Wetenschap
  • 2
Natuurkundigen hebben in de gegevens van de Large Hadron Collider van het CERN afwijkingen vastgesteld, die kunnen wijzen op het bestaan van een geheel nieuwe partikel of deeltje, en die het Standaardmodel van de fysica kunnen in vraag stellen. De afwijkingen bij het verval van deeltjes, B ...

ongeveer 1 jaar geleden door Tjeempie

REAGEER MET EEN EMOJI
1

Er zijn/bestaan geen deeltjes. Datgene wat zich manifesteert als een deeltje is in feite (bijzonder) *sterk* georganiseerde energie. De LHC-botsingen, en zwarte gaten, tonen (in feite) aan dat er geen deeltjes zijn, want als de super-organisatie van de ‘zogenaamde’ deeltjes bij botsingen (of in zwarte gaten) wordt verbroken, dan valt dat zogenaamde deeltje uiteen in de sub-organisaties van energie die eerder deel uitmaakten van die super-organisatie. En die sub-organisaties van energie doen zich opnieuw voor als ‘deeltjes’ (maar zijn dat niet). ‘Massa’ is, kort gezegd, de manifestatie van de (mate van) kracht van organisatie van energie.

1 handsfree    
ongeveer 1 jaar geleden door handsfree
3
Meld

@1 Bewijzen voor je redenering? Zo nee, dan is het een mening en dus onbelangrijk.

2 Scholar101    
ongeveer 1 jaar geleden door Scholar101
1
Meld

@1 Als 'de (mate van) kracht van organisatie van energie' de massa bepaald, en deze 'super-organisatie' in zwarte gaten wordt verbroken, waar komt de massa van een zwart gat dan vandaan?

Energie, in welke vorm dan ook, is een eigenschap. Eigenschapen hebben dragers. Of dat nu klassieke deeltjes zijn of kwantumvibraties.
Het hebben van massaenergie is geen criterium voor wat een deeltje is. Fotonen gedragen zich soms als deeltjes. En elektronen gedragen zich soms als golven. Dat is het resultaat van het onzekerheidsprincipe en het waarnemer-effect.
Intrinsieke massa is de energie die zich manifesteert als inertie (traagheid) via het Higgsmechanisme, simpel gezegd. Zonder dit mechanisme zou alles een snelheid van c hebben, het Universum zoals wij dat kennen zou dan niet kunnen bestaan.

3 dani    
ongeveer 1 jaar geleden door dani
0
Meld

Leuke stelling en interessant. Je had mij heel even en ging heel even met je mee. Totdat ik mij bedacht, wat was energie ook alweer? Zou het hele universum echt bestaan uit een niet werkelijk bewezen blauwe gloed wat wij energie noemen? Wat zich oneindig kan delen? Dan zou een massa die de energie waarborgt toch veel makkelijker voor te stellen zijn.

Tot nu toe is wat wij energie noemen niks meer dan het "vermogen om arbeid te leveren". Er wordt niet eens gesproken over waar die arbeid uiteindelijk vandaan komt anders dan dat het een omzetting is van het ene deeltje naar het andere deeltje.

Ik denk persoonlijk dat we energie niet moeten zien als massa of pure energie maar een soort van entropische werking. Een wet waardoor dingen een andere vorm mogen aannemen.

4 Tafka Mike    
ongeveer 1 jaar geleden door Tafka Mike
0
Meld

Mijn 'stelling' (want meer dan dat is het niet) is (ongeveer) dat hoe omvangrijker een samenstel van georganiseerde energieen is, des te groter de (schijnbare) "massa" ervan is. Dat zegt op zich nog niets over de *kracht* van die organisatie. Element 117 heeft z'n organisatie niet al te best op orde. Lood heeft het, denk ik, wel behoorlijk goed voor elkaar. Energieorganisaties blijven niet 'zomaar' bestaan, maar krachtige organisaties 'houden het langer vol', zeg maar. En dan ga ik even voorbij (sorry) aan wat @4 noemde (want dat is beside my point question). @3 : Uit mijn stelling volgt dat een zwart gat (dus) geen massa (in de klassieke zin) heeft. Later meer question.

5 handsfree    
ongeveer 1 jaar geleden door handsfree
0
Meld

En, toegegeven, mijn idee van *energie* (zeker als die energie georganiseerd is) gaat een stap verder dan de perceptie van energie volgens @4 .

6 handsfree    
ongeveer 1 jaar geleden door handsfree
0
Meld

@5 Massa = energie. Dat wisten we al. Hoe hoger de energiedichtheid, hoe meer massa. Prop genoeg fotonen in een klein genoeg volume en je krijgt een zwart gat (een kugelblitz).

Wat er ontbreekt aan je 'stelling' is een definitie of omschrijving van 'georganiseerde energieën.' Hoe organiseer je energie? Wat zijn de spelregels? Hoe meten we die organisatie? Wat maakt een 'krachtige organisatie?' Etc.
Het is nu geen stelling maar een vaag verhaal.

7 dani    
ongeveer 1 jaar geleden door dani
0
Meld

@7 Tja, als ik die vragen kon beantwoorden was ik/waren we een flinke stap verder/was het een minder vaag verhaal. Ik denk wel dat de LHC laat zien dat je met die botsingen één of ander soort 'organisatie' verbreekt. (Let wel: *organisatie*). Dan kun je vervolgens wel aannemen dat er dan 'deeltjes' zijn losgemaakt/afgescheiden, maar net zo goed, of zelfs beter/logischer, dat de verbroken 'organisatie' uiteengevallen is in kleinere organisaties. (Die kleinere organisaties, die zich, net als de grotere, manifesteren als deeltjes zou je natuurlijk het liefst even in een hokje zetten om ze rustig te bekijken, of ze nog 's te laten botsen met andere organisaties, maar daar lenen ze zich, met de bestaande apparatuur, vooralsnog niet zo goed voor.)

8 handsfree    
ongeveer 1 jaar geleden door handsfree
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
''I love Hitler petten''...
Decennialang was extreemrechts in Duitsland e...

5 uur geleden door Diederik82

Racistische tweeps radicaliseren: burgeroorlo...
Extreemrechts geweld is jarenlang onderschat....

13 uur geleden door Inter

10 ton brieven en postpakketten voor de Pales...
10 ton brieven en postpakketten. Dat is wat e...

1 dag geleden door Uit Den Haag

Alarm over mazelenepidemie in Europa
In het eerste half jaar van 2018 zijn meer da...

7 uur geleden door chouffleur

WHO slaat alarm: grootste mazelenepidemie in...
Meer dan 41.000 kinderen en volwassenen in Eu...

11 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
van de andere kant bekeken
''I love Hitler petten'' vinden gretig aftrek...
@304Fijn dat je zo snel even aantoont dat "...

1 minuut geleden door van de andere kant bekeken

grovi
''I love Hitler petten'' vinden gretig aftrek...
@265De slinkse hysterie heeft volledig bezi...

4 minuten geleden door grovi

Querulijn Xaverius,
Rutte: voordeel buitenlandse aandeelhouders '...
VVD decimeren. Vreselijk vervelend, maar het ...

4 minuten geleden door Querulijn Xaverius,

RoosjeB
''I love Hitler petten'' vinden gretig aftrek...
@302 Wat bijzonder, ik zie hier regelmatig me...

5 minuten geleden door RoosjeB

Klokkenspel
Hoogste klassering ooit voor Bertens...
Doe je goed Kiki.Je speelt echt fantastisch...

6 minuten geleden door Klokkenspel

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig