Amsterdam West hel van ‘jongeren’terreur, gemeente komt met…cameratoezicht

09-05-2017 17:09

De Jan Evertsenstraat en het Mercatorplein in Amsterdam West zuchten al jaren onder straatterreur door ‘jongeren’. Onder meer moorden, straatroven, overvallen, ramkraken en straatintimidatie zijn er schering en inslag. De daders: ‘jongeren’, deels van de Top-1000-lijst van draaideurcrimininelen die de gemeente bijhoudt en die ooit begon als een Top-600 in 2012, maar sindsdien alleen maar langer en langer werd.

De gemeente gaat daarom maar eens beginnen met cameratoezicht op de geteisterde locatie, meldt AT5. Cameratoezicht, de Haarlemmer Olie van machteloze bestuurders en handhavers. Maar waarom nu pas? Welnu, dit is Amsterdam he? Komt die gierende headdeskquote: “Eerder werd cameratoezicht door het stadsdeel nog als een te zwaar middel gezien.”

Een te zwaar middel. Want ja, eerst moet je natuurlijk een flinke body count hebben en een no go area, veroorzaakt door allochtone ellende-emmers ‘jongeren’, voordat we eens een CCTV’tje gaan installeren. Preventief fouilleren werkte niet, DNA-spray ook niet, zo gek. Dan nu camera’s, dus denk er om, ‘jongeren’, die capuchon met bontkraag voortaan even diep óver je snufferd trekken voordat je ondernemers komt kapotmaken he?