Wytze Pennink, vermist sinds donderdagnacht
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Nieuwe zoektocht naar vermiste Vindicat-student levert niets op

De zoektocht naar de vermiste Groningse student Wytze Pennink heeft nog niets opgeleverd. De 18-jarige jongeman is lid van het studentencorps Vindicat.

In Groningen hebben zaterdagmiddag zo'n 300 mensen het noordelijke deel van de binnenstad uitgekamd op zoek naar de student, onder wie veel leden van Vindicat. Pennink kwam vrijdagochtend niet thuis na een nacht stappen en is nog altijd spoorloos.

Vrijdagnacht werd ook al een zoektocht gehouden door zo'n 200 mensen. "De schrik is groot", zei een woordvoerder van Vindicat tegen het Dagblad van het Noorden. De vrees bestaat dat de student in beschonken toestand in een van de Groningse grachten is gevallen.

"Het gebeurt wel vaker dat één van ons pas om 12 uur 's middags thuiskomt", vertelt huisgenoot Pieter Croll tegen RTV Noord. "Maar vrijdag in de loop van de middag gingen bij ons de alarmbellen af. Toen hebben we stappen ondernomen."

Pieter heeft een oproep op Facebook gezet waarin zo veel mogelijk mensen worden opgeroepen om te zoeken. De zoektocht van vannacht leverde volgens hem wel een paar tips op, maar "nog niks constructiefs". Tijdens de zoekactie zijn ook foto's en flyers verspreid in de Groningse binnenstad.

Camerabeelden

Via via heeft Pieter Croll camerabeelden gekregen waarop Wytze vrijdagochtend rond 05.30 uur voor het VVV-kantoor langsloopt. Hij had opvallende kleding aan: een rode legging, grijze korte broek en een blauw hawaïshirt met bloemen erop.

De politie deed vanochtend ook een oproep via Burgernet. Pieter: "Iedereen die iets weet roepen we op contact op te nemen met mij of met de politie."

Advertentie via Ster.nl