Informateur Schippers
NOS NieuwsAangepast

Formatiedag 50: vooruitgang bij financiën en belastingen

Informateur Schippers is tevreden over de resultaten die de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks boeken. "De besprekingen zijn uitermate concreet. Er wordt concreet onderhandeld over een regeerakkoord."

VVD-onderhandelaar Zijlstra: "We zijn wel weer ergens gekomen. Je probeert steeds stapjes te zetten en die zetten we." Hij is na vandaag niet somberder over een goed onderhandelingsresultaat. "Maar ook niet vrolijker!"

Belastingen

Deze week stonden het fiscale stelsel, de belastingen dus, en de overheidsfinanciën op de agenda. Daar is het al meerdere keren over gegaan omdat het belangrijke dossiers zijn.

"De week begon heel verdrietig met de begrafenis van de moeder van Jesse Klaver", zegt Schippers. "Ik vond het ongelofelijk knap dat hij met zo veel energie weer aan tafel zat."

Volgende week wordt het heel druk omdat er veel onderwerpen op de agenda staan. "Er zullen meters gemaakt moeten worden", zegt Schippers. Maandagochtend om half elf gaan de gesprekken verder.

Ministers

Schippers zegt dat er aan de onderhandelingstafel tot nog toe op geen enkel moment over ministersposten of namen van kandidaten is gesproken.

Ook D66-leider Pechtold zegt over de nieuwsberichten die hierover gaan: "Ik heb nog nooit zoiets onzinnigs gelezen."

Premier Rutte was er vanwege andere verplichtingen vandaag niet bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl