Binnenland
  • 0
Nynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt. ...

8 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI

"Opgegroeid in de jaren 90, toen de Nederlandse huishoudens erachter kwamen dat je afwisselender kon koken dan elke dag tot snot gekookte bloemkool en op woensdag macaroni met boterhamworst."

Nou, je wordt bedankt, alle Nederlanders even weggezet als culinair barbaren. Zeker gek op "diversiteit" en "multiculti"? Dan is weer duidelijk, waar we mee te maken hebben.

1 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Dat het bij Nynke er zo belabberd er aan toe ging wil niet zeggen dat dat overal zo was...

2 Topperz    
8 maanden geleden door Topperz
1
Meld

Die afbeelding zegt me dat Nynke niet te hard mag oordelen over andermans dieet.

3 Wild Rover    
8 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

Ik ben toch echt voornamelijk met gewoon vers voedsel opgegroeid, zij het dat er hier en daar misschien een boullionblokje werd gebruikt.

Aan de andere kant; hoeveel mensen ken jij in je omgeving, die nog een lekkere pan soep kunnen maken, zonder zakjes pakjes, blokjes en builtjes?

4 Biesbush    
8 maanden geleden door Biesbush
0
Meld

@4 Hier komt er vrijwel altijd vers op tafel, en moestuin producten.
Het is beter , goedkoper en vooral lekkerder

5 charmeur    
8 maanden geleden door charmeur
1
Meld

@4 : Ouderen doen dat nog wel. Jongeren hebben ook zo weinig tijd, als je eerlijk bent, maar dat is omdat ze overvraagd worden om te kunnen overleven, laat staan vooruitkomen, althans naar mijn mening.

Het KAN wel, gezond en snel koken, vooral als veel meer gebruik zou worden gemaakt van een vriezer. Goede keukenmachine is ook geen luxe bij tijdgebrek of als je niet lang kunt staan en dergelijke. Als je niet zoveel groente of fruit wegkrijgt, is er de smoothie, dat alleen al, maar nog veel meer.

Je kunt een grote pan botten-bouillon trekken en daar dan porties van invriezen zodat je dat als basis kunt gebruiken van soep, per keer, of van een gerecht in Oosterse stijl met veel vocht. Veel groente die in de supermarkt diepgevroren wordt aangeboden is in brokjes in een zak, goedkoper en verser. Als je een grote pan soep of chili con carne o.i.d. maakt kun je dat ook in porties in de vriezer doen. Dan hoef je alleen nog maar wat sla voor een volledige maaltijd, met een vinaigrette of andere saus die je weer zelf maakt en dan in een halve liter fles in de koelkast bewaart. Vanwege geen conserveermiddelen geen hele liter.

Ik zou eigenlijk liever zien, dat ze DIT op de lagere school leren, in plaats van een achterlijk vak als "burgerschap", dat de VVD van plan was.

6 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Anekdotisch bewijs opvoeren als 'de norm', en dan denken dat je gelijk hebt enkel en alleen omdat je een vaag columpje hebt...

Ik ben opgegroeid in de jaren '90, en wij zijn opgevoed met aardig wat culinaire diversiteit en vrijwel altijd vers eten. Maar, ik heb een moeder die gek is op koken (ze is Italiaans) dus wellicht speelt dat ook een rol.

Ik wilde mijn moeder altijd helpen met koken, dus nu ik zelf volwassen ben kook ik voor het overgrote deel zelf, en vers. Zo kan ik nog een pan groentesoep maken, helemaal zelf (@4). question


@6 Hoe ze er in Frankrijk mee omgaan is perfect. Daar krijgen de kinderen op school te eten, een gourmet maaltijd gemaakt door een echte kok, alles vers. Zo leren de kinderen andere dingen te eten, niet alleen wat ze lekker vinden.

7 Bluth    
8 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@7 Op verschillende kinderdagverblijven krijgen kinderen tussen de middag warm. Ik ben eens meegegaan de kleintjes van buren weg te brengen. Als je dan op de menu lijst ziet wat ze die dag te eten krijgen, sta ik versteld. Veel biologisch, altijd vers, iedere dag weer andere groente.
Wij zijn ook opgegroeid zonder zakjes, altijd alles vers.
Soep maken we altijd zelf, sausjes ook.
Vroeger heb ik vaak maaltijden als macaroni, nassi, bami etc. ingevroren voor extra drukke tijden.
In de weekenden stond ik vaak grote pannen soep of maaltijd te koken die dan ingevroren werden.
Hoezo te druk? Ook tijdens het koken kun je heerlijke gesprekken hebben met je kinderen. Die van mij vonden het wel prettig dat ik ze niet aan kon kijken, de gesprekken leken zo minder 'zwaar' te zijn, zeker toen ze tieners waren.

8 gaulette    
8 maanden geleden door gaulette
2
Meld

@7 : In Frankrijk heb je ook de Zuid-Europese traditie van de grootste maaltijd tussen de middag en een lange rustpauze daarna. Ze werken ook langer door, 's-avonds. Een lichte avondmaaltijd.

Er gaan stemmen op, dat de grootste maaltijd in de ochtend, kleiner tussen de middag, kleinste 's-avonds en na het avondeten helemaal niet meer eten, het gezondst is en je daar slank bij wordt/blijft en veel minder last van suikerziekte. Zit wat in, in de ochtend heb je de meeste energie en bent het meest actief, na de lunch al minder, 's-avonds bankhangen.

9 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Zweden: ‘Intifada in Malmö, we gaa...
Ook Arabische leiders die niet hard genoeg op...

15 uur geleden door Febee

Tienduizend deelnemers lopen mars tegen abort...
Ruim 10 duizend deelnemers hebben zaterdagmid...

12 uur geleden door Denisova

Hoogleraar Leo Lucassen: antisemitische brand...
Ideologisch-wetenschappelijke inzichten voor...

10 uur geleden door Inter

Netanyahu boos: ‘Europa meet met twee m...
Kort voor een bezoek aan Parijs en Brussel he...

17 uur geleden door Febee

Bewaker busstation Jeruzalem neergestoken
Bij het centrale busstation in Jeruzalem is e...

12 uur geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
LGK
Maduro ontzegt oppositie deelname presidentsv...
@1Zolang die maar gelieerd en/of aanhange...

8 minuten geleden door LGK

Positivo
Maduro ontzegt oppositie deelname presidentsv...
Daar kunnen mensen blijkbaar wel burgemeester...

12 minuten geleden door Positivo

LGK
Netanyahu: Jeruzalem als hoofdstad van Israë...
""de realiteit moeten accepteren" dat Jeruzal...

13 minuten geleden door LGK

Robbedoes
Netanyahu: Jeruzalem als hoofdstad van Israë...
Er moet eens 'n stop komen op dat gestook in ...

15 minuten geleden door Robbedoes

Positivo
Zuid-Limburg floreert met minder werkenden...
Minder werken is ook beter voor het milieu....

15 minuten geleden door Positivo

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig