‘Europa gaat niet meer om vrede, maar om macht’ (nrc.nl)


Tony Blair: Van de strategie van zijn opvolger May begrijpt hij niets, zijn eigen partij mag blij zijn als enkele Lagerhuisleden hun zetel behouden. Sinds het Brexitreferendum laat oud-premier Blair luid en duidelijk van zich horen. ...

door Moskowfiets in Media  ·  20 Reacties

  • 18
  • 534x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

en dat is al vanaf 1996 zo

8
1 Thei

Vrede levert niets op.

8
2 Kuppie

En die Blair, is tegen Brexit, dus voor meer macht.
Kijk, indien men dit tegen de burgers in Europa zo zou vertellen snappen ze het, helaas beweert men dat het om vrede gaat.
Vandaar dat de EU steeds uit probeert te breiden richting Rusland, ze willen meer macht, net als het 3e rijk.

11
3 Positivo

De Unie is alleen maar links, liberaal, christelijk, en pro-democratisch beleid. Al het andere is extreem.

22
4 Boelie

@3 Nee, Blair is niet voor meer macht per se. Hij denkt vooruit: Als je je in de toekomst teweer wilt stellen tegen de grote, krachtige opkomende economieën (China, India), de landen in Europa de krachten moeten verenigen middels (een organisatie als) de EU. Als verzameling relatief kleine, aparte staten zal dat niet lukken, als je niet samen één solide front kan vormen. En daar heeft hij toch echt een punt.

11
5 W. Anstalt

@4 De EU pro-democratisch? Het is steeds duidelijker een grote dictatuur aan het worden, waarbij de deelnemende leden steeds minder zelfbeschikkingsrecht hebben. Noem dat maar democratie.

7
6 Nicks R. Van

Daar is 'Europa' ook nooit geheimzinnig over geweest. Ze willen een supermacht zijn, om te kunnen concurreren met de andere supermachten. De hele organisatie is opgezet door mensen met superambities, een eigen 'democratie' om dat allemaal zonder oorlog te kunnen bereiken.

5
7 zewa

@5 precies, supermachtambities dus. Een normaal mens wil zich helemaal niet teweer stellen tegen staten aan de andere kant van de wereld. Dat is nooit nodig geweest, en dat willen we ook nu niet. Het zijn imperialistische kolonialen die dat willen.

7
8 zewa

@8 Een normaal mens wil wel degelijk een zo gezond mogelijke economie. Wat jij wil was 50 jaar geleden misschien nog mogelijk, maar nu niet meer. Tenzij je je in een soort eigen N-Korea-variant wil opsluiten of zoiets. Die opmerking over imperialistische kolonialen is te belachelijk voor woorden. Dat heeft helemaal niets meer met de EU van doen. Maar je moet toch argumenten verzinnen om jezelf zand in de ogen te strooien neem ik aan.

5
9 W. Anstalt

@5 en daar zit em nou juist de angel.
Hij noemt deze landen in één adem met het gegeven van een massale bevolking.
Dat is dus een bevestiging van wat velen zien en in hun onderbuik aanvoelen; bevolkingsgroei is een economisch doel en dus is het hele vluchtelingen verhaal geen.moreel maar economisch belang.
Daarnaas is bevolkingsgroei op zich al onverantwoord vanwege de enorme productie en consumptie die dat met zich meebrengt en de desastreuze effecten daarvan op het milieu en veiligheid in de wereld.
Nee...Blair laat duidelijk zien waar het in de EU over gaat...oude politiek en oude economie.

3
10 MarkUg

@10 Er wonen al 500 miljoen inwoners in de EU. Meer dan bijvoorbeeld in de USA (340 miljoen). En de eenvoudigste manier om de bevolking uit te breiden is meer kinderen krijgen. Ziet U oproepen daartoe? Ik zie alleen maar vermindering van de vergoedingen voor creches ect.
Natuurlijk betekent een grote bevolking meer economische macht, als ze tenminste geld hebben om iets te kopen. Dat is vooralsnog het probleem in India en China.

1
11 Aliaz

Dat deze man niet in de gevangenis zit voor zijn bijdrage aan een destabiliserende oorlog die honderdduizenden, zo niet miljoenen doden heeft gekost, is een grof schandaal. Heel onverstandig om nog aandacht te schenken aan deze gewetenloze machtspoliticus.

4
12 IAmLegend

Een gepensioneerde oorlogsmisdadiger die zijn hele carriere instittionele leugens heeft proberen te verheffen tot werkelijkheid en een spoor van moord en ontwirichtingf heeft achtergelaten. En laffe rat met wisselende loyaliteiten en een bijzondere absentie van geweten.

Deze man hoort voor een oorlogstribunaal veroordeeld te worden voor wat hij in Irak en Europa heeft aangericht. En dat wordt door de propagandapers doodleuk als links moderne intelegentia gepresenteerd.

Je zou net zo goed Pol pot kunnen interviewen als een links progressief over de voordelen van migratie. Ik vind het schokkend dat de pers dit soort dingen doet.

2
13 Phiteceen

@11 Er is in de USA wel heel veel land dat niet echt bewoonbaar is zoals woestijnen en hele koude gebieden.

Mojavewoestijn 57.000 km²
Sonorawoestijn 320.000 km²
Grote Bekken 520,000 km²
Nevadawoestijn 70.400 km²

Alaska: 1.481.347 km²
Hiermee is Alaska ongeveer net zo groot als Spanje, Frankrijk, Duitsland en de Benelux samen

Dus het zomaar 1 op 1 vergelijken is een beetje zinloos!

0
14 mike45

@10

Simpel: grote landen hebben nu eenmaal een grote bevolking.
Heel normaal en van alle tijden .
Een grote bevolking betekent een groot afzetgebied voor je eigen handel.
Ook van alle tijden .
Sommige dingen heb jij niet maar haal je bij anderen .
Wil je op gelijke voet komen , niet opgeslokt of geplet worden als kleineren , moet je je als groep landen verenigen tot een gelijke macht .
In Europa is de EU .
Daarmee creëer je je eigen binnenlands afzetgebied en ben je en gelijkwaardige partner t.p.v. andere grote landen .
Dan wil men graag hun producten aan jou kwijt omdat het loont en kun jij hetzelfde bij hen doen en wederzijds contracten afsluiten .
Zo werkt het nu eenmaal.
Je moet zorgen dat men jou evenzeer nodig heeft dan jij hen .
Vroeger toen er kleine landen waren die veel meer ontwikkeld waren dan de groten , lagen de verhoudingen anders en konden kleineren economisch belangrijker zijn dan groten .
Dat is al lang echt voorbij.
De Engelsen o.l.v. May geloven nog steeds dat zij zo machtig zijn.
En May is belust op macht.
Onder Cameron was zijn fel tegen Brexit omdat daar haar carriere lag.
Nu is als een blad aan de boom gedraaid en is ze fel voor Brexit omdat dat nu haar carriere is.
Vertrouw dergelijke mensen niet.

1
15 No newstoday

@15 Landen met een rijke bevolking zijn allemaal klein. Hoe kleiner hoe beter.

4
16 Phiteceen

Kleine landen hebben per inwoner ook veel meer invloed dan grote landen per inwoner.

De enige die niet tevreden zijn zijn de machthebbers van kleinere landen omdat zij in absolute macht moeten onderdoen voor de collega's van grotere landen.

4
17 Phiteceen

@16

Nee hoor je hebt ook grote landen met welvaart zoals de USA, Frankrijk, Duitsland, Australie, Canada. Ik denk ook niet dat je die landen moet vergelijken met zogenaamde miljonairsparadijzen als Luxemburg, Zwitserland of hele rijke oliestaten in het midden oosten.

Je hebt ook heel veel kleine landen die erg arm zijn en onderaan de lijst hangen van BNP per inwoner.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_naar_bbp_per_hoofd_van_de_bevolking

0
18 mike45

Wat een verschrikkelijk suggestieve titel. Hieronder de daadwerkelijke (???) uitspraak met context.
"Natuurlijk! De argumenten voor de EU zijn sterker dan ooit. China wordt een buitengewoon machtig land. India stoomt op. Staten met grote bevolkingen worden wereldmachten. Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zullen niet meer zijn dan middelgrote mogendheden. Alleen samen kunnen wij onze belangen behartigen en onszelf weren. Europa gaat niet meer om vrede bewaren, het gaat om macht behouden."

0
19 RobP

@11 u vergist zich, men heeft slechts een paar jaar geleden nog in duitsland een poging gedaan de bevolking te laten groeien door mensen zonder kinderen te straffen met een belasting boete.
Dat idee was toen juridisch niet haalbaar en in nederland ontstond toen al verzet omdat mensen zonder kinderen al aan veel meebetalen via de zorgverzekering en de belasting.
Het was wel degelijk een poging om de bevolking te laten groeien echter heeft dat men via een omweg kunstmatig voor elkaar gekregen...."wir schaffen das"...right!

0
20 MarkUg

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

6 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

7 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

8 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

8 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

8 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
First Night Sex Videos ComBhartiya XvideoJahnavi Kapoor XxxCream Pie VirginsMommy And Daddy PornMila Yoga NudeXxx.cartoonpornHq HenraiBihar Village Sex VideoSweetcouplehotxxxJapinese PornAnnime PronKavr-315The Hole HentaiXxx DirtyBananahottiesTop Of PornstarsMoves Porn HdWarcraft PornKat Dennings AssVarbieAsia Glory HoleHottest Porn EverCutesy PornFriends Mom BjPorn Game MobNudists In PublicSophia Lillis NudeKendra Sunderland NudeVideosxxx XSex Videos QEx Girlfriend Sex VideosSasha RosepornFapfappyXvixdeosPornonoeliaXxx Hd Video Big BoobsPriyanka Ki SexWww.brazzerTransexual OnlyfansSexy PatycakeLauren Alexis Onlyfans LeaksGaya XxxDog Dildo PornPawg BlowjobJogos Pornograficos Para AndroidYaslı PorRoanoke Skip The GamesXxx And Sexy VideoDesi Old Men TwitterPorn Video Download LinkHot And Sensual VideosDownload Video From PornhubBig Boob's X Video18 Sex VedioLeigh PaytonLeather Panties PornSean ZevranBlackbigbooty PornSexy Video Full SexAnalsex PicPakistani Desi Sex VideoGirlfreind CreampieIos Hentai GamesFemdom GifsKarnataka PornSunnysexXnxxbigboobsFingering Yourself How ToVeronica Rodriguez SquirtRandom CamsexBbc Pain PornStepmom GangbangHqpor.erVeporn.Hot Guys Fuck PornHannahowo NsfwCatun XnxxRon Jeremy NakedTekken Lili HentaiShanaya Abigail NudeSex Anuty VideoSuccubus Yondara Haha Ga Kita NhentaiLatina Porn VidoeDoubedeesarai'sBad Dragon AnalDemi Diveena AnalBritain PornographyYoung ThroatsWww Xnxx Vidoe ComRiley Nixon Gets Fucked And Begs For CumSextattooMilf Lesbian SeducingFree Porn Video DownloadingFaketaxi Porn HubHeidi SchanzDownblose PicsPlayboy FoursomeX Videos ModelsBamvisionLayla Jenner BbcTwo Hand HandjobJav MostOk Xxx VideoNicole Aniston Onlyfans LeaksHot Xxx DownloadSextermedia ComAwefilmsPornhub#Reddit StockingsEvan Lamicella NudesNicole SassamanHot Romance GifPorn SavedFilms X GratuitsPornvideos In HdHindi Dirty AudioSierra Ky NudeViolet Myers Cumshot CompilationTeen Step Sister PornYesbackpage ComFotos PonografiaSelf Suckers PornLilly Collins NudeBrazzers Fucking VideosXnxx Tamil WifePornthiefX Videos ReshmaXnxx Call BoyPussy SquitingBbw SpreadKoni Demiko PornHypnopicsWake Up SexReddit BjR/asiansgonewildVideo Sexe FrenchPornos TaboPorne FilmeBlow Job CumingWww PronhubGoblin Porn ComicsMia Khalifa Ki Sexy PictureEnglish Hot Xxx VideoBeard Gay PornDaughterblowjobBackroom Casting Couch DaisyHot OnlyfansBlack Hd BfAndhra Video Sex