Adviseur Poetin: “Amerikaanse agressie alleen te stoppen via dollar” (marketupdate.nl)


De enige manier om Amerikaanse agressie een halt toe te roepen is om van de verslaving aan dollars af te ...

door goudisgeengeld in Buitenland  ·  28 Reacties

  • 13
  • 641x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Heeft hij helemaal gelijk in! Als alle delfstoffen in de wereld ineens in een andere waarde zouden worden afgerekend dan valt de VS helemaal stil! De VS is alleen maar in staat om de geldpersen te laten lopen doordat de wereld economie op dollars draait! Haal de dollar uit deze, wat is dan de dollar nog waard?

5
1 psje

Rusland = wereldmacht = grapje. China daarentegen klimt richting amerika maar zorgt er wel voor deze niet teveel tegen de haren in te strijken.

8
2 flauwekulallemaal

Gelijk heeft ie. Doch dat geldt voor menig leider .. Ook in de EU zie he dezelfde trend. Zaken worden opgeofferd aan gel;d en economie. Deze verslaving loopt dusdanig de spuigaten uit dat ze tot oorlogen leidt. Landen worden volgepropt met mensen economische groei te forceren. het heeft niets mer met "hulp" te maken.
Helaas zal blijken dat de mens onverbeterlijk is en kunnen we ons opmaken voor een fantastisch drama in de toekomst. Sommigen zullen nog steeds Kumbaja zingen als hun ledematen afgereten worden door oorlog en geweld uitgebroken door de stoïcijnse weigering om de realiteit te zien van het gevaar van de multicultuur en ander dom kortzichtig gedrag.

10
3 sparta

@1 De Grondstoffen worden alleen in Dollars genoteerd je mag de betaling gewoon doen in iedere munt die wilt. @2 Als je naar het kaartje kijkt denkt die malloot inderdaad dat Rusland het hart van de wereld is en dat alles om Rusland draait. Een 3e wereldland met een BNP die net zo groot is als die van de Benelux landen.

16
4 mike45

@4 Maar de basis blijft de Dollar! Als de dollar niks meer waard zou zijn dan zou men in het midden oosten bijvoorbeeld niks meer verdienen en zou het geld wat men op de banken heeft staan aan dollars verdampen!
Wat is de dollar waard als men puur naar de VS kijkt en naar hun schulden last.
Klopt de Economie van rusland is zelfs kleiner dan die van duitsland of frankrijk (rusland staat niet eens in de top 10. Maar heeft wel invloed om bijvoorbeeld er voor te zorgen dat de gas en olie prijzen in een andere munt betaald te krijgen( hebben ze al geprobeerd met brazilie, india en china om een andere munt eenheid in het leven te roepen als tegenwicht voor de dollar maar godzijdank is dat destijds mislukt)

7
5 psje

@5

Maar ze worden niet betaald in Dollars ze worden genoteerd in Dollars, als jij een betaling doet in Dollars via een andere valuta worden het gewoon omgerekend naar de koers tussen de dollar en die valuta.

De schuld van de USA is heel hoog maar het BNP van de USA is ook heel hoog, ik denk dat de schuldenlast ongeveer 100% van het BNP is dat is niet echt een probleem zeker niet met de huidige rente.

Hoop nu maar niet dat de dollar instort van dan gaat de EU gewoon mee in die val alles is aan elkaar gekoppeld, de crisis van 2008 was daarbij een lachertje! Rusland en de andere BRIC landen gaan dan ook gewoon mee onderuit die hebben misschien nog wel veel meer last gehad van de crisis als dat wij die gehad hebben vanaf 2008.

11
6 mike45

De green back is de world currency, de Amerikanen bepalen de economie.
Geen wonder dat schapen als Merkel en Rutten buigen tot de grond.
Kritiekloos voor hun God..

2
7 Al

Voor een land dat 'socialisme' als verwerpelijk beschouwd is het grootste sociale programma in de wereld 'de petro dollar', waarmee de wereld betaald voor de welvaart in de VS, het meest sarcastische idee ooit ... en als je ziet hoe de VS die verworvenheid als een 'agressieve pestkop' verdedigt, snap ik werkelijk niet waarom de rest van de wereld er in mee gaat.

0
8 mightimouse

* Verwijderd door de redactie *

9 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

10 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

11 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

12 Captain Hero

@12 , een oorlog hoeft niet altijd, ze hebben meer middelen, neem bv de over productie van olie en gas, de VS draait op volle capaciteit, de opec gaat hier in mee, de olie prijs zakt en rusland is de dupe.
Europa is ook lekker genaaid omdat de euro zo sterk was, we hebben de crisis met griekenland oa te danken aan goldman sachs.
China kan ook niet zoveel doen, die hebben heel veel geld aan de VS geleend.

0
13 NLsandman

Als je naar een onafhankelijke expert zou gaan en een onderzoek laat doen naar de Amerikaanse financiële positie dan zal hij al snel tot de conclusie komen dat totaal failliet zijn.

0
14 niet-alles-geloven

@14 Ieder land en iedere groot bedrijf die op de internationale financiële markten actief zijn worden steeds als ze een obligatie uitgeven beoordeeld op hun kredietwaardigheid die wordt weergeven via de rente die ze moeten betalen op die obligaties.

Hoe lager de rente hoe meer kredietwaardig ze zijn volgens de aanbieders van geld!

5
15 mike45

Door afscheid van de dollar te nemen zal de VS in het ravijn vallen. Dat willen ze voorkomen door middel van eeuwige oorlog.

0
16 Commodus

Die Russen blijven meester in het omdraaien van de feiten. Wie wandelt ongevraagd de Krim binnen en steunen de rebellen op Ukraïns grondgebied? Wie versterkt het leger aan de EU grens? Wie steunt een regime die chemische wapens gebruikt? Wie elimineert tegenstanders van Poetin en perken de vrijheid van meningsuiting in? Wie is verantwoordelijk voor het neerschieten van de MH17? Nog een vraag: wie is hier de agressor?

3
17 NICOLINO

@6 Waarom worden ze genoteerd in Dollars?

Heeft u daar een eerlijk antwoord op?

0
18 Hollander1967

@18 omdat het handig is als commodities overal in de wereld tegen de zelfde valuta genoteerd zijn. Het feit dat het de dollar is is omdat het na de 2 wereldoorlog de enige echt internationale valuta was. Het is historisch zo gegroeid.

0
19 mike45

@1

Putin heeft het gepobeerd met de olie.
Dikke mislukking .
De procucerende landen van delfstoffen bepalen in welke valuta ze willen handelen .
En dat is nog steeds de dollar .
Omdat dat nog altijd de meest stabiele munt is .

2
20 No newstoday

Puik idee. Ik hoop dat Rusland en China het lef hebben om op deze geweldloze wijze iets aan de US agressie te doen.

1
21 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@5

In het n midden oosten heeft men geen geld op de banken staan .
Dat geld is belegd in aandelen , gebouwen , bedrijven in allerlei landen met allerlei munten.
Die wedden nooit op één paard.
Die landen hebben economen en financiele deskundigen die hun opleiding op de beste universiteiten ter wereld hebben gehad.
De USA heet een grote en sterke economie , zelfs nog als het minder goed gaat . Dan mag de staatschuld ook heel hoog zijn . zo lang een land zijn rente daarover kan betalen , is er niks aan de hand .
Putin heeft het geprobeerd bij de OPEC .
Geen schijn van kans .
Rusland is heeft een hele slechte economie met een munt die weinig waard is.
Dan heb je geen invloed.

2
22 No newstoday

@6

Als de dollar instort gaat alles mee.
Ook de roebel , de yen en de yuan .
Want alle rijke vrienden en ook Putin die daar alles regelenen, hebben hun geld in Europa , USA en China belegd.

2
23 No newstoday

@23 lease contracten voor vliegtuigen, schepen, auto's, vrachtwagens alles is internationaal gefinancierd die contracten worden zijn niet meer rechtsgeldig niemand durft nog ergens naar toe te vliegen te varen bang dat hun vliegtuigen of schepen aan de ketting worden gelegd de hele wereld economie komt binnen 28 uur tot stilstand.

Banken vertrouwen elkaar niet meer er kan geen geld meer worden overgemaakt, dus leveranciers niet meer worden betaald, geen levering van goederen meer, na enige tijd komt er geen geld meer uit de automaten vanwege een bankrun. Dus geen salaris of uitkering meer geen bevoorrading van winkels, supermarkten, benzine stations eind oefening.

0
24 mike45

@19 Nee het is historisch niet gegroeid maar geregeld in het systeem van Bretton Woods waarbij de dollar de enige valuta werd die in goud omwisselbaar was.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Systeem_van_Bretton_Woods

Feitelijk is het systeem van Bretton Woods al lang failliet omdat 1 troy ounce goud geen 35 dollar meer waard is maar op dit moment ca 1250 dollar. Hierdoor is de dollar geen goed ijkpunt meer voor grondstoffen, waarvan goud er ook een is.

Dit is een van de redenen waarom de VS geen aan goud gekoppelde valuta meer toestaan. Dat ondermijnt de intrinsieke waarde van de dollar. Regimes en leiders die hebben geprobeerd zo'n valuta in te voeren (Saddam Hoessein en Moammar Khadaffi), hebben dat met de dood moeten bekopen.

1
25 Hollander1967

@25 ze kunnen het inderdaad beter aan aluminium doen dan aan goud want dan krijg je nog meer onzin binnen!

1
26 mike45

@26 Het gaat erom dat je valuta moet kunnen koppelen aan een grondstof. Dan heeft zo'n valuta intrinsieke waarde. Dat was feitelijk ook het concept van de goudstandaard. U kunt dat onzin vinden maar een valuta moet een ijkwaarde hebben. Anders kan ik mijn monopoly-dollars straks ook wel gaan gebruiken om (alle straten in) de wereld te kopen.

Een munt zonder intrinsieke waarde heeft geen waarde. Dat kan een kind begrijpen.

0
27 Hollander1967

* Verwijderd door de redactie *

28 Captain Hero

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Orca calf refuses to leave a lagoon where its mother stranded and died off Vancouver Island

Veel orka-berichten de laatste tijd.Dit gaat over net weer iets anders, onderlinge gehechtheid....

zojuist geplaatst door eh

Graaier1000
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

"Het IS een respectloze term. Ook zonder die te gebruiken kun je je punt maken."@17 Bop,Dat is uw mening en geen feit, u VINDT het een r...

zojuist geplaatst door Graaier1000

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@15 Tot pulp slaan, nog wel. En wat is er precies respectloos aan het meedoen aan een competitie met vrouwen? ...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Rinze
FVD-intellectueel John Laughland FILEERT Rusland-roeper Helga Salemon: 'Ze wordt betaald door de NAVO!'

Zou Oeps 112 ook door Rusland betaald worden ?...

2 minuten geleden geplaatst door Rinze

RobP
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@23 Ben je weer de onnozele aan het uithangen?...

6 minuten geleden geplaatst door RobP

Reconquista
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@11Een link kopieer je gewoon dus daar kan niet veel fout gaan. Ik denk dat het iets met NK heeft te maken want ik had een week geleden precie...

6 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Strongoli
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@21Het zit meestal tussen de oren en wordt aangepraat door de woke-club.Wat de mannen sporten betreft, daar zouden ze ook geen vrouwelijke g...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Oeps112
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

ONGEKENDE PEILING! PVV op 25% van de stemmen bij Europese Verkiezingen: HISTORISCHhttps://www.stichting-jas.nl/2024/03/ongekende-peiling-pvv...

9 minuten geleden geplaatst door Oeps112

RobP
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@16 Jij vindt...Nou, wat je vindt mag je houden. :-)Transgenders (in dit geval) waren van origine mannen (kerels) en zijn omgebouwd naar vro...

10 minuten geleden geplaatst door RobP

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@13 Wat ik vind? Ik vind dat ik mensen daar gewoon op mag aanspreken. Ik snap het wel dat het je stoort omdat jij ook graag respectloos spreekt ...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Jackie Hoff PornExxxoticaexpoOld Black Lady PornNeyva Mara OnlyfansGay Dwarf PornMargot Robbie's NakedSunny Leone Sunny Leone XvideoHabsi Sex VideoTeen Naked SexIndian Pron VideodAdult Ganes WorldNude In TwitterMom With Daughter PornCumsuckNaked Women MuscleBig Tits Japan LesbianBigassedXxx Xxnx HdShota HentaisAustralia KandaSaraunderwood Onlyfans LeakXnxx Sex Full MovieBedroom Sex Video HdNirmala Sex VideoUsa Xnxx ComLilybrownflexAaliyah Banu PornBrowser Sex GamesBokep Indonesia UpdateBlack LesbianspornBig Cock PhotoXnxx Indian KissJudy Hopps AssSwetsinnerFacecum CompilationSex Mom XvideoIndian Mami SexSex Bhabhi NewThreesome FacialPorn Game For PhoneChatirbstrXxvnPornography IsraelLori KogwaSex Xx DesiLesbian First Timers PornBrother And Step Sis PornPinky Xxx BbwFil PoroXv8deosProstate Porn MassagePutas CulonaDillion Harper PornstarMixedwrestlingvideoTjtaurHot Step Mom PronNaked On TvHentai2read .comValoranthentaiBelinda PornosMidgets Women NudeAnna Nicle Smith NudeMegan Fox NakedThickumTubeoleasureStar Wars HentaiSwimming Pool Xxx VideoBest Movie Sex SceneAudrey Bitoni HdYourporn.sexxySydney Sweeney Sex ScenesSexyy Red TwerkingQnimated PornLocal ProstitutesHot BoodsSexual AnimesHd Porn XvideosCarisha MajaEliza Ibarra VideosPakistanisexvideoBreed CompilationI StripperAisan Blow JobPon HudSouth Africa Sexy BfJosh PronDesi Sax VideoNude Tamil VideosMom Son Hot SexPorn De LésbicasGirl Sucks Horse CockLynnie MarieKaroll ValenciaNude AtleticXxx MsTs Emma RoseTattooed PawgWifematureJapanese Idol NudePaytonpreslee TwitterJosypornBhojpuri BhabhisexNude MasalaNaughtymachinemaJap News PornSex Videos For WomenReddit Titty DropGay Chat AcenueCindysoviesLos Mejores Video PonoBackpagegalsSofia Vergara SwimsuitStripskunkNuki DokiChudai Hindi KahaniXnxx XxxvideoKarina Kapoor Xxx VideoHindi Sex In SareeDesifuckedElla HugheEbony Lesbian ScissoringAllsexViolet Myers Ella KnoxBob Crane Sex TapesJaqui MichelDid XxxAbigaiil Morris Porn390jnt-055Latina Lesbians TribbingDanmachihentaiSauda WebseriesFemdom Joi. ComEbony Face FartingRussian Xxx ComCute Korean PornMarwadi Girl SexWww ComxvideoXxhindimovisFtv Gairls ComKelli Carter Only FansRaru_miPron VediyosPornografia Em Desenho AnimadoHd AbşaThailand Hot SexTamil Sex Video SareeBesttranny Porn SitesInteraccial PassSexvodiesCrazy Sex Porn