Ahmed Aboutaleb
NOS NieuwsAangepast

Aboutaleb: onlusten hebben geen consequenties voor huldiging

De eventuele huldiging van Feyenoord volgende week komt niet in gevaar door de onlusten in de Rotterdamse binnenstad na de nederlaag van Feyenoord tegen Excelsior. Volgens de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb hebben "plukjes van enige tientallen kwaadwillenden" vanmiddag voor de overlast gezorgd.

Eerder had de burgemeester gewaarschuwd dat de huldiging die voor morgen gepland stond als Feyenoord wel kampioen was geworden, niet door zou gaan als supporters vandaag voor grote problemen zouden zorgen. Maar Aboutaleb zegt dat de onlusten van vandaag "niet in de categorie zware rellen vallen" die hem zouden noodzaken de huldiging te schrappen.

'Rellen hebben geen consequenties voor huldiging'

Aboutaleb noemde de rellen van vanmiddag "een van de scenario's waar wij rekening mee hebben gehouden". Er zijn in totaal dertig mensen opgepakt. Op basis van videobeelden van de rellen hoopt de Rotterdamse politie de komende dagen nog meer mensen aan te houden en "veilig op te bergen voor de komende wedstrijd".

Als burgemeester van Rotterdam omschreef Aboutaleb zijn emoties na de wedstrijd als tegenstrijdig: hij was "teleurgesteld voor Feyenoord, maar blij voor (het eveneens Rotterdamse) Excelsior".

Hij zei verder dat de situatie in de binnenstad onder controle is, zodat schoonmaakploegen er nu aan de slag kunnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl