Discriminatie aan orde van de dag in Hardenberg (destentor.nl)


Zelfs in een gemeente waar duidelijk 'ja' is gezegd tegen de komst van een asielzoekerscentrum en waar vele vrijwilligers actief zijn voor vluchtelingen, komt discriminatie dagelijks voor. Het bleek gisteravond tijdens een inspreekronde in de Hardenbergse gemeenteraad. ...

door Hadito in Binnenland  ·  34 Reacties

  • 1
  • 526x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En dat is precies waar je racisme meer mee in de hand werkt...nog meer geld naar het kutvolk. Geef eens wat aan de werkende nederlanders!

8
1 kelb1977

>Zijn confronterende ervaringen staan in schril contrast tot de positieve instelling van de gemeente(raad) en andere organisaties in Hardenberg. Op straat heerst blijkbaar soms een andere mentaliteit. <

De burger wil het niet, de overheid en het COA wel. Raar dat er meer afkeer jegens allochtonen ontstaat. Vreemd. En de oplossing die ze kiezen? Nog meer voorrangsbeleid.

Gaat hem worden... NOT.

5
2 Mariska3

@2 .
En niet alleen tegen allochtonen maar vooral de Roverheid die niet voor de gewone burgers zijn.

3
3 eigenmening

Het gebeurd overal.
Alleen word het niet bekent gemaakt overal.
We moesten ook van de COA ons mond houden als er wat gebeurde.
Dit is al vanaf dat ze binnen kwamen.
En ze maar verwennen alles krijgen ze.

5
4 annie

Het geeft de druk aan, die op Nederlanders gelegd wordt door hun eigen vlees en bloed om "JA", altijd: "JA", te zeggen, tegen hier naar toe komende buitenlanders.
In het openbaar durven steeds minder mensen te zeggen wat ze er echt van vinden.
En ja, ook op Social Media worden de teugels (ook door The Blunderboys), steeds strakker aangehaald. Ik 'zei', het al vaker: 'Zeg', je maar terecht, dit of dat, dan staan ze, minimaal al bij je op de stoep.

Logisch dus dat mensen in het openbaar en voor the buhne aangeven, in dit geval ook weer: vóór een AZC te zijn (Probeer maar eens wat anders te zeggen in dit land !?).
Die mensen kunnen dus niet anders. Maar wat ze werkelijk denken, dat zie je dan terug op deze manier.

Mijn voorstel:
Laat mensen erop los discrimineren zo hard en zoveel ze willen, tenminste, zolang het bij schrijverijen en bij woorden blijft (dus ook op Social Media. No Limits !!!). Maar het moet dus bij schrijverij en woorden blijven. Die grens wil ik dan nog wel trekken.
En je zult zien, als dat straffeloos kan en mag ? Dan neemt (omdat men dan een uitlaadklep heeft), het echte geweld en fysieke discriminatie een heel eind af. Naar nul krijg je het natuurlijk nooit, maar het wordt dan wel een heel stuk beter, echt wel.

Maar ja, dan ontneem je Politie, Justitie en het O.M. hun leuke speeltjes, namelijk het eigen volk bekeuren en oppakken. Dat is namelijk een van hun grote hobby's, en daar kicken ze daar geweldig op. Zeg nu zelf: dàt ga je hen toch niet afnemen ???
OMG !!!!!!!!!!!

7
5 Flipper

* Verwijderd door de redactie *

6 Spandalf

* Verwijderd door de redactie *

7 Spandalf

ben benieuwd naar de berichten van de moslimknuffelaars op dit bericht
door, knupple, grey, ach teveel om op te noemen
Maaar worden er minder op het moment dat ze een keer slachtoffer zijn

6
8 Thei

@5 ; Nee. Ik zie dan eerder gebeuren dat het erger wordt en eerder omslaat in geweld.

Ik zie de oplossing al vele jaren op een heel andere manier. Luisteren naar 'het volk'. Neem die mensen nu eens serieus ipv van ze monddood te maken en te onderdrukken. Heel veel haat ontstaat juist door die onderdrukking.

Ook in Harderberg was het niet de bevolking die zo duidelijk "Ja" zei tegen de komst van een asielzoekerscentrum maar de overheid en het COA. Nul inspraak, nul gehoor. Bek houden en slikken. Daar kweek je haat mee. Met nep-inspraak ook trouwens, Je weet wel, van die mooie 'inspraakavonden' waar de bewoners hun zegje mogen doen en vervolgens die overheid en dat COA er niets, nul komma noppes mee doet.

Ga je luisteren, neem je ze serieus.. DOE je iets met hun inbreng... dan zakt de weerstand ook weg. Dat hoeft niet meteen te betekenen dat er geen asielzoekerscentrum komt.. maar kan wel betekenen dat die er alleen komt op de voorwaarden van die bewoners. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan een avondklok, 24/7 politiepatrouilles in de wijk en de weg naar het centrum, een ban voor asielzoekers die zich misdragen hebben, vergoedingen voor mensen die te maken hebben met een waardedaling van hun huis bij verkoop, een lagere WOZ waarde voor huizen in de directe omgeving en de weg naar het centrum. Toezicht op de scholieren stroom enz.

Maar dat kost geld en dat willen ze niet.

4
9 Mariska3

@7
je bent niet goed bij je hoofd! Geweld gebruiken omdat jij je gediscrimineerd voelt? Ik voel mij als autochtone Nl vaak genoeg gediscrimineerd in mijn eigen land maar dat wil niet zeggen dat ik er op los mag meppen! Kom nou, de ware aap komt bij jou wel dagelijks steeds meer uit je mouw vandaan! Het is dat ik niet van het melden ben, maar eigenlijk roep je op tot geweld. Als meneertje of mevrouwtje met hun ongekend lange tenen zich maar enigszins gediscrimineerd/beledigd voelen gaan ze geweld gebruiken en vinden dat een 'normale' reactie. Hoop dat je dan de verkeerde treft, sukkel. Zootje stumpers! :X

4
10 Bleke Betty

@10 Als iemand mij kut zwarte of iets dergelijks noemt, pats pedagogisch tikje werkt op die momenten het beste. Ik roep nergens toe op, racisme is een misdaad en dus mag je die mensen met gepast geweld aanhouden. Kan me nog herinneren dat ik met mijn pa aan het wandelen was ergens in de jaren 90, en ze mijn pa uitscholden voor vieze zwarte LMAO. Als ik die jongens nu tegenkom is het hallo meneer, dag meneer sorry nog van toen he meneer. Gewoon aanpakken en niet pikken.

8
11 Spandalf

@10 iemand die discrimineert neemt zelf dat risico -- de ene persoon zal zich niet uit de tent laten lokken, maar een andere persoon kan je zomaar een klap of of mee op je kanis geven; het is net roulette.

Trouwens men zoekt wel altijd de zwakkeren (vrouwen, ouderen, etc) uit om the discrimineren, zodat ze geen repliek hoeven te verwachten, zo 'moedig' is men dan weer wel.

8
12 PeeVeeVeeNee

@11 : Dus dan mogen wij jou ook tikken geven voor je racistische uitspraken en ga jij niet meteen racisme roepen?

3
13 solidsteel

@9 luisteren naar het volk? Geld weggeven aan tokkies, nee laat maar dan gooi ik het zelf wel in de rijn.

7
14 PeeVeeVeeNee

Het leuke is toch wel dat er hier bijna geen racisme is . Er zijn bar en bar weinig mensen die echt problemen hebben met iemand zijn huidskleur. Meestal hebben mensen een hekel aan een bepaald gedrag. Echter wanneer dat gedrag dan afkomstig is van iemand met een kleurtje dan is het ineens racisme.
Dit alleen is gewoon racisme.

2
15 solidsteel

@13 Oh je wilt een hele groep meenemen? Wat dapper van je. Bereid je je wel goed voor met een bitje en dergelijke ik wil je gele tandjes niet beschadigen.

Ik had het over situaties waar ik racistisch werd uitgescholden op straat of in de kroeg zonder aanleiding. Dat lijkt me net iets anders dan racistische walgelijke PVV gedrochten lik op stuk geven om hun online uitspraken.

8
16 Spandalf

@15 Misschien moet je eens een maand gaan rondlopen met een zwart gemaakte huid tot die tijd weet jij niet wat allochtonen bijna dagelijks aan blikken en reacties en gefluister op zich af zien komen.

Ik snap dat nooit, ik heb er geen moeite mee om toe te geven dat ik echt de schurft heb aan bepaalde groepen zoals PVVerts, Antifa, Salafisten. Echt zo'n typisch Hollands dingetje altijd om de hete brij heendraaien en overal een ja maar achter plakken.

10
17 Spandalf

@6 @7 en @11 Geweld MAG NIET.
NOOIT!!!!
Oook niet als je je beledigt voelt, of denkt dat je gediscrimineerd wordt.
Het MAG gewoon niet.
Knoop dát in je oren, blijf met je handen van iedereen af, en je zult zien dat vanzelf het stempel: "Zwarten zijn gewelddadig" vanzelf verdwijnt.

Er zijn talloze andere manieren om iets te doen tegen je gevoel van beledigt zijn. Ten eerste is er de psychiater, die je van je minderwaardigheidscomplex kan afhelpen.
Anders is er de politie waar je aangifte kan doen.
Als er echt niemand meer is om je te helpen, kun je altijd nog in een hoekje gaan zitten huilen.
Maar geweld is NOOIT goed.

1
18 xtremy

@16 ; Nee joh, ik ben niet zo agressief als jij en laat mensen in waarde. Ik wou alleen je hypocriete gedrag aantonen , en dat is blijkbaar goed gelukt.
@17 : Dan mag jij het eens ervaren om , onterecht, beschuldigd te worden van racisme alleen omdat je blank bent .
Zou misschien nog geen slecht idee zijn om te doen deze kleurwissel truuk.

3
19 solidsteel

Discriminatie hoeft niet slechts negatief te zijn. Zulke ervaringen kunnen namelijk ook de vastberadenheid versterken, waarmee de gewenste doelen - zij het met tegenwind - alsnog gerealiseerd worden.

1
20 Black65

@18 Burgers die een persoon die een strafbaar feit (dus zowel een misdrijf als overtreding) begaat en deze op heterdaad betrappen, mogen deze persoon aanhouden zonder daarbij onnodig geweld of wapens te gebruiken.

Onnodig geweld staat er, dus als de persoon tegenstribbelt is een tikje, een houtgreep met een schoudertje uit de kom (oepsie) of een armpje op de rug gewoon gepast geweld.

7
21 Spandalf

** gebruiker verwijderd **

@4 ..."We moesten ook van de COA ons mond houden als er wat gebeurde."....

Je lijkt me niet het type dat haar mond houdt. Hier op NK althans niet.

22 verwijderd23941

@21 Dat is heel wat anders dan @6 en @7 zei. Die had het over "gelijk erop meppen". En dát is wel degelijk strafbaar.
Want anders zou ik, volgens jouw redenatie, die mepper (@6) zijn arm op zijn rug mogen draaien en daarna de politie bellen. Zo kom je in een cirkeltje terecht.

Beste is om aangifte bij de politie te doen, als je denkt daar kans mee te maken.
Geweld is nooit goed. Ook niet corrigerend.

0
23 xtremy

@11 ok dus de volgende die m'n vrouw slist of een naam geeft sla ik tot moes en dan bel ik de politie.


Opgelost

2
24 Eastwood

@17 zo kun je ook eens als blonde aantrekkelijke vrouw in Amsterdam gaan lopen.

Moet je kijken wat die allemaal mee maken.

2
25 Eastwood

** gebruiker verwijderd **

@6 , 7 en 21 is dezelfde.

26 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@26 is voor @23

27 verwijderd23941

@ 22
Dan kunnen we mekaar een hand geven.!!

1
28 annie

** gebruiker verwijderd **

@28 Jazeker. Je hebt helemaal gelijk, haha.
En wees eens eerlijk, jij hebt keurig je mond gehouden, toen? Nee, hè?

29 verwijderd23941

* Verwijderd door de redactie *

30 kelb1977

@24 Racisme is verboden schelden niet volgens mij.

1
31 Spandalf

Daarbij vind ik dat men even kort moet zijn met straatschoftjes, bontkraagjes en dergelijke als je die mensen lastig ziet vallen grijp maar in. Valt er een klap so be it. Waarom moet iemand altijd confrontaties uit de weg gaan? Daardoor is de samenleving verworden tot wat ie is. Dat barre geknuffel....

1
32 Spandalf

We hebben ons zelf toegelaten om ons via de media tot slapjanussen te laten manipuleren.
Wie kunnen wij de schuld geven van de problemen in de wereld of in ons land?
Rutte?

-sarcasm off--

0
33 techcenter

"Zelfs in een gemeente waar duidelijk 'ja' is gezegd tegen de komst van een asielzoekerscentrum "

Duidelijk "ja", door het gemeentebestuur ?

"maar ook mensen die reeds lang in Hardenberg wonen, worden met name op straat geconfronteerd met discriminerende en onvriendelijke uitlatingen."

Dus deze asielzoekers discrimineren de autochtone bevolking ?

"

,,Ik ervaar haat, afwijzing en agressie. Alle moslims moeten dood en als ik op het station loop wordt me toegeroepen een kaartje naar Aleppo te kopen."

Ik geloof er geen barst van. Wij zijn een vredelievend tolerant volkje. Discriminatie is iets van decennia geleden. Nu zijn het vooral moslims die discrimineren.

"Boshove was een van de zes insprekers naar aanleiding van een voorstel aan de raad om komende twee jaar twee ton extra beschikbaar te stellen voor het integratiebeleid."

2 ton ? Tja, dan kweek je toch wel wat woede op bij de bevolking waar nooit geld voor is en die veel moeten inleveren. Steekt deze vent wellicht zelf ook nog wat geld in zijn zakken ?

"... positieve instelling van de gemeente(raad) en andere organisaties in Hardenberg." Tja, die verdienen er veel geld aan, gesponsord door de EU, om U en ik te vervangen door een wereldvreemde cultuur.

0
34 B55

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Slowakei macht den NATO-Türsteher: Kein Zutritt für die Ukraine

Zie ook:https://ejbron.wordpress.com/2024/04/17/slowakije-is-de-navo-portier-geen-toegang-voor-de-oekraine/...

31 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Jim Ferguson (@JimFergusonUK) on X

Zie ook:https://www.ninefornews.nl/data-analist-wouter-aukema-heeft-een-heel-verontrustend-signaal-ontwaard-en-vertelt-er-alles-over-bij-jim-f...

36 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Bewoners balen, zonnepanelen moeten weer van daken af: 'Onbegrijpelijk'

Je kunt om zonnepanelen te plaatsen natuurlijk veel beter bossen kappen of goede landbouwgrond opofferen en ze daar te plaatsen.Wie legt die d...

43 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Mark Rutte vindt Poetin eigenlijk maar een lulletje - Joop - BNNVARA

@7 Rutte en de waarheid 🤣...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

rebo
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

@3 Je vergat nog om de Japanse duizendknoop als een alles overwoekerende invasieve exotische plant te benoemen Betty. Geeft niet, ik help je wel...

4 uur geleden geplaatst door rebo

Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

5 uur geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Shion UtsunomiyaExtreme GaggingR34 PornIndian Hot Sexy Video HdBrandi MaeJapan Rap XxxBitpornX V I D E SPolynesian PornographyDiamond FoxBilly Eilish BoobsVera Jarw BukkakeBlasked RawCammonsterJapanese Uncensored LesbianBig Tittie MamaInsestsexLiz Jordan FeetForce FuckDdlc R34Girlsdoporn EpisodeHotmen NudeRuby May TitsFull Hot Porn VideosMale SquirtingFingered HerselfHardest FingeringNude Scuba DiveReddit SmokingfetishFlying CockBig Tits Mom PovMaxim LawHot Naked BhabhiHidden Xxx VideoNew Desi Girl SexCeleberity Nude VideosXnxxjepangRoussian PornAnna Farris NudeSatisfaction PornNaughtywivesR Nsfw_gifToon PronJogos XxxCoto EroticoBody RubsGacha Heat PornSouth Carolina PornMom Daughter Lesbian PornFree Xrated VideosHaydee HentaiXxx Pron Video HdIndian Breastfeeding PornHindi Sex Video Www ComIndian Servent SexTürkçe HentaiDaryl Hannah NakedChanel Santini PornstarMom And Friend XxxOld LadypornKajal SexxSunny Leone VideosxxStepmom Cheating SexGaycockMetart HuntetTeens VoyeursFliz Movies WebsiteWww Sex Pron ComThesabrinabanksDani DanielleStriper WifeLetsjertWww.porn Vedio Hd.comOpen Xxx VideoBig Boobs Xnxx VideosChristiba Aguilera NudeJapanese Uncensored HdMisschelseaaLezbiyen PonHalle Hayes TwitterDanmachi PornWarzone Rule 34Straight Guys FuckSexy Picture Bf VideoRandi Sex StoryWww Xxx DMyra Moans Amateur AllureBiggilyMoti XxxNake Camel ToeIndian GfsBeeg GujaratiXhamster Indian LiveXnxx Hd BoobsDesi Aunty MoaningSans Gay PornEscorts AffairsHe Ntai GamesNude Women HotNude Sex Web SeriesBest Anal Porn SitesRecit ErotiquesAsh Kash OnlyfansEnglish Movie XvideoOralcreampie PornGamergirl NudesPron Video SleepingHazel Heart CreampieEbony GamgbangXx GonzoDani Elle Speegle NudeXxx Video Hindi LanguageNepali Girl Fucking VideoChair Leader PornShikimori HentaiBlacksexSamantha Sex PhotosIncest Porn MoviesKarina Kapoor Hot SexHd Bf Video SexyRakul Preet Singh Sexy VideosJutta Leerdam.nudesWedgies PornhubCuckold Sex VideosKerra Del RioNude Middle Aged WomenAlke ThadeaMia SexDevar Sex VideoPari Ki VideoNichole Janice LeakWww Xxx Sex Com HindiSexybody PaintVizen PornGina Valentina Sis Loves MeExtremely.painful AnalListes Sites PornosLethal LippsSurprised By CumshotDee Williams NudeCumming Inside Of HerCumfest GayShruti Hasan PornMagicproductionsincHayley Atwell Hot PicsXxx Indian Old AuntyPornos Amateurs GratuitsAustralia Blue FilmIndian Bhabhi Bathing VideoSophia Leone Lil D