GroenLinks-Kamerlid Ellemeet
NOS Nieuws

GroenLinks: overheidsinstellingen weg bij GeenStijl

GroenLinks vindt dat overheidsinstanties niet op de website GeenStijl moeten adverteren. Het Kamerlid Ellemeet wil van staatssecretaris Wiebes weten of het klopt dat de Belastingdienst zijn advertenties nog niet heeft teruggetrokken van de site, terwijl het ministerie van Defensie dat wel heeft gedaan.

Vorige week ondertekenden 143 vrouwen een pamflet waarin ze bedrijven vragen niet meer op GeenStijl te adverteren. Aanleiding is een oproep aan GeenStijl-lezers om seksistische commentaren te geven op een foto van Volkskrant-journaliste Loes Reijmer.

Voorbeeld

Inmiddels hebben verschillende adverteerders aangekondigd dat ze stoppen met hun advertenties op de site. Als de Belastingdienst zich nog niet heeft teruggetrokken, moet daar snel verandering in komen, vindt Ellemeet.

Het GroenLinks-Kamerlid noemt de oproep van GeenStijl aan het adres van Reijmer het zoveelste dieptepunt. "Seksisme in de media is niet een zaak van overheid en politiek alleen. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat de overheid het goede voorbeeld geeft en seksisme in de media op geen enkele manier ondersteunt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl