door mike45 in Binnenland  ·  35 Reacties

  • 7
  • 712x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Thomas Schansman verloor bij de MH17-ramp zijn zoon Quinn. Hij vindt het niet te verkroppen dat vliegtuigen nog altijd over conflictgebieden vliegen. "Onze geliefden terughalen kan niet meer", stelt Schansman. "Maar ik denk dat wij een morele plicht hebben om te vechten voor onszelf en al die andere mensen die in een vliegtuig stappen. Daar moet het veilig zijn."

Giemulla eist namens de nabestaanden 300 miljoen euro van Oekraïne, omdat Oekraïne zijn luchtruim niet heeft gesloten. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid stelde na uitgebreid onderzoek dat dat wel had gemoeten. "Ik vind dat Oekraïne per slachtoffer een miljoen moet betalen", aldus Giemulla.

Wat willen ze nu ongelukken in de toekomst voorkomen of er geld uitslaan?

7
1 mike45

@1 ; `Wat willen ze nu ongelukken in de toekomst voorkomen of er geld uitslaan?`

Waarschijnlijk gerechtigheid en de onderste steen boven.

2
2 Partijdig

het is allemaal heel erg. vraag mij af of de mensen ooit aan hun rouwproces toekomen als ze zo bezig blijven.

0
3 info

Ik hoop dat de nabestaanden op alle punten gelijk krijgen.
Dit is niet te verteren, 3 jaar na dato, en nog is er geen verantwoordelijke aangewezen.
Dit is gewoon wreed ten opzichte van de nabestaanden.

4
4 Marrie

@2 lijkt me deze procedure niet voor geschikt. Daarvoor moeten ze de resultaten afwachten van het JIT onderzoek. Daar gaat deze hele procedure niet over!

9
5 mike45

Ik verwacht dat zij een goede kans maken om dit proces te winnen.

11
6 Uit Den Haag

@4 Daar gaat deze procedure niet over wie er verantwoordelijk is voor het neerschieten van MH17. Dus dat kan de reden niet zijn.

8
7 mike45

@5 Ze moeten wat..., veel meer zit er niet in, blijkt.

5
8 Partijdig

@8 dat weten ze niet want de uitkomsten zijn nog niet gepresenteerd van het JIT en alles wat daarna komt moeten ze nog afwachten.

Ik heb altijd wel een beetje moeite met mensen die roepen dat doen we om andere de toekomst te beschermen en dan daaronder dus willen graag een miljoen per slachtoffer.

De verzekering van Malaysia airlines en Malaysia airlines zijn verantwoordelijk voor de schade afwikkeling en het lijkt me meer in lijn dat die partijen vervolgens de schade proberen te verhalen op Oekraïne of Rusland uiteindelijk.

9
9 mike45

@9 ; Nee klopt, ze weten nu nog steeds niks, en naar het zal blijken, volgend jaar nog steeds niet enz enz.

In @1 vroeg u wat ze wilden, ik ging slechts buiten uw multiple choice om.

Dat miljoenen het leed niet zullen verzachten, allicht, dat het geld wellicht ergens anders verhaald dient te worden in de vorm van een 'smartegeld' , allicht, maar met een beetje geluk komt met een dergelijke rechtszaak wat 'extra' bewijsmateriaal mee.
Je weet maar nooit.

3
10 Partijdig

@10 Ze weten al heel veel ze zijn alleen nog opzoek naar de personen die verantwoordelijk zijn voor het afschieten van de Bukraket en het verplaatsen van de Buksysteem van Rusland naar Oekraine.

8
11 mike45

Na de ramp bleek op een gegeven moment dat een aantal radar stations in Oekraïne defect waren en een aantal in onderhoud (aldus Oekraïne zelf)
Oekraïne heeft verzuimd dit door te geven aan Eurocontrol (verplicht), maar tevens is dit een aanvullende reden om het luchtruim te sluiten (bovenop de reden om het luchtruim te sluiten wegens de oorlog)

6
12 Proemevla

@11 ; Wie zoeken ze dan precies? En staat de rest al vast?

3
13 Partijdig

@10 Er kan geen bewijs meekomen want het gaat er alleen over of Oekraine het luchtruim had moeten sluiten nu daar zijn de geleerde en de rapporten het wel over eens dat had gemoeten.

7
14 mike45

@13 ja de rest staat vast, het JIT heeft toch in september 2016 zijn uitkomsten gepresenteerd en het OvV in Oktober 2015. Ze zoeken nu alleen nog naar de personen die uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het afschieten van die raket en die verantwoordelijke die ervoor gezorgd hebben dat die installatie van Rusland naar Oekraine is gebracht.

7
15 mike45

@14 ; Ow, das makkelijk dan.
Want of ze het luchtruim hadden moeten sluiten is maar de vraag, bijvoorbeeld afhankelijk van wat Proemevla in @12 aanhaalt. Even uitgaande dat de radar stations toevallig allemaal uitstonden en/of defect waren, dan staat dat wellicht vast. Ben benieuwd wat er uitkomt.

Maar gelukkig weet u alles al, dus hoef ik niet te wachten.

2
16 Partijdig

@16 dat is niet de vraag of ze die hadden moeten sluiten, dat staat gewoon in het OvV rapport!

7
17 mike45

Deze mensen zullen het alleen kunnen afsluiten als de werkelijke daders gepakt worden.

0
18 DWDD

@14 mike45

Dan was Oekraïne dus vreselijk fout bezig en is deze schadevergoeding terecht!

10
19 Uit Den Haag

@12

- "Oekraïne heeft verzuimd dit door te geven aan Eurocontrol " -

Waar kan ik dit in het rapport vinden?

2
20 Pegasus

@19 daar moet een rechter nog over oordelen!

Maar het klinkt mij toch een beetje in de oren van iemand die slachtoffer word van een schutter dat hij daar dan maar niet had moeten zijn. Kijk de personen die daadwerkelijk het toestel naar beneden hebben geschoten zijn eindverantwoordelijk. Gaan ze straks dan ook aanklagen voor honderden miljoenen?

Dan hebben ze dus een schade vergoeding gehad van de verzekering van Malaysia airlines en Malaysia airlines, dan willen ze nu een schade vergoeding van Oekraine, en dan als straks de verantwoordelijken bekend zijn bijvoorbeeld Russische militairen ook een schade vergoeding van Rusland.

4
21 mike45

@21 vervolg

En dan hebben ze ook al een schade vergoeding gekregen van hun eigen verzekeraars in Nederland! Dus straks krijgen ze van 4/5 verschillende landen en verzekeringsmaatschappijen schadevergoedingen en dat zijn geen kleine bedragen.

5
22 mike45

@ mike45

@14 schrijf je zelf:
het gaat er alleen over of Oekraine het luchtruim had moeten sluiten nu daar zijn de geleerde en de rapporten het wel over eens dat had gemoeten.

Dus schrijf ik @19 :
Dan was Oekraïne dus vreselijk fout bezig en is deze schadevergoeding terecht!

En nu vind je @21 dat Oekraïne géén schadevergoeding hoeft te betalen omdat anderen ook schadevergoeding betalen?? question
Terwijl je zelf ook vindt dat ze hartstikke fout waren?? question

Wat een kromme redenering!

9
23 Uit Den Haag

@23 ik ga er niet over of ze een schade vergoeding moeten betalen daar zal een rechter over oordelen. Alleen de verzekering van Malaysia airlines en Malaysia airlines hebben de schade vergoedingen al uitgekeerd.

En of Oekraine vreselijk fout is bezig geweest dat staat ook niet zo in het rapport, er staat in dat het beter geweest was als Oekraine het luchtruim had gesloten.

3
24 mike45

@23 maar we zullen eens kijken of je ook zo enthousiast bent als Rusland straks door de nabestaanden wordt aangeklaagd!

4
25 mike45

@20 Geen idee, dit bericht komt van Eurocontrol, waarschijnlijk naar aanleiding van kamervragen die daarover gesteld zijn, Oekraïne was verplicht dit te melden ivm. de vliegveiligheid maar heeft dat niet gedaan (waarschijnlijk hebben ze dus gewoon gelogen): http://www.ad.nl/buitenland/oekraine-meldde-niet-dat-radar-uit-stond~ab4a1ea6/

Wat Oekraïne ook niet gedaan heeft is reageren op het aandringen van Eurocontrol dat ze het luchtruim in het oosten moesten sluiten ivm. de veiligheid (een paar dagen vóór het ongeluk): https://joop.vara.nl/nieuws/eurocontrol-drong-aan-tot-sluiting-oekraiens-luchtruim-voor-crash

Dus, ik denk dat de mensen een goede kans maken om het proces te winnen.

4
26 Proemevla

@26 de primaire radar systemen stonden uit en die heb je niet nodig bij burgerluchtvaart want die hebben allemaal een respondeer!

En wat de uitkomst gaat zijn dat zullen we moeten afwachten dat soort processen zijn zo verschrikkelijk ingewikkeld dat je daar heel moeilijk een oordeel zomaar over kunt vormen.

4
27 mike45

@27 Een aantal waren kapot, een aantal onder revisie, dat moet gemeld worden aan Eurocontrol, is niet gebeurd.

4
28 Proemevla

@28 geen idee want het gaat om de militaire radar installaties die niet operationeel waren en niet de burgerluchtvaart radar installaties. Eurocontrol gaat zover ik weet alleen over de burgerluchtvaart.

5
29 mike45

hierna God aanklagen. of het lot accepteren en gaan rouwen.

5
30 info

Ze moeten Rutte en Timmermans, toen nog onze MinvBuZa, aanklagen vanwege het opzettelijk vertragen en politiek geneuzel zodat de lijken 1 1/2 week op de plaats des onheils lagen te ontbinden. De dodelijke slachtoffers werden op deze manier door Rutte's en Timmerman's politiek geneuzel gewoon zonder enig respect behandeld en lagen 1 1/2 week op het veld her en der te rotten. Schande! De separatisten hebben ten lange leste de lijken geborgen omdat de stank niet te harden was, de ontbinding sneller ging vanwege het zeer warme weer. Het was tropisch, temperatuur was tussen de 30-33 graden. Met dank aan de separatisten konden we de lijken naar Nederland terug brengen. Het was zuur om Rutte en Timmermans met de eer te zien weglopen terwijl ze de zaak alleen maar hebben vertraagd. Triest voor woorden. De nabestaanden moeten deze 2 aanklagen en uiteraard ook de Oekraïense overheid.

1
31 TitaMagic

@31 wel ja het is de schuld van de Nederlandse regering dat dit vliegtuig is neergestort in een oorlogsgebied waar haal jij al die onzin toch vandaag steeds, je doet je nickname wel eer aan!

6
32 mike45

@29 mike45

Onzin.
In de artikelen kan je duidelijk lezen dat het om de burgerlijke radarinstallaties gaat!

6
33 Uit Den Haag

@33 het gaat om de primaire radars die uitstaan dat zijn de militaire installaties, de secundaire radars werkte wel! Er zijn ook gewoon secundaire radar beelden van MH17 die zouden er niet kunnen zijn als die radars uitstonden.

4
34 mike45

" "Oekraïne heeft door na te laten het luchtruim te sluiten geld ontvangen voor het gebruik van dat luchtruim. Dat is zo’n 300 miljoen euro"

Helemaal mee eens, Oekraïne is op z'n minst mede schuldig aan dit drama.

0
35 Lias

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@14 Een artikel over Joden die in 1942 uit hun woning werden gezet? Dat ga jij als vergelijking gebruiken om je gelijk te halen? Koekoek!...

zojuist geplaatst door Bop

baba jaga
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

ik ga weer verder met wat ik aan het doen was.Verzamelen van het bewijs van laster en werk.ik zou zeggen voel je lekker bedreigd....

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

baba jaga
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@20 Iemand beledigt mij waarop ik boe zeg is niet bedreigend Bob.Het woord boe is geen dreigement.Alleen voor rugloze....

6 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Defcte burger
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Van een man. Die een andere man een pracht vent noemt omdat hij willens en wetens zijn volk opoffert om een ideaal te bereiken , van zo iemand ...

7 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@19 Dat ligt aan de situatie....

8 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@17 Dus als ik boe zeg tegen jou voel je jezelf bedreigd?...

9 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Ontzettende zeikerd!...

10 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@14Omdat je eeuwig klaag over hoe het hier gaat.En een bericht uit 2021 sta ik niet op te wachten. Er verandert nog wel eens wat, weet j...

10 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@13 Precies. ...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

Defcte burger
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@14 "Maarja die linkse watjes zien het woord boe al als bedreiging".Dat is ´t verdulleme ook, wat zulle we nu krijgen . ...

13 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

NK. App
Taboo Se XXhamste RSukebe Elf Tanbouki MangaXxx Tamil MoveSoftballgirlMonster Hunter PornAnalia AnalFree Download Porn MobileFtvmilfsReddit Nsfw CelebE621 FurriesNatasha Nice InstaHot Bhabhi Romance VideosSopheideeDavina RainesLussy.berry NakedMy Pussy In The CommentsCtbleah PornWww.blackporn.comWebcam PronSwinglifestyMom XmxxYomywristBokepsimXxx Sexy EnglishDo The Wife ComGrandmother Xxx VideoIndian Teen Nude SelfieJapanese Sister SexIndian Poron VideoPorn Seduce VideoSisi Rose AgeX HamsInney PussyHotsex BbwVr 4kpornTs Alyssa WestStepmom TitsFemboy On Femboy PornMisty R34Junglee Sexy VideoPorn OrgDoctor Fuck VideoSusie StellarWives Who Suck CockXnx Video SexyDirty Mind Web SeriesSkokkas.comVrbrHookup Hotshot CompilationKristen Sex StoryMia Khalifa Ka Bf VideoBest Hot PornstarXxxdaddyDare Dorm Full VideosPuppy Girl Jenna PornAmy Rose PornHentaivoreDemasculateSunny Leone Having Sex1 Night SexSister Indian PornChanny Crossfire Vs Mocha Menage Orgasm ChallengeVirgin Teens AnalSites De PornôPorn With ToysHeroen Xxx VideoMia Melona PornOverflow UncesnsoredBest Free PirnCuming AnalKenzie Reeves PornBritney Spears SextapeDirtysmall RedditAtriz Porno JaponesaAngie Harmon NudaCumfart CompilationHigh Def Porn PicsLfamily PornTeenage Beautiful PornSofie Mudd NudeXxx Gif ImageWww BrezzerWww Sunny Leone Xvideo ComXx Video Xx Video Xx Video Xx VideoXxxx Desi VidioChina Sexy Blue PictureMomscumfirstXxxsexy VideoSydney Sweeney Nude PicsSatanic Gay Porn1080p SexVideos Of Indian SexSelena Gomez Xxx VideoForce PornPornstar LexiSex Video Hd Sunny LeoneBella Rolland LesbianCamsterOld Vintage PornOne Piece XxxAshlynn Brooke NudeBangbus.comTiktok ThotsredditPorn SreachDian Parkinson NudeSunnyrayxoxo PornGonzoxxxmoviedSwingerzonecentral ComTchat PornoTiktok Porn HubLucky StarrTara Babcock PornPorn Indian RomanceBhojpuri Bhabhi PornDesi Wife Nude VideosIndian Porm VedioMom Ant Son PornSleeping Dad PornPorn Daughter And DadSpicydrea Leaked OnlyfansCasais Ao Vivo Na CamAnal LadiesWww Telugu Hot SexBratty Sis FreeHanna Ray OnlyfansBrooke SkyeGranny AexPriscilla Block NudesBoobs Sex ComEmily Osment HotXvideo JaponesCarol Wayne NudeXnx BpSwimsuitsuccubus NudeBrenna SpsrksHd Bangla Blue FilmLilredzoe PornBest Porn MassagesMilaazulWww.defloration.cpmOdia Bhabi ComLesbians Eating Each Other OutInterracial Dating CentralSovereign SyrePornrussMiss Alice Wild Double Teaming The Voyeur MaidAbbyybruh LeakedDesi Sex SuhagratYuri Honma Uncensored