Rente overal omlaag, behalve bij de belastingdienst (mejudice.nl)


Het aanslaan van spaarders voor een "forfaitair rendement" van 4 procent heeft het karakter van een onrechtmatige onteigening. Terwijl de rente verder zakt, gaat de belastingdienst volgend jaar zelfs met een nog hoger rendement rekenen. ...

door joepdekat in Economie  ·  37 Reacties

  • 0
  • 1198x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik wordt hier zo misselijk van van dit beleidt.

0
1 Y.V.

Het trieste is dat het rendement op onze pensioenen weer veel te laag wordt ingeschat. Met als gevolg dat er niet meer geindexeerd mag worden en er zelfs overwogen wordt de pensioenen (weer) te verlagen.

Slechter kunnen ze het niet bedenken.

0
2 Belazerd

** gebruiker verwijderd **

Ik droomde gister dat men "en masse" de belasting NIET overmaakte. Wat sidderde dat zure zooitje.

3 gebruiker-verwijderd

Volstrekt maar dan ook volstrekt kut.

2
4 Lerac

-
Als je dan als gedreven neoliberaal al structureel geld onteigent van de burgers om je eigen wanbeleid te financieren, doe het dan openlijk en met veel hogere percentages.
Mietjes...
/-
-

0
5 MrCally1

'Voor de spaarders:
Betaal teveel belasting en volgend jaar krijg je het terug
met 4 procent winst, wel belastingvrij.

0
6 Weetal

@3 .
Dat maakt hun niet uit want het gaat automatisch van je rekeningen af.

2
7 eigenmening

** gebruiker verwijderd **

@7 , de loonbelasting wel ja.

8 gebruiker-verwijderd

Dan moet de regering de wetgeving aanpassen. De belastingdienst kan niet zomaar even de kosten verlagen, het is een uitvoerende organisatie.

2
9 David

En bedankt, Rutte en Wiebes.
We weten al waar we niet op stemmen.

1
10 Hein2

Eens een dief, altijd een dief.
VVD = Vereniging Van Dieven !

1
11 DWZ

** gebruiker verwijderd **

Deze inmiddels criminele organisatie die een grote heeft gekregen van de Maffia heeft zichzelf 500 miljoen toegerekend om zo`n 6000 ambtenaren met een riante oprotpremie het pand te laten verlaten .
Lees hier onder hoe dit mogelijk is in het kapot geregelde landje .....je reinste zelf verrijking op kosten van veel zieken en hulpbehoevende ouderen

Wiebes erkende dat het 'pijnlijk' is dat dit risico in het reorganisatieproces niet is gesignaleerd of begroot, omdat hijzelf juist nieuwe checks & balances had aangebracht bij de Belastingdienst en daarvoor verantwoordelijk was. 'Ik zit hier met een steen in mijn maag', aldus de staatssecretaris.

Te veel haast, te weinig vastlegging

'Er is te veel haast betracht, te veel mondeling gedaan, te weinig vastlegging geweest. En er waren te weinig dwingende vreemde ogen', aldus Wiebes tegenover een verontwaardigde Tweede Kamer.

Wiebes gaf aan het einde van het debat op aandrang van CDA-er Pieter Omtzigt toe dat €500 mln van het geld voor de reorganisatie zonder een akkoord van de aangewezen controleurs was gecommitteerd. De Kamer eiste vervolgens van hem een 'feitenrelaas' voordat dinsdag een nieuw debat over de gebeurtenissen bij de Belastingdienst plaatsvindt.

Reorganisatie kost €700 mln

De vertrekregeling, die per 1 september werd beëindigd, is onderdeel van een reorganisatie die nu ruim € 700 mln kost. Dat is per saldo een overschrijding met € 70 mln omdat tegenover de extra naheffing elders besparingen staan.

De naheffing is het gevolg van de zogenoemde RVU-regeling, waarmee bedrijven worden 'ontmoedigd' om werknemers gestructureerd vervroegd met pensioen te laten gaan.

De staatssecretaris benadrukte dat hij niet kon afwijken van de vertrekregeling zoals deze rijksbreed geldt en bijvoorbeeld ook bij Rijkswaterstaat wordt toegepast. Dat betekent ook dat hij niet kon of wilde verhinderen dat 1250 ambtenaren van 64 jaar of ouder, die hun reguliere aow al in het verschiet hebben, nog een premie kunnen incasseren die oploopt tot € 75.000 of een jaarsalaris als dat hoger is.

Ongemakkelijk gevoel

'Dat geeft een buitengewoon ongemakkelijk gevoel. Maar leeftijdsdiscriminatie is verboden', aldus Wiebes. Alleen met instemming van de bonden kon volgens hem na 1 juli wel nog van de regeling worden afgeweken voor mensen die binnen 18 maanden hun aow-leeftijd zouden bereiken.

De grote aantrekkingkracht op ouderen 'had natuurlijk in de ramingen moeten worden verwerkt', erkende Wiebes — die echter weigerde om aan te geven hoe die fout precies kon worden gemaakt. Hij wil niet aan 'naming en shaming' doen.

'Maar het is jammer dat we op zo'n cruciaal punt niet de regels volgen die we zelf gemaakt hebben. De doorgeschoten autonomie blijkt zeer hardnekkig', aldus Wiebes. 'Dat het proces niet wordt doorlopen mag geen tweede keer gebeuren.'

en dan vooral de laatste zin doet iedere Nederlander walgen , dat niet eens geprobeerd wordt de onterecht vergeven euro`s terug te halen voor hen die er wel recht op hebben .

De politiek kan men dit voor 100 % aanrekenen dat dit kon gebeuren .

12 verwijderd682241

U moet bezwaar maken tegen de aanslag 2015 en latere jaren. Want het ligt nog een slag erger.

De Belastingdienst, Financiën en de Bewindslieden weten al geruime tijd dat de Vermogensrendementsheffing niet verschuldigd is.

De vorige Minister van Financiën, de Jager, heeft namelijk een lijn ingezet waarbij Nederland Belastingverdragen met andere landen sloot, waarinj Nederland uitdrukkelijk stelde dat in het andere Verdragsland door Nederlanders betaalde Vermogensbelasting in Nederland niet (langer) mocht worden verrekend met de betaalde Vermogensrendementsheffing in Box3.

Belastingverdragen dienen om dubbele belastingheffing te voorkomen. Maar Financiën stelde zich op het standpunt dat de Vermogensrendementsheffing geen Vermogensbelasting is , maar een zuivere Inkomstenbelasting. Dus ook niet verrekenbaar met in het andere Verdragsland betaalde Vermogensbelasting.

De Bewindslieden dachten op dat moment handig te zijn. Er was net een grote crash geweest op de financiële markten. Aandelenkoersen waren scherp gedaald, rentestanden eveneens.
Die zouden gaan stijgen en de Nederlandse Belastingdienst en politiek zouden optimaal profiteren.

Maar de rentestanden zijn in 2014 aan een grote daling begonnen.

Nu het grote probleem voor Financiën: indien Nederland zich in belastingverdragen met andere landen op het standpunt stelt dat de Vermogensrendementsheffing een Inkomstenbelasting is, is het voor alle Nederlanders een Inkomstenbelasting.

Voor Inkomstenbelastingen gelden in Internationale Verdragen strengere eisen volgens de internationale rechtsbeginselen dan die welke aan Vermogensbelasting worden gesteld.
Een Inkomstenbelasting die 1, 2 jaar achtereen het verkregen inkomen volledig, dus voor 100% confisqueert , of nog erger, voor 200% of 300%; ,- en dat in de wetenschap dat de Belastingplichtigen in het 3e en mogelijk 4e jaar daarop volgend opnieuw een veelvoud van het genoten inkomen geconfisqueerd zullen zien - , is naar internationale maatstaven gemeten ontoelaatbaar.
De Belastingdienst weet dit. De ambtelijk top op Financiën weet dit. De Bewindslieden weten dit. De Hoge Raad weet dit.


Ik raad iedereen aan met bovenstaand argument bezwaar aan te tekenen tegen de Aanslagen 2015 en 2016. (Dan zal de Staatssecretaris van Financiën het snel moeten verklaren tot massaclaim, of ieder geval individueel afhandelen.)

Voorts moet onderzocht worden of de betrokkenen zich schuldig hebben gemaakt en maken aan "knevelarij" in de zin van het Wetboek van strafrecht Artikel 366. Strafbaar met gevangenisstraf van ten hoogste 6 jaren of een geldboete van de 5e categorie. Het gaat dus om ernstige vergrijpen.


Algemeen zou ik zeggen: stemt U in maart 2017 niet op een partij die de Vermogensrendementsheffing voor 2015 en 2016 ongewijzigd heeft gehandhaafd en voor 2017 zelfs heeft verzwaard.
Iedere Nederlander wordt geacht de Wet te kennen.
De partijen die zetels in de beide Kamers van de Staten Generaal bezetten en dus Wetgever zijn al helemaal. Zij weten of moeten allang weten dat deze Belasting zó niet verschuldigd is.

Dat maakt alle kandidaten van VVD, PvdA, CDA, D66 al onverkiesbaar. Inclusief de huidige Kamerleden.

0
13 duurendaal

@12 en @13

0
14 in holland

Ach, wie komt er eigenlijk boven de vrijstelling uit? Die 4% is alleen een probleem voor de aanhang van …jawel, de VVD!

6
15 WijzeDwaas

Een overheid met traject controles, budgetboetes, zorg "verzekering" en dergelijke heeft geen enkele schaamte.

Dus: dikke vinger nou en?

1
16 Phiteceen

Trump pakt vrouwen bij hun k ....
Rutte pakt de Nederlander bij de b ....

0
17 Garp

Na het woekerpolis schandaal waarbij die maatschappijen teveel naar zichzelf rekenden en de boel al jaren traineren, sleept die woekerbelastingheffing zich ook al jaren voort.
Als het tot compensatie komt dan moet de belastingdienst dat betalen.
En van wiens centen gaat dat gebeuren denkt u?

0
18 in holland

Je verwacht het he.

0
19 Rapunzel

(K)Wiebes en Dijsselbloem, zij zijn echt de superrovers van dit kabinet.
Dijsselbloem zit nu in de VS, mooi weer te spelen met het IMF. Hij kan beter terugkeren op zijn eigen Departement om daar de chaos bij de belastingdienst te verantwoorden.
Volgende week, kunnen ze weer in de Kamer verschijnen, om nog eens recht te praten wat krom is.
Stelletje prutsers.
Hopelijk zien de VVD -sremmers, nu ook eens, hoe ze gepakt worden door deze belastingdienst.
De belasting steelt van iedereen op dit moment, arm of rijk. Dankzij deze (K)Wiebes.
En onze leider Rutte, kan het maar niet vaak genoeg herhalen, hoe goed het toch wel niet gaat in Nederland. Hij Is de positivo van dit kabinet.
Morgenochtend is hij alweer (!) bij de NOS (!) WNL, om weer uit te kramen, hoe goed deze ploeg het heeft gedaan de afgelopen periode.
Schandalig, dat hij dat elke keer, met droge ogen kan zeggen.
Hij zal van de NOS wel weer geen kritiek krijgen, op zijn beleid van de afgelopen jaren.

0
20 Dieke

samen voor ons eigen....

0
21 t.rap.er.niet.in

Weten jullie nu eindelijk, hoe ik aan me naam kom. lmao

2
22 Zuigmeleeg

In ál de andere landen EU landen... worden alléén de daadwerkelijk behaalde rendementen belast!
Het is meer dan grof schandalig, dat de Nederlandse overheid gewoon doorgaat met heffen van belasting op volledig DENKBEELDIG behaalde rentebedragen!

0
23 Scorpio

@23 dat was in Nederland in het verleden ook zo. Tot de stelselwijziging in 2002. Toen werden de rendementen gewoon bij de inkomen opgeteld.

4
24 mike45

De VVD beleid belastingverlaging enkel in het verkiezingsprogramma

1
25 Tussenderegels

Ik vind het zo walgelijk hoe de Belastingdienst te werk gaat in opdraag van VVD PvdA en meeloper D66 CDA Groen-Lings. Als je toeslagen terug betalen zonder beute je schuld wel door schuld van de Belastingdienst ( ambtenaren ) 4% rente betalen.

1
26 Gunther

Mensen om deze oplichter weg te krijgen onder Rutte moeten wij niet op de VVD stemmen in maart 2017 da deze graai partij allen maar voor de rijken en tweeverdieners zint en de rest kan stikken onder Rutte of D66 CDA en PvdA.

0
27 Gunther

@26
Als je geen recht hebt op die toeslag, moet je hem zelf stopzetten. Dan hoef je hem ook niet inclusief de heffingsrente terug te betalen.

1
28 David

Pure diefstal van deze walgelijke Kwiebus en dit kabinet met hun lieve vriendjes van D66, CU en SGP die dit beleid volop steunen vanaf 2012. Vroeger werden de werkelijke rendementen bij inkomen opgeteld - de vrijstelling. Nu onder die Kwiebus lijkt het heel moeilijk om dit weer toe te passen. Eeen nieuwe wet om nog meer geld te stelen uit de zakken van de burger is binnen 24 uur gereed maar een nieuwe wet voor een rechtvaardige heffing is onmogelijk volgen deze walgelijke klootzak.

0
29 zoutzuur1

Het is niet de Belastingdienst maar linkse politici die spaargeld afpakken.
Belastingdienst is slechts de uitvoerende instantie.

Als je blijft stemmen waar je op stemde, krijg je hetzelfde beleid als altijd.

1
30 Sterke

@30
Precies. Ik vind het zo dom dat mensen roepen dat het de schuld is van de belastingdienst. Die moeten de regels uitvoeren, kunnen er niets aan doet.

En ze moeten dat goed doen, want ons land staat en valt met het goed innen en heffen van de belasting.

0
31 David

En maar blijven mopperen maar in Maart is de VVD gewoon weer de grootste, omdat we (de domme Nederlanders)weer in de leugens en mooie praatjes trappen.

1
32 cultuurbarbaar

BTW over accijns en virtuele spaarrente, onbehoorlijk bestuur van de Roverheid.

0
33 Atlantique

@6 Het is maar de vraag of volgend jaar die 4% verlaten wordt. Mocht dat niet het geval zijn, dan werd er onnodig te veel belasting betaald. Veel safer is vóór 31 december het spaargeld van de spaarrekening af te halen en contant op te nemen. Kan het in januari 2017 er weer worden opgestort.

0
34 Nicks R. Van

@34 dat is belastingontduiking.

Het is gewoon smerig, want ik betaal nu jaar in jaar uit belasting over spaargeld om m'n eerste huisje te kopen. Alsof ik steenrijk ben ofzo, ik moet elk jaar bijna een maand werken om die zogenoemde 'rendement'-heffing ongedaan te maken. Rendement wat ik niet ontvang.

0
35 Nanotechnician

Omdat belasting altijd hoger worden en nooit lager. Dat dat heet inflatie en word geforceerd.

0
36 nosuchname

@30 probeer mensen die maar eens tussen de oren te krijgen, ik vrees dat ze dat niet eens willen weten. Het kan ze niet schelen waar de politiek het geld vandaan halen dat ze denken dat aan hun geven word waarmee de de opgedreven huur en zorgkosten etc. door diezelfde mensen waar ze op stemmen terug moeten betalen.

Just a question: since that money gets more and more every year ? where does that more Come from ?

Only people who pay taxes with money that does not come from taxes CAN pay taxes.
for the rest it's just numbers that do not actually have any value.

0
37 nosuchname

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@45 Jij moet ook wel gezien hebben dat ik hem gesteund heb in het begin. Dat ik hem positief heb benaderd - dat ik hem geprezen heb - dat ik h...

1 minuut geleden geplaatst door Querido not

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@37 Dat lijkt me vanzelfsprekend , maar dit artikel gaat over Joden....

2 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@36 Maak daar "mensen die andere mensen" van....

3 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

@5 Mooi zo. Dan is het vanaf nu jouw verantwoordelijkheid.Als je dit geregeld heb kan je naar de volgende die ook wat bereikt heeft in zijn/...

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@44 Ik denk dat het ook anders kan. ...

20 minuten geleden geplaatst door Bop

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Mensen die Joden het leven zuur maken horen niet in de maatschappij thuis, islamitisch, christelijk, extreem rechts, extreem links of wat ze ook...

24 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@13 Ik gooi de handdoek in de ring. Het gaat helemaal nergens over. 🥱...

24 minuten geleden geplaatst door Bop

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@42 Dat doe je inderdaad - en ik geef je een toelichting. Mijn vraag is nu: eens of niet eens?...

27 minuten geleden geplaatst door Querido not

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 De demonstraties van XR zijn altijd al verboden geweest. Omdat ze de wet overtreden.XR is er meestal onderuit gekomen onder het mom van...

31 minuten geleden geplaatst door Querido not

Benzardi
Universiteit Leiden stelt opnieuw hoogleraar op non-actief wegens grensoverschrijdend gedrag

@2Zie rapport over TU Delfthttps://open.overheid.nl/documenten/dpc-280e65cad50a497005ce78192d40d995b0d79e24/pdf...

31 minuten geleden geplaatst door Benzardi

NK. App
Japanese Hot PronWife GangbangersRoughlesbiansWife Gamg BangNude Teenage PartyTeiple AnalHitome.lqTwitter Elisa SanchesBetter Anime AssistirJennifer Hudson NudeBf Sex Xxx VideoXxx Hindi WifeSleeping Sister PornBrazzers Freeporn VideosEscort PornoTop Porn StaraSelena Loca FartsThaai PornCamera Inside Vagina During SexSoyneivaRimi Sen PornChristy Mack XxxWww Sexporn VideoCougar Sucks CockAsmrmotherMomblows SonPrimecurbesPitite PussyDesi Sexy NudeFlower Tucci FlowerKarishma Kapoor Ka Sex VideoGamora NakedDesibin3d Porn HdSkylar Luv CastingFemale Orgasm DenialSexetage ComBurzzer ComIndian Xvideo HindiSexyblondesReality Glory HoleDigitalprincxss PornSarah Rafferty FeetHardcor Gay PornAmber Ajami CreampieWomenmasturbatingXxx YzAnkha VideoFree Mom PorneDdf BustyCartoon Xxx Video HindiMegan Thee Stallion SextaoeAyumi Animeporn18magazinePomhubSezxPorn PcsPornsomaliaTit SlappingPick Up PornHaley Layne PornGali_gool Onlyfans LeakDani Daniels Danny DPirates Porn VideosCartoon Xxx VidoesMia Khalifa Tiktok SoundLesbiansex PornhubAlwxis TaeIndianpornhubFtv SexUrfi Javed XxxPorn SupplyDavina RainesMexican Prostitute PornCockcamHanimieXnxx Hd PronNichole SaphirSoftcore XxxHoli Bf VideoPorn Wrong HoleOnly Best Bondage BdsmSite Pornor BrasileiroSeiren HqsDesk XxxNtr ComicYinyleon GifsBlue Sexy Picture Blue SexyPerv DoctorWebtoon HentUnimportant ProductionsSreemoyee MukherjeeChat Ave GeneralMarina Squerciati NudeTime Stop HentWw Sex Com VideoRickey Johnson PornNohemyoroscoBang A MomHypnosis Porn SissyHot Ts PornPorn BabesCute SunnyDesi Pirn VideoDemora AraviceSavannahbpFemboy Anal PornChristian Porn StarTamil Sex Aunty SexYour Xxx VideoPorn Hd Download VideosAll Indian Porn SitesTwosome PornIncrst PornIndian Dance NudeVirl Porn VideosR LegalteensMelon TubesAdult Video Near MeHindi Punjabi Blue FilmPrimosfollandoMompov KimberVideo PornPornoamador CaseiroShota PornFeminization StationNude Famke JanssenMagic-miaNuri Massage VideosErootic ReviewPorn FanfictionPorn SnaptchatRule 34 Futa On Maleسكس الأمNjdeXnxx PoojaJungle Me Mangal SexSex Is VideoAlexis OnlyfansTamil Village SexIndian First Time XxxErotic Ghost Story MovieTelugu Ammai PukuMia Khalifa BDeepthroat TrainerAmazing CleavageVideos Amadores SexoOnlyfans SexoSkipthegame Columbus GaRenogold Gayporn