Veel meer Somalische kinderen hebben honger, zegt Unicef (nos.nl)


Hun aantal is opgelopen tot zo'n 1,4 miljoen, zegt het kinderfonds van de VN. Dat is 50 procent meer dan in januari. ...

door Havermout in Buitenland  ·  35 Reacties

  • 0
  • 432x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Jà, dat is inderdaad een drama. In ons westen waar we volgevreten aan de pc zitten, bijvoorbeeld om hier vadsig te reageren, kunnen we er ons echt helemaal geen voorstelling van maken, echt niet.
Maarja, zolang we nog ontwikkelingshulp geven, gelden stortten op Giro 555 enzovoorts (om ons zieltje vrij te kopen ?), zonder, zónder, ZONDER... Al die Corrupte en gewoon Criminele Misdadige Regimes (CMR's), daar aan te willen pakken, wordt het niet beter.

13
1 Flipper

@1 Ik neem aan dat je voor jezelf spreekt.... ?

8
2 LoydMorris

En het grote probleem daar is de immense bevolkingsgroei. In 40 jaar tijd is het aantal inwoners 5 keer zo groot geworden oa door de ontwikkelingshulp aan de corrupte regimes. In de huidige vorm zoals die landen daar gerund worden gaat het niet beter worden ben ik bang.

0
3 Gezond boerenverstand

ja dat kan...

2
4 charmeur

En wat heeft Unicef dan al die tijd gedaan? Ze weten het toch allemaal zo goed.

2
5 PFL

@3 Nee het probleem is de droogte die het gebied in de Hoorn van Afrika nu al 2 jaar treft daardoor groei daar niks meer en zijn alle oogsten mislukt. Ook dieren zijn overleden die voor voedselvoorziening zorgden. Alle het voedsel moet nu geïmporteerd worden!

12
6 mike45

@6 nee te veel mensen
Daar moeten ze op kunnen rekenen dat de oogst een keer tegenvalt

1
7 Ikke44

@7 Onzin er valt al 2 jaar geen regen meer het is niet zo dat de oogst een beetje tegenvalt er is al 2 jaar helemaal geen oogst meer dus de voorraden zijn gewoon op!

12
8 mike45

Waar is dan al dat geld gebleven wat weer opgehaald is met giro 555.
En wat Ploemen allemaal gestort heeft.
Weer in verkeerde handen terecht gekomen zeker.
Zoals dat al jaren gaat.
Er is al zoveel geld naar Afrika gegaan.

4
9 annie

@9 Je denkt toch niet dat je van een paar miljoen een half continent te eten kunt geven!

Tijdens de regentijd in mei zijn in delen van Oost-Afrika buien gevallen, die de droogte tijdelijk hebben verlicht. De akkers kleurden licht groen. De oogst was bij lange na niet genoeg om mens en dier te voeden, laat staan om te herstellen van jarenlange droogte.

In de periode tussen oktober en december 2016 is er op veel plaatsen in Somalië, Ethiopië en Kenia minder dan 30% van de normale hoeveelheid regen gevallen, de droogste regentijd tussen oktober en december in 36 jaar.

De aanhoudende droogte in het oosten van Afrika wordt veroorzaakt door natuurlijke factoren zoals een El Niño, maar zeker ook door klimaatveranderingen wereldwijd. Ook in het oosten van Afrika is het warmer geworden. De hoge temperaturen veroorzaken extra verdamping waardoor het droger wordt.

Zelfs kamelen die normaal gesproken goed tegen de droogte kunnen, sterven nu. Vooral in Somalië is de situatie schrijnend. Inmiddels zijn de eerste mensen overleden aan de gevolgen van honger. Maar liefst 40% van de Somalische bevolking is afhankelijk van humanitaire hulp. Ook in Kenia zijn waterbronnen opgedroogd en is veel vee gestorven. Ethiopië kampt naast de droogte ook met een grote instroom van vluchtelingen uit Somalië. Doordat de situatie al jaren duurt, is de veerkracht van mens en dier op. Na weer een slechte oogst hebben mensen niet genoeg te eten, laat staan voor hun vee. Een groot deel van de veestapel is vorig jaar gestorven. Het duurt zeker twee jaar voordat een veestapel weer hersteld is.

9
10 mike45

@6 : Ik weet dat wat ik zeg hard klinkt. Stel we bekijken Somalië als apart land. Er bestaan even geen andere landen dan Somalië. Als er dan 10 miljoen mensen in het land leven en er is slechts eten voor een miljoen dan weet je ongeveer wat er gaat gebeuren, helaas.

Nu is er veel ontwikkelingsgeld richting Somalië gegaan. Waar eerst 2 miljoen konden overleven in het land met de grote droogtes etc.. konden er oa door de ontwikkelingsgelden nu 10 miljoen bestaan. Stel dat we alle voedsel van de wereld er naar toe brengen dan kunnen er misschien wel 100 miljoen mensen in dat land leven. Maar is dat natuurlijk? Is dat organisch zoals een mooi modewoord zegt? Of is dat pure waanzin? Ik ben bang voor het laatste een beetje.

Het is een immens groot drama daar in Somalië. Ik heb immens veel medelijden met de mensen daar maar we kunnen het niet zo maar op lossen. Veel voedsel er naar toe betekent een tijdelijke oplossing. Ofwel we helpen die 10 miljoen en de mensen denken ah we kunnen nog meer kinderen krijgen (6,5 kind per vrouw) of het land leert om te gaan met dit soort situaties zoals het vroeger ook moest doen en de bevolking zal sterk terug moeten lopen. Nogmaals klinkt knetterhard maar we moeten niet langer alles willen beinvloeden zonder goede structuur. De landen worden voor een deel kapot gemaakt door het onwikkelingsgeld. Hetzij door corrupte leiders, hetzij door het uit het jasje groeien van het land zelf. Het is als heroine geven aan een verslaafde op deze manier. En dat is ook eng.

1
11 Gezond boerenverstand

Als dat volk eens gaat werken en NIET de hele dag op hun reet voor die plaggenhut blijft zitten dan zou het eens wat kunnen worden. Als ze de zelfde mentaliteit hebben als dat griebus wat al hier is wordt het NOOIT iets!!

1
12 Efra

Het is vast harteloos, maar dat hebben ze al minstens sinds vroeg jaren tachtig en ze voeren nog steeds liever oorlog dan dat ze wat van hun land maken. De sukkels die die honger overleefd hebben proberen elkaar nu dood te schieten. Ik voel me niet meer geroepen.

1
13 Dzzz

@10 miljarden bedoelt u..

2
14 charmeur

Pfff, jaren geleden werd de voedselhulp voor Ethiopië al ingekocht in Ethiopië. Het is een leugenindustrie.

1
15 Dzzz

@13 Dat is niet harteloos maar verstandig! Ik ben er ook helemaal klaar mee met dat geschooi!

0
16 Efra

Dan vragen ze maar geld aan die Somalische piraten , die hebben geld zat als ze succesvol weer een tanker hebben gekaapt!
Elke dat gezeik over honger !

1
17 The Canadian

@13 "Ze", diegenen, die honger hebben, hebben niet gevraagd om een oorlog. Deze mensen doen er alles aan om te overleven op hun schaarse land.
De mensen, die oorlogvoeren hebben geen honger.
@12 Er valt weinig te verbouwen op een uitgedroogd stuk land. Misschien moet je zelf eens gaan proberen om iets aan te planten op een uitgedroogd stuk land, waar niets groeit.
Als de boeren hier een slechte oogst hebben, dan krijgen ze meestal nog een uitkering om het verlies te compenseren. Daar heb je dus niets, als de oogst mislukt.

6
18 sockknitter

Apple kan ze wel voeden, met die 250.000.000.000 dollar op de bank

2
19 Hein2

@18 dan gaan je eten verbouwen op een beter stuk land
of meer boeren moeten daar gaan werken ipv blijven schooien
Dat doen ze nu al 40 jaar minstens

oud chinees gezegde geef een man een vis dan heeft hij eten voor een dag
leer een man vissen dan heeft hij eten voor zijn leven

Inmiddels zouden ze daar dus moeten kunnen vissen

1
20 Ikke44

@18 Sterker nog die oorlog en de wapens hebben ze grotendeels aan de VS te danken. Even googlen Amerika Somalie jaren 80.

@20 Besef je uberhaubt wat droogte betekend of denk je dat je gewassen met wat ochtend urine in leven kan houden?

5
21 Spandalf

@20 Nee in veel meren mogen Afrikanen niet vissen daar mogen alleen multinationals in vissen zoals in het victoriameer dat gewoon een dode plas is nu door Europese landen. http://www.imdb.com/title/tt0424024/

Snijbloemen ook zoiets, hun water gebruiken voor onze snijbloemen...........

3
22 Spandalf

Kan er niet mee zitten. Er is daar al vaker verteld dat men minder moet batsen.

2
23 Scholar101

Minder fokken dus.

0
24 Wild Rover

Gewoon qat laten kauwen, dat werkt tegen de trek.

question question

2
25 tripomatic

@25 Grappig hoor, honderdduizenden stervende kinderen zijn dan ook wel echt iets om lollig over te doen. Is dit die Nederlandse cultuur die men zo graag wil uitdragen?

5
26 Spandalf

@26 Niet uitdragen, gewoon behouden.
Net als het belastinggeld trouwens.

1
27 Wild Rover

@27 Ik hoop dat mensen al jij een flinke dosis karma tegemoet gaan.

6
28 Spandalf

@20 Als het in Europa 2 jaar niet of nauwelijks regent dan hebben we hier ook honger, dan groeit of bloei er echt niks meer op dit continent. Droogte is echt verschrikkelijk en dat kun je ook niet oplossen met irrigatie daar valt niet tegen aan te sproeien. Als in Nederland 2 maanden te weinig regen valt dan krijg je al sproei verboden en verbod op auto wassen. Moet je nagaan wat er zou gebeuren als dat jaren aanhoud.

4
29 mike45

@28 Ik ook, laat maar komen.

2
30 Wild Rover

@29 Dan krijg je wat in Syrië is gebeurt.

4
31 Spandalf

@29 teveel mensen dus voor te weining landbouwgrond
Het balanceert zich vanzelf daar

2
32 Ikke44

@32 er is geen landbouw daar vanwege een natuurramp die droogte heet er valt al jaren veel te weinig regen. Natuurrampen daar kun je niks tegen doen die overkomt je gewoon. Dan kun je 2 dingen doen of je helpt ze de periode door of ze komen naar hier.

5
33 mike45

@33 jawel hoor daar kan je genoeg tegen
Geld opzij zetten voor magere jaren heet dat
Je kan er ook andere dingen tegen doen hoor
ze aan het werk zetten daar gewoon
geen oorlog en minder corruptie kan hoeven ze niet hierheen te komen ook
Een land moet zichzelf kunnen redden anders klopt er iets niet

0
34 Ikke44

http://curiales.nl/2015/06/04/bevolkingsgroei-afrika/

En maar blijven schooien om geld
Minder fokken gewoon

0
35 Ikke44

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@15Mensen die een snelweg blokkeren zijn geen vreedzame demonstranten maar ruig van de richel.Vreedzame demonstranten doen namelijk wat van ...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@16 Daar krijg je toch geen antwoord op. Geen, dus....

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Dus de koning moet doen wat XR zegt want anders gaan ze de wet overtreden. Is dat geen afpersing van het koningshuis en is dat niet iets wat cri...

1 minuut geleden geplaatst door Reconquista

RobP
Fabrikanten bezuinigen op dure ingrediënten, terwijl de prijs hetzelfde blijft

@1 Ach zo...De overheid verplicht dus de fabrikanten om de samenstelling te veranderen... 😴...

3 minuten geleden geplaatst door RobP

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@38 "Volgens mij moet het zijn: "je spreekt in raadselen"." Voor mensen die niet meegaan met de tijd, maar blijven hangen in het ver...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Pro-Palestijnse activist roept op om Dodenherdenking te verstoren - NieuwRechts.nl

Dat zijn dan de mensen die zeggen dat ze zo empathisch zijn....

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Nicks R. Van
Pro-Palestijnse activist roept op om Dodenherdenking te verstoren - NieuwRechts.nl

Zet 'em maar alvast preventief achter de tralies. Voorkomen is beter dan genezen. ...

7 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Weetal
Fabrikanten bezuinigen op dure ingrediënten, terwijl de prijs hetzelfde blijft

Op deze manier probeert de overheid de inflatie laag te houden,maar je krijgt er minder van.Dus kloppen de inflatiecijfertjes niet....

8 minuten geleden geplaatst door Weetal

FrisseBries
Artsen in het geweer tegen dalende vaccinatiegraad: ‘We maken ons ernstige zorgen’

Ga toch niet meer op die wappies in, mensen. ...

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Nicks R. Van
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@19 Volgens mij moet het zijn: "je spreekt in raadselen"....

10 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Fucking BhabiHelen Hunt NudeNickannyBusty GangbangShare A Bed With Mom PornFarrah Abraham Leaked OnlyfansHer Clothes Ripped OffBella Rolland BlackSaundra Bullock NakedErporner VrHentaianime UncensoredJacquie Et Michel SexeSexx Tamil VideoPorn WorldSharing Drunk WifeXnagalsCrush CrushPantyhose FetishChaturmateTeen19Teens Nude PicReallifeacamSexstudy GroupMichelle Mylette NudeLmsdAlina Becker OnlyfansIndian Sexy Girl Porn VideoTeen Porn SitesDesi Bhabi CheatingPorn LeechTied Up BjBrazzers FriendSpider-gwen PornNaked Women GifsNezuko X Tanjiro PornCharmsukh XvideosNikyee CruzSteven Universe Porn ComicBihar Sex MmsBhabhi Ki Jordar ChudaiPornos Caseros RealesTopcomicpornoYoutubers PornsMormonboyz밍키넷Lesbian Furry PornTubegzloreStepmom Fucking VideoXxx Desi Video IndianHindi Ladies SexRayhdee JamesPilem Bokep JepangNouslibertinMinx XxxTotal Drana Island PornKirtu ComicsPorn IcomGina Stewart NudeCaramel KiitenLeaked Jessica AlbaWoman EscortRita Hayworth NudeSexy Porn VideiTelugu DengulataKash Bella-kash Bella: A Good Time WiRule 63 PornDoctor Sex ComNew Xxx Hd Video HindiEbony Homemade PornDildo BikeJapanees Lesbian PornPuma SwedepornDesperate Amateurs SalemSubmissiveblowjobSkunny PornHd PornolaePlaying With Big TitsSunny Hot PicRomantic Group Sex VideosPorne BusHentia SexyLesbians EdgingTgtspornSxymrnRacquel DevonshireBrezeers XnxxGay Porn BarebackedAuro JolieKylie Jenner Sexy VideoBrandybilly LeakedLesbians HumoingT F GamesNiffy ArchivesSexgames.comBig Bang Theory PornhubXhemastar VideoBengali Bhabi Xx VideoJav Sub EnglishDee Williams BdsmArrimones En El BusAnalsex HotX Hemister PornDaphne KlydePornhub NudesAnimated Cartoon PornPirn GifWww SexyvideoRaashi Khanna Sex VideoXxx AuntiFreeporn/comCelebraties Gone WildCharmane Star AnalMobile Porn GanesX Rated FilmsSexy MalaikaMaria Rya NudePoruhbKyliestixxx-MrdeepfakPornhub ClmPorn Gay Men BlackGhost Sex VideoDesi Randi PornKamasutra Xxx VideoCartoon Fuck VideoPorn Massage JapanesLiv MochaProfessor Garlick NudeCheerleader HentaiPriya Price PornstarZazazariaaKingvickyhyugaPorn Vedio NewChicos FallandoAnime FutanariDeep PeggingAshematube.comZebragirlsCreamoieEmma Watson Fake PornTelugu Hd Porn VideosIvy Rose PornSexy Girls In SkirtsHastmaithun XxxTriple Anal PenetrationPorni FrancaisHeroine Nude PicsBabisiter XxxBbcpie ComNaked Neighbour