door Likopstuk in Binnenland  ·  38 Reacties

  • 6
  • 433x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

kabouterkundige rechtspraak is niet relevant in de echte wereld.
Derhalve is er geen verhouding of vergelijking mogelijk met normale versus abnormale wetten.
Het bestaat domweg niet officieel

2
1 charmeur

Niet.

0
2 Hufter

Het is vaak niet het geloof maar de uitleg van dat geloof door "geleerden" die het zo gevaarlijk kunnen maken. Veel verhalen uit de bijbel (zo niet allemaal) zijn bedoeld om in een bepaalde situatie te kunnen passen, afhankelijk hoe het wordt uitgelegd.

Geloof wordt maar al te vaak gebruikt om meer macht te krijgen over mensen. Denk maar aan waarschuwing dat je je moet gedragen anders kom je niet in de hemel!! Aan de andere kant kan je je dan wel weer makkelijk afkopen in een kerk.

0
3 upanddown

Zelfs het idee dat een religekke rechtspraak min of meer erkend wordt is al te zot voor woorden

1
4 charmeur

Zeer duidelijke uitleg van islamitisch theoloog Arnold Yasin Mol. Denk over het algemeen dat waarschijnlijk extreem rechts het wel weer anders draait dan wat in het artikel staat.

10
5 Marc Anthony

stem van de vrede ?
stem van de haat zal je bedoelen,overal ter wereld zijn ze bezig om de boel naar hun hand te zetten inclusief invoering van sharia.

0
6 ongelovenloos

@5 Je hoeft niet rechts te zijn om te beseffen dat in de normale wereld shariarechtspraak van nul en generlei waarde is.
Derhalve is er geen effect op mensenrechten. Het is domweg altijd ongeldig

2
7 charmeur

"wat sharia is bepaald wordt door de wetenschap van fiqh, de islamitische jurisprudentie."
Juist, iets met een slager en zijn eigen vlees.

En daardoor is deze uitspraak; "Ook het idee dat moderne mensenrechten in strijd zijn met de ‘sharia’ is fout", fout.

Ook zijn het geen mensenrechten, maar rechten voor moslims. Het zou leuk zijn als deze theoloog en tevens zelf moslim in zou gaan op hoe de sharia zich op niet-moslims zal uiten, wat het voor niet-moslims zal beteken. Maar ja, als je dat doet dan is de conclusie simpel. De sharia gaat niet samen met mensenrechten omdat het enkel moslims als mensen ziet.

0
8 Bluth

islam gaat met niks goed samen en zeker niet met mensenrechten, en ook niet met niet moslims, ook niet met vrouwen, ook niet met dieren, echt met helemaal 0, niks!

1
9 henry86

@7

Lees gewoon het artikel en reageer daar eens op.........

Verhoudingsgewijs ben ik het met u eens dat de Sharia niet past op de wijze dat de domme mensen binnen de Islam het geloof misbruiken voor eigen gewin. Maar als u het artikel leest kan u misschien inzien dat de Sharia niet het geen is wat waar wij helaas merendeels moeten vernemen uit nieuwsberichten.

6
10 Marc Anthony

Deze is trouwens ook leuk.

"2- het recht van vrijheid (haqq al-hurriyya), wat betekent het recht om geen slaaf te zijn,"
3- het recht van eigendom (haqq al-malakiyya).

En onder dat recht van eigendom kunnen ook slaven vallen. Mohammed hield zelf slaven. Er zijn heel wat verzen gewijd aan slavernij en hoe met slaven om te gaan in de Koran. En ja, dat is in oorlogstijd, maar dat perspectief kan snel worden opgerekt als je in oorlog bent met alle niet-moslims.

0
11 Bluth

@10 De sharia is vanuit westers oogpunt gezien wettelijk niet geldig of erkend.
Zo simpel is het.
Iets wat niet erkend is bestaat niet..
Het werk van Rien poortvliet is interessanter

2
12 charmeur

@10 Dat klopt, de sharia is meer dan die barbarij. Het is echter wel zo dat daar waar de sharia heerst, die barbarij enkel en alleen op de voorgrond is en van de rest van de sharia vrijwel niets te vernemen is voor degene die het niet voor het zeggen hebben, zeker diegene die geen moslim zijn.

Maar, het is een nogal nietszeggend stukje tekst van een moslim die zijn geloof poogt te verdedigen. Hij legt de sharia uit op een manier die hem past, en gaat op geen enkele wijze in op wat de sharia is voor niet-moslims. Ook dat de sharia strookt met moderne mensenrechten is onzin omdat de sharia zo werkt dat iedereen moslim moet zijn, als je dat niet bent ben je al in overtreding van de sharia. En dat is iets wat nooit is aangepast.

0
13 Bluth

@8 De relatie met vrouwenrechten is ook nogal moeizaam. Ik heb het idee dat deze theoloog wat dat betreft een beetje om de hete brij heendraait. Het wordt me ook niet helemaal duidelijk wat hij wil: is dat een moderne, vrijzinnige (en, net als in het christendom, nogal selectieve) interpretatie van bestaande teksten die resulteert in een 'sharia' die overeenkomt met de westerse opvattingen over mensenrechten? Of zou hij de middeleeuwse regels van de klassieke sharia willen handhaven met als onderbouwing dat ze in de basis uit dezelfde principes voortkomen als de onze, maar anders worden uitgewerkt? Ik vind het maar weinig concreet allemaal.

0
14 Civilis

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft in zijn uitspraak van 13 februari 2003 (nrs. 41340/98, 41342/98, 41343/98, 41344/9question verklaard (en bevestigd conform de eerdere uitspraak van het Constitutionele Hof van Turkije) dat de sharia in ieder geval dééls strijdig is met de mensenrechten zoals geformuleerd door de Mensenrechten-Conventie van de VN: “Het is moeilijk om respect te verklaren voor democratie en mensenrechten terwijl men tevens een regime gebaseerd op de sharia steunt, dat duidelijk verschilt met waarden zoals vastgelegd door de Conventie (voor de Rechten van de Mens), speciaal met betrekking tot zijn strafwetten en strafrechtspraak, zijn regelgeving m.b.t. de legale status van vrouwen en de manier waarop het intervenieert in alle onderdelen van het private en publieke leven in overeenstemming met haar religieuze uitgangspunten.

0
15 Tsaar

De term Nieuwwij is fout gekozen, religie en religekte is oud en bijna dood.
Geen enkele religieuze wet mag officiële erkenning krijgen , het zijn krankzinnige abberaties en verzonnen door godsdienst waanzinnigen

2
16 charmeur

@13 Bluth "Maar, het is een nogal nietszeggend stukje tekst van een moslim die zijn geloof poogt te verdedigen. "

Mol studeert Islamstudies en religiewetenschappen en mensenrechten aan de Universiteit Leiden en doceert aan het Fahm Instituut. Niet je standaard Moslim waarin ik al aangaf dat door zijn studie hij waarschijnlijk meer weet over de Islam dan de gemiddelde Moslim ook al is hij bekeerd tot de Islam.......laat staan de gemiddelde burger.....


off-topic Bluth, toevallig van ME:Andromeda naar Prey overgestapt? ik wel kleine break even met ME:A en even lekker niet teveel nadenken in Prey......helaas maar beperkte gametime......

3
17 Marc Anthony

@13
@14
Er bestaat niet zoiets als " de sharia" in de zin van een in teks vastliggend wetboek of zo.
Sharia is het concept van rechtspraak in de geest van de islam. Het woord rechtsspraak zegt verder niets over welke wetten of regels toegepast worden. De rechtspraak wordt verleend aan een raad/rechtbank , waar volgens de inzichten van degenen die rechtspreken uitspraken gedaan worden, hangt dus helemaal af van de interpretatie en instelling van de personen die daar zetelen.

1
18 morandi

@18

'hangt dus helemaal af van de interpretatie en instelling van de personen die daar zetelen.'

Hangt dus ook nog af of je in een gematigde of radicale omgeving zit? Of sterker nog, of de rechter een zeurzak heeft of een uur geleden een beurt heeft gehad?

2
19 Liwwie

@18 Dat bestaat dus wel, want bepaalde aspecten van de sharia zijn al ruim 1,400 jaar hetzelfde. En één van die aspecten is hoe men met niet-moslims omgaat, dat is altijd al hetzelfde gebleven. Waarom denkt u dat zodra de sharia geldt in een bepaald land dat je al die barbarij ziet? Niet omdat de sharia is getoetst aan de vrijheid van de mens als individu, of aan mensenrechten, of wat dan ook.

@19 Ja, en dan hangt het vaak van een handje vol personen af die de rechtspraak bepalen.

"wat sharia is bepaald wordt door de wetenschap van fiqh, de islamitische jurisprudentie."
Dat is overigens geen wetenschap hoor, maar natte vinger werk. question

0
20 Bluth

@17 Ik bedoel dat het nietszeggend is omdat het op geen enkele wijze ingaat op welke impact de sharia op niet-moslims zou hebben. Het is bekeken vanuit één enkel perspectief, en dan nog een behoorlijk gekleurd perspectief ook.

Hij zal absoluut meer weten van de islam dan de gemiddelde moslim, maar het is nog steeds een moslim en die mag geen enkele kritiek uiten op de islam. Het heeft een zeer hoog 'wij van WC-eend" gehalte.

0
21 Bluth

Weer zo iemand met zo nutteloos studie en beroep.
De leer van sprookjes en leugens.
Straks krijg je ook een leer stoel voor de Donald Duck.

0
22 meneer van het nieuws

Off-topic.

@17 Prey staat in mijn lijstje van games die ik heb, maar nog moet spelen. Ik begin weer een druk leven te krijgen, dus ook hier is de game-tijd helaas stukken minder geworden. question

0
23 Bluth

@5 hij is ook zo lekker onafhankelijk.
Hij is alleen maar bezig zijn gelijk te halen als moslim.
Dus niet echt betrouwbaar artikel.

0
24 meneer van het nieuws

@24 Het leest op mij niet weg alsof hij z'n gelijk wilt halen, maar alsof hij allerlei drogredenen aan het aanhalen is om de sharia in een positief daglicht te stellen.

De meeste mensen weten alleen van de barbarij van de sharia af, en het omvat zoveel meer. Joh, echt? De reden dat de mensen alleen van de barbarij afweten is omdat altijd weer, waar de sharia ook geldt, naar de voorgrond komt! Zelfs moslims vluchten van de sharia-wetgeving. En dan loopt meneer de bekeerling een beetje te blaten dat de sharia strookt met moderne mensenrechten...

Hij heeft trouwens zijn studie gedaan aan een religieuze school, dus bij zijn opleiding zet ik ook grote vraagtekens.

0
25 Bluth

Het is allemaal leuk en aardig om te lezen hoe geweldig sharia in theorie wel niet is, maar ik kijk liever naar de voorbeelden die we ervan zien in de praktijk. Dan moet ik toch concluderen dat sharia 1400 jaar geleden misschien waarde had maar nu gewoon dezelfde weg als de dinosaurier moet gaan net als de 613 geboden in de bijbel.

0
26 it'sanewday

in Nederland zitten wij inmiddels opgescheept met ruim 1 miljoen ISlam aanhangers, waarvan 70% de sharia boven de normale wet stelt.
700.000 idioten dus en fundi's

2
27 charmeur

Wat zou ik graag eens met dit soort mensen in debat gaan... Ik met mijn VMBO diplomaatje tegen iemand met een universitaire studie. Ik weet nu al dat ik hem compleet onder de tafel zal lullen, en daardoor toon ik gelijk aan dat 'religie studies' onzin zijn. question

1
28 Bluth

@28 Verzinselkunde is geen studie, en ter info , universiteit is pas sinds kort beschermd als titel.
Deze mijnheer bekeerling is gewoon blijven steken in zijn waan van expertise.
Fantast heet dat.
Een studie van iets wat gebaseerd is op overleveringen sagen en legenden is gewoon wat het is : fictie..
Oh wacht , de sharia politieauto stopt hier net voor de deur..

2
29 charmeur

Een uitgebreid verhaal, maar nergens kom ik passages uit de islamitische bronnen tegen die in overeenstemming zijn met onze vrije democratie.

1
30 De Haring-ingenieur

@28
Ook vanuit andere hoek wordt regelmatig opgeroepen tot (theologisch) debat met "hooggeleerde" islamieten . Echter deze

0
31 De Haring-ingenieur

@31 vervolg....
Echter deze "hooggeleerde" islamieten geven dan niet thuis. Wetende dat hun argumenten moeiteloos van tafel geveegd zullen worden.

http://deovolentenl.nl/aboe-ismail-negeert-uitnodiging-deo-volente-nl/

0
32 De Haring-ingenieur

Weer een hoop islamdeskundigen op het draadje.... Of zijn het simpletons? Nou ja kies maar uit...

6
33 Spandalf

@33 Ik vind dit soort intellectuele acrobatiek altijd erg ongeloofwaardig. Het is inderdaad ongemakkelijk dat de Allah uit de koran harde lijfstraffen voorschrijft, vrouwen achterstelt bij mannen en zijn volgelingen opdraagt ongelovigen te onderwerpen. En het is ook ongemakkelijk dat de God uit het OT zijn uitverkoren volk op net zo bloedige wijze straft als Allah in de koran en dat praktiserende homoseksuelen ook voor de God uit het NT zondaars zijn. Maar het zit er nu eenmaal in; deze geloofssystemen zijn menselijke producten en weerspiegelen de morele opvattingen van hun tijd. Het staat de moderne gelovige natuurlijk vrij te 'shoppen' in de regels, maar laten we het resultaat niet als objectieve waarheid presenteren, want dat is het niet. Het is een projectie van post-Verlichtingsethiek op een tekst die in een conservatieve patriarchale samenleving tot stand is gekomen, en de kans is groot dat de schrijvers van die tekst jouw verlichte opvattingen als een gevaar voor hun samenleving zouden hebben beschouwd. Zo zie ik dat.

0
34 Civilis

Dat is helemaal niet relevant hoe die verhoudingen zijn, daar hebben wij namelijk niets mee van doen, wij hebben te maken met onze Grondwet, de strafwet en het Burgelijk wetboek.

Probleem opgelost

0
35 DaStef

Gisteren ook zo'n salafisten debiel gezien bij Umberto..

1
36 charmeur

@36 Uiteraard over vrouwen die geen imam kunnen zijn, omdat dat nooit is voorgekomen.
Hoezo gederadicaliseerd ?

1
37 charmeur

Zou deze theoloog (duur woord voor geen vak geleerd) überhaupt Arabisch kunnen lezen?

1
38 Kaffer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@38Je hebt geen enkel weerwoord....

1 minuut geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

Gaat nog wat worden die verkiezingen. Hopelijk komen goede discussies daarover. ...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

Weetal
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@1Ja, maar ook een paar seconde korter te werken.Ieder nadeel "heb" z'n voordeel.Lol....

2 minuten geleden geplaatst door Weetal

ThWil
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@37 Ga nou eens weg bij die spiegel. Ik hoef je cv niet te weten. ...

2 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

Ach in vroegere tijden hadden die moslims er ook geen problemen mee toen die uthman verschillende korans verbrandde. Hij wilde ook dat de door h...

3 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@48Dit valt niet te negeren. En de Kamervoorzitter negeert het gelukkig ook niet. ...

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

21st Century Guy
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Dan heb je het over mbo-ers, hbo-ers, academici of wat voor opleiding ze ook mogen hebben gehad en veel mensen zullen daar toch een oordeel bij ...

4 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@33Nee, je kunt niet begrijpend lezen. Dat leer je op de middelbare school, die jij duidelijk niet hebt gehad. Maar wel een grote bek, zoals...

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@24Denk zelfs dat meneer geld heeft gekregen. Stomme wappie is het....

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@34Ik weet het. En dan zo'n Elsemieke, die een positief verhaal niet kan uitstaan, en zogenaamd iedereen meldt die een artikel post met een ...

10 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Gagged Girl1 Time Xxx VideoBbc Cumming CompilationNude JifXhzlsterSex Video English PictureSpicydrea Onlyfans LeaksNice Tit VideosTeacher Of MagicDestiny Dixon OnlyfansSnapchat NudegirlsFamilytheraphy PornNaked Women In Sweden#nopantydayDanielle DelaunayHot Indian Porn MmsHusband Exchange SexBig Tited JapaneseNoncon PornLayla London AnalNipple Play PornMom Shows TitsLilbussygirlMissmiafit PornHot Romi RainFfpornPussybushBoobs GropersExtremetybeFuranari 3dPorn With WeedNatasha Malkova PornCamrela ClutchMilly D AbbraccioHot PrnstarXxx HqHot Sex MalayaliBrazilian Girl PornKarlee Grey AnalKrysta Allen NudeBlythe Auffarth NudeXhampesterMissy The MilfPants XxxKorean Girl SexXnx Com DownloadPtaboo PornJapanese Hot MoviesRebel RhydwrCambbPornhublesbianEros SiteFilm Pornographie GratuitDamplups일본야동PinkclipAkane Wa TsumareBikini CreepshotMrga PornDeepthoart VideoSixy Xxx VideoFacefucking VideosTentacle DildoXxxx Fuck VideoHd Booty PornNaked BaddieXxx Video Hd 720RaceplaypornEscoerLive Porn Ao VivoCum On BoobsOdia Saxy VideoFoublelistGabimfmoura NudeGay Long Haired PornIndian Cute Girl XxxNew Local Xx VideoCumshot MilfKip Tei TeiJapanese Porm VideoSexy Red Magic CityBig But NakedPorn GallereyJacquimichelChatertubeLink Porn Deep WebSexy Storirs In Hindi1080pvs 1440pBikini AnalTitsnudeNew Deshi XxxMia Khalifa ProneHot Milf Sex VideosWaaa-249Boobs Sucking PornhubXvideos DownloaderMassage Hd PornVr Feet PornD D F NetworkJulie Christie NudeBollywood Actress Xxx VideoMahi Kaur HotEbony Bbq PornLisa Ann TittyCharlotte Flair SexAbella Danger PornoLesbian FingerTransgender CreampiesNudes NovinhaKanpeki Ojou Sama No WatakushAnime With Huge TitsDesi Sex Video MovieKiner Sex VideoIndian Bhabhi Hot PornCelebrity NudwKorney KaneAshley Anderson PornHollywood Bf FilmTamil Hot Girls Sex VideosKpopdeepfakdLeakhubNhenatiAmouranth Nudes LeakedAinme Porn GamesPorn AfricanCougarillosRoselyn Sánchez NudeRenee Rose PornTanetsuke Ojisan To Papakko Jd Saimin Seikatsu - Episode 1Daisy Duke PornDesi Bhabhi Hot MovieVidio DesexoRaceplay PornPorn Stella CoxWww Xnxnx ComRape Porn GayJapanese Hot Mom PornAmbergrizHairypussy PictureTichina Arnold NudeXxx Hd Porn Video DownloadStrange Hair SalonMilf 2010Ariella Ferrera ThreesomeGilf StockingsTweerking NakedAnime Porn MagnaMarilyn ChambersFoot SexIndian Boss Fuck