Ga naar Content

Lammetje gestolen in Eemnes: "Ik ben ontzettend boos, maar vooral verdrietig"

EEMNES Agnes Bruins (63) ging vanochtend zoals gewoonlijk even bij haar schapen kijken, in de wei langs de Wakkerendijk. Tot haar verbazing trof ze daar in plaats van zeven, maar zes lammetjes aan. Alles wijst op diefstal. "Ik ben er kapot van. Wie doet nou zoiets?"

Toen Agnes vanochtend doorhad dat er een lammetje ontbrak, controleerde ze voor de zekerheid de omgeving, maar zonder succes. "Het zou kunnen dat het lammetje in de sloot was beland. De moeder was de hele tijd aan het schreeuwen en er kwam maar geen antwoord. Zo'n jong dier loopt niet voor zijn lol bij moeder weg, dus toen besefte ik me dat 'ie wel gestolen moest zijn. Het werd helemaal duidelijk toen ik zag dat het touw van het hek anders was dichtgeknoopt dan ik altijd doe."
 
Agnes is ten einde raad. "Twee jaar geleden is mijn man overleden", vertelt ze geëmotioneerd. "De schapen zijn alles wat ik nog heb. Ik ben ontzettend boos, maar vooral verdrietig. Ik vraag me de hele tijd af waar het lammetje nu is. Misschien is 'ie wel gedood, of mishandeld. Er zijn helaas gekke mensen op deze wereld."
 
Aangifte
Maar ze laat het er niet bij zitten. "Ik heb meteen een bericht op Facebook geplaatst, dat inmiddels al honderden keren gedeeld is. Morgen ga ik aangifte doen bij de politie en ik heb m'n hek zwaarder beveiligd met een stevig slot. Ik hoop dat de daders spijt krijgen en dat ik m'n lieve lammetje heelhuids terugkrijg."