Haags stel trekt zich niks aan van kritiek op babynaam Utopia

DEN HAAG - Priscilla en Johan Waldschmit uit Den Haag zijn enorme fans van het realityprogramma Utopia en daarom hebben ze hun baby naar tv-programma vernoemd: Utopia Utopiana. Dat meldt onze mediapartner Den Haag FM. De kersverse ouders hebben leuke reacties, maar ook veel kritiek gekregen op de naamkeuze voor de baby.
Priscilla kijkt de hele dag naar het SBS-programma.’s Middags kijkt ze naar de livestream en ’s avonds de samenvatting op tv. Daar moet de rest van de familie zich wel een beetje op aanpassen. 'De kinderen gaan om zeven uur naar bed en de hond moet al uitgelaten zijn. En ik mag niet eens een zak chips eten, want dat kraakt te veel', zegt Johan in het Haags TV Journaal.
Hoewel Johan het eerst maar een stel idioten vond, kijkt ook hij nu regelmatig naar Utopia. De twee gaan als Priscilla zwanger is zelfs een keer langs en dan ontstaat het idee om de baby Utopia te noemen. 'Deelnemer Gert-Jan vroeg of dat niet iets voor ons was', vertelt Johan. 'Toen dacht ik ja, we doen het gewoon.'

Negatieve reacties

Johan en Priscilla kregen veel kritiek op de naam Utopia Utopiana. 'Er wordt gezegd dat ze later gepest wordt en dat haar ouders niet sporen, dat we in de schijnwerpers willen staan', somt Priscilla op. Maar het stel vernoemt de baby niet alleen vanwege het programma. Ze vinden het ook gewoon een mooie naam. 'Het betekent droomland. Dit is ons laatste kindje, een droom die uitkomt.' Familie Waldschmit gaat zaterdag op kraamvisite bij de deelnemers van Utopia.