Media
  • 1
Koreaspecialist Casper van Veen kijkt met argusogen naar de nationale feestdag die morgen in Noord-Korea plaatsvindt. “Er is dan altijd veel machtsvertoon. We zien vaak dat dit soort dingen met een sisser aflopen, maar de kans op escalatie is er zeke ...

8 maanden geleden door Moskowfiets

REAGEER MET EEN EMOJI
1
LEES MEER OVER

Noord-Korea heeft het volste recht zich met alle middelen te verdedigen. Ben trouwens benieuwd of het Amerikaanse vliegdekschip nu de goede kant uitvaart.

1 Commodus    
8 maanden geleden door Commodus
8
Meld

@1 Noord Korea zou zich beter tegen haar eigen waanzin kunnen verdedigen....

2 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

Wordt tijd dat er eens opgetreden wordt in dat gevaarlijke land.
Economische sancties helpen geen zak.
Die nucleaire plaatsen platgooien is beter voor de rest van de wereld lijkt me.

3 Bram brabant    
8 maanden geleden door Bram brabant
3
Meld

"wordt tijd dat er eens opgetreden wordt"

De VS heeft eerder opgetreden:

De VS heeft Noord-Korea blootgesteld aan uithongering, door sancties, handelsblokkades, en heeft wapensystemen en militaire bases op de stoep van het land neergezet. Maar Noord-Korea heeft nooit toegegeven aan deze initimidatie en het lijkt er ook niet op dat zulks ooit gaat gebeuren. Sterker nog, ze hebben een klein arsenaal aan kernwapens ontwikkeld om zich te kunnen verdedigen wanneer de VS zijn dominantie wil bevestigen door weer een oorlog te beginnen.

Er is geen enkel ander land ter wereld dat kernwapens zo nodig heeft als Noord-Korea.

Stel je voor, als een vijandige natie een armada aan marineschepen (waaronder drie vliegdekschepen) voor de kust van Calofornië stationeert en massive oorlogsoefeningen uitvoert aan de Mexiaanse grens, dan zou het Amerikaanse volk de zaken ook opeens heel anders bekijken. Dan zou het toch wel verstandig lijken over kernwapens te beschikken om de vijand in toom te houden.

Laen we eerlijk zijn, de enige reden dat Kim Jong Un nog niet om zeep is geholpen is omdat Noord-korea ten eerste niet op een plas olie gevestigd is en ten tweede dat Noord-Korea bij machte is om Seoel, Okinawa en Tokyo tot puin te reduceren als het moet.

In de vroeg jaren vijftig, tijdens de Korea-oorlog, gooide de VS meer bommen op Noord-Korea dan het deed tijdens WO2 op het hele Oostelijke front. Tapijtbombardementen, inclusief 32000 ton napalm, werden ook op burgerdoelen geworpen. Het land werd verwoest, hele steden vernietigd. Tijdens die drie jaren werd 20 procent van de bevolking gedood. Toen er geen stedelijke doelen meer over waren bombardeerde de VS irrigatiedammen, zodat akkerland onder water liep en de oogst verloren ging. De stad Pyongyang, die voor de oorlog een bevolking had van 500000 mensen, hield er 50000 over. De VS doodde 4 miljoen mensen in een land dat geen enkele bedreiging vormde voor de VS.

Deze slachting door de VS heeft in het collectieve bewustzijn van het Noord-Koreaanse volk een onuitwisbare indruk achtergelaten (het is waarachtig wel wat anders dan een klein en eenmalig bombardement op Rotterdam). Het land kan hoe dan ook een herhaling van dat scenario niet toestaan. Het moet in staat zijn zichzelf te verdedigen. Als dat door middel van kernwapens is, het zij zo. Zelfbehoud heeft hun absolute voorkeur.

4 Commodus    
8 maanden geleden door Commodus
3
Meld

@1

Natuurlijk hebben ze dat, maar dat geldt voor alle andere landen, die bedreigd worden door Het Dikke Mannetje, net zo! Beetje Australië bedreigen met atoomwapens; dat Mannetje is knettergek!

Verder heeft de VS-marine het volste recht om voor Noord-Koreaanse wateren te varen; ze blijven gewoon in internationale wateren hoor. Maar het is een signaal voor het Dikke Mannetje dat-ie z'n grote mond maar beter kan houden.

5 weerman    
8 maanden geleden door weerman
2
Meld

@4 "...Er is geen enkel ander land ter wereld dat kernwapens zo nodig heeft als Noord-Korea....."

Daar heb je een punt!

Als Saddam Hoessein daadwerkelijk massavernietigingswapens in de vorm van kernwapens had gehad hadden de VS nooit durven aanvallen, was er geen Irakoorlog geweest die meer dan een miljoen mensenlevens en 3000 miljard dollar kostte en was Irak een welvarende, veilige en steeds moderner land geworden waar je veilig naar op vakantie zou kunnen....

6 CoolMemories    
8 maanden geleden door CoolMemories
3
Meld

@4 "......In de vroeg jaren vijftig, tijdens de Korea-oorlog, gooide de VS meer bommen op Noord-Korea dan het deed tijdens WO2 op het hele Oostelijke front. Tapijtbombardementen, inclusief 32000 ton napalm, werden ook op burgerdoelen geworpen. Het land werd verwoest, hele steden vernietigd. Tijdens die drie jaren werd 20 procent van de bevolking gedood. Toen er geen stedelijke doelen meer over waren bombardeerde de VS irrigatiedammen, zodat akkerland onder water liep en de oogst verloren ging. De stad Pyongyang, die voor de oorlog een bevolking had van 500000 mensen, hield er 50000 over. De VS doodde 4 miljoen mensen in een land dat geen enkele bedreiging vormde voor de VS....."

Ja, en daarna in de jaren '70 deden de VS het nog eens over in Noord-Vietnam waar Hanoi maandenlang gebombardeerd werd met de gezamenlijke kracht van een atoombom en 3 miljoen Vietnamezen stierven door oorlogsgeweld, napalm en Agent Orange.....

....en dat hebben de Noord-Koreanen ook gezien....!! Die denken: DAT nooit meer..!! Nooit meer een Holocaust !!

7 CoolMemories    
8 maanden geleden door CoolMemories
4
Meld

@5 "...een signaal voor het Dikke Mannetje dat-ie z'n grote mond maar beter kan houden....."

....gaan we nou misplaatst beledigen en discrimineren op grond van uiterlijk en alle mannen met overgewicht in verlegenheid brengen....?!

8 CoolMemories    
8 maanden geleden door CoolMemories
3
Meld

@6 En was er geen machtsvacuüm ontstaan, waardoor die totaal achterlijke idioten van ISIS geen voet aan de grond zouden kunnen krijgen.

Maar het gezever begon al vele jaren eerder hoor. Geopolitiek en petrodollars, daar gaat het de VS slechts om.

Maar goed, Saddam had "weapons of mass destruction", werd ons voorgelogen.

En zo heeft de VS het midden oosten behoorlijk naar de kloten geholpen. Met schoorvoetende hulp van het westen, maar ja.. de VS zijn onze "vrienden", nietwaar?

9 Andre6687    
8 maanden geleden door Andre6687
1
Meld

@8

Ach Cool, ik zie je teksten weer overal, en ze zijn met de dag triester en slechter... Wist niet dat je je aangesproken voelde. "Wie de schoen past, trekke hem aan!" is een Hollands spreekwoord. Geen idee of je dat kunt vertalen naar russisch, maar jullie doen je best maar. question

Al die anti-westerse figuren hier vergeten voortdurend dat de huidige toestand in de Korea's de schuld is van de Noord-Koreanen. Zij vielen destijds aan.

Maar typerend voor anti-westerse lieden: de waarheid willen ze per se niet weten.

Meer op:

http://historiek.net/koreaanse-oorlog-1950-1953/8105/

Als je dat leest, zie je ook hoe ontzettend stom het is om alleen Amerika de schuld te geven. Maar ja, dat past helemaal in het spelletje "Kijk ons eens slecht zijn!" wat de anti-westerse posters zo graag spelen. Destabilisatie, geschiedvervalsing en overal het "weg-met-onszelf!"-virus verspreiden. Iets anders komen die lui hier niet doen.

Het Dikke Mannetje is al wat stiller, sinds die Amerikaanse vlooteenheid opstoomt. Opvallend, en wel zo prettig.

10 weerman    
8 maanden geleden door weerman
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nederland in rep en roer: Thierry Baudet noem...
VVD-voorzitter Christianne van der Wal nam zo...

19 uur geleden door Marcusu

Amsterdamse dominee: ‘Moslims bedreigen...
“Christenen durven onvoldoende de donkere kan...

18 uur geleden door Moskowfiets

Hoogopgeleid
GroenLinks vond het nodig om vorige week in d...

9 uur geleden door Moskowfiets

Netanyahu verwacht van EU-landen dat ze Trump...
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu ver...

19 uur geleden door Moskowfiets

Weer een man op de maan? 'Ik zou graag h...
President Trump wil weer bemande missies naar...

10 uur geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
PipoDeC
'Ook derde veroordeelde Puttense moordzaak on...
Derksen is volgens mij na het Lucia de B onde...

minder dan een minuut geleden door PipoDeC

lisaaatjuh
Hoogopgeleid...
Grappig.... dat ik hier mensen zie uit mijn e...

minder dan een minuut geleden door lisaaatjuh

Smiling
Tienduizend deelnemers lopen mars tegen abort...
@891 Ik kan de beide zaken die u noemt zo sne...

1 minuut geleden door Smiling

chouffleur
Erik de Zwart oogst hoon vrouwelijke radiocol...
@3 Claudia de breij? Oh wacht.. :-) ...

1 minuut geleden door chouffleur

chouffleur
New York terreurverdachte heeft het doel geko...
Tijd dus dat familie hereniging gestopt wordt...

2 minuten geleden door chouffleur

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig