Onderzoek brengt drie doden in verband met gebruik ADHD-medicijn Ritalin (nu.nl)


Drie sterfgevallen hebben mogelijk te maken met het gebruik van Ritalin. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoekscentrum Lareb, dat meer onderzoek wil doen. ...

door Havermout in Gezondheid  ·  40 Reacties

  • 5
  • 729x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ach, 20.000 mensen overlijden jaarlijks ten gevolge van medicijngebruik, maakt niemand zich druk over.
Bijwerkingen zijn gewoon werkingen en die moet je niet veronachtzamen.
Net zoals medicijnen geen geneesmiddelen zijn, het zijn in ieder geval geen middelen waar je mee kunt genezen.

16
1 Anna van de Niemen

@1 In de trials laten ze de gevallen die men niet aanstaat weg, dan krijg je geen goede beoordeling, dat er geen inzicht gegeven wordt maakt waarschijnlijk ook niemand zich druk over.
Wij vergeten even dat veel kinderen dit slikken, dit middel wordt eerst voor geschreven terwijl er behoorlijk wat bijwerkingen zijn, echter een ander middel waar minder bijwerking bij is moet je dik bijbetalen waarschijnlijk is het niet zo erg als armen kotsend en onwel door het leven gaan je bent in ieder geval rustig in je hoofd.

8
2 Rattocasi

En weer een medicijn dat vervangen zou kunnen worden door het non-toxische Cannabis.
Cannabis is zo langzamerhand toch wel een van de meest succesvolle spelletjes horen zien en zwijgen geworden.....



https://www.leafly.com/news/health/cannabis-and-addadhd

6
3 Seconda

@3 Het gaat in de gezondheidszorg niet om onze gezondheid hoor, werk en omzet, heel veel omzet.
Zoveel zelfs dat de verzekeraars weer verlies lijden en de premies volgend jaar weer omhoog zullen gaan.
Terwijl er zonder problemen zo'n 40 miljard per jaar bespaart kan worden. Gewoon kiezen voor geneeswijzen die genezen.

9
4 Anna van de Niemen

@3 Wat ik ervan mee heb gekregen is cannabis eigenlijk het perfecte medicijn voor (tegen) ADHD. Bij ADHD is het (voor zover ik weet) zo dat je een teveel aan prikkels hebt. De cannabinoïde in de cannabis gaan op de receptoren in de hersenen zitten en zorgen er juist voor dat die prikkels minder snel aankomen, of zelfs verminderen in aantal.

1
5 Bluth

@4 Ben ik het niet helemaal met je eens Anna, ik denk dat de weg geplaveid is met goede voornemens alleen dat de verkeerde afslag genomen is, er zijn nog genoeg onderzoekers die wel goed bezig zijn en het beste met de mensen voorhebben echter zodra de farmaceut in het vizier komt en het groot kapitaal men niet meer naar het belang van de mensen kijkt echter hoeveel kunnen wij binnen harken, ik denk dat onderzoekers daar ook wel is gefrustreerd van worden dat ze aan moeten kloppen voor geld bij de farmaceuten en doe met het onderzoek aan de haal gaan, ik denk dat overheden daar een grotere rol in zouden kunnen spelen in plaats van de farmaceuten.

2
6 Rattocasi

@5 Moet je volgens mij wel cannabis met thc hebben en dat heeft weer een hallucinerende werking?

3
7 Rattocasi

@7 Dat klopt, want CBD is juist de tegenpool van THC. THC is het goedje wat je 'sloom' maakt. Het maakt je niet letterlijk sloom, maar zo voelt het omdat de signalen langzaam binnenkomen. Echter, heeft THC geen hallucinerende werking, maar je kan het wel als dusdanig ervaren wanneer je cannabis eet (edibles).

Delta-9 THC zal dankzij de opname in de lever Delta-11 THC worden, en het zal vrijwel direct in de bloedbaan richting de hersenen gaan. Delta-11 heeft een ietwat andere werking dan Delta-9, maar dan gaat het wel erg ingewikkeld worden. question Het (verteren) omzetten hiervan duurt wat langer, vandaar dat je niet direct stoned bent na het eten van een edible, maar de 'high' is comlpeet anders.

1
8 Bluth

We hebben inderdaad een paar verkeerde afslagen genomen. Ziektes worden nu geëxploiteerd en dat wetenschappelijk zo dichtgetimmerd dat er bijna geen ontsnappen meer mogelijk is. Toch gaat het de goede kant op. Langzaam maar steeds meer mensen gaan het begrijpen.

7
9 Anna van de Niemen

We hebben inderdaad een paar verkeerde afslagen genomen. Ziektes worden nu geëxploiteerd en dat wetenschappelijk zo dichtgetimmerd dat er bijna geen ontsnappen meer mogelijk is. Toch gaat het de goede kant op. Langzaam maar steeds meer mensen gaan het begrijpen.

7
10 Anna van de Niemen

"Mogelijk ......".

1
11 Dubbeltje

** gebruiker verwijderd **

@4 , klopt. Voorkomen is beter dan genezen, maar niet winstgevend genoeg.

12 gebruiker-verwijderd

@12
Genezen is beter dan vóórkomen.

2
13 in holland

@13 Genezen gebeurd maar in enkele gevallen voor de rest zijn het lapmiddelen die je levenslang moet slikken.

3
14 Rattocasi

"Quote uit #1 : "Net zoals medicijnen geen geneesmiddelen zijn..."

Volgens mij is dat anders juist wel het doel/nut van medicijnen !

1
15 Gandalf

@3
En uw geliefde cannabis zou geen bijwerkingen hebben?

[ Zelfs te veel water drinken heeft 'bijwerkingen"...! ]

5
16 Gandalf

@16 .
Maar waarschijnlijk minder schadelijk dan die andere medicijnen.

3
17 eigenmening

@14 en dat noemen ze dan geneeskunde. Zelfs de meeste artsen geloven dat, kun je nagaan hoe sterk de misleiding van Big Pharma werkt. Totdat artsen ook wakker worden en dan ben ik benieuwd hoe het verder gaat.

7
18 Anna van de Niemen

@17
Ja, vast.
Maar in bepaalde situaties zal cannabis ook beduidend minder werken dan 'normale' geneesmiddelen. Zo helpen bv antibiotica bij infecties veel beter dan iets als cannabis of thee. question

Het is een afweging die een ieder zelf maar moet maken. question

3
19 Gandalf

De drie doden zijn volwassenen op leeftijd, die meerdere medische problemen hadden. De conclusie van lareb is, dat niet duidelijk is dat ritalin de oorzaak is van overlijden. Ritalin mag niet aan volwassenen worden voorgeschreven.

2
20 kwatta

@16 : Even een paar quotes van bekende mensen die dat beter weten dan ik:

"Marijuana in it's natural form is one of the safest therapeutically active substances known to man"
Judge Frances L. Young - DEA Administrative law judge

"One of the many exceptional features of cannabis is it's remarkably low toxicity"
Dr. Lester Grinspoon - Associate Professor Emeritus at Harvard Medical School

"Every 19 minutes someone dies of a prescription drug overdose. It doesn't happen with marijuana"
Dr. Sanjay Gupta, M.D.

(Overigens, deze is ook van Sanjay Gupta: "We have been terribly and systematically misled for nearly 70 years in the United States about cannabis, and I apologize for my own role in that,")

Bijna sinds het begin van de mensheid, in ieder geval sinds 3500v. chr. staat cannabis bekend als medicijn. Het is pas de laatste ruim 80 jaar dat het de mensheid onthouden wordt.

Slechts het gebruik van pesticiden en herbiciden zou een gevaar kunnen vormen daarom is het des te belangrijker dat er eens verstandig mee word omgesprongen i.p.v. het steeds blijven proberen te verbieden.

En, mocht je doelen op "het feit" dat cannabis in verband word gebracht met psychoses/schizophrenie dan raad ik je het volgende korte filmpje van ca. 2 minuten aan:


Om een lang verhaal kort te maken, ja, cannabis veiliger, veel veiliger dan de meeste huidige medicijnen op de markt.

2
21 Seconda

@1
"Ach, 20.000 mensen overlijden jaarlijks ten gevolge van medicijngebruik, maakt niemand zich druk over."
Zucht ... hoe lang blijf je nog deze leugen rondstrooien? Het werkelijke aantal ligt *veel lager*, zo rond 1000 per jaar, en dat hoofdzakelijk doordat de patiënten zelf fouten maken met zware en potentieel gevaarlijke medicijnen.

@21
"Om een lang verhaal kort te maken, ja, cannabis veiliger, veel veiliger dan de meeste huidige medicijnen op de markt."
Je kunt er leuk knetterstoned van worden, en dat vinden een hoop mensen een prettig gevoel. Jammer alleen dat cannabis HELEMAAL NIETS geneest.

5
22 RichardR

@21 Leuk hoor al die quotes, maar heeft u er ook een die aantoont dat cannabis ook maar enige genezende werking heeft ? ( Buiten het verzachten misselijkheid bij chemotherapie bv)?

2
23 Piet Pijlenboog

@22 : ik heb niet de intentie en ben hier ook niet om u persoonlijk te overtuigen; er zijn gelukkig genoeg studies en wetenschappers die uw ongelijk bewijzen.

Dat het kanker zou genezen is in ieder geval nog niet bewezen maar er zijn inmiddels zeer sterke indicaties die wel degelijk wijzen naar in ieder geval een positieve invloed op de genezing bij kanker.

Zelfs als we het totale medische vlak buiten beschouwing laten en kijken naar de honderden zo niet duizenden toepassingen die de hennep/cannabis plant heeft is het nog steeds een grote schande dat ze onder valse voorwendselen verboden is geworden

3
24 Seconda

@23 : Kom op zeg, gaan we nu lopen jij-bakken..... stuur die mensen uit de quotes een mail zou ik zeggen. kinderachtig gedoe

2
25 Seconda
26 Piet Pijlenboog

@23 Dat is geen jij-bakken, U mis-interpreteert berichtgeving om uw eigen hoop te bevestigen
Lees maar even onder @26

1
27 Piet Pijlenboog

U kunt van alles wel vinden en met een 'meme' aankomen over de media en hun interpretatie, de onderzoeken vertellen een ander verhaal dat verder gaat dan aannames.
Ik zou zeggen stop met het hoog houden van ouderwetse valse stigma's en zie dat er wel degelijk medicinale werking aan cannabis zit, dat wist men in 1974 al. dat wist men voor 1937 zelfs al aangezien het in de 17e / 18e eeuw in 3/4 van alle medicijnen werd gebruikt.
Maar goed, nogmaals u kunt alleen uzelf overtuigen of vast houden aan kan niet en troep en drugs maar daar word niemand beter van.

2
28 Seconda

@24
"er zijn gelukkig genoeg studies en wetenschappers die uw ongelijk bewijzen."
Nou, kom maar op dan. Ik ben altijd een sucker voor peer-reviewed onderzoek. Er is bij mijn weten geen enkel onderzoek waarin is aangetoond dat cannabis welke kwaal dan ook geneest(*).
Wat je in @3 meldt, is overigens wel redelijk bewezen -- cannabis kan als psychoactieve stof de gevolgen van ADHD helpen verminderen. Maar het *geneest* geen ADHD.
En ook onderzoek onder bijvoorbeeld kankerpatiënten laat zien dat het weliswaar diverse symptomen en gevolgen van zowel de ziekte als de behandeling (chemo) kan helpen bestrijden, maar dat het niks doet tegen kanker zelf. Verder heb je ook gelijk dat het voor de meeste mensen een behoorlijk veilig middel is.

*: Voor Anna's hobby geldt dit overigens nog veel sterker, zie bijvoorbeeld het werk van Edzard Ernst (zelf opgeleid tot homeopaat, kwam echter gaandeweg tot de onvermijdelijke conclusie kwam dat het niks deed): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1874503/
"there was no condition which responds convincingly better to homeopathic treatment than to placebo or other control interventions. Similarly, there was no homeopathic remedy that was demonstrated to yield clinical effects that are convincingly different from placebo."
Cannabis heeft dan tenminste nog het voordeel dat het absoluut merkbare effecten heeft. En als op een dag blijkt dat het wel degelijk bepaalde kwalen kan genezen, wel, des te beter. Op dit moment is er echter nog geen bewijs dat dit het geval is.

0
29 RichardR

@18 Als ze het maar lang genoeg zeggen geloof je het ook.

2
30 Rattocasi

@28 Ik zou u een interessant boekje willen aanbevelen:

https://www.bol.com/nl/p/idiot-america/1001004007679915/

Dat beschrijft precies wat u doet: uw gevoel is net zo belangrijk, wat zeg ik belangrijker, dan het complete wetenschappelijk onderzoek. Ja, dan krijg je dat dan is iedereen een expert question

0
31 Piet Pijlenboog

@24 ; Als een emeritus professor aan Harvard na meer dan 25 jaar onderzoek zegt dat cannabis 'can and WILL replace many opiate based medicines' (zie filmpje in link @21 ).
Als er gevestigde artsen zijn die hun excuses aanbieden over hoe ze over cannabis dachten. Als diverse artsen 'perplex' staan over behaalde resultaten met cannabis die onmogelijk zouden moeten zijn.
En je kijkt naar al die honderdduizenden studies wereldwijd en je kijkt naar al die kinderen met epilepsie die weer 'normaal' kunnen functioneren en bijna wekelijks zo niet dagelijks nieuwe berichten omtrent medicinale eigenschappen van cannabis voorbij ziet komen dan kun je je hakken in het zand blijven zetten en blijven roepen 'it kin net' maar sorry..... dat gaat er bij mij niet in. Tel daarbij nog eens op dat het altijd een medicijn is geweest sinds duizenden jaren voor christus.....

Dan moet er toch ergens een lampje gaan branden dat aangeeft 'waar rook is is vuur' ????

En zelfs al hielp het alleen maar tegen misselijkheid bij chemotherapie dan is dat toch geweldig!!!! Nature provides!

Het gaat mij er ook niet om dat jij of iemand anders hier op NK naar mij luistert, ik deel hier mijn ervaringen en dat doe ik omdat ik daar achter sta.

Zelfs als blijkt over 20 jaar dat er geen enkele medicinale werking is en dat het allemaal bij miljoenen gevallen placebo geweest is dan nog is cannabis afgezien van het feit dat je er inderdaad lekker stoned van kan worden een van de meest belangrijke planten op aarde.

Het had en kan een boel van onze moderne problemen kunnen oplossen, zo niet verlichten.

Het is derhalve een schande dat het stigma dat bestaat over deze plant nog steeds word hoog gehouden.

Tot slot toch een linkje met peer-reviewed studies gevonden om te lezen.
noot: ik ken deze studies niet en kan de uitkomsten derhalve noch ontkrachten noch bevestigen.

http://medicalmarijuana.procon.org/view.resource.php?resourceID=000884

1
32 Seconda

@31 : Ga eens weg met uw compleet uit de duim gezogen aannames over mij.
De wetenschappers die op diverse universiteiten onderzoek doen naar cannabis zijn ook allemaal verzinzels.....
Wat een tactiek zeg, alles dat anders denkt dan u belachelijk maken, pffff

1
33 Seconda

@33 U heeft dit niet gelezen

https://www.flickr.com/photos/124514681@N07/33462938114/in/dateposted-public/

Daar staan een aantal conclusies uit wetenschappelijke onderzoekingen en de foute conclusie dat cannabis of wiet op dit moment een geneeskrachtige werking zou hebben. Dat is er niet en waarschijnlijk zal het in de toekomst wel zo zijn, maar NU niet

2
34 Piet Pijlenboog

@32
"cannabis 'can and WILL replace many opiate based medicines'"
Ja, dat zou mooi zijn. Maar die opiaten zijn geen *genees*middelen. Het zijn middelen die pijn en ongemak als gevolg van andere kwalen bestrijden, en dat vaak op een botte en verslavende manier. Wanneer die vervangen kunnen worden door iets wat minder schadelijk is, zou dat mooi zijn. Idem epilepsie e.d.: cannabis geneest geen epilepsie, maar het kan misschien voor allerlei mensen een alternatief zijn. Zie bijvoorbeeld https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26800377 -- en hier zie je ook dat het net zoals andere medicijnen wel degelijk negatieve reacties lijkt te kunnen oproepen, waaronder juist een verergering van de klachten en diverse andere bijwerkingen. Nu is dit onderzoek niet heel erg sterk (retrospectief cohortonderzoek, dus je kijkt alleen naar wat de patiënten zelf aan dingen melden, zonder blindering of controlegroep), maar het lijkt positief genoeg om verder onderzoek te rechtvaardigen. Dit laatste wordt hopelijk ook een stuk gemakkelijker met de toenemende legalisering in allerlei landen en staten.

Even voor de goede orde: reguliere medicijnen bieden in veel gevallen ook geen genezing, maar zorgen 'alleen maar' voor het verbeteren van de levenskwaliteit en het verminderen van symptomen of andere verschijnselen -- in die zin heeft @14 een punt. Echter die aanhalingstekens staan er niet voor niets: zonder simpele plaspillen bijvoorbeeld zouden heel veel ouderen met ongeneeslijke hartdefecten al lang dood zijn. Het mogen dan dus 'lapmiddelen' zijn, het alternatief is bepaald slechter.
En dan nog zijn er wel degelijk flink wat medicijnen die absoluut genezing bieden. Denk maar aan antibiotica en chemokuren, die toch echt de oorzaak van de kwaal aanpakken.

Wat in al jouw informatie ontbreekt, is onderzoek dat aantoont dat patiënten met kwaal X daadwerkelijk *genezen* als ze cannabis krijgen, of in ieder geval beter herstellen dan met alleen een placebo (wat me trouwens enigszins lastig lijkt, zeker als het gaat om TCH...). Dat cannabis al duizenden jaren gebruikt wordt, zegt hoegenaamd niks over het nut ervan. Er zijn allerlei kruiden en planten die duizenden jaren lang werden gebruikt omdat men dacht dat ze geneeskrachtig waren, maar waarvan we nu weten dat ze helemaal niks doen, of, erger nog, zelfs schadelijk zijn.

(Even terzijde: wat @4 verklaart is natuurlijk dom gezwets. Er zijn helemaal geen 'geneeswijzen' die kwalen kunnen genezen waar de reguliere geneeskunde niets aan kan doen -- anders had de reguliere geneeskunde die 'geneeswijzen' al lang in het aanbod opgenomen. Maar ja, onze 'Anna' is een notoire kwakzalver die op diverse forums zijn zinledig geknoei loopt te promoten.)

Kortom: cannabis doet inderdaad wel degelijk dingen, maar dan toch vooral in het hoofd. Het kan net zoals allerlei reguliere medicatie symptomen en ongemak verlichten, en dat kan al heel veel waard zijn. In die zin kan ik best een eind met je enthousiasme meegaan. Maar ik moet het eerste bewijs nog zien dat het echt dingen kan genezen.

1
35 RichardR

@34 : .....uw 'meme' zegt helemaal niets behalve dat de media zaken nogal eens verdraait, ja, dat doen ze inderdaad.

@35 : Ik beweer ook niet de waarheid in pacht te hebben, noch kan ik alle onderzoeken wereldwijd overzien en beoordelen. Ik kan deels in uw redenatie meegaan en geef toe dat ik niet 100% zeker weet dat het écht geneest maar een kanttekening wil ik wel plaatsen, Ondanks dat er zeker een boel onderzoek naar Cannabis word verricht is het opzetten van grote gecontroleerde studies in veel gevallen helemaal niet zo makkelijk, het is nog steeds een drugs; dat bemoeilijkt onderzoek. M.i. waren we zonder dit enorme struikelblok een stuk verder geweest met z'n allen!.

Ik wil daarmee maar zeggen dat er indien er gewoon normaal was omgegaan met cannabis vorige eeuw en er niet vanuit grote financïele en raciale redenen een verbod op deze geweldige plant. (de enige die plant die je onderdak, kleding, voedsel, brandstof, vervoer en jawel medicijn kan geven) was gekomen een boel zaken beter/anders/aangenamer zou zijn geweest. Wellicht is dat zelfs wel de reden geweest dat de plant is verboden.

Over het concept genezing
Cannabis werkt niet als een normaal medicijn; door haar interactie met het endocannabinoïd systeem (dat de samenhang tussen de onderlinge processen in het lichaam regelt) werkt het op ALLE cellen in het lichaam, of die cel nu: samentrekt, filtert, beenmerg aanmaakt, deelt of wat dan ook, door de cannabinoïden uit cannabis vervult ze haar taak een stukje beter (wellicht juist wel doordat de cannabinoïden uit de plant een tekort aan lichaamseigen cannabinoïden aanvullen of in balans brengen...daar is men nog niet over uit, much study is needed)

Zoals het nu lijkt is het dus het lichaam zelf dat de problemen oplost en niet het medicijn.
(en dat is dus een grote afwijking van het 1 pil, 1 probleem concept......)
Juist dat maakt het onderzoek ook lastig want hoe wijs je aan welke van de miljoenen wisselwerkingen op welke kwaal een invloed hebben gehad.....

Dat let niet dat na diverse decennia (en ook terugkijkend in de geschiedenis) er zoveel 'genezings' verhalen van zovele verschillende ziektes zijn geweest van zovele honderdduizenden mensen waar cannabis wel degelijk een rol heeft gespeeld in of de kwaal zelfs heeft genezen.

Overigens vind ik zojuist nog een interessante 'TEDTalk' over medicinale cannabis.
Een arts uit het 'veld' die zijn mening over cannabis heeft bijgesteld...... niet zozeer omdat cannabis als medicijn geneest maar om hoe cannabis als medicijn werkt....

https://www.ted.com/talks/david_casarett_a_doctor_s_case_for_medical_marijuana

2
36 Seconda

@36
"Zoals het nu lijkt is het dus het lichaam zelf dat de problemen oplost en niet het medicijn."
Hmnee, dit is een beetje een smoesje om gebrek aan specifieke werking te verdoezelen (homeopaten doen dit ook door te roepen dat hun nutteloze schudwatertjes 'het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren').

Het lichaam van zoogdieren bevat op allerlei plaatsen inderdaad diverse soorten cannabinoïdereceptoren, maar het punt van een receptor is juist dat die specifieke een functie heeft. Het is onzinnig om te beweren dat 'het lichaam zichzelf helpt genezen' wanneer er iets aan die receptoren bindt.
Wanneer dit immers zo zou werken, zou het lichaam al lang zo zijn geëvolueerd om bij ziekte e.d. *zelf* de benodigde cannabinoïden te maken en zo zichzelf meteen te genezen van een eindeloze hoop kwalen -- wat uiteraard een gigantisch evolutionair voordeel zou betekenen ten opzichte van individuen die eerst cannabisplanten moeten opzoeken en opeten. Er is ook geen spoor van een dergelijk genezend mechanisme gevonden dat door zo'n relatief simpele stof kan worden aangestuurd.

En nogmaals: er is ook geen onderzoek waaruit blijkt dat kwalen sneller of beter genezen door toediening van cannabisproducten. Ik heb zelf ook aardig wat mensen gekend die cannabis hebben geprobeerd voor onder andere MS, reuma, dystonie en kanker; geen van die mensen heeft er echt baat bij gehad, afgezien van prettig stoned worden en zich wat minder beroerd voelen. De meesten zijn er na enkele maanden tot soms een jaar weer mee gestopt. Maar goed, dit is anekdotisch bewijs en zegt dus niet veel.

Hoe dan ook, laten we het erop houden dat we iets nader tot elkaar zijn gekomen, maar dat ik toch aanzienlijk terughoudender ben in wat cannabis zoal kan doen. Het is best leuk spul en verdient zeker nog uitgebreider onderzoek, maar naar mijn mening is het niet het wondermiddel dat jij en anderen erin zien. Maar het zou al leuk zijn wanneer het een bruikbaar alternatief is voor diverse reguliere medicijnen, zeker als die meer nadelen en bijwerkingen hebben dan cannabis; die onderzoeken met ADHD, epilepsie en andere neurologische problemen zijn in ieder geval al bemoedigend.

1
37 RichardR

@35 "Kortom: cannabis doet inderdaad wel degelijk dingen, maar dan toch vooral in het hoofd."

Dan moet u zichzelf even meer verdiepen in de materie, dan komt u wellicht niet met deze onzin-opmerking. Verdiep uzelf maar eens even in het Endocannabinoid systeem, cannabinoïde receptoren die wij in ons lichaam hebben, enzovoorts. En, verdiep u dan ook even in het verschil tussen THC en CBD.

1
38 Bluth

@38 Je hebt altijd een recept nodig voor deze cannabis, kartelvorming voor de veiligheid? question

2
39 Rattocasi

@37 : In uw conclusie kan ik me wel vinden en spreek de hoop uit dat de wetenschap maar forse stappen mag maken!.

Wel een opmerking nog over het volgende:
"Het is onzinnig om te beweren dat 'het lichaam zichzelf helpt genezen' wanneer er iets aan die receptoren bindt.
Wanneer dit immers zo zou werken, zou het lichaam al lang zo zijn geëvolueerd om bij ziekte e.d. *zelf* de benodigde cannabinoïden te maken en zo zichzelf meteen te genezen van een eindeloze hoop kwalen"


hetr lichaam maakt zelf van nature een aantal endo-cannabinoïden, nl. anandamide en 2-AG. Aannemende dat het cannabinoïd systeem inderdaad de onderlinge samenhang tussen processen in het lichaam regelt/begeleid stellen een aantal onderzoekers ondertussen dat een tekort of onbalans aan cannabinoïden juist (mede) ten grondslag ligt aan het ontstaan van ziekten of het niet kunnen verslaan van ziekten.

Indien dat inderdaad zo is is natuurlijk de complete discussie of cannabis al dan niet een medicijn is niet meer nodig.

Maar goed, ik zal reël blijven! zo ver is het nog niet!

Ter lering ende vermaak hier nog een uitleg over het ECS (endocannabinoïd systeem), in een versimpelde doch duidelijke vorm


Als tweede een filmpje dat laat zien hoe het ECS zich gedraagt in de spijsvertering, al gaat mij dit boven de pet het geeft wel aan hoe diep in de systemen van het menselijk lichaam dit ECS werkt.

2
40 Seconda

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Weetal
Ongebruikelijk veel sneeuw gevallen in Finland

Zoals iemand zei:De opwarming van de aarde laatnog even op zich wachten....

1 minuut geleden geplaatst door Weetal

Wedergeboren
Caroline Tensen vermoeid na lange werkdagen: 'Soms wel 4,5 uur!'

@2 "Van 8 uur s'morgens tot 5 uur s' avonds op de bouw werken. Dat is pas vermoeiend." Jouw onware beweringen lezen. Dat is pas verm...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
’Asielstroom wordt nog groter’

Engeland stuurt asielzoekers naar Rwanda!Top nu Nederland nog. Maar hier gaan we juist meer opvangen..... Gaaf land joh.......

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
Caroline Tensen vermoeid na lange werkdagen: 'Soms wel 4,5 uur!'

@2 @3 Steek vooral je kop niet boven het maaiveld uit want er zijn altijd wel zeikerds die niet kunnen wachten om 'm eraf te meppen....

8 minuten geleden geplaatst door Bop

Biscanna
SCHOKKEND: CDC bevestigt dat er meer dan 1 miljoen extra sterfgevallen onder ouderen zijn geweest sinds de FDA het COVID-vaccin “goedkeurde” - Dissident.one

@13 Met alleen maar eenzijdig domlinks geneuzel, waar de meeste mensen nu wel doorheen kunnen prikken, trap jij er nog steeds in. Zal wel door j...

8 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@162 Een heel tokkiegezin dus. Pfff.......

13 minuten geleden geplaatst door Bop

Graaier1000
Caroline Tensen vermoeid na lange werkdagen: 'Soms wel 4,5 uur!'

"Tegenover TROS zegt ze het volgende heftige verhaal. "Ik neem zo’n drie shows per dag op. Je staat drie keer per dag minstens anderhalf uur o...

15 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Botlleneck
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@167 Gewoon niet op reageren.Geen aandacht geven.Dan gaat het vanzelf weg....

16 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

eh
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@5Het enige wat tot nu toe bekend is volgens mij, is dat dat kolonistenjongetje dood in dat Palestijnse dorp is gevonden. De toedracht heb ik ...

18 minuten geleden geplaatst door eh

Botlleneck
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@166.Dank je.En zo is dat.Had zelf geen zin om op de aandachtgeile kleuter te reageren....

19 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

NK. App
Nude Pic Of GirlfriendSkaden11Chibuya KahoNude Indian PicturesAhsoka Tano Rule 34Leana Loving PornMia Khalifa Full Porn VideosTsuyu Asui PornFriends With Benefits PornHorror Sex ComMegan Salinas XxxAnty PusyLesbian Hot Web SeriesRose Kelly PussyAnime English PornSweat PornPeeing FemdomSambapirnoAddison Rae NudesSabrina BanksTonya Harding NudeSkylar-blueGood Hd PornKajal Agarwal Sexy PhotoWindows VoyeurDirty Anal DildoFuck2date69.comLeone X VideoVoyeurism Nude BeachDesnuda Diosa CanalesReddit Petite_heaven_girl_Porn Stars ActressHorny Indian PornX Hot Bf8teen Xxx VideoSky Bri XxxDarryl Hannah NudeMommypornBraless IndianSurprise HandjobHot Sunny Leone XnxxSexwithmuslimsLarissa RiquelmeXnn PornInstagram Sex VideosTwo Girls RomanceYoga PornRashi Khanna RelationshipsSislovingGarndpa PornPutri Cinta BlowjobAlona Tal NudeVenezolanas XxxXtube.ciomJufe-445Alura Jenson Latest VideosDayana VedettaAnal PoundinfLocal XxBahu Sasur Sex VideoXxx Vido HindSixxe VideoSextapeAnalbigGroup Sex GifIndian C Grade MoviesGotany NudesPorns 2022Korean Xxx Porn VideoSunny Lione Sexy VideoChanel Preston Full VideoMoviemkvBigdicktrannyLydia Ghost PornShower Head MasterbatingDog Licks CumWeirdest PornsitesMilfcreampiedDana Dearmond 2006Watch My Gf ComAna No Oku NoNude Womem PicsAunty Uncle Sex VideoChudachudi DirectTina NudeFamily Porn SitesSasu Ma SexBro And Sis PornScarlet Sage PornCloud Medow PornPiper PerabonudeXnxx ColmekXnxx DedBrothers Wife PornXxxsexymoviesIndian Nokrani SexPeriscope NudesHow To Make FleshlightShoolyfterSofia TakigawaRoselyn Sanchez NakedSexocom CaféSyren De MerKat Timpf NudeBeautiful Nude Women MatureDesi X Videos MmsEva Green FuckShemale Creampie CompilationMom Son FuckingBen 10 HentaoMia Khalifa DoloHot Romans SexXxx Boobs Sex VideoTuigirlKamwali Sex VideoBangladeshi College Sex VideoTürkçe Altyazılı Pornoları IzleJapanese MomsexMia Khalifa Nude InterviewVouyer.webPorn Black LezBlack Monster TerroBackroomcastingcouch RissaCumming On Hairy PussiesTentaclexxxCrempie ThreesomeHentia Step MomWaifumiaJozyblows NudeBlonde DpKylie Jenner In BikiniTamil Boobs PornAli Rose NudeBangalisaxCowboy PornFree Gay Porn SitesRelictant PornName ThatpornMegane Janell PornHimawari Wa Yoru Ni Saku 1 EhentaiLipstick PornstarsBubble Butt XxxIntimate Sex VideosHorny Sunny LeoneHarley Dean BbcAllfansDoodeHelluva Boss PornBrenna Sparks