Rechter: verlagen bijstandsuitkering terecht bij niet afdoen niqaab (wnl.tv)


De Centrale Raad van Beroep heeft zonet geoordeeld dat de gemeente Utrecht terecht een bijstandsuitkering heeft verlaagd, omdat een moslima tijdens een werktraining bij herhaling... ...

door Moskowfiets in Media  ·  214 Reacties

  • 35
  • 1896x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

@186 Ach u weet het beter dan mensen die met deze problematiek te maken krijgen?
U bent Arts?

201 verwijderd110

@199 Goh, op een link klikken is al te moeilijk voor U? Het staat gewoon in de wet hoor? Zie de link. Maar ja, feiten hè, zo onhandig als je al een mening hebt.

4
202 Aliaz

@198
Met de VDD aan het roer is het zeker niet onvoorwaardelijk.
Ik vind het ook niet kies dat mensen het eisen. Maar wil je die mensen op de werkvloer?
denk je dat we daar bij gebaat zijn?
Ik niet

Maar als die bijstand er niet zou zijn dan lopen er heel veel mensen dakloos rond in vodden die niet verzekerd zijn, niet aansprakelijk te stellen zijn en bij jou in de straat een tent neer plempen en jou huis waardeloos maken.
Zijn wij bereid om de consequenties te dragen als we de bijstand afschaffen?
Nee, ik weet wel zeker van niet.

Dat gezever over toeslagen en wat al niet meer, ze krijgen nog steeds velen malen minder dan een 2 verdiener aan kinder opvang toeslag binnen harkt. Dus geld wordt toch wel door de plee gedumpt, alleen maar om zoveel mogelijk mensen aan de arbeid te houden.
En DUS lukt het niet om iedereen van een baan te voorzien. Zij die het doen tegen de verveling krijgen subsidie om de kinderen te dumpen. Zij die gedwongen worden om de kinderen op te voeden krijgen bijstand en moeten voor straf nog gaan werken ook.

Er is werkelijk geen zinnig verhaal te breien van de wantoestanden tav werkverdeling en beloning.
Om in die waanzin orde proberen te scheppen door de niet-kunnenden op de zelfde hoop te pleuren als de niet-willenden is gewoon ziekelijke afgunst. Daar zakt mijn broek van af.

Hoe kan het zijn dat de minder bedeelden zo afschuwelijk hard worden aangepakt en de Keizers en andere grootgraaiers bijna op handen en voeten gedragen worden. Is dit land echt zo ziekelijk blind?

Of een herziening van de belastingen verandering kan brengen valt te betwijfelen.
er is geen draagvlak voor herziening aangezien de meerderheid nog steeds zwaar gesubsidieerd word. jajaja geef het beestje maar een andere naam om je geweten te sussen.

Maar ik vind het een goeie zaak dat bij gebleken onwil de uitkeringen verlaagt mogen worden.
Een bek vol tatoes of een nikaab, eigen keuze dikke bult!
Echter
Zoals een uitkerings ontvanger nu beschimpt, gestraft, gedemoniseerd wordt is gewoon onmenselijk! Zeker als je bedenkt dat HEEL nederland de staatkas per definitie moet/wil/kan leeg trekken omdat ie anders een dief is van eigen portemonnee.

1
203 siempie

@200 Mijn hemel, uw dochter zegt het, nee dan moet het wel zo zijn. Of niet natuurlijk. Laten we een kijken. Oh hier, een wetenschappelijk artikel: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4288313/
En wat staat daar in? Oh, het vitamine D gehalte van Finnen hoort bij de hoogste in Europa door de inname van vitamine D rijk voedsel! Goh, je verwacht het niet hè. Ik zou het maar snel aan uw dochter vertellen, leert zij ook eens wat. En ja, ik ben een arts. En wat doet uw dochter, als ik vragen mag? Receptioniste?

9
204 Aliaz

@202 Aliaz

Ik stel voor dat u zelf de door u geplaatste link nog een doorleest. De gemeente is wel degelijk gerechtigd voorwaarden te stellen aan bijstandsgerechtigden. De sollicitatieplicht kan opgeschort worden als men op andere wijze pogingen onderneemt om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, bijv. door scholing.

Kortom, geen bijstandsuitkering zonder aanvullende voorwaarden, tenzij men fysiek of mentaal niet in staat is om aan de bijkomende voorwaarden te voldoen. Het hebben van jonge kinderen valt daar niet onder.

Lezen is één ding, begrijpend lezen gaat iets verder.

1
205 ~ Echelon II ~

@205 Mag ik U feliciteren met het feit dat U erin geslaagd bent op een link te klikken. Knap hoor! Jammer alleen dat he lezen nog niet zo goed gaat. Want wat staat er nu eigenlijk? Ik citeer:'Veel alleenstaande ouders willen liever voor hun jonge kind(eren) zorgen dan een baan zoeken. Met een bijstandsuitkering kan de alleenstaande ouder en dus ook mevrouw van Es hiervoor kiezen. De wet bepaalt namelijk dat indien men een alleenstaande ouder is en het jongste kind onder de vijf jaar is een vrijstelling van solliciteren kan krijgen van maximaal zes jaar. Mevrouw Van Es is niet meer verplicht werk te accepteren of te zoeken.' Goh, laat dat nou precies zijn wat ik in @92 al zeg, als alleenstaande ouder met een kind onder de 5 jaar heb je recht op ontheffing van de sollicitatieplicht. U bent een beetje oneerlijk door te doen alsof ik schreef dat je ontheffing van alle voorwaarden kon krijgen. En beetje nare manier om toch uw gelijk te halen, vermoed ik. Een laffe manier van argumenteren, ik hou daar niet van.
Uw nare jijbak laat ik ook voor U. Het lijkt me dat uw ongelijk zo wel voldoende aangetoond is.

8
206 Aliaz

@206 Aliaz

Ad hominem, maar ik zal u niet melden. Te veel moeite.

De site, delangemars, is géén site van de overheid en derhalve geen objectieve bron.

De site is een ontmoetingsplek voor wereldverbeteraars, al dan niet losgezongen van de dagelijkse werkelijkheid. Voor een wereldverbeteraar sieren uw pogingen om anderen neer te sabelen u niet. Maar als normaal mens wil ik dat voor één keer vergeven, alles voor een mooiere maatschappij.

Mvrgr question

1
207 ~ Echelon II ~

@206 Aliaz

Selectief citeren is niet netjes. Zoals ik al eerder schreef kan het opschorten van de sollicitatieplicht wel betekenen dat van ouders van jonge kinderen gevraagd kan worden middels bijv. scholing om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Ditzelfde staat direct na het door u geplaatste citaat van delangemars over mevrouw Van Es.

Kortom, u creëert valse tegenstellingen en schoffeert mensen (niet mij alleen want dat zal me mijn anus oxideren) met uw stereopenisme.

0
208 ~ Echelon II ~

@186 in scandinavie pakken mensen en hun kinderen in de winter elk uurtje zonlicht door naar buiten te gaan zodra de zon even schijnt. Voor hen is het een heel oud gegeven hoe belangrijk dat is

0
209 Katte_kop

@207 Oh dear, zijn de druiven een beetje zuur?
Ten eerste is mijn link geschreven door een legale expert, U daarentegen onderbouwt uw mening op geen enkele manier. Persoonlijke aanvallen op een auteur maken een argument niet sterker. Hoezo is de site losgezongen van de realiteit? Er werken gewoon in Nederland opgeleide experts, hoor. Alweer, U onderbouwd uw mening op geen enkele manier.
Zoals ik stel in @92 hebben alleenstaanden met een kind onder de 5 jaar recht op vrijstelling van de werkverplichting. U stelt in @149 dat dat niet zo is. U heeft ongelijk. Hier heeft U de hele Participatiewet: http://wetten.overheid.nl/BWBR0015703/2017-04-01#Hoofdstuk2_Paragraaf2.1_Artikel9a
U moet artikel 9, lid 1 hebben maar als U dat selectief citeren vindt mag U ook alle 176 artikelen doornemen.
Zoals ik al eerder schreef U bent zelf degene die de discussie probeert te verleggen naar iets anders dan de sollicitatieplicht. Het creëeren van een stropop is een effectieve argumentatie techniek behalve als iemand de methode onderuitschoffeld. Dan moet U snel een nieuwe stropop maken, dat verklaard die beschuldiging van valse tegenstelling. Welke valse tegenstelling ik creëer is mij een raadsel en veiligshalve specificeert U de tegenstelling niet. En als U geschoffeerd wordt door feiten, tsja, get a life zou ik zeggen.
Tenslotte, godzijdank heb ik geen enkel idee wat stereopenisme is, iets heel vies denk ik.

7
210 Aliaz

De niqaab is geen religieuze uiting maar een culturele erfenis die door de mannelijke imams is opgenomen in de islam. Het is een prehistorische voorloper van de minirok. Alle kleding is namelijk bedoeld om te bedekken. Mensen bepalen zelf de norm voor wat ze willen tonen. Anders zouden we ook de gemeenschappelijke norm kunnen zetten dat iedereen naakt moet lopen onder de redenatie: Tja, zo doen we dat hier en we laten geen ruimte voor jouw individuele opvattingen.....

3
211 Hollander1967

Wat voor rechter is dit eigenlijk?
Dit moet wel een weldenkende rechter zijn.
Voor de rechter ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

0
212 Wil je niet weten

Wat je er ook van mag vinden, persoonlijk vindt ik het ook ongewenst..... maaaarrrrrr ik kom uit een periode waar het begon.... en we weten allemaal hoe dat eindigde. Als de staat zich met ons wel en wee gaat bemoeien weet je nooit waar het einde is en woorden straks alle geiten wollen sokken met sandalen verboden. Of tattoos of piersings of stekelhaar, of kale kop, of leren jassen, of mannen met baarden of ringen in je oren.

0
213 opabert

@211 er zijn indianenstammen die dat toch echt vinden hoor question

0
214 Katte_kop

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Malinois
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@6??...

1 minuut geleden geplaatst door Malinois

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@TS Ga je nou werkelijk zelf de term "omgebouwde kerels" toevoegen om te laten zien dat je transgenders een beetje spannend vindt?...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@11 Israël had allang meer kunnen doen om dit conflict te beëindigen. Half Gaza uitmoorden is geen oplossing. Sterker, de haat zal alleen maar...

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Als ik meisje was zou ik niet tegen zo'n team willen spelen.Zou zeggen: ''Jullie hebben gewonnen zonder te spelen.''...

19 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Hendrianus
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Het duurt nog even voor de spreidingswet actief is, 'De provincies hebben tot 1 november de tijd om afspraken te maken met gemeenten. Op die dat...

23 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@34 Hoe kom je daar nou bij?????...

29 minuten geleden geplaatst door Bop

Frans Dictatormans
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Who's fooling who? 🤔 😎 😂 🤣...

31 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Weetal
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

Israel doet wat het nodig vindt.VN of geen VNIs maar goed ook....

32 minuten geleden geplaatst door Weetal

Frans Dictatormans
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@6 Yep, zo geschrokken dat HinderlijkeWalm zich niet meer kan verroeren:https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fpreview.redd.it%2Froom-22...

33 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Querido not
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

@3 Of het een nazi methode is weet ik niet.Maar het is in ieder geval een daad tegen de menselijkheid - een oorlogsmisdaad - en het begint s...

35 minuten geleden geplaatst door Querido not

NK. App
Indian Vip Sex VideoMaria De Nati NudeSexy Danielle FishelTamil Nadu Sex Video Tamil Nadu Sex VideoCeleb HijabImage PonographieAbella Danger Full VideoSm00ches PornMind Contril PornDiscords NfswsXvideos PorJaponesas SexualesScarlett Johason NakedScarlett Johanssan NakedSona BhabhiAman XxxFatasslatinaFarting Face SittingBlack Porn ThreesomNude Scene MoviesBeautiful Sex FilmSexiest Teens NudeAngela White Xx XElle Brooke SexBambi Woods NudeSoft Sparkling LeakedMaxine MoundsEnglish Hot Porn VideoRouge The Bat FutaGoth Egg Onlyfans LeakedXxx Big AssBrittanya Tazavi PornAnime Porn ElvesSex In ClassGym Girls SexMegumin R34Exótic 4kJapanese Adult BreastfeedingPorn Star Sunny Leone XxxXnxx Brother Sister HindiFantasey PornR GwcouplesBintage Porn MoviesGibi PornosSabrina Banks NudeTinder FuckThreesome MemeBlack Cock PornIndian Old Young SexHotanime PornGay Screaming PornIndian Prone SexXnxx Hot BhabhiAirport Security PornAmatureanalHentaiahegaoNatural Tits MaturesIndian English BfGang Porn VideoAiysha SaagarSarah Button PornSuck An SwallowNude Girls LiveKim K Sextape With Ray JSuny Lion XxDdepnudeGay Chat RoulletteDidetubeHot Xx X VideoSodeno19Xxx Hot BfLeila SeverineMompornhdMr Lucky PovLesbian Porn AnimeFilme DesexoInfidelulIce Spice Leaked Sex TapeSouth Africa Sexy BfDesi Forest SexMilf DpCrossdressinghentaiBelle DelphinesexyOlder PussyDemi Rose XxxDesi Boobs ImageEnglish Nanga VideoSex Porn TeluguHot Sex Video ClipKannada Open SexAsian NippleBloated Belly PornR/goneqildScatophile PornoPlanesgirlPam Aderson NakedVideos Of Wife SharingCholo GaypornMargot Robbie Naked SceneFree Sex 3gpPorn Sex GamesPornô TubesHot Guys PornSilicone PussyGina FerreroTwinks In The NudeNaked Men And WimenIndian Mature PussyLesbian ScisoorMen Sucking DicksBlacked Raw CreampieA.i. Generated PornPoen Video DownloadOsho PornMadisontwinsI Fucked Your MomAbela DanjerFisting Xxx VideoDesi Video Xxx ComVanandjuaniJermateAnal Mom PovOlder Hot MilfBlue Film BhejoIndian Big Boobs Porn VideosDrea De Matteo HotTaylor Sands AnalZxcvbnmEva Lovia JoiDesperate AmatuersBangbros MoviesBrother And Sister Fight PornR/breedingmaterialHomemade FfmMercedes BakersfieldKim Hee JungTeri Ungli Pakad Ke Chala SongGay Mens NakedNangi PungiBittu PadamPornstar Angelina JolieMacy Meadows PornKeniya PornFree Indoan PornNaked In MovieSexe Amateurs. FrPeter North VideosGrabfuckYounglegalpornMagi Xxx