Dochter (18) krijgt rijles van vader en rijdt man aan bij rotonde Joure

Een achttienjarige vrouw en haar vader van 56 uit Heerenveen zijn dinsdag aangehouden. De jonge vrouw kreeg extra rijles van haar vader en reed op de Sewei in Joure een vijftigjarige man uit Zoutkamp aan.

De man stond voor de rotonde bij de McDonald’s te wachten, toen hij van achteren werd aangereden door de vrouw. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en moest daar de nacht ter observatie doorbrengen. Het slachtoffer was aanspreekbaar.

Het gebeurt vaker dat ouders hun kind rijles geven, meestal op parkeer- of industrieterreinen. ,,Laat duidelijk zijn dat het ook daar niet mag en zeker niet op de openbare weg’’, zegt politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer.

,,De jongedame was fout door zonder rijbewijs te rijden en de vader is verantwoordelijk voor het veroorzaken van een gevaarlijke situatie en het ongeval. Je mag aannemen dat hij dat weet, zeker op zo’n drukke weg als de Sewei.’’

Het duo is meegenomen naar het bureau en verhoord. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. Zinsmeyer: ,,Het Openbaar Ministerie moet bepalen of het daarbij blijft of dat er een boete komt. Rijles geven is een vak, het kan echt niet dat een vader dat gaat doen voor wat extra ervaring.’’