nieuws

Ondernemers geschrokken van ongeregeldheden na verlies Feyenoord

Ondernemers in het centrum van Rotterdam zijn bang voor een nieuwe voetbalzondag. Ze zijn erg geschrokken van de grimmige sfeer van afgelopen zondag. Honderd relschoppers werden in de nasleep van de verloren kampioenswedstrijd gearresteerd.
"Het heeft een enorme impact gehad", aldus Dominique van Elsacker van Urban Department Store. "Vooral toen het na afloop escaleerde. Ik heb begrepen dat er mensen vastzaten in de Bijenkorf, omdat voor de deur de ME moest optreden."
De Bijenkorf bevestigt die berichten. "Tot een uur na sluitingstijd hebben ruim dertig mensen ons pand niet kunnen verlaten. We hebben ze maar op een kopje koffie getrakteerd. Rond 19.00 uur konden ze naar huis."

Schade

De winkels hebben fysiek niet veel schade geleden. "Maar ik heb gezien dat het op sommige momenten goed was dat er een rolluik voor een ruit zat", constateert Van Elsacker.
De bedrijven hebben wel financiële schade opgelopen. De ondernemers hadden personeel opgeroepen, omdat er rekening werd gehouden met extra omzet.
Van Elsacker: "Maar de winkels in de omgeving van het Stadhuisplein konden niet open, omdat het te druk was. Vanaf 14.30 uur werden delen van de stad afgezet en moesten ook winkels dicht."
Ook na de wedstrijd sloten veel winkeliers de zaak. "Het is voor sommigen heel spannend geworden. We kijken dan ook niet uit naar komende zondag", besluit Van Elsacker.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl