Bijna alle asielzoekers Opsterland in bijstand (lc.nl)


Het is de gemeente Opsterland gelukt meer statushouders te huisvesten dan het rijk opdroeg, maar vrijwel allemaal zitten ze in de bijstand. ...

door Ruud100 in Binnenland  ·  87 Reacties

  • 30
  • 1620x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dit was toch van tevoren al bekend? Daarom komen ze toch ook naar Nederland en willen ze niet in Hongarije of zo blijven. Wat is nu de enorme surprise eigenlijk?

2
51 schrootflint

Allemaal hoog opgeleid die Nederland hard nodig heeft voor de komende jaren. De sprookjes van Rutte II gaat vruchten afwerpen.

2
52 Dissident

** gebruiker verwijderd **

@43 in referte aan @1 :
Uitsluitend Rijksambtenaren zijn vrij op 5 mei.
De gemeente-ambtenaren zijn o.b.v. CAR-UWO 4:2:1 lid 3 slechts 1x in de 5 jaar "verplicht" vrij.

53 verwijderd2420

** gebruiker verwijderd **

@52
Dream on; persoonlijk heb ik het sprookjesboek van Rutte allang uit.

54 verwijderd2420

Wat een gezeur weer hier : Iedereen had toch vooraf al kunnen bedenken dat er in dát gebied absoluut geen werkgelegenheid is voor asielzoekers!

10
55 Dubbeltje

@47 Asielzoekers die een verblijfsvergunning krijgen als vluchteling krijgen inderdaad meer dan Nederlanders die in de bijstand zitten. Naast een jurist die hen gratis ondersteunde, een uitgebreide ziekenkosten-polis en voorrang bij een woning krijgen de nieuwe vluchtelingen ook een bedrag (vaak gewoon een gift) voor het inrichtten van de woning. De bedragen verschillen per gemeente. In gemeente Oisterwijk wordt aan een asielzoeker een bedrag van 10,000 euro gegeven voor de inrichting woning.

Bron : http://www.omroepbrabant.nl/?news/2497571323/Vluchtelingen+krijgen+in+Oisterwijk+10.000+euro+voor+inrichting+huis.aspx

Het is opmerkelijk dat er nog geen enkele jurist op basis van het gelijkheidsbeginsel een juridische procedure tegen de gemeente gestart is om hetzelfde bedrag voor een Nederlander op te eisen.

2
56 Ruud100

@55 Onzin want dan zouden dus alle inwoners van Opsterland in de bijstand moeten zitten. Laat die asielzoekers maar meehelpen op de boerderij.

2
57 Dune

@56 In de ene gemeente gaat het om een gift en in een andere om een lening.

Boekel staat onderaan de lijst. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de 3.500 euro voldoende is om een huis in te richten met tweedehands spullen. ‘Ook houden we er rekening mee dat mensen de lening wel terug kúnnen betalen.’

http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/05/tot-10-000-euro-asielzoekers-krijgen-shoptegoed-voor-nieuwe-woning-309925/

4
58 Dubbeltje

** gebruiker verwijderd **

@56
Ja, ik begrijp die juristen wel (m.b.t. uw opmerking inzake procedure voor Nederlanders m.b.t. gelijke behandeling).
Voor ze het weten hebben ze negatieve publiciteit en worden ze neergezet als slechte PVV-er (gelijk de gewone Nederlander die het niet eens is met de asielzoekerknuffelaars).

59 verwijderd2420

@57 Onzin reactie! Het gaat bij asielzoekers om véél extra mensen ineens die een baan zoeken!

8
60 Dubbeltje

** gebruiker verwijderd **

@58
Ik ben van mening dat iedere starter op de woningmarkt (zijnde géén statushouder) zo'n gift niet zou afslaan.
M.b.t. de verwachting dat de (indien hier daadwerkelijk sprake van is) lening deze ook écht wordt terugbetaald; eerst zien dan geloven.
Hetzelfde geldt ook voor de aankoop van 2de-hands huisraad; hier (stadsregio Amsterdam) kochten ze liever een grote, dure smart-tv.

61 verwijderd2420

Bijna alle asielzoekers Opsterland in bijstand , nou ik had liever geen enkel asielzoeker in de bijstand. Ik had liever geen enkele asielzoeker in mijn gemeente. Ben er helemaal klaar mee met dat zielige gedoe. Ik mag dag in, dag uit opstaan voor mensen die geen aantoonbare wil hebben om deel te nemen aan de maatschappij. Uitzonderingen daargelaten. Maar omdat er met mensenhandel veel geld valt te verdienen wordt dit gemier in stand gehouden. Waarom helpt dat kut Saoedi-Arabië niet om hun broeders en zusters op te nemen.

4
62 Mijn waarheid

O ja dan hebben ook zo'n overheid die alle criminele activiteiten van die gelukzoekers onder de pet willen houden.

2
63 Mijn waarheid

@60 Blijkbaar zoek ze niet hard genoeg.

0
64 Dune

@60 Blijkbaar zoeken ze niet hard genoeg.

0
65 Dune

** gebruiker verwijderd **

De onderbuiken lopen weer helemaal leeg op dit draadje.
trieste reacties, wat verwachten jullie nu van mensen die hier nog niet zo lang zijn.
Gezien vele reguurdes hier die de gehele dag hier reageren, dat de gehele week door, hebben jullie zelf wel werk?

66 verwijderd111

Er zijn grote tekorten in de tuinbouw in onder meer Noord Brabant. Kunnen ze daar geen asielzoekers laten werken?
.

2
67 GermenR

Volgens mij zijn er nogal wat kansen om het integratieproces te verbeteren. Door deze mensen samen in een park of gebouw in de middle of nowhere te zetten, zonder zelfs ook maar vrijwilligerswerk te mogen doen, worden hun kansen er ook niet beter op. De werkloosheid onder laagopgeleide autochtonen in Opsterland is ook 12,9%, dus deze mensen hebben helemaal geen kans.

0
68 Ongeregistreerd

@31 : "ze moeten eerst tussen de 1 en 3 jaar naar school om hun inburgering examen te halen"

Mijn vrouw deed dat in 3 maanden. Maar ze knokte er ook voor! Veel gemeenten geven de verkeerde prikkel, waardoor mensen juist profiteren door er zo lang mogelijk over te doen. Verkeerd beleid.

1
69 Ongeregistreerd

@32 afhankelijk van achtergrond, opleiding en leeftijd duurt het tussen de 1 en 3 jaar @34 dat hebben die niet statushouders niet zelf bedacht dat moet van de Nederlandse overheid. @69 welk inburgeringsexamen was dat dan? Die je in het buitenland moet doen voordat je naar Nederland komt of die in Nederland?

3
70 mike45

In 2015 was de werkloosheid in Opsterland in totaal 6,6%. Daarvan was 6,3% autochtoon en 0,3 procent dus allochtoon.

Noord Nederland is sowieso een regio waar je niet gemakkelijk aan het werk komt en als statushouder heb je sowieso een achterstand in taal en cultuur. Dan zijn er nog de nodige vooroordelen, een aantal reacties onder dit bericht bevestigen dit, te slechten.

Dit soort berichtgeving is broddelwerk. Geen vermelding van percentages t.o.v. het landelijk gemiddelde, geen jaargegevens van 2015 vermeld. Ik denk dat de 'journalist' de gegevens van 2015 niet eens gezien heeft. Nu ja het is ook maar iemand die voor niets of heel weinig wat stukjes tikt.

11
71 Hendrianus


1
72 case

@60
Die mensen worden door Rusland betaald om hun gif in onze samenleving te spuiten.

2
73 Realisme graag!

@69 waar de mensen die officieel naar Nederland kwamen 3 jaar moesten studeren tot inburgering en om Nederlander te worden mogen nu de nieuwe vluchtelingen na 600 uur inspanning een ontheffing voor het examen aanvragen en kunnen dan direct zonder afgeronde inburgering een paspoort aanvragen. De gratis jurist die de vluchtelingen krijgen regelt dat.


Bron : https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nieuw-in-nederland/vraag-en-antwoord/kan-ik-ontheffing-krijgen-voor-een-inburgeringsexamen

0
74 Ruud100

Ja maar, dit is institutionele racisme, omdat de Nederlanders geen werk geven aan namen als "Abu" or "Mohammed". Dus met de witte-wind tegen is het inderdaad lastig om werk te vinden.

6
75 DikkeTor

En de VVD werd weer de grootste... Vertrouwen de Nederlanders nou echt de Kiesraad en verkiezingsuitslagen nog? Voelen zij zich nog steeds echt democratisch behandeld en goed vertegenwoordigt door Rutte? Slaap zacht en weest gelukkig.
Graag landelijke cijfers over de sociale kosten van asielzoekers zoals in Opsterland waarvan volgens Italië slechts 3% echt vluchteling is. Doe er de echte criminaliteitscijfers meteen bij.

0
76 logikus

We kunnen ze in Nederland ook geen werk bieden, want er is geen werk.

1
77 Xxx

@77
Leugens, het heet luiheid.

5
78 DikkeTor

@78

Inderdaad, en als daar geen werk is kunnen ze het ook enkele tientallen km verderop zoeken.

1
79 Suwelding

Welkom bij de paradox dat we niet meer werk kunnen creëren maar wel meer werkers kunnen opnemen/vluchtelingen question Vluchtelingen zijn natuurlijk altijd welkom.

0
80 DikkeTor

@59 : Nee, ze mogen gratis alleen nog maar één enkel consult geven, en daar krijgen ze een minimaal bedragje voor. Bovendien wordt iedereen verwezen naar het Juridisch Loket, zogenaamd onafhankelijk van het Ministerie van Justitie. Die willen dan van diegene weten, wat het probleem is, dus geen advokaat/cliënt vertrouwelijkheid, en dan pas, als zij vinden dat er een zaak is, worden mensen doorverwezen naar een advokaat. Daarmee kunnen ze dan eventueel wel meerdere afspraken hebben en die worden dan marginaal vergoed.

1
81 Wendel

Met deze massaal georchestreerde zelfdestructie vraag ik me serieus af of ik nog wel Nederlander wil zijn.

Dit land gaat aan corrupte onzin ten onder. In het buitenland zeg ik maar dat ik uit IJsland kom. Geen zelfrespecterend mens wil in het buitenland worden aangezien voor oerdomme EU-er.

1
82 Phiteceen

Heel nobel weer van deze gemeente maar moet er niet eens gekeken worden waar gelukszoekers het meeste kans op werk hebben om ze vervolgens ook daar in de buurt te huisvesten.

Verder vind ik dat wanneer er wel werk is (of in bepaalde maten in aanraking zijn gekomen met justitie) maar ze dit niet aanpakken ze hun vergunning op den duur dienen te verliezen en uitgezet dienen te worden

0
83 Hefan430

@82 wat let u? Probeer eens een ander land, kijken of het gras daar groeners is.

6
84 PeeVeeVeeNee

Alles is dus volledig volgens plan verlopen.

De georganiseerde misdaad strijkt zijn topwinsten op, die gedeeld worden met partijbaronnen uit de politiek. Of misschien zijn de politieke partijen de eigenaren van de mensensmokkellijnen wel.

Tal van toeleveranciers, van eten en drinken, inrichting, verhuurders van gebouwen die de COA of de gemeente huurt, zelf ook weer annex aan politieke partijen, verdienen goudgeld.
Want ja, migratie is door de politiek in de plaats gesteld van de vroegere kerkelijke liefdadigheid, de missie en de zending. Dus het mag wat kosten. Beurzen open burgertjes en bekken dicht. Anders ben je een onmens en wordt politiek geëxcommuniceerd.

En , hiep hoi, ambtenaren op ministeries en bij gemeenten, welzijnswerkers, instellingen, stichtingen en organisaties op het gebied van immigratie en integratie hebben weer voor jaren werk.
De voorzieningen van de verzorgingsstaat zijn voor deze groepen weer gered. En hun banen. Ze kunnen opnieuw voor jaren dossiers schuiven, vergaderen, taskforces oprichten en rapporteren, waarom de integratie weer is mislukt. Zodat het zinloze circus kan blijven draaien.
En laten we de vluchtelingenadvocaten en vreemdelingenkamers niet vergeten.
Laat de gemeenschapsgelden tot hen stromen, niemand zal ze hinderen.
Spreek vooral de vreselijkste banvloeken uit over de ketterse burgers die een woord van weerstand laten horen.

Overheidscharitas is des burgers belastingplicht.
De multiculturele paradox luidt: hoe zinlozer het financiële offer, des te meer voelt de overheid zich moreel superieur.

0
85 marielouisevankleinmareslag

@85 ++++++++++++++++++++++++++++

1
86 Tante Annie

@85 Zo zie je maar dat de politiek niet zo zeer om geld gaat (er zijn miljarden genoeg en de rente is zelfs negatief) maar om het hele circus draaiende te houden en voor implosie te behoeden...

1
87 CoolMemories

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

43 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

2 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

NK. App
Www Telugu X Videos ComAmy Anderssen Sex VideoSunny Leone TubeTakako KitaharaGay Threesome PornBeegpornShane DiesslPornastarDesi Mallu XvideosHd Chut PicPorn Massage ParloursAmeture Deep ThroatNashvillelistcrawlerPornos Brasileiros CaseirosWww Xxx Videox ComAdam Snow Gay PornFriends With Benefits SexCumon FeetPeeing In Panties PornSitusbokep IndoFree Porn ChatJav TransgenderViva Streeسكس مصريxxxSkrek PornJock Gay PornBixual PornMature EacortsBezzers Xxx VideoBlack Widow SexTag After School All Deaths Not CensoredPutri Cinta HardcoreDoujinshi FrRaven FutanariKaty Mixin NudeXvideos Group SexGravity Falls Comic PornDevar XxxMalayalam Aunty Full SexBlack Hottest PornShemale Cum CompIndian Girl First Time Sex VideoVillage AntysexAmber Alena AnalBlackmalied PornMhahentaiBangladeshi Sexy Video BfKanna ShinozakiPorn Site IndiaMercedes CarreraCiri PornPriya Bhabhi PornPorn FlimNude Romance CoupleMelanie Hicks Porn VideosBhabhi Big BobsLeabian Porn StoryActrice Connue NueStepmom PornographySimpcituTeesha ReneeJordan LevineShe Hulk SexFeneomovieNaugtyamericaFree Porn Sex MoviesXxx Desi Web SeriesHot HardHentai Monster GangbangMaynara AnjosJoyhentai.Sexual Xxx MovieDate A Live HentLingham Massage Videos免费韩漫Xvideos Gay BrasileiroCathy Lee Crosby NudeJilbab TogeKashito_totoPlaygirljaelynnnWww Marathi Sex Video ComLauren Alexis BlowjobsEro Me OmeglePornub CategoriesDildo GagFemdomme ArtJakolArmy Porn VideoBig Booobs IndianClassic ChudaiBbc Comic PornColorado Campfire Urban DictionaryHq Big BoobsSex Indian DesiMafison IvyCock PicturesNaked Pictures Of Women FreeSexyboobRelatos Heroticos AudiosXnxx Biggest CockThick Nude LatinaSloan Harper PornVideosxxxxxxxxPonhubsXmaster InWhite Girl XxxDesi LaudaPixel PerryHindi FuckMomsucking Son3d Hentai FutaEllie EillishZee Telugu SexHnong PornQueenlinSarablondeGay Long Haired PornTeens Love Analسكس كوريSex In DoremonSofia_sakuraPeds SocksBengali Xxx BfGrandpa Fuck TeenPorn Sex Video Free DownloadBangla Mom XxxRachelfit OnlyfansSloppy Head BbcHardcore AbductionsLittlemisskiraPornographie PhotoChaturbate Francaiseسکس پیرزنVideo Pornográfico De NegrosFreeporn HampsterNew DeflorationTerra MizuBokep Streaming IndoTitanic NudesceneCatchinggoldsiggersSexy JapanpornBhentaiIncestos FilmesMia Khalifa PornografiaNude IndeanPorn Movies Story BasedNoodlemagzeineChatertubeBabecockIsabella Taylor