90 hoogleraren pleiten voor kilometerheffing en meer CO2-belasting voor industrie (politiek.tpo.nl)


Zodat Nederland ook qua 'groene economie' braafste jongetje van klas wordt ...

door Inter in Politiek  ·  28 Reacties

  • 7
  • 484x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Er zit al genoeg kilometerheffing in de prijs van de benzine!

2
1 upanddown

Men kan beter overgaan op zware belastingheffing op gewonnen grondstoffen in het algemeen. Dat stimuleert de overgang naar een cyclische economie in plaats van de lineaire die we nu hoofdzakelijk hebben.

6
2 TedjeR

wat voor heikneuters zijn dat wel niet??

de werkende burger nog meer uitpersen, laten ze zelf maar rondkomen van een schamel inkomen.

3
3 de redelijkheid

@2 kost de brandstof nu maar 10 cent per liter misschien???
.

2
4 de redelijkheid

Als er niet zoveel inwoners in dit landje waren, hadden we niet zo veel vervuiling, was ons land veel groener en hoefden we geen extra heffingen door te voeren.....

3
5 LoydMorris

@4 lezen is moeilijk, he?

4
6 TedjeR

** gebruiker verwijderd **

Ze willen die 200mld hebben als subsidie, meer niet.

7 gebruiker-verwijderd

We gaan de goede kant op. Roken en autorijden is straks weer iets voor de elite. Geen last meer van gepeupel dat de boel ophoudt als je met een sigaar achter het stuur met je Range Rover over de linker rijbaan zoeft.

2
8 Dune

Dan zal het Koningsdag feest hier in het centrum met 100 !! Terrasverwarmers wel helemaal niet goed zijn
Het is iig erg lekker warm buiten en feest

0
9 Placon

@5 "Als er niet zoveel inwoners in dit landje waren"

En wat gaan we daar aan doen? Razzia's, deportaties en vernietigingskampen? /sarc

8
10 Dune

* Verwijderd door de redactie *

11 hk-sr

Opzouten met deze onzin, ga het proberen in China en Japan.
Verkoop verbieden al die onnodige terrasverwarmers.
Verbieden ook de alcoholverkoop zo slecht voor de mensheid.

5
12 corretje

@10 Onzin!!!! Maar je zou je als wetenschapper, hoogleraar of politicus eens af kunnen vragen hoe het komt dat onze infrastructuur, (spoor)wegennet vast blijft lopen.... wij nog steeds met woningnood zitten, dat er amper nog natuur is (behoudens wat afgezette, gecultiveerde parkjes.... Dik 17 miljoen mensen op deze kleine drassige postzegel, die allemaal willen leven, wonen, recreëren, werken, autorijden, schijten etc. etc..... Dit houdt vroeg of laat een keertje op....

1
13 LoydMorris

Allemaal dikke prima. Deze wc-eend adviseert wc-eend reclame. Maar mogen diegenen die het verhaal moeten gaan betalen er ook nog iets over zeggen? Dan noem ik zoiets engs als een referendum. Hoeveel van de Nederlandse energiebehoefte wordt momenteel opgewekt door windmolens? Dat percentage graag doorrekenen naar 110%, want energiebehoefte stijgt alleen maar. Alles moet aangesloten op internet, de ene 'smart device' na de andere. Die dingen draaien niet op water. Als ik het goed begrijp wil men natuur verminken middels windmolens (hoeveel voorzien de huidige windmolens ook al weer in de energiebehoefte van slechts Nederland? Pro-tip: Check het CBS.) om de natuur te redden. Hoe nobel, deze 200 miljard van andermans geld.

1
14 ChuangTzu

Niet zo'n fan van de kilometerheffing, autorijden is redelijk zwaar belast. Maar goed laat ze hun gang maar gaan. Als de files afnemen, vind ik de extra kosten wel prima.

Industrie verder belasten vind ik overigens nog grotere onzin. Vertrekken die bedrijven gewoon naar Polen. Lost in het algemeen dus niets op en kost alleen maar banen.

0
15 Yisrael

@12 Dergelijke zaken verbieden gaat volledig in tegen individueel zelfbeschikkingsrecht.
Terrasverwarmers zijn bij koude dagen bovendien erg zinvol en een glas cognac of fles wodka op zijn tijd ga je ook niet zomaar dood van.

0
16 Yisrael

Het zijn er maar 90.
De rest heeft echt wel meer verstand.

2
17 Wil je niet weten

Jajajajajajajjajajajaja, de misdadige wetenschappers denken het volksverneuktrucje dat onze 'politici' altijd lukt nu zelf ook wel te kunnen managen. Dat rekeningrijden en CO2 belasting is het mooie vergezicht waar de debiel altijd blind intrapt, maar die heeft dan ook te weinig IQ om zichzelf te beschermen, en wordt ALTIJD omgezet in hogere wegenbelasting voor goedkope auto's en lagere belasting voor de elite auto's en de CO2 heffing voor de industrie wordt omgezet in CO2 heffing voor de huurwoningen en belastingvrijstelling voor de villa's die helemaal geen gas meer gebruiken.
Die PVDA truc past ons allemaal, moeten deze "hoogleraren" vrolijk gedacht hebben..

4
18 Feyenoord kampioen!

@13 "Dik 17 miljoen mensen op deze kleine drassige postzegel"

En nog steeds voornamelijk leeg gebied op een satellietfoto van Nederland.

9
19 Dune

@19 Dat zou u ook vol willen plempen met woningen, straten, kantoren, fabrieken?

2
20 LoydMorris

@14 goed punt, ware het niet dat de hoeveelheid subsidies die naar fossiele brandstoffen gaat en vele decennialang is gegaan veel hoger is dan de subsidie voor hernieuwbare energie. Zie bijvoorbeeld http://www.worldenergyoutlook.org/resources/energysubsidies/

Een quote: "The IEA’s latest estimates indicate that fossil-fuel consumption subsidies worldwide amounted to $493 billion in 2014, $39 billion down on the previous year, in part due to the drop in international energy prices, with subsidies to oil products representing over half of the total. Those subsidies were over four-times the value of subsidies to renewable energy."

0
21 YeahWhatever

Eerst dat kwartje van kok met rente terug. Wordt tijd dat we eens goed gaan kijken of die 90 wetenschappers wel voor hun centen werken en niet op de baas zijn tijd voor derden beunen.

3
22 niet-alles-geloven

In het systeem van deze hoogleraren zit dat kilometerheffing werkt en co2 belasting ook.
Wat is de praktijk 2 x fout. Mensen moeten nu eenmaal naar hun werk en die er voor een redelijke prijs goed kunnen komen gaan al met het OV. Is dus gewoon belastingverhoging niets meer niets minder. CO2 belasting heffen terwijl er wel gas en kolencentrales gebouwd werden en nog steeds zijn. Kernenergie, getijden energie en zonne-energie helpen veel meer om de CO2 te reduceren. Windenergie heeft geen zin dat draait op subsidie en kost alleen maar geld.
Wat ook helpt is het tegengaan van moerasvorming door partijen als Natuurmonumenten. Hoe meer moeras hoe meer methaangas er ontstaat en dat is weer slecht voor de CO2. Bij Natuur(maffia)monumenten wil men dat niet weten maar het is gewoon waar.

0
23 jdj

@23 de belastingheffing bij de eindgebruiker leggen helpt erg slecht, omdat het de industrie niet rechtstreeks motiveert te veranderen, hoogstens indirect via de vraag.

De belastingheffing moet zo dichtmogelijk bij de bron cq. productie gelegd worden (in casu de oliemaatschappijen) dan wordt daar de dwang gelegd om alternatieven te zoeken omdat bedrijven erg kostengericht zijn.

Zaken als km heffing is dus meer van wat we al hebben: de heffing bij de consument.

0
24 TedjeR

Ik vind het goed dat ze zeggen dat er iets moet gebeuren, maar extra belasten hebben we nu ook wel gehad. Innoveren, stimuleren werkt veel beter. Kleine stille windmolens op je huis, lichte electrische auto's met zonnecellen op het dak zodat-ie oplaadt als-ie stil staat. Dat soort dingen. Daar hebben we toch wetenschappers en technici voor?

0
25 Olivina

@6 sommige dingen begrijpen kun je ook al niet?
dure benzine en hoge wegenbelasting en daar bovenop ook nog eens km-heffing??
denk eens even na

1
26 de redelijkheid

@26 en dat schrijf ik waar?

Jij ziet ze echt vliegen....

1
27 TedjeR

@25 : Is allemaal onzin. We moeten gewoon minder consumeren . Maar dat wilt niemand laten, dus gaan we allerlei stomme shit verzinnen om ons geweten te sussen , maar het heeft allemaal bar weinig effect.

0
28 solidsteel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
rebo
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

@3 Je vergat nog om de Japanse duizendknoop als een alles overwoekerende invasieve exotische plant te benoemen Betty. Geeft niet, ik help je wel...

9 minuten geleden geplaatst door rebo

Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

Lekker, de ene na de andere akelige soort uit het buitenland komt hier maar binnen. Ook de Killer Bee, een experiment want zwaar uit de hand is ...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Door wetswijziging staan bedrijven in de rij om asielzoekers aan te nemen

Ik zie het met belangstelling gebeuren. Ik ben benieuwd. Ik weet nog dat ze zgn zo graag wilden werken en er een bouwonderneming hen een baan ...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Media zetten rap in verkeerd daglicht: “Muziek wordt gezien als de oorzaak van geweld”

@4En vergeet de computergestuurde echo-stemmetjes niet. Ook van die 'non-muziek' Zo kan je zelfs een dooie nog een liedje laten kraaien....

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Zolang dit soort haatpredikers niet worden aangepakt, is het een illusie om te denken, dat moskeeën en islamitische scholen zich netjes aan de ...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Porn Movies StepmomFamily Screw ComSec Video MomSkipyhegamesNifty PornClube PornMahnwa 18+Mia Khalifa XnWifes AnalXnxx Big AsRealkeelyroseHusband And Wife First NightSucking Titties LesbianPassionate CreampiesHentai Ben 10Listcrawlers PhiladelphiaCerdas.comHardgifHannahowo NudesMegnutt02 BoobsRussian Xnxx VideoVictoria June Sex VideosIndian Spy PornHot Sex Hd Video DownloadTongue FetiJapanese Breast MassageX Video OnlyfansXnxx Boy SexMalayalam New PornBig Ass NakedChina PussyWomen Flashing In PublicOverflowed UncensoredVanessablue PornRaquel De VineSani SexBlack Step Daughter PornCreampie PhubBig TitstwitterItadaki DeiekiKulhad Pizza Couple MmsWatch My Gf ComKendra SutherlandIndian Small Penis PornLesbien Forced PornDog Porn 3dMilada Moore TitsSexy Porn Sex VideoPporn HdBallers SexsceneMandingo XxxLaura Preon NudeIndian Bangla XxxXxvideos PornDesi Aunty Sex XxxHot Mms ViralIndianhardcore PornMomsexvideosJavjunkiePorn Homemade PornHuge Shemale CockTs EmyleeRelatos Eroticos GayAva Louise NudesPervertmuffinmajimaHip Sex VideoMaisie Williams SexAnna MonikHd Sex PunjabiReluctant Hand JobTurthordarepicsXyprnKajal Raghavani Sexy VideoBhojpuri Bf VideoSports Bra PornAny Porn Video DownloadGaming At My Friends House Kayla KaydenTransgender Lesbiansالعب السكسAnysex.comJaqui Et Michel VideoManytoonnPornhub IndanFace SittingxxxU138305077Porn With Sister's FriendRobertita FrancoReallifecam.cpomPower RangerspornMaharashtrian Sex VideoKatrina Kaif Sexy Video Katrina Kaif Sexy VideoCameron Fiaz PornPorn AlienHypno StrippingCuckold PornhubFreuse MilfJavlibrartBd X GratuitFortnite Calamity PornNanga PhotoSelena Gomez Nude LeaksTitasaharaAunty SuhagratPlayboy PornosuChat Roulette SexeAthena Fairs PornWcofun.netCaught On Hidden Cam MasturbatingPornor GratsBlacksex PornGold PornôBoss XxxAvatar PorncomicsMost Hot Sex VideoSexy Sexy Bf HindiXxx Hot Porn VediosPorn TiviaHdporn92 ComXnxx.cAnime Big TityFilm PornoindonesiaKendra Spade OnlyfansCory Chase PornstarAngela White Sexy VideoHot Bra SexGlorilla PornHow To Use DildoDaisy Stone PormXhmaster.Teen HentaiAra Queen Bae NudeMrs. PoindexterBoob Sucking MassageYes Porn PlzRoja NudeXxx Hd Desi PornTeens Love HugecockMetart VideosGianna Dior PornPorn AndsexSpamk BangPorne GallerySocialmzdiagirlsBrunettes In The NudeJav StarFornite NudesSexy Video Full Hd 2019Anushka Shetty Xxx PhotoRachita Ram XnxxHouston Gets Lucky Porn