vergroten dat mensen schuldig worden bevonden.

Dat die vent zijn kop nog in het openbaar durft te laten zien, en dan ook nog zichzelf tot crime-fighter benoemd terwijl hij ook nota bene dealtjes sluit met VEROORDEELDE criminelen terwijl hij intussen klaagt over rechtmatige verdediging van VERDACHTEN, is mij werkelijk een raadsel.

Die gast is fout, heel fout en totaal ongeschikt voor welke functie dan ook op Justitie zo blijkt voor de zoveelste keer. Het zegt genoeg over de VVD dat ze dit soort vuile types de hand boven het hoofd blijven houden.

1
6 progressiefliberaal

Het ontbreekt dit onnozel figuur volgens mij echt aan iedere vorm van zelfreflectie. Crime-fighter... laat me niet lachen.

Dat hij dat nog als titel durft te voeren toont aan dat hij rijp voor het gesticht is.

Die man schenkt criminelen miljoenen, verantwoordt zich vervolgens niet duidelijk en gaat in tegen alles waar onze rechtstaat voor staat. Daarmee is hij ongeschikt, schijnheilig en ontbreekt het hem overduidelijk aan iedere vorm van moraal - of enige vorm van plichtsbesef of integriteit.

Hij is een lachertje, werkelijk waar. Dat hij nog niet eerder opgesodemieterd is en dat zijn partij hem er nog niet uitgeknikkerd heeft, maakt het voor mij wel duidelijk waarom mensen geen vertrouwen meer hebben in politici.

1
7 progressiefliberaal

@7 Zijn hele partij (VVD) is een foute partij. Velen zijn al veroordeeld en nog velen worden verdacht. Teeven wilt de mensen zonder geld hun verdediging afnemen. De corrupte lui uit de witte-boorden-criminaliteit hebben genoeg geld voor een advocaat. Het is niet te geloven dat er weer zoveel mensen op zo een door-en-door corrupte bende hebben gestemd. Die begrijpen blijkbaar niet dat corruptie niet in het landsbelang is.Ik heb de hoop bijna opgegeven.

1
8 vandaagffniet

Misdadigers hebben de macht in Nederland,..

Mensen, wat is ons land afgetakeld de laatste jaren !

1
9 iedereen heeft recht op mijn mening

** gebruiker verwijderd **

waar blijft de kots-emoji...

10 ---deleteduser---

Je mag op dit draadje zeker niet zeggen dat Teeven, juist dit... nog niet zo gek deed.

19
11 Flipper

Teeven heeft groot gelijk.
De overheis zou helemaal niet op moeten draaien voor advocatenkosten.

20
12 Wild Rover

@12 overheid*

11
13 Wild Rover

@12 Pro Deo advocaten worden overal ter wereld toegewezen aan armlastige personen. Dat is onderdeel van een rechtstaat. Ik begrijp dat u voorstander bent van anarchie ?

2
14 Hollander1967

@14 Niet zozeer.
Wel een veel kleinere overheid.

14
15 Wild Rover

@12 De zaak Demmink werd niet op bezuinigd,.. Dat heeft de Nederlandse staat maar liefst € 245.950,19 gekotst,..om een kinderverkrachter/ Fraudeur te beschermen.

http://www.hethaagsecomplot.nl/20150527-de-kosten-van-de-demmink-doofpot.htm

3
16 iedereen heeft recht op mijn mening

Recht in Nederland is om te huilen punt!

1
17 Tjeempie

Dan ben je echt als Teeven de weg kwijt, en dat dat zo maar kan als regeringsbeleid.
Kritisch zijn is prima, maar wat Teeven doet heeft niets met besturen van een land te maken, meer met zijn eigen ego botvieren op NL bevolking.
Misschien als Teeven een baantje zoeken in Turkije?

1
18 Goldrush

De emmer met "bagger" begin nu écht over te lopen bij de VVD.
En dit is de partij, die als grootste, straks wéér het land mag gaan besturen, met "integere" VVD-lieden???
Een vreselijk vooruitzicht...

2
19 Dieke

Ondermijning van de Rechtstaat, en dat van een verantwoordelijke minister ...

Het wordt volgens mij tijd dat we bestuurders in welk een politiek ook, VERPLICHT een cursus " https://nl.wikipedia.org/wiki/Algemene_beginselen_van_behoorlijk_bestuur " laten volgen, waarna natuurlijk een toetsing volgt, en bij een voldoende een certificaat. Enkel met dat certificaat mag men vervolgens een bestuurlijke functie vervullen...

Want als wij een 'bewijs' van behoorlijk verkeersgedrag verplichten, dan (mede gezien de opstapelende affaires) mogen we dat denk ik ook van onze 'bestuurders' verwachten.

1
20 mightimouse

@19 Zeg dat wel! Het is bijna een horrorscenario, om te bedenken dat de VVD nu wéér op het punt staat om de lakens te gaan uitdelen in een nieuw kabinet!

Deze partij zou door de constante opstapeling van schandalen verplicht moeten worden... om zich per direct terug te trekken uit de formatiebesprekingen!

1
21 Scorpio

En tot nu toe een miezerig aantal reacties terwijl deze vrucht van een eikenboom de rechtstaat een steek in de rug heeft toegebracht. Dit tast de kern van onze rechtstaat aan. En dan wordt zo'n figuur nog voorgedragen voor de Raad van State, ongelofelijk.

1
22 PuurHagelslag

@22 Inderdaad. Wat een ongelooflijke rel zou dit moeten veroorzaken. Maar dat doet het nog wel. Dit krijgt zeker een staartje!

1
23 Violier

@23 ik hoop ook op een enorme rel... maar het geld (en de kansen bij de formatie) zal wel weer belangrijker zijn.

1
24 TedjeR

@23 Als iedereen nu ook even stemt op dit draadje, komt dit onderwerp snel bovenaan te staan en... zien zoveel mogelijk mensen het!

1
25 Scorpio

gestemd..

1
26 TedjeR

Het was toch ook onder Teeven dat de bewijslast werd omgekeerd als burgertjes van fraude met een of andere vorm van toeslag of uitkering worden verdacht. Ze moeten bewijzen, dat ze onschuldig zijn, nadat ze lukraak beschuldigd zijn. Dat is gemakkelijker als je met databases werkt en waarschijnlijkheidsberekening op grond van statistieken. Dan hoef je niet, nadat er bepaalde personen/groepen uit de software zijn gerold, eerst nog per stuk na te gaan of er grond tot verdenking bestaat. In feite is dan de uitslag van de software grond tot verdenking. DAT heeft hij er ook doorheen gejast.

EN dus dat je, in dat geval, geen advokaat kunt als de overheid je bewijzen niet voldoende vindt, van je onschuld dus.

Ook heeft hij goedgevonden dat bedrijven, die noodzakelijke dingen leveren, mensen dwingen, akkoord te gaan met een arbitragecommissie vanuit het bedrijf in geval je het niet eens bent met een rekening of ander geschil met dat bedrijf. Voeg daarbij, dat de papieren rekening officieel is afgeschaft, zodat je wel gedwongen bent, akkoord te gaan met het automatisch afschrijven van alweer noodzakelijke dingen, terwijl de bank je eerst een formulier laat invullen ten behoeve van een dergelijk bedrijf om te beoordelen of ze wel bereid zijn dat bedrag terug te halen als je binnen vijf werkdagen daarom vraagt. EN dus geen advokaat.

3
27 Wendel

Een echt FOUTE motivatie, het rechts van toen toont echt geen verschil met het rechts van nu.
net zo sluipend stiekem en geniepig gluiperig.
de onderlaag (unter mensch) recht mis gunnen maar uber mensch ala een vvder heeft alle recht.

1
28 Gratiebarmhart

Zou ik ook zeggen als ik hem was want dan kom je er weer mooi mee weg zoals deze met alles weg is gekomen, misschien zitten de echte criminelen allemaal bij de regering.

1
29 Rattocasi

Wat moet die partij briljante marketeers hebben om ervoor te zorgen dat dit soort drek tijdens verkiezingstijd niet boven is komen drijven! Ik vraag me af hoeveel journalisten men hiervoor heeft omgekocht om dit nog een poosje langer onder de hoed te houden. Wellicht dat dreigen met de PVV als grootste partij hier ook nog wat bij heeft geholpen.

2
30 Elli

Dit beleid werd dus goedgekeurd door Ivo Opstelten en de uiteindelijke verantwoordelijke Mark Rutte.

0
31 niet-alles-geloven

De VVD-top is een bolwerk van foute mensen, die op allerlei mogelijke "duistere" manieren, overal mee weg denken te komen.
Wanneer iets in de publiciteit komt, moeten ze zich in allerlei bochten draaien, om ergens onderuit te komen.
Wat deze Teeven nu gedaan heeft, grenst aan het ongelooflijke en geeft weer aan, hoe VVD-politici omgaan met de "macht", die zij denken te hebben.
Dat hier een onderzoek over moet plaatsvinden, is overduidelijk.
Benieuwd welke VVD-coryfeeën, dit onderzoek weer gaan tegenhouden.
En een functie in de Raad van State voor deze Teeven, is nu uiteraard uitgesloten..

0
32 Strongoli

Ik vraag me af of de veroordeelden die geen goede representatie door een advocaat hebben gekregen hun veroordeling niet kunnen aanvechten. Deze viezerik heeft het dus voor elkaar gekregen om met zijn baas Opstelten en hoofdverantwoordelijke Rutte volledige klasse justitie in Nederland in te voeren Geen eigen vermogen lekker opsluiten en de VVD kiezers lekker laten lopen omdat ze wel een goede advocaat kunnen kopen.

0
33 niet-alles-geloven

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

19 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

1 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

1 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Mac Benac
Verscherpt politietoezicht bij de 4 mei-herdenkingen in Den Haag

Je houdt je hart vast met een extreemrechtse Kamervoorzitter die in actie komt tijdens dodenherdenking. Je weet het nooit met dat soort lieden....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Porn Pour Les Femmes2000s PornstarsLatina Porn For FreeNaturistes Et SexeNao.conroSunny Leone FingeringBangladeshe Sex ComMyanmarpornFatal MkdelTracer PornBobbie StarrFacefucked PornJordi XhamsterGay Roleplay PornXxx Sex Porn MomArab With Big TitsSex Bot ChatGay Hentia PornAj Applegate AnusX Local VideoStrip Game PornArab Hijab PornMom China PornVr Porn LatinaQuadrinhos HentaMako Oda PornNude Scenes In Bollywood MoviesFakkuPornografia Com BrasileiraLacey Blair NudeMoka Mora PornPawg Lesbian PornCreampie TwitterBig Booty Latina TwitterBrother DpCom 69Amateur Bj CompServiponoPorn Movies In IndiaSaiiyansam NudeIndian Gilma ComBehan Ki Gand MariHandjob CompalationBrazers.comeScenario PornoVoyguer PornXxx Indian OfficeX Vedio Old ManEnglish Anime PornHott4lexiWww Xnxx Hot VideoNude YogqBf Xxxx VideoAunty Hairy ArmpitKatrina Kaif Www XxxLeaked OnlydamsAlison Brie PornPorn TicklingRay MistyyJasmine Jae XnxxPreety NudesArab Aunty PornProstitutes In PornXx XmoveValerie Leon NudeGlory Hole GifsRoja Hot Sex VideosAsmr Spank BangBig Gand XxxGloryhole Swallow Vids相泽南Xxxvedios ComSwathi Naidu Xnxx ComPorn For DrugsXxx Indian Lovers34 XxxArab Sex TubeSchool Madam Sex VideoHoopsydaisy LeakedIndian Shy PornGirlsdoporn VideosXxxxnHoneymoon Bf VideoYoungtubeBriblossomvip LeakedWatch My GirlfriendGayxxxxxHandsome Boy XxxFit Bryce Adams PornLily LoveGianna Dior LesbianBulma NudaDeep FakepornNxxx Hd VideoBody PornNaruto Porn TsunadeSexo Amador XvideosMallu BhavanaBus Touch XxxIt's Gonna Hurt GaypornSmallpussy PornTraike PatrolBlumpkintubeAlexa XnxxPorn XxxcTara Tainton PussyHermaphroite PornBest Escort WebsitesIndiean XnxxTerzeiro ZMalayalamkambiBusty TittyfuckBeefcake HuntetFinnster NudesHd Sleeping Porn VideosMiddleeastern PornFetlife.coimTamil Teen Girls Sex VideosPaola Skye NudeCom In MouthFemboy CumAunty KoothiHollywood Full Movie SexJapanese Milf MassagesGroped PornhubEve PornHind Sixe VideoAbella Danger PronTwitysPanty GroolMotherkessFree EscortMario PornJay Big MouthXxx Videos MmsMallu Leaked VideosSexual Art PornReal Sex In Web Series3d Big TittiesKat Wonders OnlyfansPornvideos ComMaevel PornOdia Xxx HdCharlote StokleyMale Sex SlaveAlina BellePaoli Dam NudeGay Love MakingNude Pussy FuckAex Move