'Honderden miljoenen verlies voor zorgverzekeraars' (nos.nl)


Volgens NRC hebben de verzekeraars door het verlies nog maar weinig middelen om premiestijgingen te verzachten. ...

door Havermout in Economie  ·  28 Reacties

  • 4
  • 689x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De leidinggevende zijn wel verzekerd van een goed salaris en dat is niet goed

2
1 Defcte burger

Wie zag dit nu niet aankomen?

3
2 civil

Gaat goed joh, die marktwerking.

1
3 tripomatic

Dit zegt nog niets. Het kan zijn dat ze geld hebben verloren op beleggingen. Dit verlies moet ook worden verwerkt in de winst/verlies rekening. Wat is de cash flow?.

5
4 rabartels

De zorgverzekeraars hadden toch tientallen miljarden in kas? Nu hebben ze de premie iets minder hard laten stijgen en maken dan gelijk verlies? iers klopt er niet.

1
5 Sparkplug

En dít is nu precies de reden waarom er reserves worden aangelegd, die zijn inmiddels 1 mrd groot.

Nu maar hopen dat al die roeptoeteraars eens stoppen met het gezeik als er winst wordt gemaakt.

11
6 DaStef

@2

Over 2015 is er nog een winst geboekt, nu vraag ik mij af of u toen ook in de rij stond om schande te roepen en dat ze die winst maar moeten uitkeren door een lagere premie of afschaffing van het Eigen Risico, in principe moeten ze nu de premies dus fors verhogen.

@1
De salariskosten van die verzekeraars zijn een druppel op de gloeiende plaat in vergelijking tot de bedragen die aan zorg moeten worden uitbetaald. Iedereen wil de beste zorg en niemand wil er voor betalen, vreemd volkje zijn we eigenlijk

14
7 DaStef

Het zijn en blijven criminelen die verzekeraars

1
8 Nozem79

Na hoeveel jaren miljarden dikke vette winsten te hebben binnengesleept ... want de zorgverzekeringsbranche is een gouden business.
Iedere inwoner van NL is verplicht deze verzekering af te sluiten, op straffe van krankzinnig hoge boetes. Onderling hebben de verzekeraars een premiepot van meer dan 40 miljard te verdelen. Het management van deze bedrijven kan aan zichzelf jaarlijks enorme salarissen uitkeren, door voortgaande automatisering hebben zij steeds minder loonkosten, zij kunnen de farmaceutische industrie onder druk zetten, artsen uitknijpen en in een een-tweetje met DNB hoge buffers of reserves vormen waardoor aan het eind van de rit ‘slechts 1,4 miljard winst’ overblijft. Kortom dit is een prachtig model om een bevolking met open ogen jaar na jaar de broekriem te laten aanhalen door hun geld over te hevelen naar de eigenaren van (verzekerings)multinationals.

2
9 Tante Annie

@7 Doorgeschoten verzorgingsstaat.

6
10 Wild Rover

Even een paar dingen die mij opvielen

"De afgelopen tijd hebben bestuurders gewaarschuwd voor de stijgende zorgpremies. NRC verklaart de stijging uit innovaties die meer medische behandelingen mogelijk maken en door vergrijzing."

en

"De sector besloot, in reactie op kritiek dat geld uit premies te veel stil bleef liggen, een groter deel van het vermogen aan de polishouders terug te geven. De verzekeraars subsidieerden zo de afgelopen twee jaar de ziektekostenverzekeringen en voorkwamen daarmee sterkere premiestijgingen. "

5
11 DaStef

@9

De zorg kost ons meer dan 90 mrd,

4
12 DaStef

@3 Heeft weinig met marktwerking te maken, waar ik in dit geval eigenlijk niet echt voor ben, maar als de zorgverzekering nog steeds (deels) bij de overheid had gelegen waren de kosten waarschijnlijk nog hoger geweest.
Dit is puur de kosten kant die uit de hand loopt. En verzekeraars proberen daar wat aan te doen, daar o.a. contracten met ziekenhuizen af te sluiten.

Meer aan preventie doen zou kunnen helpen, mensen blijven zich bijvoorbeeld volvreten en vinden het dan gek dat ze allerlei ziektes krijgen.

Premie afhankelijk van BMI of huidplooimeting gaat wat ver, maar aan de andere kant..

6
13 Jackd

@13 "Meer aan preventie doen zou kunnen helpen, mensen blijven zich bijvoorbeeld volvreten en vinden het dan gek dat ze allerlei ziektes krijgen"

Het omgekeerde kan ook: de medische wereld die een wondermiddel promoot waar veel aan verdiend kan worden maar met fikse bijwerkingen. Statines tegen een hoog cholesterol gehalte bijvoorbeeld. Een markt van 20 miljard Euro. Bijna elke Amerikaan slikt al dan niet preventief statines maar een hoog cholesterol gehalte betekent dat er ergens in je lichaam iets niet goed gaat: statines zijn dus eerder symptoom bestrijding dan dat ze de ziekte zelf aanpakken. Bijwerking: oa slappe spieren, je voelt je als een dweil. Ben blij dat ik ze zelf niet nodig heb.

0
14 Conradijntje

Nu zorgverzekeraars definitief geen winst uit mogen keren aan aandeelhouders, kon je er op wachten dat het creatieve boekhouden zou beginnen.
Zorgverzekeringen zijn maar een deel van de verzekeringsportefeuille en die verzekeraars hebben allemaal hun algemene kosten van gebouwen en het personeel.
Het ligt er dus maar aan welk gedeelte je op het bord schuift van dat zorggedeelte.
En zo zullen er nog wel wat meer verschuivingen plaatsvinden.
Dat resulteert dan in meer winst voor die andere onderdelen waar dan wel dividend uitgekeerd kan worden aan de aandeelhouders.
Ze manoeuvreren die zorgafdelingen is een soort sterfhuisconstructie met veel lasten en weinig inkomsten, en laten dan ineens verliezen zien om het ministerie, en dus ons, te chanteren.

0
15 in holland

Nou, er lagen miljarden op de plank.

0
16 Hein2

Zo maar even een google resultaat van een jaar terug:

De financiële buffers van de zorgverzekeraars zijn tussen 2011 en 2014 met 6 miljard euro gestegen. Dat blijkt uit een analyse door Zorgkiezer.nl van cijfers van De Nederlandsche Bank en jaarverslagen van de zorgverzekeraars. In 2014 werden de buffers 1,8 miljard euro groter.

Daardoor hebben de zorgverzekeraars 8,48 miljard euro meer in kas dan zij onder de huidige regels als reserves moeten aanhouden. Dat is net geen verdubbeling ten opzichte van 2011. Vanaf 2016 gelden strengere regels en moeten de zorgverzekeraars hogere buffers aanleggen.

De stijging komt boven op de winsten die het afgelopen jaar al zijn ingezet om de zorgpremies minder hard te laten stijgen. Vorig jaar werd daar bijvoorbeeld 1,4 miljard voor gebruikt.

0
17 Hein2

De kartelvorming is in volle gang. Evenals de voorbereiding van het Volk dat een forse premiestijging volgend jaar een voldongen feit zal zijn. En de minister staat er bij en kijkt er naar.

0
18 Nicks R. Van

Tsja, de zorgverzekeraars kunnen natuurlijk niet de kosten van de zorg blijven voorschieten.

3
19 JackKropotkin
20 Tsaar

Ach wat jammer. hier had het plaatje van Hoogervorst horen te staan...

0
21 Tsaar
22 Tsaar

Een verbouwingkje hier, wat nieuwe computers en meubilair, bonusuitkeringen en (achterstallig) dividend uitbetalen aan investeerders kan al snel een paar honderd miljoen kosten.... ik vindt ze nog steeds niet zielig. Sinds 2006 hebben ze miljarden winst gemaakt en nu ze ineens een paar honderd miljoen verlies draaien beginnen ze ineens te mekkeren over te lage premies? Al jaren worden de premies en eigen risico verhoogd terwijl we tegelijkertijd steeds minder nog vergoed krijgen en ook nog eens voor veel zaken moeten bijbetalen bovenop de eigen risico. Niet Nederland is verziekt maar het hele zorgstelsel.....

0
23 Beowulf

Nationaal zorg fonds is de oplossing zodat de marktwerking uit de zorg is gesneden.

0
24 Dissident

@18 "De kartelvorming is in volle gang."

Inderdaad. Ik kan me dan ook flink boos maken als zo'n neo liberaal het heeft over marktwerking.
Neo liberalisme houdt in dat de overheid samenwerkt met commerciële bedrijven en die een monopolie gunt. Niks marktwerking of concurreren. Vandaar dat de prijs ook zo naar believen omhoog gaat.
Het volgende wat aan commerciële bedrijven (die dan een monopoliepositie krijgen) wordt overgelaten is water. De prijs daarvan zal dan voortaan per molecule worden afgerekend met de consument.

0
25 Conradijntje

De leugen gaat hard, van miljarden op de plank tot net kiet spelen

0
26 Hein2

ah, ik voorzie weer een fikse premiestijging, zodat die zorgverzekeraartjes hun kas weer met miljarden kunnen spekken (en die van hun directeurtje)

0
27 Roomboterbabbelaar

** gebruiker verwijderd **

Het is maar hoe je het brengt.
Ze hebben 300 miljoen verlies.
Maar ten opzichte van wat?
Van vorig jaar?
Het klinkt namelijk minder erg als je schrijft dat je 1 miljard euro winst maakt, maar dat het wel 300 miljoen minder is dan vorig jaar.
En dan nog iets: zou ze dat eens kunnen aansturen om lagere prijzen af te dingen op medicijnen die alleen maar gestegen zijn omdat er gevuilakt wordt met patentrechten ???
Creatief worden, jongens van de verzekeraars.
En niet op je luie reet blijven zitten en denken dat men toch de premie naar eigen inzicht kan verhogen.
Doe er wat aan, wees actief.

28 verwijderd9139144

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Mag Jays onder de lat bij Dames 1? De amateursport worstelt met trans- en non-binaire personen

@7 Dat staat in al in de tekst van het artikel en in dit artikel misschien nog wel iets duidelijker:https://www.vice.com/nl/article/93kzv3/dez...

zojuist geplaatst door Bop

wildersfan
Het verhogen van het minimumloon legt het toch weer af tegen het vestigingsklimaat

@7 Nou ja... een paar geleden had ik nog een dik loon. Nu heet het inmiddels minimumloon. Als je dat overkomt, dan ehm... zit er iets niet goed....

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Praat mee: voel jij je veilig in het openbaar vervoer?

Ik voel mij altijd belazerd door het openbaar vervoer....

6 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

progressiefliberaal
Motorola kondigt drie Edge 50-smartphones aan

Ik had een wat oudere Motorola met 3 GB RAM. Die werd wel echt te traag op een gegeven moment.Eentje van 350 euro voor 8 GB is wat dat betre...

8 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Het verhogen van het minimumloon legt het toch weer af tegen het vestigingsklimaat

@5,Mogelijk ja. De BBB heeft wel enigszins boter op het hoofd wat migratie betreft....

10 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Sarcoff
Als tiener protesteerde Roel van Duijn tegen de atoombom, nu is hij er juist vóór: ‘Europa moet zich bewapenen’

Het was in de hippietijd al een eigenwijze lul....

11 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

progressiefliberaal
Het verhogen van het minimumloon legt het toch weer af tegen het vestigingsklimaat

@3,De woonruimte is onbetaalbaar om dezelfde reden dat het minimumloon nu omhoog gaat: omdat jarenlange, enorme migratie zowel voor schaarst...

12 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Rinze
Mag Jays onder de lat bij Dames 1? De amateursport worstelt met trans- en non-binaire personen

@3Je moet je toch eens afvragen waarom er geen transmannen bij het mannenvoetbal meedoen Zou dat misschien komen omdat ze geen schijn van ka...

12 minuten geleden geplaatst door Rinze

wildersfan
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@42 Misschien proberen ze door immigratie de door oversterfte ontstane gaten in de bevolkingsopbouw te ondervangen. 😉...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Realsex MomNew Porn. IdeosPorn.frWww Xxx Full VideoBlack Porn On WhiteTeasing ChastityTnafliDesi TadkaDylan OhoenixCharlioface LeaksPornographie Amateur GratuitQueenliviaHanacutiee NudeBig Big Tits TubeLadybiy TubeKannada Sex KannadaHot Mom BikiniSisors PornHot ModelpornTiktok SexuelElena KoshkaFotos De TetasEbony DeepyhroatMarc WaliceXxx Bangla Video ComSophia Urista VideoNessa PornhubSexy Videos Com TeluguEva ElfieBengali Blue Flim XxxTina NudeCinema Hot SexR18漫画AmatrysHeather CarolinSexy Marge SimsonSwallowed BlowjobsMr Lucky Pov FullVideos SexualesNickeyhuntsmanNudify HerAbigail RatchfordEstephania NudeMyfansAdulttokRoadheadMarkus Dupree PornSexy Picture Full Hd MovieJapanese Real SexBangla Xx Video SongSaeah Banks PornInteraccial Gay PornTamil Nurse SexLanja DenguduPyria RaiEllie Goulding NudePornhub BikeSexme XxxWrestle FapIndion X VediosBig Black DicTemagayWww Kerala X VideosJanine Lindemulder AnalFat Tranny PornFree SissypornXvideos Gay BrGlori-anne GilbertJulia Montgomery NudePriya GameXxxpronvideosMrsmilphord OnlyfansSnapchat Gurl NudesStreamer Nipple SlipHigh Rated PornStreaming JavhihiStrapon Lesbien PornHd Desi Bhabhi Sex VideoLiterotica GifsHentai LireManga OrogineReddit NovinhasMare PussyHomemade CreampieYeonmi Park TitsNude ViralGirl69x.comSamantona NudeBangla Aunty Sex VideoDaddy CumsDiaper Punishment VideosBackroomcastingcouch.ccomProstate Massage VideosCumming Inside StepmomBlackgrannypornFrer Porn VideosAldatma PornoPainfull XxxXxxnxhindiSaipallavixxxWhere To Watch PornDesi B GradeEllie RoeNaomi Woods BlackedMovies Old PornLeilani LeeMaddie O Reilly PornXhamster CKamasutra Movie DownloadWeb Series Hindi AdultPhilippines NudeItalian PornmoviesNdonesia PornNew Xxx VadioFada DosexoFilmes De Sexo Com TravestisNipple OrgaXxx Video MmsPorn Bhojpuri VideoPorn For LadiesSamantha Sexy VideosXxx Video In GymEmarrb Onlyfans LeakWest Bengal Porn VideoJapanies Anime PornFitsidPussytumblrTits Popping OutSexy Film Blue SexySodt Core PornXnxx Sex BoobsHot Bf XxxLesbian Massage SexSexy Black Porn VideosVirging DeflorationEvie DelatossoEbony BjYou Com PornPt ChaturbateAshkey Tisdale NudeBlythe Danner Nudeسکس پلیسیSuoireshuFree Fuck MoviesMom Rough SexFuka SasakiJane Wilde FeetFreefree PornJake Andrich NudeSweet Sexing