Vrouw steekt vriendje neer, maar krijgt geen straf van rechter omdat het slecht zou zijn voor haar carrière

© Lavinia Woodward/Facebook

Een studente aan de universiteit van Oxford moest onlangs voor de rechtbank verschijnen omdat ze haar vriend had neergestoken met een broodmes. Omdat ze een opleiding tot hartchirurg volgt, gaf de rechter haar echter geen gevangenisstraf. “Dat zou haar toekomstige carrière in gevaar brengen”, zei hij.

nadb

Tijdens een avondje vol drank en drugs viel Lavinia Woodward (24) haar vriend - die ze op Tinder had leren kennen - aan met een broodmes. Ze stak hem daarmee in het been.

Nadien gooide ze ook nog een laptop, een glas en een pot confituur naar zijn hoofd.

“Unieke jongedame”

Woodward, die momenteel in Italië woont, bekende de feiten. Onlangs moest ze voor de rechtbank verschijnen. Op haar misdrijf staat normaal gezien een gevangenisstraf, maar voor haar maakte de rechter een uitzondering.

Hij stelde de uitspraak over de zaak uit tot eind september. Intussen krijgt de studente de tijd om zich te bewijzen. Ze kreeg een contactverbod opgelegd en moet regelmatig drugstesten afleggen. Als ze zich voortreffelijk weet te gedragen, krijgt ze geen straf.

“Een gevangenisstraf zou te zwaar zijn”, zei de rechter. “De droom van deze unieke jongedame om chirurg te worden zou daarmee in gevaar komen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen