VVD: Uitkering levert meer op dan baan (powned.tv)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Inter in Politiek  ·  167 Reacties

  • 11
  • 1398x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@Yisrael

Aan je reacties te lezen heb je nog niets meegemaakt in je leven. Als jij in de financiële problemen komt zal je pap wel wat toeschuiven of heeft hij al gedaan... zo'n type "yup" ben je wel lijkt me, verwend nest! Het type dat Nederlands spreekt met een hete aardappel in de mond.

Ik heb al dik 34 jaar gewerkt en met plezier meebetaald aan het sociale systeem hier in Nederland. Je mag blij zijn dat er zo'n sociale opvang bestaat en als je het nodig hebt er beroep op kunt doen.
Je komt jezelf nog wel een keer tegen, je bestaat ook maar uit vlees en bloed.

Het leven is meer dan alleen maar op jacht naar dat kapitaal!

2
151 Serial-Chiller

@138 Dat waren totaal andere tijden en neen ik ben het niet eens met de VVD en hun beleid want de VVD slaat gigantische door in hun beleid , verplichte vrijwilligers , verplicht participeren zelfs als je niet kunt participeren , ook wil je het graag , en honderd duizenden jongeren die tussen wal en schip belanden , en ja ik hoorde ook tot die groep jongeren , licht autistische niet goed genoeg voor regulair werk , ben nog met moeite terecht gekomen bij de sociale werkvoorziening , dat zal er nou ook niet meer in zitten , nou dat echte bedrijven zijn geworden die in de competitie moeten strijden met regulaire bedrijven.

Maar de vergelijking met vroeger toen je zes dagen in de week moest werken , en zondag netjes met je handjes in welke kerk dan moest bidden , waar je op dertiende al volledige voltijds mee moest draaien , en wat je verdiende aan je ouders moest overdragen , en 's avonds had je geen vrije tijd en geen privacy want je moest je huis delen met je ouders en nog vijftien broertjes en zusjes , en behalve als je ouders een villa konden veroorloven of een flinke (heer)boerderij zat je dus met meerdere mensen op een kamer , heb nog gehoord van mijn ouders , ik heb eigenlijk op een korte periode na volgens mij toen mijn vader nog bezig was met het ouderlijk huis te verbouwen (ik was toen nog heel klein) altijd alleen op een slaapkamer kunnen slapen , geef me dan toch maar deze tijd dan de jaren '50 waarin mijn ouders zijn opgegroeid.

0
152 MarcusCole

@149

En dan verwacht u ook nog eens dat ik ga meebetalen om uw vermogen nog verder te laten groeien. Maar wel naar een ander kijken die een bijstandsuitkering hebben.

Als ik een dergelijk vermogen,132.000 euro komt namelijk overeen met een jaarlijks aanvullend NETTO pensioen van ongeveer 8000 euro, dit bedrag door de jaren heen zou hebben gestort in mijn pensioenfonds, dan heb ik ook geen recht op huurtoeslag, of zorgtoeslag. Maar omdat u het zelf op een spaarrekening heeft gezet, vind u blijkbaar dat u dan wel recht heeft op deze toeslagen, dat getuigt van een egoïsme, die je alleen ziet bij babyboomers, oh, wacht.

0
153 DaStef

Het is een grof schandaal dat opvoeden op staatskosten hier goed gepraat wordt. Daar komt niets goeds uit. De onderkant wordt in alles ontzien, bijstandsgerechtigden profiteren hier goed van, verkeerde keuzen worden gestimuleerd, de belastingbetaler wordt hier gechanteerd/ zwaar gedupeerd. Het sociale systeen is de tumor in de maatschappij.

6
154 Recovery Mode

Een kennis van mij is 56 jaar en verliest zijn baan bij een bank. Hij krijgt een gouden handdruk mee om het tekort aan te vullen. Maar wat zegt de overheid?! Wij willen daar graag 52%(!!!) van hebben. Deze kennis is vervolgens al de bijstand (IOAW) ingevloeid en komt niet meer aan een baan want te oud! De overheid onder VVD beleid heeft deze mensen nog verder de shit in geholpen!

1
155 Serial-Chiller

@140
.
Maar streep van die 16 kinderen een paar weg voor de luxe en een paar voor betere wegen en dan kinderen weg strepen voor de uitkering die je mlisschien eens ooit krijgt en voor betere zorg en de auto die je rijd en dan de vakantie die je graag wilt en je ziet dat als nog dan dat er iets niet klopt. Je houd dan nog 5 kinderen over, die je dan alle luxe kan geven door kinderen overboort te gooien. Maar probeer nu eens te leven als men toen leefde en zeker te weten, je kan geen 16 kinderen onderhouden met de loon van nu.
.

0
156 trixie

@151 Waarom zo'n reactie op de man? Nergens goed voor en volgens mij pure afgunst. En wat " Het type dat Nederlands spreekt met een hete aardappel in de mond." betekent? Nog nooit van gehoord.

4
157 Yisrael

@15 ik heb vrienden die uit ene groot gezin kwamen die niet klaagde zoals jij dat doet over die tijd. Ik had zelfs vele klasgenoten uit ene groot gezin. Ik zelf heb altijd samen mijn kamer gedeelt met mijn zus en daar was niks mis mee integendeel het was gezellig het is maar wat je ervan maakt en of je leeft met een zure kijk of met een glimlach door het leven gaat en ik zelf heb vier kinderen waarvan 1 al uit huis die ook samen op een kamer sliepen en ze hebben veel lol in hun leven. Maar bij mij ging het over het loon en men kon in die tijd 16 kinderen onderhouden. Leef nu als toen met 16 kinderen met 1 loon en je kan ze alleen droog brood voor zetten. Terwijl mijn grootouders hen gewoon brood met beleg kon voorschotelen en een goede warme maaltijd. Plus de ze hadden fatsoenlijke kleren ondanks dat ze van elkaar kleren afdroegen. (Wat mijn kinderen nu ook moeten en wat meer als normaal is.)

1
158 trixie

@153 Meer dan 40 jaar hebben we van een arbeidsongeschiktheidsuitkering moeten leven op bijstandsniveau (militair invaliditeitspensioen) Daar hebben we dus niet het genoemd vermogen van kunnen opbouwen. Dat is uit erven verkregen daar heeft vadertje staat ook al gelijk een behoorlijk aandeel van ingepikt. Heeft dus niets te maken met het punt dat u mij financieel babyboomer vindt..............

3
159 Tiidmasine

In dat geval heb je dan gewoon recht op zorgtoeslag, daar is immers de ondergrens 132000 euro voor een stel.

Of wilt u ook nog huurtoeslag? Dan moet u minder dan 50.000 hebben (ook nog steeds goed voor een lijfrente van bijna 300 euro per maand Netto boven op uw huidige pensioen)

Dus wederom als ik het bedrag aan 50.000 in een pensioenfonds heb gestopt en dat komt tot uitkering, kan ook ook fluiten naar die huurtoeslag, dus waarom zou u het dan wel moeten krijgen? Omdat u het toevallig op een spaarrekening hebt staan?

0
160 DaStef

@159

U gaf overigens aan geen recht te hebben op een zorgtoeslag in @114 en dat betekend toch echt dat u ofwel veel meer pensioen heeft dan dat u hier aangeeft, ofwel u heeft met uw toeslagpartner, meer dan 132.000 aan spaargelden.

Feit blijft dat u niet meer rechten blijkt te hebben dan iemand die een vergelijkbaar bedrag door de jaren heen in een pensioen heeft gestopt, of dit nu uit "erven" of uit "sparen" is ontstaan, dat is daarbij niet relevant.

0
161 DaStef

Hou in de gaten dat de VVD al langer bezig is om de zwakste groepen binnen de samenleving in diskrediet te brengen en daarmee de solidariteit binnen de samenleving af te breken. Juist een samenleving zonder solidariteit is wat de neoliberaal nastreeft. Daarin kan hij namelijk naar hartelust graaien en zijn slachtoffers de goot in schoppen.

1
162 TedjeR

@162 Het is niet anders de VVD is bezig om de zwakste groepen in de samenleving tegen elkaar uit te spelen zodat ze aan de macht kunnen blijven , dat kun je nou ook weer zin met in het leven roepen van een partij als de PVV , een partij waar de VVD zeker grote voordelen aan ondervind.

0
163 MarcusCole

@162 U durft maar om over "zwakke groepen " te spreken, iedereen heeft andere talenten. De talenten op juiste wijze inzetten, bruikbaar maken is geen zwakte maar een kunde.
Talentontwikkeling maakt persoonlijk excellereren mogelijk, de VVD draagt bij dat talenten beter tot hun recht komen.

4
164 Recovery Mode

@155 ach zoals je leest heeft hij het beter dan werkend NL.

0
165 mantis

@158

Een hoog "Toen was geluk nog heel gewoon" en "Langs het Tuinpad van mijn Vader" gehalte. Ik ken de verhalen ook en als je in de jaren 40-50 de pech had arbeids ongeschikt te raken, had je met 16 kinderen gewoon een probleem, maar gelukkig kon je de oudsten al met 14 jaar de fabriek in proppen, en daarmee was het nog een beetje mogelijk om nog een beetje eten op tafel te krijgen, en misschien zelfs 2 keer in de week een klein stukkie vlees.

0
166 DaStef

@164 opvallend dan dat juist door het VVD beleid zo veel mensen of buitengesloten worden of in "banen" komen waarin zij in het geheel niet op hun plek zijn....

Nee, u kijkt er echt veel te simplistisch tegenaan. De VVD degradeert mensen juist tot "handjes" die geheel uitwisselbaar geacht worden.

Dus ja, ik durf daarover te spreken. U heeft klaarblijkelijk het liefst dat er niet over gesproken wordt... bang van het onderwerp? Of bang om met de realiteit van het VVD beleid geconfronteerd te worden?

0
167 TedjeR

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

@2 Nou ja... Het is vervelend dat hem dit is overkomen. Maar veel meer dan hem die lijst halen, is niet nodig. En natuurlijk doorgeven aan ander...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1, @2,Inderdaad....

13 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Uitgaande van hetgeen in het artikel staat heeft dit veel weg van 'Kafka' en van '1984 van Orwell'.Rehabilitatie is volgens mij aan de orde....

15 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Het gaat om belastinggeld waar niet zorgvuldig mee is omgesprongen. En dit is niet het enige bonnetje dat zoek is geraakt. ...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Te lezen zonder paywall op de website van NRC zelf:https://www.nrc.nl/krant/2024/04/19/#101...

21 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1 Het deugt niet dat deugers de orde willen verstoren....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Mallu Nude VideosCtescortsFree Porm MoviesPussy Close IpHijara SexNaked Pic LadyKhloe Terae NudeSkinnyanalHentai Tentacle PornEva Lovia DpBig Tits At Wirk한국 야동 사이트ManytooncomVideo PornojaponesaFatalmodel..Azur Lane PornWww Xnxx Com HindiBlacket ComX Master BedroomPronhup.Sophia Leone NudeChinese PronKorean Movies X VideosSoi 6 ThailandBrazzer3xmeVideos Of Asian PornCumshot On TumblrBreast Pressing PornMeera Jasmine BoobsFather Seduces DaughterSticksm PornHairy MaturepornKi ChudaiKendra Lust NewSunny Leone Porn FuckBenughtGibi EroticoBrazzera Com4k AnalTittie TuesBeautiful Sexy Porn VideoBangbus FreeMila Monet PornhubAutumn Falls LeakedEnglish Xnxx VideoXnxx Big Boobs IndianKamshastraUllu Web Series DownloadKhalifasexPenélope Cruz HotMohini XnxxLesbiyen PornolarıHottest Leaked BabesBusty BlojobAnkita Dave Hot SexXnxx Con HdBbc Porn StarReachal CavalliChhota Bheem X VideoWomen Rapeing Men PornHairbrush PornPutasxxx.Porn Stars AgencyHd Xxx BhabhiTightpussyhd ComPawg ComCum Inside Mom PornMota LaudaPiano Sex VideoDirty Adult MemesTiny Evil HentaiBlack Widow HentaiErome ComSwinglifestyle.PornotransexuelMrdeeprakeMarleny1 NudesSheyla HersheyBlinde PawgAnushka Hot NavelMeg Nutt LeakedPorn Full Hd Video DownloadJapanese Sexs HdDad Impregnate DaughterVedeo BokepTeanna KaiPornô TiaLeon And Mike PornTitfuck AmateurVivastreet ComForestfayeeKeerthi Suresh XvideoBodo XnxxMikaelatesta NudePunjabisexvideoAriella Ferrera NewMonna WalesPorn HoodedVicki Lewis NudeNose PlayNear HentaiMost Wiewed PornHoteifeHuge Dick HentaiWwe XnxxTeen Curves ComMs Sethi BbcHusband Wife Sex ComStranger Porn VideosWww Younjizz ComXxxtanzaniaHot Sexy Erotic VideosHentai PictureHotmail NudeScarlett Johanson NakefAletta Ocean MassageName That PirnLadultworkXvudeos ComSaweeyie NudeOld Mom PornIndian Hot Wife Sex VideoSannilion XxxBig Anty XxxMilf Pov BlowjobFamosas En PornosGay Miget PornXxx Tube VideosSelene Fortnite PornDana Delany HotHd Sexy Big BoobsKerala Mallu NudeSurf PornFreecelebrity PornRashmika Mandana XnxxKangana Ranaut PornIndian Porn In SareeMariya Sex VideosMom Fucked By Sons FriendTamil Actress Sex TapePorn On RomuArrabe PornLesvianasVideosporno DefamosasJ. Smith-cameron NudeCindy Leon PicsBellesafilmsMalayalam Sex SceneUk Sex VideoHans Avluv