Opiniepeiling Maurice de Hond: Kiezers CDA en VVD willen nog steeds zonder GroenLinks (politiek.tpo.nl)


Nog steeds verschuift er amper iets in politieke voorkeur. Het hoeft niet te verbazen als verschuivingen van enige omvang pas gaan gebeuren na de vorming ...

door Inter in Politiek  ·  33 Reacties

  • 19
  • 589x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Volgens mijn Hond wil het grootste deel van de Nederlander ook af van VVD,CDA ,Tis zo'n oude politiek ,die is al jaren aan vernieuwing toe , maar helaas moeten wij daar nu weer vier jaar op wachten !

3
1 Moskowfiets

* Verwijderd door de redactie *

2 hk-sr

Het zou mooi zijn geweest als de kiezers hadden gekozen voor partijen die wél het beste voorhebben met de burgers en het milieu/de natuur. Helaas heeft men zich weer een rad voor de ogen laten draaien door 'de beste praatjes-verkopers'...

7
3 Scorpio

@1 Ik gok een jaartje of twee

3
4 charmeur

Aanvulling op @3
Van mij persoonlijk mogen de coalitiebesprekingen volledig mislukken, óók als men het gaat proberen met de CU. Dan komen er nieuwe verkiezingen... wellicht stemmen de Nederlanders dan alsnog op partijen die daadwerkelijk een ander beleid kunnen bewerkstelligen!

3
5 Scorpio

Bovendien wil GroenLinks niet met de VVD... dus GroenLinks zou helemaal niet in het kabinet moeten komen...

2
6 Topperz

Ach, je kunt weleens iets willen of niet willen. Vraag is of het alternatief wenselijk enof haalbaar is...

7
7 TedjeR

@2 wat een onzin. De kiezer kiest drie keer voor de VVD en krijgt drie keer een VVD regering.

12
8 Utrecht_83

@8 Drie keer ook veel "strategische stemmen" om een rechts kabinet af te dwingen. Met één grootste partij op rechts zou dat moeten lukken, aldus de strategische stemmer (ik heb er heel wat gesproken ondertussen).
Na de laatste keer (PvdA en VVD) zou men toch geleerd moeten hebben. Maar helaas, er wordt wéér met links onderhandeld.

4
9 xtremy

@9 strategisch stemmen op de VVD, en je krijgt een VVD regering. Dan heb je niets te klagen. En de VVD moet inderdaad een coalitie vormen met OA linkse partijen. Dat hebben de linkse stemmers dan weer afgedwongen. Die tellen ook mee.

6
10 Utrecht_83

@8 Het is slechts een smaldeel van de bevolking dat op de VVD stemt. Het is de coalitie vorming die de democratie in Nederland de nek omdraait.

We zouden als kiezer eigenlijk voor de verkiezingen al moeten weten waarop we eigenlijk stemmen (kiezen).

Het is nu een beetje als naar de winkel gaan, betalen aan de kassa, en dan maar afwachten wat je krijgt.

6
11 MetBoerenVerstand

@11 de coalitie vorming zorgt er juist voor dat MEER kiezers gehoord worden. Dat is de democratie niet de nek om draaien dat doet juist recht aan verschillende meningen in de bevolking. De grootste partij heeft maar 20% van de stemmen dan moet er water bij de wijn.
Bovendien hebben alle vier de partijen die nu onderhandelen vantevoren aangeven niet met de pVv te regeren, daar zul jij dan blij mee zijn.

7
12 Utrecht_83

@5 Als deze coalitiebespreking mislukken hoeven we niet meteen naar de stembus, er kan altijd nog een poging gedaan worden tot een links-centrum kabinet ( dat wat het land m.i. hard nodig heeft)

8
13 Piet Pijlenboog

@13 Als deze coalitiebesprekingen mislukken hoeven we niet meteen naar de stembus, er kan altijd nog een poging worden gedaan tot een meeste zetels kabinet (VVD, PVV, CDA) met een kleine partij erbij voor de meerderheid van 76 zetels.
Dan hoeft er geen GL én geen D66 bij. Wat een verademing zal zijn voor iedereen die niet zo 'happy' is met de EU.

1
14 xtremy

@10 Dat linkse feestje gaat niet door. GL gaat niet meedoen. Wellicht CU.

2
15 Winnetou

@4
En ik gok op maximaal één jaar.

5
16 Jan met de korte achterlul

Daarbij geloof ik geen fuk van die duim van Maurice, denkend aan de afgelopen verkiezingen.

5
17 Jan met de korte achterlul

Het ergste is dat D66 weer de grootste bek in het volgende kabinet gaat krijgen. Anders trekt D66 de stekker eruit en dat wil de VVD en CDA niet. De pil van Drion en verplicht donor spelen komt eraan!

3
18 Verwonderd

@11 "We zouden als kiezer eigenlijk voor de verkiezingen al moeten weten waarop we eigenlijk stemmen (kiezen). "

Daar hebben ze verkiezingsprogramma's voor uitgevonden.

2
19 rolstoeltje

Want Maurice was zo'n betrouwbare peiler de laatste jaren?

1
20 zeikenderechter

** gebruiker verwijderd **

Maurice , ach ja.. Als er 1 geregeld de plank faliekant missloeg..

21 ---deleteduser---

Goh, er zijn door de VVD en het CDA veel stemmen afgesnoept van de PVV. Lijkt me nogal logisch dat die niet met Yasser Klaver in een kabinet willen?

1
22 Elli

@22
Vertel mij eens, hoeveel zetels had de PVV ook alweer verloren afgelopen verkiezingen?


Oh, wacht..
Ze hadden zetels gewonnen..
Hoe komt u er dan bij dat de VVD en het CDA stemmen hebben afgesnoept?

4
23 BenErWeer

@2 Nederland is geen democratie meer, het is bijna dictatuur geworden.

3
24 gaulette

En de kiezers van GroenLinks willen nog steeds zonder CDA en VVD. Over open deuren intrappen gesproken..

1
25 IAmLegend

@23
Kan de minner op @23 mij misschien uitleggen waarop de min is gebasseerd?

4
26 BenErWeer

@23 Er zijn veel kiezers die op het laatste moment, sommigen (volgens de exitpolls) zelfs pas in het stemhokje, voor de VVD of het CDA hebben gestemd terwijl ze eerder aangaven op de PVV te willen stemmen. Dit doordat deze partijen in de laatste weken op het punt van vreemdelingenbeleid nog even wat mooie uitspraken gedaan hebben. Zo deed Buma in februari nog even een paar fikse islamcritische uitspraken, zoals: “Ik vind dat iedereen hetzelfde recht heeft om hier te komen. Maar Nederland is wel een land met een joods-christelijke traditie. Als je hier komt, moet je je aanpassen aan onze normen en waarden. Het geloof is vrij, zolang je binnen onze normen en waarden leeft”, “Nederland wordt bedreigd door de radicale islam, harde maatregelen zijn nodig om dat te voorkomen.” en “Immigratie moet worden beperkt”.

1
27 Elli

Ik durf het bijna niet zeggen op deze website, maar ik ben links (PvdA). Groen Links kan maar beter niet gaan meeregeren, want dan worden ze bij de volgende verkiezingen net als de PvdA gestraft. Laat er maar een puur rechts kabinet komen. Dan zal de toon over rechts op deze website snel anders worden.

0
28 Kees van Barneveld

De vraag van de Hondt is: wat heeft uw voorkeur?

Dan zegt 55% van de VVD kiezers: met CU. En 34% zegt: met GL.

Dan kan je ook zeggen: GL is blijkbaar de 2e keuze (lang niet slecht in een coalitieland). Je kunt zeker niet stellen dat “de kiezers” niet met GL willen. Sterker nog, vanuit de VVD klinken signalen dat hun achterban lang niet zo negatief is als 6 jaar geleden (toen kregen ze veel brieven van leden die alarm sloegen).

0
29 provo

Niet relevant. Er waren niet genoeg stemmen om genoeg VVD en CDA vertegenwoordigers af te vaardigen om samen te regeren, dus moet er samen gewerkt worden met partijen die andere mensen vertegenwoordigen. Daarvoor hoeft gelukkig geen toestemming aan de achterban van de eerstgenoemde partijen gevraagd te worden. Dat zou te gek voor woorden zijn, dan zou een minderheid beslissen hoe de meerderheid er uit ziet. Yeah, right....

0
30 PipoDeC

@11 Je stemt alleen voor je volksvertegenwoordiger. Je kunt daarmee aardig goed controleren of je krijgt waarvoor je betaalde.

We hebben hier nooit rechtstreeks op de regering gestemd. Prima concept.

De regering moet recht doen aan al die gekleurde meningen waaruit dit land is samengesteld. Alsof er één geschikt persoon zou zijn om daar aan te voldoen. Beter krijg je uiteindelijk een persoon die weet dat hij slechts indirect een volmacht heeft, dan iemand die alle macht heeft omdat hij tijdens de verkiezingen de meeste mensen naar de mond wist te praten.

Werken met vertegenwoordiging maakt dat het spel zich in detail uit kan spelen, zonder steeds op elk detail de mening van het volk te vragen. En we hebben gezien hoe dat laatste in z'n werk gaat. Referendum vraag A wordt al snel uitgelegd als referendum vraag B. Moet je eens op letten hoeveel mensen denken dat we hier ooit een referendum hadden over in de EU blijven of niet. Dat is helaas een meerderheid. Om je dood te schamen.

Werk je met een vertegenwoordiging dan kan er een uitgedachte conclusie komen, in plaats van een kluwe aan totaal ongerelateerde losse volksbesluiten.... De hele reden dat we ook een regering nodig hebben, en de wetten niet per referenda samen stellen. Gelukkig maar.

0
31 PipoDeC

Maar er zijn ook een heleboel burgers die geen volkomen liberaal-conservatief kabinet willen. En die hebben ook een stem in de democratie.

0
32 zewa

@27
Dat kan allemaal wel zijn maar gaan we kijken naar wat mensen 'denken' dat iets moet zijn of gaan we af op cijfers.
De stelling, de PVV heeft verloren is net zo abject als de stelling dat de PvdA heeft gewonnen omdat ze 'minder zetels hebben verloren als gedacht'.

Feit is dat de PVV tijdens de laatste verkiezing MEER zetels heeft dan de voorlaatste verkiezing. Dus per definitie hebben ze gewonnen.

Dat klopt?

0
33 BenErWeer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

3 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

3 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

3 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Porn Star Lucy LiKamasutra Sex XxxFunnypornX Hamster Free PornOld Men JerkoffGirlsshittingXnxx PakisanSssniperwolf XxxReal Bhabhi Ki ChudaiLesbianporn.Sunny Ray NudePornos En TangasGayold Men PornXhamster Indian TeenClitoris PhotoDefloration Porn VideosOnlyfans JoiBelle Delphine SoloSkinny NudesVagina Xxx VideoTaylor Alesia NudesPornhub StoreNew Girlfriend PornFat ChutHot Nude Beach1v1chatGwen Gwiz Onlyfans LeaksHentain AnimeHome Made Sex IndianPáginas PornografícasBlue Film Hindi SexySexxxxvedioFreebrazzers VidsSelena Gomez Nude PhotosTori Black Cream PieEliteacompanhantes ForumAubrey SunclairFamily Fuk VideoHot New PronFutanari HmvMagan Fox PussyBackroomcastingcouch ScarlettVideos Caseiro De SexosCam Sex BrasilLaura Vandervoort NudeEnglish Sex Videos EnglishNargis Fakhri Hot PhotosBlendy HentaiNurse PronAbigail Morris AnalMommy Teaches PornVidel HentaoAriel Pure MagicXvideos IndonesiaLesbian XxxxFirst Anal PornHuge InsertionLatina OrgyTer EscortsPorn PositionsXxnx LesbianDesi Aunty XxnxPooja Hegde Hot BikiniElylabellaLatinafucktourXnxx TurkCine Prive VideoSexvifAnime Gif PornPunjabi Sex VideoXxx Movie Hd HindiKarva Chauth XxxUsa Hot XxxMarina Maya Porn StarMia RyderLuna Starr OnlyfansPlumperpassDani DanielDaisy Stone PornPornwebseriesDesi Couple Hot SexBlacl People PornTeagen RoseAssistir Videos Pornor GratisJulia MisakiNsfwleiaOldladypornAmy Quinn PornDeserea SpencerEbony Car BlowjobMuitohentaiWhifeys WorldLoni SandersPriyanka Chopra Nude PicturesWho Is Sunny Leone HusbandPorn Videos GirlfriendIndian Hot ThreesomeR JavInternet ChickqEd Mosaic18years PornXnxx PornoMobile. PornBlack Nude Sexy WomenHqcollectIndian Housewife SexUhd Porn VideosOrgasome PornMeena Sex Video TamilDesi Mom Son XvideoRound Ass PornTec PornRuggrats PornHindi Web Series NudeAaveshamPremium Sex VideosHentai Games DownloadMovies Of BdsmPic Of Boobs NakedIndian Mallu VideosIndian Pornstar ActressPajamapornChun Li Nude ModProstate Massaging PornCan He ScorePakistan Leaked PornVippornsLatina FemdomSex Memes For Him 2022Entre CoquinsGia Derza PornXsister XxxPorn Mandy FloresLilly Hall AnalHot Girls Sex VediosFuyu11Live SexBusyy BuffyAlina Li BbcEbony ThreesomSexo Amador LesbicoNicole AnistonsAriana ShineTamil Movie X VideoUltra 4k SexDeepthroat HdJqv GuruMom Son BjPornô Para MulheresJayavani Sex