Buitenland
  • 3
Fuad is 35 jaar oud en woont aan de rand van Bethlehem. Hij is al bijna 10 jaar verwikkeld in eindeloze rechtszaken, omdat Israël zijn land wil afnemen. Fuad beschikt over de officiële eigendomspapieren en geldige vergunningen. ...

8 maanden geleden door Hendrianus

REAGEER MET EEN EMOJI
3
2
1
LEES MEER OVER

"De waterproblematiek in de Palestijnse gebieden is zeer ernstig. De hoofdoorzaak is de Israëlische bezetting. Het grootste deel van het water op de Westelijke Jordaanoever neemt Israël de Palestijnen af. Terwijl de illegale nederzettingen veel en voordelig water krijgen, lijden veel Palestijnen onder een
ernstig watertekort. In de Gazastrook is de vervuiling van water een hoofdprobleem, te wijten aan de
Israëlische blokkade, die de invoer van materialen voor waterzuivering verhindert."

Water als drukmiddel, bah.

https://rightsforum.org/achtergronden/water
1 Hendrianus    
8 maanden geleden door Hendrianus
13
Meld

Wat een treurigheid, een man die vecht voor zijn recht om een bestaan op te bouwen op zijn (uit droge puin)geboortegrond met man en macht weg te treiteren. Heel dapper allemaal.
Radicale gelovigen? Een pot nat;
gestoorde pathetische kloteklappers. Heb uw naasten lief?, behandel uw naasten gelijk gij zelf behandelt wilt worden?. Blinde gevaarlijke dwazen of t nu joden, moslims of andere fanaten zijn (geldgeile over lijken gaande kapitalisten, communisten etc. you name it, stukmakers van de ziel, het wezen en het leven op deze in principe prachtige planeet
F... you all!!

2 zjos22    
8 maanden geleden door zjos22
0
Meld

En juist HIER zou men een team moeten sturen om water naar boven te pompen uit de ontwikkelingspot

3 Thei    
8 maanden geleden door Thei
1
Meld

http://www.btselem.org/video/search?keys=water+

Aantal video's aangaande het 'gedoe' rond water in bezet gebied.

4 Hendrianus    
8 maanden geleden door Hendrianus
8
Meld

Er is een eindeloze lijst van dit soort mensen die hebben allemaal kinderen en kennissen. Zo vreemd dat ze soms terug vechten.............

5 Spandalf    
8 maanden geleden door Spandalf
10
Meld

Het wordt gewoon al decennia gebruikt als pressiemiddel en om mee te pesten. Er zijn gevallen van boeren die om water vroegen en vervolgens industrieel afvalwater over hun land gegoten kregen, alles van Palestijnen moet kapot. http://www.aljazeera.com/news/2016/06/israel-cuts-water-supplies-west-bank-ramadan-160614205022059.html

6 Spandalf    
8 maanden geleden door Spandalf
12
Meld

* Verwijderd door de redactie *

7 God is dood    
8 maanden geleden door God is dood

@7

Dat soort reacties wens ik niet te zien.

8 Hendrianus    
8 maanden geleden door Hendrianus
7
Meld

@8

Gelijk heb je, maar de reacties als die van de antisemiet @7 zijn DE grote rden dat Israël zorgt dat het zich goed kan verdedigen tegen dergelijke lui. Te vaak is al geprobeerd "er een bom op te gooien" en het lukte die hatende arabieren maar niet. Gelukkig maar, anders zou de Holocaust gewoon nog eens dunnetjes worden overgedaan.
Figuren als @7 weten niet wat ze zeggen, zijn te vaak onder invloed van de smerige arabische propaganda en zitten niet met een moord- of steekpartijtje... Gevaarlijke lui waarvan we nooit vrede mogen verwachten, maar slechts haat.

9 weerman    
8 maanden geleden door weerman
4
Meld

@Hendrianus en Spandalf

Weer het toppunt van leugens zoals gewoonlijk.
De ontziltingsfabriek waar ik aan heb mee gebouwd zover het kon is leeggeroofd en ontmanteld door je hamas vrienden, kennis is weer 0
Dus niks Israël is schuldig, je hamas vrienden zouden de Jordaniërs en Egyptenaren eens een normaal leven gunnen?
Er staat vernietiging van Israël in het handvest.

10 Meneer Koekepeer    
8 maanden geleden door Meneer Koekepeer
6
Meld

Ze plegen de ene moordaanslag na de andere, en dan gaan janken dat er overal hekken staan en controleposten, en dat ze om ID gevraagd wordt.

En dan in het buitenland: " het gevoel van vrijheid kennen: vrij kunnen reizen, niemand die je continu om je identificatie vraagt, ruimte voor zelfontplooiing." Maar dat is natuurlijk totdat ze daar ook terreuraanslagen gaan plegen. In europa was er ook " het gevoel van vrijheid kennen: vrij kunnen reizen, niemand die je continu om je identificatie vraagt, ruimte voor zelfontplooiing", maar nu zie je dank zij die figuren daar ook zwaarbewapende soldaten in de straten, omdat die arabieren de boel verzieken.
En dan maar weer klagen....

11 Elia    
8 maanden geleden door Elia
4
Meld

Gek genoeg staat niet in het artikel waarom Israël zijn land wil 'afnemen'. Ook in Nederland kan de staat land onteigenen als daar een dringende noodzaak voor is. Bijvoorbeeld aanleg van een snelweg.

12 Dune    
8 maanden geleden door Dune
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

13 Elia    
8 maanden geleden door Elia

Ze moeten Israël gewoon een jaar afsluiten van zoet water weten ze ook eens hoe dat is. Buiten de neo-zionisten om is er geen Jood die ontkent dat water misbruikt wordt als pressie middel en wapen door de Joodse staat. http://www.haaretz.com/middle-east-news/1.574554

Universiteit van Sussex heeft een groot onderzoek gedaan en net als alle onderzoeken zijn de bevindingen niet fris
http://www.sussex.ac.uk/broadcast/read/17772

Of the water available from West Bank aquifers, Israel uses 73%, West Bank Palestinians use 17%, and illegal Jewish settlers use 10%.
While 10-14% of Palestine’s GDP is agricultural, 90% of them must rely on rain-fed farming methods. Israel’s agriculture is only 3% of their GDP, but Israel irrigates more than 50% of its land.

14 Spandalf    
8 maanden geleden door Spandalf
5
Meld

Het is niet zonder reden dat ons waterbedrijf VITENS zich niet medeschuldig aan bezetting en onderdrukking wil maken en zijn gestopt aan de oneerlijke verdeling van benodigd drinkwater:
http://www.nu.nl/economie/3670293/vitens-blijft-bij-stoppen-israelische-samenwerking.html

Zoals VITENS hierin aangeeft: "Ook wijst Vitens naar rapporten van de Verenigde Naties waarin wordt beschreven dat Mekorot water onttrekt uit de Palestijnse gebieden en dit inzet voor nederzettingen. ''Als we kennis hieromtrent gaan delen, dan dragen wij zelf ook bij aan dit handelen'', legt een woordvoerder uit."

15 Barbapapa-7,5    
8 maanden geleden door Barbapapa-7,5
10
Meld

Israel=crimineel!

16 God is dood    
8 maanden geleden door God is dood
4
Meld

@13

Er behoort geen Israeli een druppel water vanuit vronnen op de Westbank te drinken als deze daar geen stuiver voor betaald aan de PA. De ruim 500.000 kolonisten drukken een stempel op de Westbank wat zij geenszins mogen, zij zijn daar allen illegaal. Honderd liter water is het minimum verbruik per dag per persoon. Dat is minimaal dus 50.000 000 liter water per dag naar mensen die illegaal verblijven. In werkelijkheid gebruiken de kolonisten meer dan honderd liter water per dag en de Palestijnen krijgen minder. Je denkt toch niet dat een dissertatie van een student kan opboksen tegen alle rapporten die er verschenen zijn over het watermanagement op de Westbank geschreven door diverse hoog aangeschreven organisaties? Natuurlijk speelt ook de PA een politiek spel op dit vlak. Echter door alle politiek en propaganda blijft nog steeds zichtbaar dat Israel de waterbronnen op de Westbank beheert en dat water niet op gelijke wijze distribteert aan de kolonisten en de Palestijnen.

17 Hendrianus    
8 maanden geleden door Hendrianus
6
Meld

@17

Herstel. Er behoort geen Israeli ook maar een druppel water vanuit bronnen op de Westbank te gebruiken zonder daarvoor de PA te betalen.

18 Hendrianus    
8 maanden geleden door Hendrianus
8
Meld

@18 Het zou inderdaad andersom moeten zijn het zijn hun aquifer.

19 Spandalf    
8 maanden geleden door Spandalf
5
Meld

Zo jongens, weer gezellig met z'n allen Israel aan het bashen?

20 Elia    
8 maanden geleden door Elia
1
Meld

@20 zo weer alles wat Israël uitvreet aan het goed praten?

21 Utrecht_83    
8 maanden geleden door Utrecht_83
2
Meld

@20

Nee gewoon een bericht plaatsen over een Palestijn die wat moeite heeft met de Israelische bezetter. Daarbij een ount, water pesterijen, belichten. Is geen bashen maar gewoon ktitisch kijken naar de daden van bezetter Israel. Dat kan geen kwaad want het is informerend en draagt bij aan de beeldvorming over de situatie van de Palestijnen in bezet gebied.

22 Hendrianus    
8 maanden geleden door Hendrianus
5
Meld

@20

Nee gewoon een bericht plaatsen over een Palestijn die wat moeite heeft met de Israelische bezetter. Daarbij een ount, water pesterijen, belichten. Is geen bashen maar gewoon ktitisch kijken naar de daden van bezetter Israel. Dat kan geen kwaad want het is informerend en draagt bij aan de beeldvorming over de situatie van de Palestijnen in bezet gebied.

23 Hendrianus    
8 maanden geleden door Hendrianus
5
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Zweden: ‘Intifada in Malmö, we gaa...
Ook Arabische leiders die niet hard genoeg op...

15 uur geleden door Febee

Tienduizend deelnemers lopen mars tegen abort...
Ruim 10 duizend deelnemers hebben zaterdagmid...

12 uur geleden door Denisova

Hoogleraar Leo Lucassen: antisemitische brand...
Ideologisch-wetenschappelijke inzichten voor...

10 uur geleden door Inter

Netanyahu boos: ‘Europa meet met twee m...
Kort voor een bezoek aan Parijs en Brussel he...

17 uur geleden door Febee

Bewaker busstation Jeruzalem neergestoken
Bij het centrale busstation in Jeruzalem is e...

12 uur geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
LGK
Maduro ontzegt oppositie deelname presidentsv...
@1Zolang die maar gelieerd en/of aanhange...

3 minuten geleden door LGK

Positivo
Maduro ontzegt oppositie deelname presidentsv...
Daar kunnen mensen blijkbaar wel burgemeester...

7 minuten geleden door Positivo

LGK
Netanyahu: Jeruzalem als hoofdstad van Israë...
""de realiteit moeten accepteren" dat Jeruzal...

8 minuten geleden door LGK

Robbedoes
Netanyahu: Jeruzalem als hoofdstad van Israë...
Er moet eens 'n stop komen op dat gestook in ...

10 minuten geleden door Robbedoes

Positivo
Zuid-Limburg floreert met minder werkenden...
Minder werken is ook beter voor het milieu....

10 minuten geleden door Positivo

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig