Honig haalt smaakversterkers uit producten (nu.nl)


In de producten van Honig zullen aan het eind van de maand geen e-nummers meer zitten. Het voedingsmerk doet smaakversterkers en palmvet in de ban. Ook het gehalte zout zal worden verlaagd. ...

door PipoDeC in Gezondheid  ·  36 Reacties

  • 0
  • 826x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

De rest heeft ook niet veel met smaak te maken, maar is op zich een goede zet. Als men maar niet de andere termen gaat gebruiken qua ingredienten-lijst.

1 gebruiker-verwijderd

Interessante stelling.
"Deskundigen zeggen al jaren dat het hoge zoutgehalte en de toevoeging van kunstmatige smaakstoffen en -versterkers af moet nemen..."
Ik ben heel benieuwd welke deskundige het zo op die smaak versterkers heeft gemunt, en welke wetenschappelijke onderbouwing hij daar voor heeft. Er zijn natuurlijk wat smaak versterkers waar je over kunt discussieren (en waar dus gewoon meer onderzoek nodig is), maar om nou botwerg te zeggen dat we van alle smaakversterkers af moeten, dat is gewoon je reinste waanzin. Waarschijnlijker is dat Honig zich hier laat lijden door de hype tegen E nummers. En door hypes moet je je nooit laten lijden. Volg vooral wat mensen die er echt verstand van hebben weten te vertellen....

7
2 PipoDeC

Bij mij komen helemaal geen kant en klaar producten in huis, de hoeveelheid zout alleen al is schrikbarend

0
3 Habiba

@2 tuurljk gewoon doorgaan met producten maken die niet gekocht worden.. we dwingen de mensen gewoon ze te kopen toch????

Sjught!!

Honig is gewoon een bedrijf hoor. Iets produceren wat niet gekocht wordt is wanbeleid.

Ontopic.
Ik ben er blij mee. Vetsin etc voegt niks toe qua voedingswaarde. Echte kruiden en specerijen wel.

3
4 Aunti

"In de producten van Honig zullen aan het eind van de maand geen e-nummers meer zitten."
Dat vind ik toch wel knap. Oké, smaakversterkers hebben vaak een e-nummer, maar ook conserveringsmiddelen, verdikkingsmiddel, enz.
Het lijkt me behoorlijk moeilijk een langer houdbaar product op de markt te brengen zonder toevoeging van een conserveringsmiddel.
Verder is de toekenning van een e-nummer meer een keurmerk, het is dan als toevoeging aan voedingsmiddelen goedgekeurd door de EU. Vitamine C heeft bijvoorbeeld ook een e-nummer.

0
5 Vogelverschrikker

@4 De producten van Honig verkopen uitstekend. En natuurlijk leiden die onder de bangmaak campagnes over E nummers, maar het is toch van de gekke dat we ons laten leiden door mis informatie en onbegrip? Hele hordes mensen denken dat E nummers slecht zijn, terwijl het juist de uitvoerige geteste middelen zijn, waarvan we zeker weten dat ze geen kwaad kunnen. Maar ja, er zijn nitwits die niet weten waar ze het over hebben, die "heks!" roepen, en hele hordes lopen daar achteraan.

Minder zout? Goed idee! Maar smaak versterkers? Kom op, die gebruiken we juist zodat we (onder andere) minder zout toe hoeven te voegen.

5
6 PipoDeC

Hier een beter artikel, met meer achtergrondinformatie.. https://fd.nl/ondernemen/1170430/honig-doet-e-nummers-in-de-ban-om-angst-bij-consument-te-sussen

0
7 Amsterdam Oud-Zuid

Nou, als ze met kruiden lekkere dingen maken word ik misschien weer klant, om eerlijk de waarheid te zeggen meed ik de producten de laatste jaren.

1
8 Positivo

@6 in het artikel staat "Een woordvoerder van het bedrijf laat aan Financieel Dagblad weten dat de consument nu ook anders wil en dat de reden is voor het afschaffen van de e-nummers. "Het ging altijd om enkelingen, maar nu merken we dat die meer aanhang krijgen.""
Dat is iets anders dan "ondanks dat kopen de mensen toch onze producten"
Dat ze de wens van de consument volgen is juist goed beleid.
Als jouw mening een grotere groep mee had zouden ze het vast niet doen.

Naast de smaakversterkers wordt ook het zout sterk vermindert.
Dat betekent hopelijk meer echte kruiden en specerijen. Want dat is de gezonde manier om ergens smaak aan te geven.
Smaakmakers worden gebruikt omdat ze goedkoop zijn.

0
9 Aunti

@9 : weet je wel hoeveel e-nummers er in kruiden en specerijen zitten?

2
10 Archeont

@10
In losse kruiden en specerijen zitten 0,0 E-nummers.

6
11 Slartibartfast

@9
Kruiden en specerijen zijn toch ook smaakmakers, aan een smakeloos product heeft Honig niets. Ik denk dat er gewoon een andere smaakversterker wordt toegevoegd.

1
12 kwatta

@11
Geelwortel is E100

0
13 kwatta

@9 Ze gebruiken dus niet meer de e-nummers op de verpakking, maar (een van) de normale benamingen. Veel normale toevoegingen die al eeuwen worden gebruikt, hebben namelijk ook een e-nummer. Met andere woorden, mensen die echt problemen hebben met een bepaald ingredient, moeten nu alle normale namen gaan onthouden, in plaats van een e-nummer.

Geen vooruitgang dus.

0
14 d6072b01

@14 Aan de andere kant zullen mensen nu wat neutraler naar die zaken gaan kijken. Die E nummers hadden een negatief psychologisch effect op mensen. Mensen generaliseren te graag. Alles met een E nummer lijkt dan ineens slecht. nu moeten ze individueel naar de inhoud kijken. En men kijkt dus neutraler. E100 klintk eng. Geelwortel niet. Gevolg, voortaan wordt niet meer afgewezen op basis van de (generieke!!!!) naam, maar wordt er hopelijk even gegoogled naar een hopelijk betrouwbare bron, voor er conclusies getrokken worden. Ik weet niet of dat zo negatief is.

Schuldige van het gebeuren blijft de bangmaak lobby die een goedkeuringsnummer misbruikt om angst te zaaien.

0
15 PipoDeC

Goed initiatief.

Veel mensen zijn in of meer allergisch voor smaakversterkers.

5
16 Oeps112

@16
Als je allergisch bent voor E620 heb je echt een probleem, het is een van de aminozuren in eiwit.

3
17 kwatta

@13
Geelwortel (kurkuma) is een natuurlijke kleurstof. Heeft niets met smaakversterkers te maken.

6
18 Slartibartfast

@18 Het is het artikel dat domweg op E nummers overstapte.

0
19 PipoDeC

@16 Daar heb je dan vast een wetenschappelijke onderbouwing voor. Ik zie 'm graag.
Veel mensen denken over van alles dat ze er allergisch over zijn. Pas als je het degelijk dubbelblind test kun je dat weten. En dat geldt al helemaal voor mensen die ergens "min of meer allergisch" voor zijn... Interessant concept, overigens.

1
20 PipoDeC

@18
Even recapituleren:
Jij zegt: "In losse kruiden en specerijen zitten 0,0 E-nummers."

Geelwortel is een specerij en een E-nummer.
Ergo: jou bewering klopt niet.

1
21 kwatta

@15 Probleem is dat E100 duidelijk is en eenduidig. Geelwortel=Kurkuma=Curcuma=Koenjit=... is onduidelijk. De bangmaaklobby heeft gezorgd voor het negatieve psychologisch effect en daarmee de consument geen dienst bewezen als producenten nu ervoor kiezen geen e-nummers meer te vermelden.

1
22 d6072b01

@21
Semantische discussie. Het artikel gaat over smaakversterkers. Kurkuma is dit per definitie niet.

4
23 Slartibartfast

Alle producten Honig, Knorr etc allemaal heel veel zout ea toevoegingen, probeer zelf gewoon wat natuurlijke kruiden en voeg het zout zelf naar smaak toe dan weet je tenminste wat je eet.

1
24 Tjeempie

@23
Ga dan ook geen onzin verhaal ophangen.

1
25 kwatta

@22 Helemaal mee eens, de ingrediënten lijsten worden gewoon aangepast, naar onduidelijke benamingen.

0
26 kwatta

@14
Tja, die hele lijst met E-nummers bevat inderdaad heel veel stoffen die ook van nature in (gezonde) voeding zitten -- dus voeding zonder E-nummers zou eerder ongezonder dan gezonder worden. Maar OK, dit is weer te kort door de bocht, want een E-nummer wordt formeel alleen als zodanig benoemd wanneer het *toegevoegd* is. Zo is citroenzuur in citrusvruchten officieel geen E330, maar wel als het als afzonderlijk ingrediënt wordt toegevoegd aan voeding.

In wezen is dat hele E-nummersysteem een beetje een inschattingsfout van de (wereldvreemde?) wetenschappers die het bedacht hebben: het is bedoeld als uitputtende lijst van stoffen die als 100% veilig(*) worden beschouwd en daarom aan voeding toegevoegd mogen worden, waarbij de nummercode lekker kort en overzichtelijk is.
Mooi bedacht -- maar helaas: E300 klinkt nu eenmaal veel minder gezond en vertrouwd dan vitamine C, en dus triggert het juist de chemofobie van mensen in plaats van dat het vertrouwen wekt...

*: 100% veilig/gezond in de gangbare hoeveelheden, uiteraard.

0
27 RichardR

Ik denk trouwens dat E621 wordt vervangen door gistextract, dat is gewoon E621, maar kan dan als gistextract op de ingrediënten lijst. Tel uit je winst.

0
28 kwatta

@2 "En door hypes moet je je nooit laten lijden."

Wel als je een producent bent en je producten wilt verkopen aan mensen die aan die hypes onderhevig zijn. Je hebt geen andere keus als je niet failliet wilt gaan.

1
29 Attercopus

Het zal tijd worden! Honigproducten smaakte alles behalve naar méér!

3
30 Tiswathee

@29 Hypes duren vaak niet lang. Daarna smaakt je hele product anders, terwijl na een tijd iedereen weer "back to business" is....

0
31 PipoDeC

@31 Deze hype is erg hardnekkig, en als producent maak je wat mensen graag willen kopen. Het is niet de taak van een producent om consumenten op te voeden (het kan wel, maar die producenten gaan nogal snel failliet).

0
32 Attercopus

@32 Het is de taak van producent om de waarheid eer aan te doen. Ik snap best dat die prikkel niet uit gaat van marktwerking, maar ik blijf hopen dat we met z'n allen wat meer zijn dan "marktwerking". Mee gaan met leugens, omdat die leugens populair zijn hoort iedereen te doen schrikken.

We hebben ook geen wetten meer tegen heksen, ook al waren die bij tijd en wijlen populair genoeg om meerderheden te verwerven. De meerderheid maakt iets nog niet waar.

Ik snap best dat je gelijk hebt over het gedrag van fabrikanten. Maar dan kan ik het nog wel mega triest vinden en daar een mening over hebben.

0
33 PipoDeC

@33 "Het is de taak van producent om de waarheid eer aan te doen."

Hoezo? Als producent moet je geld verdienen, en liefst niet liegen daarbij. Maar om smaakversterkers uit je product te halen omdat de mensen het gewoon niet willen heeft weinig met liegen te maken. Ik vind het vooral triest dat mensen zich zo op laten jutten door onwetenschappelijk gebral in popi boekjes en op popi websites. Maar dat gebeurt nu eenmaal, en een producent zal meer moeten luisteren naar zijn klanten dan naar de "waarheid" (tenzij mensen schade oplopen door het product).

0
34 Attercopus

@34 En moraliteit speelt helemaal niet mee? Marktwerking boven alles?

Geloof me. De taak van iedereen is breder dan geldt verdienen. Ook voor producenten. Geld verdienen mag nooit je enige afweging zijn.

Verder liegt men hier inderdaad niet, maar men doet wel aanpassingen als gevolg van steeds populairdere leugens. Jammer dat je daar het probleem niet van ziet.

0
35 PipoDeC

@35 Ik zeg niet dat het goed is, maar het is gewoon de realiteit van een markteconomie.

0
36 Attercopus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Snorrie
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

@5 Mooi zo. Dan is het vanaf nu jouw verantwoordelijkheid.Als je dit geregeld heb kan je naar de volgende die ook wat bereikt heeft in zijn/...

zojuist geplaatst door Snorrie

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@44 Ik denk dat het ook anders kan. ...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Mensen die Joden het leven zuur maken horen niet in de maatschappij thuis, islamitisch, christelijk, extreem rechts, extreem links of wat ze ook...

19 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@13 Ik gooi de handdoek in de ring. Het gaat helemaal nergens over. 🥱...

20 minuten geleden geplaatst door Bop

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@42 Dat doe je inderdaad - en ik geef je een toelichting. Mijn vraag is nu: eens of niet eens?...

23 minuten geleden geplaatst door Querido not

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 De demonstraties van XR zijn altijd al verboden geweest. Omdat ze de wet overtreden.XR is er meestal onderuit gekomen onder het mom van...

26 minuten geleden geplaatst door Querido not

Benzardi
Universiteit Leiden stelt opnieuw hoogleraar op non-actief wegens grensoverschrijdend gedrag

@2Zie rapport over TU Delfthttps://open.overheid.nl/documenten/dpc-280e65cad50a497005ce78192d40d995b0d79e24/pdf...

27 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@39 Ik weet ook wat je geschreven hebt. Dat het belangrijk is dat we elkaar blijven aanspreken. Dat doe ik dus nu....

31 minuten geleden geplaatst door Bop

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Volgens XR is het demonstratierecht een grondrecht. Dat het een grondrecht is, telt zó zwaar dat de demonstrant ook de plaats bepalen mag én p...

35 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Malinois
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Als je naar @4 en @5 kijkt, dan is daar niks vreemds aan.Maar kijk je vervolgens maar @6, dan denk je ineens; Wtf is dit dan ineens?En dan g...

36 minuten geleden geplaatst door Malinois

NK. App
Only Fans Leaked3dx PornPornhub En FrançaisPornos JaponeseGroupsexBig DickhentaiAmature TittysXxcxxxxxxDoctor Nurse BfEmma JadeParis PornoPornou AmadorOld Woman XvideoDesi Homemade Xnxx277dcv229LeasbiansHorse Videos PornOmegle Porn AsianNhentai StoryTop Celebs NudeVideos Of Nude WomenRose Byrne NakedKristi LovettPornrule34Big Black XxxBig Breasted MoviesSquirt Gay HookupSexs TchatLarge TitsPor Movies.comBig Tiddy Goth EggDesi Porn ActressSexy FilmxxxXnxx BokepIndian Bf Full MovieJavvideoPregnant Lady Sex VideoIndian Male SexBeeg Tamil ComDerpexionLesbian Sex Full MovieMy Family Pies Full VideoBeautiful Anal PornNurse Sex VideoAll About Attention Harmony Rivers And Maria KaziGymxxxAmerican Sexy Video HdSunny Leone Sexy Full HdXxx Video Hd NepaliMom And Dad And Daughter PornWatchhentai OnlinePorn Lana RhodesXxx SanileyonMom Sister Xxx VideosMom Loves BbcAnnette Benz1337x To TorrentSp[ankbangAdulsearchImmoral Mother HentaiMika Tan XxxBbc SwallowLittle Caprice BdsmNasty Black ThreesomeEbony HentaiOnly Fans LeakesListcrawler IndianaJacquier Et MichelE621 FurriesFrench RedditGarota De ProgramaGta San Andreas XxxPregnant Sex Xxx VideoFree Pron Download VideoJapanesejavFather Daughter Xxx VideoLatest Indian Girls Sex VideosMomxxx AnalVeronica Rodriguez SquirtRule 34 Rick And MortyHot French KissEva SaldanaTrina MichealsSexy Teem PornVideos Of Men NakedHusband Wife SexRicky RomanAnal Porn TubesEva Elfie Pron VideoSkylar Mae PornTeenmassage PornCaeroon XxxTia Cyrus NudeKelsie MonroneMeghan Markle Sex ScenesLaylaadrayaIndian Babe PornSex PatamCoco Fr Le ChatIndian Aunty NudeSex Video With AuntyIndian Gf NudeKajal Agarwal Blue FilmBiggest Cumshot EverPreety PussiesManoseadasListcrowlerBlackedraw.ocmHentai SpankingIggy Azalea Nude LeakedStripping Dance PornPornstar GifReal Sex ImageTamil Aunty Village SexShila Ki JawaniHdxvideo ComPubg Sex VideoPorn Breast SuckBouncing Tits PovPuretaboo ComPorn ParodiasRakul Sexy VideoCreampiegangbang.comDoulbelistCelebrity Videos NudeEsmee RoseLove Couple XxxMomdan Sex VideoVideo Porn For FreeWomen Who Drive NakedFree Pornanimeسكسي تيك توكAlrinvonVideos Pornos De HdBisex OrgySex XxxiKitsunematicSali Ko Jija Ne ChodaAmali LiuMiss Pauling PornTfgamePorn Games IosMia Sara NudeNew Sex Video Download HdTamilxvidoes ComVideopornoincesteWww Xxx Video 2018Kissanime PornAsian Escort BbcParis Hilton Tits