Rokende grootmoeder geeft kleindochter autisme (faqt.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Faqtman in Gezondheid  ·  78 Reacties

  • 3
  • 816x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49
Dus ze weten het niet, er is een vermoeden! Maar alvast flink stigmatiseren. De rokers de hedendaagse lepralijders van de samenleving, nog even en en ze moeten zich aankondigen met een bel! Fijnstof is iets waar ik mij veel meer zorgen om maak en alle gevolgen vd kernrampen en nucleaire vervuiling van de afgelopen decennia zoals Sellafield, Tjernobyl en de allerergste Fukushima die gewoon nog doordendert daarbij nog even optellen de rampen met olietankers waarbij dan als klap op de vuurpijl gigantische hoeveelheden ernstig gif nl. correxit gebruikt is en dan alle andere zware giffen en ellende die vrij zijn gekomen lijkt mij toch echt dat die ook eens serieus bij dit onderwerp worden betrokken. kan mij niet aan de indruk onttrekken dat alles op alles wordt gezet om het roken in een super kwaad daglicht te zetten terwijl al die andere ernstige factoren er niet of nauwelijks bij worden betrokken. Ik ben overigens zelf geen roker!

5
51 Bleke Betty

Wat ik dan wel super vreemd is is dat je vroeger toen werkelijk iedereen van 's morgens tot 's nachts de hele dag rookte het aantal autistische mensen in de maatschappij op een hand te tellen was. Ik heb vroeger in mijn jeugd nog niet 1 autistisch kind gezien.

1
52 De Vliegende Brabander

@50 het helpt als je het stuk leest. Deze associatie volgt niet uit 1 waarneming: "Ze komen tot die conclusie na het bestuderen van gegeven van 14.500 vrouwen".

@51 er is een stevige associatie de een verband suggereert. Dat mag, en misschien moet, je publiceren. De onderzoekers stigmatiseren niet. De andere zaken die je noemt krijgen ook volop aandacht. Maar je wilt dus stellen dat er geen wetenschappelijk onderzoek gedaan mag worden naar de effecten van roken?

2
53 Attercopus

@52 het lijkt er hier op dat dit effect (autisme) een generatie overslaat. Je ziet dus misschien nu pas de gevolgen van de rokende moeders in jouw generatie. Verder werd er vroeger ook niet of nauwelijks de diagnose autisme gesteld, dus hoeveel er toen waren is onduidelijk.

1
54 Attercopus

@2
En omdat dieselroet ook kanker veroorzaakt, blijven we gewoon doorpaffen? Tegen het dieselroet wordt inmiddels wat gedaan (verbod op oude diesels in sommige grote steden). De roker steekt gewoon zijn kop in het zand. Rokers zijn verslaafden die er niet in slagen om af te kicken. Daar kunnen ze overigens zelf niets aan doen. Door alle toevoegingen in de tabak houdt de tabaksindustrie de roker verslaafd. Het is anders niet te verklaren hoe iets dat zo verschrikkelijk stinkt en zó slecht is voor je gezondheid (per definitie!) nog steeds veel te veel aftrek vindt.

1
55 Tismewat

@55

Voor jou stinkt tabak, voor mij stinkt koffie.

Ik zie al die trillende sneue gasten iedere ochtend weer voor de koffieautomaat, de een weet het nog meer te waarderen dan de ander ook al is het slechte automatenmeuk met allerlei toevoegingen, zoals poedermelk, snelle suikers of zoetjes, etc.

Begint je nu een overeenkomst te dagen?

4
56 garriet

@56 koffie is ook verslavend, ook al is het minder verslavend dan nicotine. Maar koffie heeft niet de nadelige gezondheidseffecten van roken. Verder ging dit onderzoek over een mogelijke link tussen autisme en roken van oma, en niet over koffie of diesel.

1
57 Attercopus

@51
Precies, vanaf de vijftiger jaren is het begonnen, de introductie van radio actieve stoffen waarvan vele niet in de natuur voorkomen, de introductie van pesticides, kunstmest, voedsel additieven, hormonen, medicijnen, te veel om op te noemen.
Al deze stoffen hebben zich opgebouwd in de hele natuur, ook in mensen.

Het geheel heeft er toe geleid dat 'we' steeds zwakker worden, fysiek en mentaal, heeft er toe geleid dat genen beschadigd worden en vele generaties beschadigd blijven.
Er is nu, bij wijze van spreken, maar één ziekteverwekker nodig om de mensheid uit te roeien omdat de levenskracht verdwenen is.
De toename in kankergevallen en kanker gerelateerde gevallen is schrikbarend, dit terwijl het roken is afgenomen.
Daarom is het imo een flut onderzoek (waarmee ik natuurlijk niet wil zeggen dat roken bevorderlijk is voor de gezondheid)

3
58 Proemevla

@58 introductie van radioactieve stoffen? Radioactiviteit komt gewoon van nature voor hoor. Verder is er niet of nauwelijks een toename van kanker te bespeuren. De diagnostiek is momenteel wel veel beter dan vroeger, dus er worden meer gevallen voortijdig ontdekt. Verder heeft je relaas werkelijk helemaal NIETS met het onderzoek te maken, dus je logica is gebroken.

1
59 Attercopus

@56
Niet echt. Koffie zal dan misschien (voor jou) stinken, maar slecht voor je gezondheid is het allerminst. En hoe je je koffie drinkt bepaal je altijd nog zelf.

0
60 Tismewat

@59
Nee hoor,wat er elke dag met 10- (100) duizenden liters water bij Fukushima in het water terecht komt en wat er in de lucht terechtkwam en wat erbij Tjernobyl verspreid werd komt echt niet op die manier in de natuur voor. De verbindingen zijn niet natuurlijk. Je kan van alle stoffen zeggen dat het in beginsel in de natuur voorkomt maar nadat de mens ermee bezig is geweest is het natuurlijke effect wel verdwenen. Ook zijn er in Duitsland nog ondergrondse bunkers met gif gassen en neurotoxinen die onvoorstelbaar dodelijk een gevaarlijk zijn en die vaten lekken en zijn al doorgelekt en al pompt men er telkens weer beton overheen het is een sijpelend gevaar. Al die zaken bij elkaar hebben enorme effecten op de mens en alles wat leeft en vele van die zaken gaan nog steeds door en dus zal dat in de toekomst nog meer gevolgen hebben. Precies wat @58 ook al zegt!

3
61 Bleke Betty

@61 Maar wat heeft het in hemelsnaam met dit onderzoek te maken? En waarom moeten we dan concluderen dat dit onderzoek flut is?

1
62 Attercopus

Dus dat betekent dat bijna iedereen autistisch is.
Beetje vaag onderzoek.
Ik wil wel is het echte verslag willen lezen

2
63 meneer van het nieuws

Dus kijk uit vooral voor rokende schoonmoeders, want ook je kinderen krijgen er wat van.

0
64 Wil je niet weten

@49 Als dit waar zou zijn dan zou de DNA door veel meer dingen aan de hobbel kunnen gaan met dingen van buitenaf neem de luchtvervuiling, de pesticide of de hormoon inspuitingen bij beesten die mensen eten om ze sneller te laten groeien voor consumptie en wie weet wat dan nog meer.

2
65 Rattocasi

@61 Doet niets af aan het feit dat radioactieve straling NATUURLIJK is. Of ben je onder de verkeerde veronderstelling dat in een nucleaire reactor straling geproduceerd wordt uit niets?

Heeft echter niets met het onderzoek te maken dat wederom laat blijken dat roken schadelijk is en men dus eindelijk eens moet realiseren dat roken (dat verder nergens toe dient itt transport) schadelijk is. Dat je jezelf kapot helpt interesseert me geen bal maar houdt op met menen dat je het recht hebt je kankerrook door andere mensen hun strot te duwen.

3
66 Scholar101

@66 Huhhhh waar heeft u het over, zie helemaal niet dat @61 een roker is!

2
67 Rattocasi

@63 Nee, dat betekent het niet. Snap je wat een correlatie is? Voor het onderliggende artikel: zie link in @21 , Open Access.

1
68 Attercopus

@65 "Als dit waar zou zijn dan zou de DNA door veel meer dingen aan de hobbel kunnen gaan ..."

Kunnen gaan, ja. Maar het kan best dat roken een heel specifieke schade oplevert die heel anders is dan die van andere stressors.

0
69 Attercopus

Nou dat verklaart een heleboel,mijn moeder heeft in de oorlog veel kruit dampen in geademd met de diverse bombardementen zodat mijn kinderen daar nu nog last van hebben.

1
70 eigenmening

@45 @65
Externe milieu factoren zijn wel degelijk van invloed op de menselijke erfelijkheid, heet Epigenetica.
Heeft de neiging dat effecten pas een generatie of later opduiken.

Zo geven DNA-plot's van een mannelijke identieke tweeling heel verschillende uitkomsten, wanneer de ene is gaan roken, drinken en in de stad woont en de ander niet rookt, drinkt en op het platteland leeft.
Dit omdat het lichaam reageert op externe factoren en bepaalde DNA-sequentie's aan en uit kan zetten.
Dat zal bij de man vervolgens overgenomen worden in de zaad productie.
Bij vrouwen is dat alleen mogelijk in de baarmoeder, dan worden namelijk al de eitjes gevormd en dat DNA veranderd later niet meer. Tenzij beschadigd, bijvoorbeeld door straling.

Hier kun je de BBC docu, ' The Ghost In Your Genes ' bekijken, http://dai.ly/x1f27b5

0
71 kenny013

@71 "Externe milieu factoren zijn wel degelijk van invloed op de menselijke erfelijkheid, heet Epigenetica."

Beweerde ik iets anders dan? Een bepaald patroon van DNA methylering is één van de mogelijke mechanismen die de auteurs noemen, en de andere is een specifieke schade aan mtDNA omdat dat specifiek via de vrouwelijke lijn wordt doorgegeven. Maar verder dan speculeren komen ze niet, omdat dit onderzoek epidemiologisch is.

1
72 Attercopus

@72
Nee, ik heb u erbij gezet gezien uw interesse in de materie, "Dat vind ik bijzonder interessante materie.".
Wellicht was het beter geweest u later te vermelden, bij de link.

Zoals ik al aangaf en ook de docu, het hoeft geen schade te zijn, een aanpassing, aan/uit zetten van een DNA-sequentie, kan het effect al veroorzaken.
En waarom dat bij vrouwen anders is, zie @71 of de documentaire.

1
73 kenny013

@73 Ik zal die docu eens bekijken t.z.t. Als het van de BBC is heb ik er wel vertrouwen in dat het het bekijken waard is question.

0
74 Attercopus

http://ikstop.nl/de-ingredi%C3%ABnten-van-sigaretten

En dan zijn er mensen die hiervoor betalen?

0
75 Al

@69 Kan, kan ook niet, kan vriezen kan dooien.

2
76 Rattocasi

@75
Erger nog. Als ze per ongeluk zonder zitten reizen ze stad en land af om toch maar ergens een peuk te bemachtigen. En niet op de fiets, maar in een stinkende diesel waarmee ze weer voor fijnstof zorgen...... question
Vroegah hadden we een leuk woordspelletje dat helaas veel te vaak bewaarheid is.
"Heb je er tabak van, ga sigaretten roken, dan ga je tenminste snel de pijp uit...."

Wat niet in stukje staat, is dat het gros van de bekende kankers veroorzaakt wordt door roken. Zelfs huidkanker hoort daarbij volgens recente medische publicaties. Slokdarmkanker en leverkanker vind je vaak bij mensen die zowel roken als drinken. Die combinatie is nog veel dodelijker. De meeste hart- en vaatziekten zijn ook rokersgerelateerd. Eigenlijk zou het verboden moeten worden dat verslavende stoffen of "maskeerders" toegevoegd worden aan de tabak. Daar is enige tijd sprake van geweest. Waarom het er nooit van gekomen is, mag Joost weten. Waarschijnlijk toch de machtige lobby van de tabaksindustrie.

1
77 Tismewat

@77 Dat verbieden overheden niet want ze verdienen er veel geld aan, eerst aan de peuken zelf (waar verslavend stofje nog steeds in zit) en als je ziek wordt aan de ziekte de industrie draait draait er continu op, is zeer groot verdienmodel.

2
78 Rattocasi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

30 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

1 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

1 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Telugu Lanja SexKannada Sexy Video ComWww Indian Hindi Sex ComYumi Kazama Sex VideoCeleb NihadTamil X VedeosPt Cam4 BrasilHe Sex VideosMalayalam Actress Porn VideosMr Lucky RawOtomigamesAnime Gay SexxxShameless NudityLatest Sex StoriesXxx Blue HindiBelu SexNew Sex MalluEbony PulzeStep Mom Xnxx VideoCorrina Kopf NudesXxxx Hot Porn VideoSex CupalMorritas PornBokep Hijab Indo TerbaruJoiceiLesbians Haciendo El AmorSara Jay InstagramSxseInteratal PornVivalocStacy BurkeInstagram XxxGroup SecSaraluvvSex Video Mp3Hindi Sxy VideoHot Indian Model SexCumladyboyNaughtyblogLesbian Porn ChubbyAznufeXmovies.cpmFilm X Vintage FrancaisMassivecocksSpunkworthyUpskirts Hidden CameraSavita Bhabi Sex VideosGay Porn Light SkinKim Kardasham XxxThelugu Sex ComRipped Clothes PornHot Ocean SexSex Men To MenReal Amish Porn3d Porn CatoonJacqui Et Michel PhotosKara Del ToroJennie DeepfakePld SpunkersMom Seduced By SonXlxxx NudeSex Hd BpLawd Have Mercy On Her PartnersWeird Porn JapaneseBit Tit RedheadPadosan Bhabhi Ki ChudaiXxx Sex Video Full MovieRussian EscortsNovinhas Do Tiktok NuaBeargay PornPics Of Moms NudeMya KendrickSchkool XxxKolkata Ki SexFantasy Porn AnimatedAnne Winters NudeSarah Banks OnlyfansSex Karte Hue Ladka LadkiMaddison FoxLynnie MarieCourtney Taylor PornHottest Porn Star Porn VideosBarebacstudiosAutumn Falls OfficePornogragia.comCvifeosFablazedVideosex ComSex Video Hd First TimeGigabooSexy Pron VideoAsian Hardcore PornNew Hot Sexy MovieWww Spankwire ComHard Sex CompilationMariska Porn MovieLana Rhoades BtsBangla Sex Movie SexGame Of The Thrones NudeBig Titty GropingMandy Muse VrStormy Daniels FacialThai PornmovieWw.xnxxvideosAj Applegate PregnancyMetartsIndian Aunty Sex ComXvideos Pure TabooPuppy Play PornSokmilHenti Animated PornAnal AddictsSeductive SexSwallowing The LoadFoto PornograficheXxxvideooYourlove777Ginger Men NakedTommie RydenElla Knox BoobsWitcher PornM I L F Z RJapanese Aphrodisiac PornPokimane CelebjihadHot Mom PornXxx Bhabhi Video HdBeautiful Aunty Romance VideoAlura Jenson DpGifs Nudeسککس ایرانBig Boobs PcsBrqzzers AnalSunny Leone Fucked Hard On Red SofaWww Xxxi Video ComGlass Desk ProductionAfult PornPorn Picture SitesVoyur-house.tvEnglish Chudachudi English ChudachudiAmanda Cerny 0layboyBare TwinksRomantic Por NTeen18China Sex Video ChinaSexy Video Sexy Bf VideoCartoon Xxx IndianChachi Sex VideoBhabhi Ki Chudai FilmPorn Hub .comBlackedrawxxx