Gemeente Amsterdam stopt met vergoeden islamles (volkskrant.nl)


De gemeente Amsterdam vergoedt niet langer de islamles voor kinderen uit minimagezinnen. De verantwoordelijk wethouder besluit dat met de nodige te... ...

door Likopstuk in Binnenland  ·  49 Reacties

  • 29
  • 1135x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

toppie, kabouterkunde is nu eenmaal hobby

1
1 charmeur

** gebruiker verwijderd **

Mooi, weer een subsidie minder die compleet onnodig is.

2 gebruiker-verwijderd

Als je een eenheid in dit land wil opbouwen moet je geen geloof van welk soort dan ook op scholen doseren! Scholen moeten neutraal zijn in het belang van de toekomst van de kinderen .

3
3 Moskowfiets

wat goed zeg van de gemeente. sarcasme uit

6
4 semperpenis

Islamles vergoeden ? Zijn ze gvd helemaal besnuffeld ? Wil ik vergoeding voor de kathegismus lessen van vroeger

3
5 Thei

Hieruit blijkt maar weer wat voor een geld er verspild wordt door de Gemeente Amsterdam. Al het zoveelste geval van "geld ongecontroleerd over de balk smijten".
En zoals al blijkt, dragen dit soort "subsidies" helemaal niet bij aan de integratie.
Ken uit m'n eigen omgeving iemand die tweetalig werd opgevoed, maar moest de extra bijlessen voor de "moedertaal" zelf bekostigen..

1
6 Dieke

** gebruiker verwijderd **

@6 , en uiteraard onder politieke druk. (olie)

7 gebruiker-verwijderd

** gebruiker verwijderd **

Kunnen ze de reeds uitgekeerde subsidie ook terugvorderen?
Idioterie ten top, typisch Amsterdam!

8 verwijderd2420

Huh?? Vergoeding van (P)islamles???

3
9 netcat

Ach , naast die honderden miljoenen die er jaarlijks verdwijnen is dit peanuts

6
10 Thei

@3 Alsof niet praten over religie op scholen de maatschappelijke eenheid gaat bewerkstelligen dan moet je behoorlijk naïef zijn om dat te denken.

32
11 21st Century Guy

Mooi geen geld meer stoppen in die idiote ideologie

2
12 Jan met de korte achternaam

@11 Ja hoor, alsof je zonder 'speciaal' onderwijs niet over religie kan praten.

Het speciale (religieus) onderwijs zou verboden moeten worden, want dat is geen neutraal onderwijs. Want nou als de feiten, de wetenschap die religie belachelijk maken? Wat gaat de school dan doen? De feiten onderwijzen, of de feiten negeren?

2
13 Bluth

@13 Ik ben voor openbaar onderwijs maar niet voor het krampachtig weren van alles wat met religie te maken als in het weren van dracht die daar mee maken en het bediscussiëren ervan het is nou eenmaal een onderdeel van de realiteit dus als je dat negeert dan ben je een wegkijker.

30
14 21st Century Guy

Ik vind in zijn algemeenheid dat onderwijs over geloven niet verkeerd zijn. Pas als je iets weet van een geloof kun je er een mening over hebben. Maar als je dan zo nodig aan geloof gerelateerd onderwijs moet subsidiëren, subsidieer dan geloofsonderwijs aan anders en niet gelovigen. Ik hoop dat duidelijk is wat ik bedoel.

12
15 Reagentje

Werd ook dat nog voor ze betaald? Was het geld dat de rijke oliestaten wereldwijd ter promotie van de islam inzetten niet voldoende?

1
16 Soare

@14 Je zou allicht mijn reactie even rustig over moeten lezen?

Ik stel je een vraag. Je zit op een christelijke school, de leraar geschiedenis geloofd dat de aarde 6,000 jaar oud is en de dinosaurussen komen langs, probleem want de aarde is maar 6,000 jaar oud. Wat doet de school dan?

Ik vraag me serieus af, na het zien van een aantal filmpjes van hier uit Nederland het afgelopen jaar, wat kinderen op 'speciale' scholen leren, volgens mij niets wat niet strookt met de religie.

Ik heb het over geen enkele wijze gehad over het weren van religie. Spreek erover, zodat alle leerlingen weten dat religie belachelijke onzin is en zij dit thuis ook kunnen vertellen.

2
17 Bluth

Dat ze überhaupt ooit geld aan die onzin hebben uitgegeven.... en de Nederlanders maar werken en belasting betalen...

2
18 Topperz

Amsterdammers zijn niet gezegend met al te veel gezond verstand. Daarom heeft links daar een grote meerderheid.

12
19 GermenR

"Veel moslims ervaren het schrappen van de godsdienstles als een bevestiging: zie je wel, wat wij doen is per definitie verdacht."

Alles dat wij doen is per definitie racisme. Weten ze ook eens hoe het voelt.

2
20 Wendel

@15 : Nee. Vroeger was het mogelijk, op sommige scholen, om buiten schooltijd een cursus te volgen om te weten wat de Christenen geloven, omdat er daar zoveel van waren en ze ons respect ruimschoots hadden verdiend. Uiteraard werden daar geen dingen gezegd, die de Christenen afkamden, maar ook niet dat ze gelijk hadden, gepromoot zogezegd. Puur informatief.

Ik weet wel hoe dat gaat als je hier islam-onderwijs voor iedereen, die wil, zou aanbieden. Dat wordt gelijk heel andere koek omdat we dat tegenwoordig niet meer zelf mogen uitmaken, hoe dergelijk onderwijs eruit zo moeten zien, dat doen landen als SA hier. Het zou pure promotie worden. Dan maar helemaal niet.

1
21 Wendel

@13 "Het speciale (religieus) onderwijs zou verboden moeten worden, want dat is geen neutraal onderwijs. "

In theorie heeft u gelijk maar in de praktijk niet. De overheid is immers zelf niet neutraal. Bij openbare scholen predikt men de religie van de overheid: multi-culti, positieve discriminatie van minderheden - zoals het vergoeden van islamlessen e.d.

2
22 Conradijntje

Niemand schrapt overigens de islamles. Ze moeten het alleen nu zelf betalen.

1
23 Wendel

Dat ze er ooit aan begonnen zijn!

1
24 Hannie1

@2
Inderdaad!
Er moet eens gestopt worden met voor alles en nog wat een subsidie te verzinnen.
Zonder zulke waanzinnige subsidies houden bijstandstrekkers al netto meer over dan mensen die tussen minimumloon en modaal verdienen.
Door zulke bizarre subsidies houden ze nog meer over om niet te hoeven werken.
Vinden ze het gek dat die allochtonen nauwelijks werken?

2
25 beastyboy

Schandalig dat dit er was. Hoelang en hoeveel waren de totale kosten?

1
26 case

De overheid is er ook niet om religie te propageren.

0
27 TedjeR

Berouw komt na de zonde. Maar beter laat dan nooit.

0
28 Kaffer

Het is een begin maar islamitische en christelijke scholen moeten ook gesloten worden want zo krijg je nooit integratie. Er moet zelfs een verbod komen op het openhouden van scholen die gestoeld zijn op een of andere religie.
Het moet ook verboden worden om kinderen te hersenspoelen met een geloof waarin je zelf ook bent grootgebracht. Laat ze zelf maar kiezen zodra ze 18 jaar zijn. De meesten zullen het wel geloven.

3
29 manpower

Zouden er nog meer gemeentes zijn die de islam lessen betalen ?,

1
30 Marrie

Toch vreemd dat ze het uberhaupt vergoed hebben. Dit bevordert de integratie namelijk niet. Geen wonder dat buitenlander hier, ons diep in hun hart uitlachen. Nederland, als decennialang echt wel 100% gegarandeerd: 'De Gekke Henkie', in Europa en de wereld, zelfs.
Maarja, het 'Gekke Henkie', zijn ? Ach, dat bevalt een overgrote meerderheid der burgers wel, gezien de verkiezingsuitslag op 15 maart 2017.

0
31 Flipper

@31
Bespottelijk dat ze dat ooit vergoed hebben.
Willekeur, voorkeursbehandeling en zwaar ongewenst!

1
32 Bleke Betty

Islamlesvergoeding?! Ik wil wel eens weten voor welke onzin ik nog meer belasting betaal...

0
33 Doei

Uit onderzoek blijkt dat de gemeente Amsterdam vorig jaar 312 000 euro heeft bijgedragen aan "onderwijs" van deze ideologie! Ook kon deze bijdrage naar eigen inzicht worden besteed door de ouders van deze leerlingen, hoe krom willen we het verder nog maken!
Goed idee om deze "subsidie" te gaan afschaffen is helemaal juist en als ze lessen in deze ideologie willen volgen dan zelf betalen, maar moet allemaal nog, zal nog heel wat om af gesteggeld gaan worden.

0
34 Widaan

Heel goed van de gemeenteraad om te stoppen met lessen in fascisme.

0
35 PFL

@31 Kan men dit ook uitleggen als discriminatie? Er zijn zoveel projecten waar Nederlandse kinderen van kunnen profiteren en die dringend nodig zijn. Geen geld voor, maar wél weer geld voor instituten die niets bijdragen aan Nederland en die voor het grootste gedeelte betaald worden door het buitenland, waarvan dan ook nog gepredikt wordt dat je de hand die je voeddt (die geld aan je besteedt) mag verachten, negeren en waar je naar toe behoort te liegen.

2
36 gaulette

Religie en staat moet je gescheiden houden, geldt ook voor de scholen.

1
37 Pffff

@20 Je moet als blanke racistische imperialistische boze man denk ik ook bevattelijk voor dat soort verwijten zijn. Als je dat niet bent, dan ga je dingen ineens stukken neutraler en objectiever bekijken, en hebben al deze racisme-kaart trekkers weinig tot niets meer om op te staan en om je mee te chanteren. Emotionele chantage, altijd al een extreem slechte raadgever geweest.

0
38 ParadiseLost

Je zou bijna denken dat het een late 1 april grap is. Werkelijk ongelooflijk. Wist niet eens dat het bestond !

0
39 NICOLINO

Schiet het trouwens een beetje op met die "Vrij republiek Amsterdam"?
Als we al die subsidies niet meer hoeven te betalen en er dus ook geen miljoenen meer heen gaan, die ze vervolgens kwijtraken of achteroverdrukken, zou Nederland er leuk op vooruitgaan.

1
40 Scharrelei

helemaal prima, achterstand gezinnen mogen best geholpen worden wat mij betreft, maar dan alleen met zaken die ze vooruit helpen!!
dus geloof (welke dan ook) is daar geen onderdeel van.

0
41 ikzelf

Kregen ze daar dan een vergoeding voor?!

0
42 Rattocasi

@41 +++ Helemaal mee eens! Mensen helpen die een steun in de rug kunnen gebruiken prima , maar zonder onderscheid te maken in afkomst of geloof!
Geld over de balk smijten kunnen ze goed en de gemeente Amsterdam denkt door met een zak geld te smijten dat dan problemen tussen verschillende groepen minder worden. Hetzelfde geldt voor cosmetische ingrepen aan woonbuurten waardoor het idee ontstaat dat bijv. criminaliteit en aso gedrag verminderd wordt.
http://www.at5.nl/artikelen/81304/west-speelde-vaker-sinterklaas
http://www.geenstijl.nl/archives/images/Op_verzoek_van_de_VVD_bijgevoegd__nota_VVD_n.a.v._conceptkadernota_VSD__NIEUW_.pdf
http://www.parool.nl/opinie/halal-soep-eten-met-baard~a2427142/

0
43 Nieuwsgierig

ze vergoedde dus de haat naar ons..gekker kan het echt niet

1
44 henry86

@34 Uit onderzoek blijkt dat de gemeente Amsterdam vorig jaar 312 000 euro heeft bijgedragen aan "onderwijs" van deze ideologie! Ook kon deze bijdrage naar eigen inzicht worden besteed door de ouders van deze leerlingen, hoe krom willen we het verder nog maken!

En dat na de NZ-lijn catastrofe dit ook nog verhalen op de woningbezitters met en zonder hypotheken door de gedwongen nieuwe erfpachtregeling als soort financieel dodelijke uitwringmachine in werking te willen zetten?

En door deze idioten worden we bestuurd?
Een politiek psychiater zou hen wegens economische psychopathie levenslang TBS moeten geven.

0
45 Wil je niet weten

Dit is heel goed nieuws. Ik denk dat er nog wel meer subsidiepotjes zijn waarop flink gekort kan worden.

0
46 Vaartuig

Ik wist niet eens dat ze voor dit soort onzin zaken vergoeden maar heel goed dat dit stopt. Voor sprookjes betaal je zelf maar

0
47 Hefan430

@21 : Ik krijg de indruk dat u mijn boodschap niet helemaal niet goed hebt begrepen. Ik propageer niet onderwijs voor een bepaald geloof, alleen denk ik dat het juist in deze tijd belangrijk is om kennis te hebben over geloven. Niet onderwijs voor de islam, of voor het christelijk geloof (van welke richting dan ook), maar kennis erover. Het zou bijvoorbeeld best onder maatschappijleer kunnen vallen (of hoe dat tegenwoordig ook heet). Laten we niet vergeten dat geloof door de eeuwen heen een, zo niet de, brandhaard van oorlogen is (geweest). In die zin zou het ook onder geschiedenis kunnen vallen.

0
48 Reagentje

@31 Ze zijn Gekke Henkie maar niet alleen voor islamitische allochtonen die islamlessen willen hebben maar ook voor roomblanke Hollanders die een straatfeest willen geven en zo zijn er nog 1001 dingen waar geld in gestoken wordt.
Er wordt maar met euro's gestrooid de hele stad door van noord naar zuid en van west naar oost.
Gewoon kappen met die zooi en dat bedrag die honderden miljoenen euro's verdelen onder alle Amsterdammers.

0
49 21st Century Guy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

11 minuten geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

12 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

15 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

3 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

3 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Danny DBurmese SexDesi Husband Wife Sex VideoShakkeelasexHd Porn My Friends Hot MomDancing Bear CreampieNin Hartley PornMammy Sex VideoPlug Talk PodcastEarlicking AsmrHentaimamAnim Porn MoviesBdsm ManhwaOnlyfans.ckmA Z Porn ComicsCade Maddox Gay PornInterview X VideoSistet And Brother PornAssylum PornPorn Tube TenBollywood Intimate ScenesRed Tube 8Thick BlackpussyFrancia JamespornGangrape Porn VideosTeens Love Huge CokcAdult WebNvg.comPorny VidoesPormgifMaa Beta PornMilfflashingFree Asian Porn FreeSally D'angelo PornJapani ChudaiBrazzers Teen VideosBreast Nude WomenFingering HdAgainst Her Will PornSkip The Games MadisonSkip The Games GaBleked ComGrace BoorHollywood Horror Sex MovieChacha Bhatiji Sex VideoGujarati Audio PornWwe Porn DivasXxx ForcedVr Porn GamesHentais Full Hdافلا سكس عربيLauren LouiseSexual Positions VideosPak Sex ComRajasthani Sax VideoCoomeet Video CallTelugu Sex Videos RomanceRicha Chadha NudeNudiest Music VideoNhentai. NePornamateur FrAshleyserrano OnlyfansYvette Mimieux NudeAlia Bhatt Fake NudePorn Videos StepsonBangladeshi Hot PornPorn Yang GayXxx Hd SisterNaughty Amaerica PornSexual Chat BotPinky Doll NudesPame_pearIndian Kissing Sex VideoPorn Movies English SubtitlesIndiansextalk ComSasha Grey FeetPoundhard EntertainmentSexy Movies In JapanCarmen Luvana PornostarLesbian Pron GifInterracial PirnSong LeeMiakhalifaxxxvideoJean Louisa KellynudeBoob Sucking HardcoreAsin PornMaa Ki Sex StoryTouching Boobs PornIncest MomHardcore Forced PornNaked GurlfriendBulma HentiKayla Jade East PornVideo Pornographie AmateurHebah Patel Sex VideosAunty Xvideos ComTamilhotsexCorinna Blake PornHannah Hays CreampiePokemon Porn ParodySnileyoni XxxKamasutra Love Making PositionsSecretbenefits.comBrezzers Free VideosAv 無料Ladyboy PornographyDisney Pricess PornUshi No Otouto MajiVideo Bangla SexSerenity Cox VideosSasu Maa SexXxviodMarriage First Night Porn3-d PornJogos Pornograficos GratuitosCristina ModelProm XxPlaygirlcris LeakedJav Porn MoviesTelugu Talk PornBear Sex PartyRealnurumassagePorrn MoviesThe Family Guy XxxWest Indies Sex ComWww Sexi Video ComPaoli Dam Hot SceneSneha Sex VediosNew Web Series AdultLennox PornAnabel FerreiraNaked GurlsSasha StrokezBlackwidofStrip WrestlingHentia Porn ComicsGif Porn GayPauley Perrette NakedMia Khalifa PromLena The Plug FacialIndian Aunty Sex Videos ComMia Khalifa Com XxxHindi Sex PleaseReen Porn VideosCall Boy Sex JobSpying In Locker RoomNubiles FilmsHot Xxx 2020Waka NinimiyaMuslimssex