Bij Fietspunt in Rotterdam kunnen weggehaalde fietsen worden opgehaald
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Coolsingel vanaf zaterdag verboden terrein voor fietsers

Fietsers moeten komend weekend goed opletten waar ze hun fiets neerzetten in het centrum van Rotterdam. Op de Coolsingel is het parkeren van fietsen vanaf zaterdag verboden vanwege het mogelijke kampioenschap van Feyenoord.

"Bij grote groepen mensen is het onhandig als die fietsen er staan, omdat je er tegenaan kan worden gedrukt", zegt een woordvoerder van de gemeente.

De gemeente geeft met borden en linten aan waar de fietsen niet mogen staan. Staan ze er toch, dan haalt de gemeente ze weg en brengt ze naar het Fietspunt in Rotterdam-Alexander. Dat is een verzamelpunt van weggehaalde fietsen die voor overlast zorgen.

Veiligheid

Afgelopen zondag werden al 386 fietsen verwijderd uit het centrum tijdens de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Excelsior. Toen was er ook al een parkeerverbod alleen stond het niet duidelijk aangegeven.

"Ik was zaterdag op de Coolsingel en ging nog even snel de stad in. Ik zag overal borden, maar die waren vooral op auto's gericht. Bij het stuk waar ik mijn fiets zette, stond geen bord en ook geen afzetlint. Toen ik terugkwam was er wel een lint en geen fiets meer", zegt een gedupeerde vrouw tegen RTV Rijnmond.

Gratis

De gemeente gaat vandaag meer borden plaatsen om mensen te wijzen op het verbod. Inmiddels zijn 77 van de ingenomen fietsen weer opgehaald bij het Fietspunt. Ze kunnen gratis worden afgehaald. Ook kan de schade van een kapotgeknipt slot worden verhaald op de gemeente.

Komende zondag speelt Feyenoord de kampioenswedstrijd in De Kuip tegen Heracles Almelo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl