Macron wil eurozone regering en Franse schulden afschuiven op Duitsland en Nederland. (zerohedge.com)


ZeroHedge - On a long enough timeline, the survival rate for everyone drops to zero ...

door zilvergoud in Economie  ·  23 Reacties

  • 14
  • 865x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

laten de Fransen eerst maar eens hun eigen zaakjes op orde brengen voordat er überhaupt serieus gesproken kan worden over gemeenschappelijke financiële verantwoordelijkheden, zeker als bedacht wordt dat er een euroland met nòg hogere schulden is dat dan eveneens zijn gigantische schuldenlast op de Duitsers en Nederlanders zal willen afwentelen: Italië.

2
1 zilvergoud

Laten wij hopen dat de EU zoals hij nu is samengesteld uiteindelijk uit elkaar zal vallen ! En dan een nieuwe Unie oprichten ,alleen gericht op handel , en geen interne bemoeienissen meer door ongekozen brulboeien uit Brussel .

7
2 Moskowfiets

Duitsland hebben nog verkiezingen dit jaar,dus die kunnen er nog wat aan doen door geen Merkel
of Schulz te kiezen en Nederland heeft de kans voorbij laten gaan dus niet klagen.
Het is een Globalisten ding.

6
3 moya155

Hij kan voorstander zijn, maar wij zijn tegen.
Anders kunnen wij ook wel gaan teren op de EU..


Oeps, vergeet ik zomaar dat Rutte deze rekening wel weer zal gaan betalen....

5
4 Logic

@3 die partijen zijn kansloos, ze mogen al blij zijn als ze de kiesdrempel gaan halen! De EURO en EU zijn niet hetzelfde je hebt landen in de EU die geen EURO 18 landen hebben de EURO en 10 landen niet. Je hebt ook landen die alleen lid zijn van de interne markt zoals Zwitserland, Noorwegen en IJsland genaamd de EER. Dan heb je ook nog schengen er zijn landen buiten de EU lid van en landen in de EU geen lid van Schengen.

Dus alles wat je voorstelt is er al, het is iedereen zijn vrije keuze om ergens aan mee te doen.

17
5 mike45

@5 In ieder geval was het een zeer domme keuze om aan de Euro mee te doen, de voorstellen van de Fransen zou helemaal betekenen dat wij voor half Europa moeten gaan werken.

4
6 Salitos

Nederland kan niet zonder de EURO voor de invoering van de EURO was de Nederlandse Gulden een op een gekoppeld aan de Duitse Mark dus zolang Duitsland de EURO heeft Nederland dat ook zal hebben.

De Nederlandse Gulden zal volledig kapot gespeculeerd worden door de financiële markten als Nederland eenzijdig uit de EURO stapt. En dat voorstel van Frankrijk dat gaat niet gebeuren want daar voelen de Noordelijke EURO landen helemaal niks voor.

14
7 mike45

Wij zijn niet zo gek.... Hoop ik.

2
8 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Er gaat linksom of rechtsom wel iets gebeuren. De ECB balans zit al tegen de 40% van het GDP aan, Italië kan op het moment alleen nog maar door met steun van de ECB, de kapitaalvlucht is enorm. Italiaanse banken, een zuchtje wind en ze zijn weg. Maar ook als je kijkt naar leverage in ons land, of bij onze zuiderburen, er staat zoveel op het randje. Vergeet niet, het krediet in een kredieteconomie (is, als ik het zo mag noemen) een zelfstandig iets. Het trekt zich in die zin niet zoveel aan van wat iemand vindt of wat een volk stemt. Je kunt het, zoals nu wordt geprobeerd, een langere termijn geven, naam veranderen etc, maar het is er al, je kunt het niet zo weer wegtoveren. Sterker, hoe meer krediet, hoe meer erbij moet. ECB balans 40%/GDP, ex FED econoom Richard Koo berekende bij het in 1x loslaten van de QE 's in de VS 25%/GDP in de economie een inflatietoename van 1600%. Dus geen 16 of 160 maar zestienhonderd!! Gelukkig dat het meeste nog in de vorm van "reserve assets" op de balans staat, we moeten nog maar eens afwachten hoe dit allemaal gaat aflopen. Dus zoals ik al begon, het komt wel want het is er al. Denk eens aan de val van het onroerend goed in Japan in de jaren 90. Eerst kon het niet op, het feest kwam maar niet ten einde, de mensen lyrisch, tot de wal het schip keerde. Onroerend goed dieptepunt, - 87.5%

3
9 Heapak

Het idee is dat als de budgetten van de landen gekoppeld worden, politieke koppeling zal volgen.
Het is een tactiek om een United States of Europe te creëren.

Het probleem is natuurlijk dat grote staten ver van de burger af staan. Het beleid is er niet meer voor individuele burgers maar voor de staat. Als mens ben je dan net als in de USSR gewoon een tandwiel in de machine. Je bent niet belangrijk en het beleid is niet gefocust op jou maar je moet wel meedraaien van het grote moloch. Mensen zijn hier niet voor geëvolueerd. Mensen zijn niet geëvolueerd om slaaf te zijn anders zou men zich bijvoorbeeld niet zo druk maken om ongelijkheid.

2
10 wegwerp

Ik had al eerder geschreven op een andere topic
https://www.nieuwskoerier.nl/news/124387-nederlandse-politiek-blij-met-winst-macron
Het is nu duidelijk dat de gewone mensen verliest van die individuen die hun stille mening de doorslag geeft en het volk (wie zijn ze) zal nog meer betalen want Emmanuel Macron zal hard gaan onderhandelen en dreigen dat hij uit de Europa zal gaan als Europa niet betalingen verricht zodat ze uit de schulden komen.
Dat betekend landen met een overschot bilans zal het gelach betalen want ze willen Europa door zetten kost wat het kost ook in Nederland hebben de meeste mensen die hun politieke partij de nieuwe regering gaan aan sturen boter op hun hoofd...
Geld is de kracht van die mensen die het bezitten en die zetten alles op alles om Europa te laten slagen....

3
11 Ciater

Nivelleren op continentaal niveau. Dit moet haast wel de de ultieme natte droom van ultra links zijn.

4
12 Kaffer

Daarom hadden ze in Frankrijk ook Le Pen moeten kiezen.

5
13 xtremy

** gebruiker verwijderd **

Zerohedge is een onzinblog

14 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@2
ja laten we het wiel opnieuw uitvinden

kost niks zeker

15 ---deleteduser---

@15 : Niet opnieuw uitvinden want dat zou onzin zijn aangezien je dan weer hetzelfde resultaat krijgt. Een nieuw beter wiel maken is wel wenselijk.

2
16 solidsteel

@15 @16 er hoeft helemaal niks opnieuw uitgevonden te worden want alles is er al!

Je hebt de EU
Je hebt de EER
Je hebt Schengen
Je hebt de Euro zone
je kunt overal aan mee doen of op onderdelen of nergens aan mee doen!

5
17 mike45

Macron kan wel meer willen.

2
18 Wild Rover

@17 Dat of overal of nergens aan meedoen is onzin. Ik hoorde Draghi van de week nog tegen Baudet zeggen dat de Euro onomkeerbaar is, met andere woorden: Eenmaal erin is nooit meer eruit.

@15 Fascinerend zeg.

3
19 xtremy

Met Macron krijgt men een revolutie

3
20 maanlanding

@19 Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om ergens aan mee te doen dan kun je er echt heel moeilijk uitstappen omdat de hele maatschappij, financiën en economie afgestemd is op die situatie.

1
21 mike45

@21 Dus als jij ooit lid bent geworden van een voetbal club met maar 11 leden, mág je daar nooit meer weg omdat die club nu eenmaal jou nodig heeft om te bestaan?
Dat jij naar een andere sport wil maakt dan niet uit. Je hebt eenmaal een contract getekend en moet daar de rest van je leven blijven voetballen? Omdat zij jou nodig hebben?
Vind je dat niet heel raar?

Als jouw energieleverancier ineens heel duur wordt, en jij wilt overstappen naar een ander, zegt die eerste toch ook niet dat het niet mag omdat zij hun planning rond jouw bijdragen hebben berekend?

Alle afspraken zijn in principe ook weer te breken.
Hoe en waarom is per geval verschillend.
Maar geen enkele afspraak is voor altijd (rest van je leven).

2
22 xtremy

@22 je mag gerust weg maar je kunt een voetbalclub niet vergelijken met de EU en de EURO die impact is veel groter als alleen je sociale contacten en je vrijetijdsbesteding.

Door dat Nederland is de EU en de EURO heeft als betaalmiddel heeft de Nederlandse economie zich ontwikkeld naar een open economie die gericht is op export daar verdienen we in Nederland ons geld mee.

Zwitserland heeft een andere weg gekozen en die heeft een gesloten financiële economie door zijn geslotenheid en onafhankelijkheid verdienen ze daar veel geld aan. Noorwegen is een olie en gas exporterend land en is dus afhankelijk van de Dollar en heeft dus niks aan de Euro.

De economie past zich aan de omstandigheden en daardoor is het voor Nederland ondoenlijk om uit de EU en de EURO te gaan.

1
23 mike45

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Reconquista
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@21Wat houdt demonstreren volgens jou dan in? Willekeurige mensen pesten en hun de weg versperren? Kunstwerken vernielen? Panden bekladden? Ev...

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

RobP
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@22 Zijn die niet allemaal voor de rechter moeten verschijnen en verschillende bestraft?En dat na 1x demonstreren......

4 minuten geleden geplaatst door RobP

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@18Ik weet het. Meneer woont in Brabant zoals ie al vele malen verkondigd heeft, dus waarom heeft ie dan problemen met de ringweg Amsterdam?...

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Artsen in het geweer tegen dalende vaccinatiegraad: ‘We maken ons ernstige zorgen’

Lekker weer zeg helaas gaat het regenen vandaag....

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@19Maar toen de blokkeerfriezen de snelweg blokkeerden, vond je het wel helemaal prima hè Strongoli? ...

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@19 Je kunt wel merken dat jij geen idee hebt wat demonstreren inhoudt....

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@15Mensen die een snelweg blokkeren zijn geen vreedzame demonstranten maar ruig van de richel.Vreedzame demonstranten doen namelijk wat van ...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@16 Daar krijg je toch geen antwoord op. Geen, dus....

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Dus de koning moet doen wat XR zegt want anders gaan ze de wet overtreden. Is dat geen afpersing van het koningshuis en is dat niet iets wat cri...

10 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Sofie Reyez PornHardcore ScissoringUndercoversluts PornJolie Femmes NuesGakuen De Jikan Yo TomareSouth Indian Gay SexPorn Search EngineH.d PornoPerfekt Girls NetRahyndde JamesSaxy Full HdSpivr-055Xnxx Com Video DownloadLydia Violet NudesAsultsearchHentaizoneAnime SexualidadCruella.morgan NakedXnxx Hd BfIndian Hot Gf SexEmma Watson Leaked PhotosLexxxus AdamsPronhub DownloaderVideoporno De Esperanza GomezGay Foot WorshippingFreelive SexchatNhe TaiTravestis Negras TransandoSexual Videos TeluguAshlil MovieSex Vedio 18Sexopornô GrátisDad Jerks Off SonMom SonpornoAunty Big Boobs XxxSex Porn Big TitsDahlila SkyFreya God Of War HentaiLanding Strip NudeScat Porn GamesCallmesherni OnlyfansAntarvasna Sexy VideoOverflow UncenoredMia Sanz PornFsabswingersHentailegendadoHijob PornFaketaxi.comBella Thorne RedditAmy NudeGay Porn HypnotistIndian PornhupQuadeinhos EroticosPornografia FeticheHuge Hentai TitsLexi Lore Porn VideosLand BosiDesi Student Porn VideoLittle Red Riding Hood HentaiSexinhospitalGay TeabaggingPlaynoyplusPunanisRashmika Mandanna Ki ChudaiKimberley Garner NudeBbc BisexGroup Sex Porn VideosRomance With BhabiEquador PornBeautiful Naked TeenagersPorn Discord ServersHeurepornoSexo Violento PornoAshley RedX VedieoBrazzers Video FreFrankie PornAngela White ForeskinPahaelCelina Smith PussyFan ServiceEmbodoeDesi Force Porn VideoOffice ObsessionSopank BangHentaibroFuckd Hard 18Porn Pic Of TeensSex Wep ComHot Sister In Law SexLate Winslet NudeJessie HirstAnna Claire Clouds LesbianPlayboy Tv FreeJacquie MicheleChat FlingsterInstagram Model LeakedMarathisexcomVideos De XxxCheating While On The Phone PornSexmotargamChodar Golpo18 Hot ComVeronica Rose LeakedSex With Friends WifeNakedslutsPorn Brown BunniesRomantic Hd SexTarzan Sex HdWww Youporn Videos ComCucky CleanupCockin MouthBbw In Panty HoseBest Hd PornRead Indian Sex StoriesSkyrim Gay PornFreeporn Download SitesDeeps PornPesquisando PornôAmmarise NudeRacy Angel ComWhatsapp Xxx VideoBodyswapcaptionsKatrina Kaif NakedGangbanghdTori Easton PornContis EróticosPorn Bbw HomemadeJananese PussySri Lankan PornographyManipur Viral PornDesi Housewife SexOld Sex GayDaddy Cock SuckMonstercocks AnalDult Friend FinderTeenager PorHumochiesCamel's Toe PornGoblin Slayer XxxLesbianas DesnudasPorn Indian ModelStoya PornPorn Hub DownloadFuck ManHindi Sexy Movie Video DownloadLez Porn MassageAmatuer Lap DanceMangahentai.Www Hot Sex In