SP: Laagste loon en uitkeringen fors omhoog (ad.nl)


De SP wil dat werkenden met het laagste inkomen 10 procent meer loon krijgen. Daarmee stijgen automatisch ook de uitkeringen fors. En dat kost de overheid miljarden. ...

door Moetffmijneikwijt in Politiek  ·  221 Reacties

  • 0
  • 1834x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@184
En het kapitalisme is rijkdom voor een enkeling en de rest kan creperen in de goot...
Nu weet ik niet wat nou beter is hoor

0
201 Blastoom

@200 Zoals de werkloze wordt verweten te zoeken, zo zoekt juist de werkgever.

"De ergste was er eentje die beweerde geen Nederlandstalige administratieve medewerkster te kunnen vinden."

Ja, maar kom 'm niet met het UWV aan of nog erger: de gemeente (sociale dienst). Hij zoekt immers werknemers en geen werklozen (zo wordt er dan gedacht).

"Zet een advert op een grote vacaturesite en je bent weken bezig met shiften door de massale reacties."

Ja, maar honderden reacties hoeft die nu ook weer niet. Gewoon een goede kracht, liefst iemand die jij kent en waarvan je weet, dat die betrouwbaar is.

1
202 Vilseledd

@202 ; En dus blijft hij janken dat werklozen niet willen werken (lees: die wil HIJ niet) en dat hij niemand KAN vinden... en er volgens hem dus werk genoeg is voor werklozen die WEL willen werken.

0
203 Mariska3

@200

Werk.nl, gemeente, uitzendbureaus 4 stuks.
Leeftijd geen bezwaar, liever een wat oudere kracht, geen jong broekie, kleurtje ook geen bezwaar, techneut, niet werkschuw als het buiten een beetje kouder word, brutojaarloon 27.500 in het oosten van het land.

En hij zoekt geen chauffeur, maar een monteur! Maar misschien heeft u dat niet gelezen, daar blijkt u in deze draad wel meer last van te hebben.

1
204 DaStef

@204 Misschien mensen niet met 'techneut' aanspreken; 'techneuten' zijn volledige mensen, die misschien in hun vrije tijd wel fervent theaterbezoeker zijn. Het klinkt als muggezifterij, maar zet het eens tegenover al die hele strikte eisen, waaraan een sollicitatie moet voldoen.

0
205 Vilseledd

@204 En ik neem aan, dat die zijn werkplekken niet met trein of bus mag bezoeken? Met de scooter of fiets eventueel?

0
206 Vilseledd

@206

Er staat gewoon een autootje klaar met alle noodzakelijke gereedschappen

0
207 DaStef

@205

Deze site is nu niet bepaald de plek om een vacature te plaatsen, maar dit specifieke geval is mij deze week aangedragen, maar ik hoor het vaker wordt steeds moeilijker om technisch personeel te krijgen.

Waar ik overigens mee wil aangeven dat 500.000 werklozen een heleboel zijn, maar dat de "werkloze" geen homogene groep is, je kunt niet stompzinnig stellen dat bij 400.000 vacatures er dus 80% van de werklozen werk kunnen vinden, of dat we daarom maar geen polen meer hoeven binnen te halen.

Met name technisch geschoold en ervaren personeel, is gewoon moeilijk te krijgen, i.t.t. Specialisten "bloem en design"

0
208 DaStef

@208 Zelf een deel van de opleiding ter hand bieden, misschien eens aan een bovenmodaal salaris in plaats van een benedenmodaal denken. Voor een bovenmodaal salaris kan iemand zomer en winter in een omgeving van 20-23 graden zitten en voor benedenmodaal moet die de kou in. Als een jongere zijn beroepskeuze doet, is de keuze gauw gemaakt. Manager, accountant, jurist tegen een mooi salaris of 'techneut' en dan in je handjes mogen wrijven met € 27.500. hetzelfde salaris, waarop in 2005 ook geworven werd.

1
209 Vilseledd

@209

Het gaat hier om een kleine meewerkende ondernemer, die zelf pas is begonnen, een salaris van 27.500 is 2.100 bruto per maand ex vakantiegeld, dat is helemaal geen verkeerd salaris,

Hoe denk je dat zo een éénpitter ook nog eens een stuk opleiding ter hand kan nemen.

Ik zal je precies vertellen wat het netto resultaat straks zal zijn, een stagnatie van de omzet, en een ondernemer die voor datzelfde salaris hard moet sappelen, en er komt geen enkele arbeidsplaats bij.

Dat is het grote probleem tegenwoordig, en dat is wat de SP blijkbaar ook het liefste ziet.

2
210 DaStef

Blijkbaar moet iedereen met minimale inspanningen een managers salaris, het liefst met 40 vakantie dagen en maximaal 36 uur per week, en natuurlijk verzekerd van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen.

2
211 DaStef

@210 Het is een prima salaris, waarvan je uitstekend kunt rondkomen, maar velen in dit land vinden het een mager salaris en kijken inderdaad, zoals je in @211 zegt, liever naar mooie managersbanen met een hoger salaris, zomer en winter 20 graden en schone handjes. Het systeem maakt dit soort wensen ook nog vervulbaar.

1
212 Vilseledd

@154 Ehm, volgens mij is het je tijdens je reactie zelf al opgevallen dat voor zowel de VVD als de SP niet direct duidelijk is waar ze dat geld dan vandaan willen halen ... Stelt de SP dat het een verhoging van de Bruto loon zou moeten zijn? Want een loonsverhoging kan immers ook een Netto verhoging impliceren, waarmee je het ook een 'lasten verlichting' zou kunnen noemen, al is het aanduiden als een loonsverhoging ook prima...

Wat mij vooral verbaasd is dat een CPB; die eigenlijk enkel zijn mond open zou moeten doen als de politiek ze vraagt iets door te rekenen, en dan uit die mond de uitkomsten van die berekening zouden moeten komen (inclusief de mitsen, maren en marges); Uitspraken doet over een uitspraak waar blijkbaar de achterliggende verantwoording bij ontbreekt... iets dat ook bij de VVD het geval is... Of je doet dat bij beiden, of je doet het niet... Anders is namelijk je objectiviteit in het geding en is de aanduiding 'Centraal Propaganda Bureau', onder leiding van de huidige regering (VVD & PvdA) een betere aanduiding. En zou het dus per direct moeten worden opgeheven...


@149 Niet om u in enig diskrediet te brengen, maar misschien had u zich op de hoogte kunnen brengen van de bedragen die er genoemd werden in zake het 'zorgfonds' idee van de SP, alvorens uw uitspraak te doen. Er wordt 'geoppert' dat dat 5miljard (4.5 ongeveer) zou moeten gaan kosten, als u vervolgens @145 nogmaals doorleest dan begrijpt u wellicht beter op basis waarvan ik die uitspraak in de laatste alinea doe...

0
213 mightimouse

@196

Ja, je kan beter in een enkel huishouden twee personen hebben die beide 40 uur per week werken en in een ander huishouden iemand die kostwinnaar, werkloos is en dus een uitkering ontvangt. Veel slimmer dan DELEN.

0
214 Hendrianus

@212 " Het is een prima salaris, waarvan je uitstekend kunt rondkomen"

Voor een "techneut" bedoelt u dan natuurlijk en die moet wel zijn plaats weten in de heersende sociale orde en tevreden zijn met wat hem toegeschoven wordt door hen die voor dat bedrag hun bed nog niet eens uitkomen; toch?

Ook zonder gebruikmaking van subsities/toeslagen?

0
215 Mappie

@215

En als ik je nu vertel dat de ondernemer waar het hier om gaat, zelf niet veel meer heeft dan dat? bij 27.500 begint modaal.

En ik dacht nog wel dat de communisten inmiddels hun lesje wel geleerd hadden.

1
216 DaStef

@216 "En als ik je nu vertel dat de ondernemer waar het hier om gaat, zelf niet veel meer heeft dan dat? "

Dan geloof ik je simpelweg niet.

De meeste ondernemers weten, met hulp van gewiekste accountants, hun persoonlijk inkomen op papier behoorlijk te minimaliseren, hetgeen een belastbaar inkomen oplevert dat ver beneden hun daadwerkelijk besteedbaar inkomen ligt.

0
217 Mappie

@217

U leeft in een droomwereld, de meeste ondernemers zeker in het MKB moeten verdomd hard buffelen om een belastbaar inkomen te creëeren dat rond de 30.000 ligt. en van dat geld moet ook nog eens arbeidsongeschiktheidspremies, pensioenpremies, en reserveringen voor slechtere tijden worden gedaan.

Volgens mij haalt u uw informatie bij uw AKSIE vriendjes die nog steeds in de jaren 70 van de vorige eeuw leven en Ché Guevara t-shirts aanhebben. maar nog nooit 1 minuut zelfstandig in hun onderhoud hebben moeten voorzien.

Stap eens in de werkelijkheid.

1
218 DaStef

@215 Als die ondernemer niet meer kan betalen dan? Lekker in de bijstand blijven? Daarvan weet ik zeker, dat het minder is.

@217 Hij kent 'de ondernemer' blijkbaar alleen van spotprenten.

0
219 Vilseledd

@218 "Volgens mij haalt u uw informatie bij uw AKSIE vriendjes die nog steeds in de jaren 70 van de vorige eeuw leven en Ché Guevara t-shirts aanhebben. maar nog nooit 1 minuut zelfstandig in hun onderhoud hebben moeten voorzien. "

Ik ben begonnen met werken op mijn 18e, (destijds was ik daarmee al behoorlijk bevoorrecht) en heb tot de maand waarin ik 65 werd full time gewerkt.
De eerste jaren kon ik inderdaad niet in mijn onderhoud voorzien; daarvoor was het loon voor een -23 jarige jonge vrouw te laag, nl 198,00 gulden netto per maand.

Me dunkt dat ik de werkelijkheid van een werkzaam leven wel degelijk heb ondervonden.

0
220 Mappie

@219 "Als die ondernemer niet meer kan betalen dan? "

Dan moet hij geen personeel aannemen en het werk zelf doen.

0
221 Mappie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Olivia
Offtopic

@2303 Maar de indruk die bij mij leeft is dat jij je kwetsbaar hebt opgesteld, en dat daar vervolgens (flink) misbruik van is en wordt gemaakt....

4 minuten geleden geplaatst door Olivia

ongelovenloos
Een jaar burgeroorlog in Sudan, een onderbelichte humanitaire crisis

Nu hoor of zie je niets van Amnesty .Valt het kwartje nu wel bij iedereen?...

5 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Kim Jong-un
Long covid of long vax? - Stichting Artsen Collectief

En uiteindelijk zal wel blijken dat het niet de Corona was maar de vaccinaties.Tja, dat dansen met janssen was wel een beetje van korte duur e...

6 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

21st Century Guy
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

@8 Met heel veel "echte Nederlanders "gaat het prima, maar het zou goed zijn als het met de rest ook goed gaat, dat ze geen financiële sores he...

7 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

welofniet
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

Van der Burg kan om te beginnen er zelf 10 opvangen en Timmermans en Klaver beiden ook een stuk of 20 dat scheelt toch ook weer een beetje....

7 minuten geleden geplaatst door welofniet

ThWil
Hillie en Luuk besteden wekelijks zeker 100 euro aan restaurants: ‘Plus de oppas’

@18 Dat is vervelend. Maar mede vanwege mijn leeftijd eet ik ook niet meer zoveel als ik vroeger wel deed. Maar als ik de rest zie dan geniet ik...

9 minuten geleden geplaatst door ThWil

21st Century Guy
Hillie en Luuk besteden wekelijks zeker 100 euro aan restaurants: ‘Plus de oppas’

@17 Ik heb een medische aandoening waardoor ik rustig aan moet doen, ik ben iemand met goede trek eigenlijk, heb in vroegere tijden ook wel eens...

11 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

ongelovenloos
Meer dammen weg uit Europese rivieren, maar in Nederland moet nog wel wat gebeuren

Wat heeft het voor zin als we toch onderwater komen te staan door die klimaatonzin , duidelijk echte onzin dus....

11 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ThWil
Hoe kies je mooie én duurzame sieraden?

Dan mag je hopen dat bijv goud op een duurzame manier is gedolven. Idem voor edelstenen. Wat wel duurzaam is de prijs namelijk alles is dan heel...

12 minuten geleden geplaatst door ThWil

Wedergeboren
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

@8 "Maar niet voor de echte Nederlander." Dan moet je bij de volksvertegenwoordigers zijn, niet de de regering. https://www.n...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Brazzers DadKapoor Sex VideoBangla Vabi Xxx VideoChaturbate VideosBrianna Beach MoviesDavina Davis PornNovinhas Sexo AmadoresSex English HdRamba SexRisa OnoderaTabooincest PornNaturo XxxDrunk Asleep PornBest Latino PornPyra And Mythra PornPornstar Video ComMarathi Gavran SexBest Adulting MoviesSophia Leone Porn HdNew Hd BrazzersWorld Best PronHotwife AsianPron VideoaLivecumIowa SwingersSneesnaw LeaksAmateur NudeTube8.Homemade PornoSexily VideoIcedevJabardasti XXo_rybaby NudeUsa PornvideosFisting HardcoreNude StreetsBrynn MichaelsStrip Tease PhubLuluchu PornFather Dauther PornJapanesesex MoviesExtremebondage PornLatinapronMofosGiana NicoleMarleny NunezJulia Ann Xxx HdRekha Mona Sarkar PornRainbow Dash PornSex VidosBate-papo BolPronehubBrazzers Movie ComAsmrjoiChatrrbateDeep Throat SloppyGas Mask PornYes P O R N PleaseThroatpie RedditSpabk BangCall Of Duty Rule 34AnaleroticGirl PirnMan Playing With BoobsSaraya NudeLily Payne PornShower Porn VideosPirates Xxx Full MovieBirthdaygangbangDoublelustTwitter MilfsPorn With Big BallsTotal Dramarama PornFukkingNeela Sky PornBig Tits Anime PornHot Video Hindi XxxEbony NakedEbony Lesbians Suck PussyGabbie Hanna NudesThigbaitLinda FridayKeralamalayalisexCytheria SquirtTop Porn StarrPorn Hidden CameraXvídeos Pornô GratuitoAnushka PornSavita Bhabhi Sexy ComTeenfidelity VideosNun Sex Videos ComVideos PutasFarrah Abramham PornMamiacos Por ComicsButtfacedE Porn ComJulia Ann KissAngela White Porn MoviesAnime SwxHansika Motwani Mms VideoXxx GanduNudes AdoGay Anal CreampiAirikacal Naked.Xxx BirthdayXxx SkBabecock RedditIndian Girl Porn MmsHindi Hot Full MovieSexy Video Page 2Nithya Menon Big BoobTransgender Sex Videos HdFallout 4 Nude ModsPvssyGay Chubby Black PornSafadeza PornFreeindiansexchatViral Pakistani Girl Natasha InstagramLatest Hindi Porn VideosWedding First Night PornAnime Lesbian Sexs成人 论坛DamplipwXxl SexxxZombie XnxxMom Sex Video Full HdVirginity SexPorn Male StrippersHindi Sxy StoryMasalaseneNofapBlow Job Big TitPornhubb ComXvideo BhojpuriNangi Chut VideoMilassecret OnlyfansXnxxx Sexi VideoPorn In EnglishSistar XxxxBus GropersIndian Wife Sex TubeBokep Indo VcsJapanese TimestopLily Adams Porn StarFree Porn PictiresJ P PornGayhamsterHenati FoxSexse AnimeHannah Minx