IKEA doneert poppenbedjes aan kattenasiel (hln.be)


HLN - Het Laatste Nieuws - Volg het nieuws op de nr1 nieuwssite in België, HLN.be brengt je het allerlaatste nieuws 24/24 en 7/7, uit binnen - en buitenland, evenals dichtbij met nieuws uit je eigen regio. ...

door Febee in Overig  ·  32 Reacties

  • 11
  • 540x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Die bedjes zijn geweldig, wij hebben ook een paar ikeabedjes voor de katten, je kunt er ook een stapelbed van maken. Leuk van de Ikea dat ze er een aantal aan een kattenasiel gegeven hebben.

0
1 RoosjeB

Oww, too cute…
Als katten iets goedkeuren is het altijd goed genoeg voor de mindere goden..
Love cats..

0
2 Ignatia

Dat is nou eens positief nieuws. Erg leuk!

1
3 Cody

Voor die beesten die hele vogelpopulaties uitmoorden. Veel vogelsoorten zijn zeldzaam geworden. Roodborstjes zijn bijna uitgestorven, koolmeesjes ook. Je ziet tegenwoordig bijna geen vogels meer alleen nog huismussen maar dat veranderd ook rap. Kille moordenaars zijn het. Weg er mee

25
4 keestramper

#4 Zuurpruim :-/

1
5 Platvis

@4 Wij hebben vijf katten die buiten in onze tuin mogen en hier in de tuin zitten ondertussen koolmeesjes, pimpelmeesjes, mussen, een roodborst, een specht, heel veel spreeuwen, duiven en een merelkoppel en de katten doen ze helemaal niks. Lang niet alle katten zijn bezig met het vangen van vogels, veel huiskatten zijn hartstikke lui en als ze genoeg te eten krijgen willen ze de rest van de dag gewoon een beetje relaxen in de zon.

1
6 RoosjeB

Dat ik dat nog mag meemaken .

(Draait de wereld wel gewoon door ?)

3
7 m+m = Z

@4 Er zijn al duizenden jaren katten ....met jou theorie zou er nu dus geen vogel meer over zijn

1
8 RonMVV

@6 Hier ook zo. Wij hebben ook meerdere katten. Soms vangen ze wel eens een vogeltje maar over het algemeen hebben de vogels de katten goed in de gaten. En zoals je zegt, vaak hebben ze er weinig interesse in. De laatste 2 weken hebben ze al wel een kleine 10 muizen mee naar huis genomen dus ik hoor de buren niet klagenquestion

1
9 Shit...Fan...WhatAMess

@8 Het is tegenwoordig wel zou dat mensen hun kat kwijtraken, een week later een nieuwe nemen en de oude kat rond blijft zwerven. Dood gaan ze niet want er is overal meer dan voldoende voedsel te vinden.

In Australië hebben ze een heuse katten-plaag, daar worden ze afgeschoten door jagers.

3
10 Bluth

@10 Dat is dus de fout van de mensen ... en niet van de katten ...

1
11 RonMVV

@11 Ik zeg toch ook niet dat dat de fout is van de katten? Probleem is echter dat de kat geen natuurlijke vijand heeft.

2
12 Bluth

@10 Als een kat een goed thuis (territorium) heeft loopt die niet weg. Als een kat wegloopt is er meer aan de hand. Dat ze een paar dagen weg zijn kan dan weer wel, zit in de aard van sommige katten.
En in Australië zijn het nou eenmaal exoten.

1
13 Shit...Fan...WhatAMess

@12 Dat zei je ook niet .... nu je het zegt volgens heeft geen enkele katachtige een natuurlijke vijand

1
14 RonMVV

@13 Eh, het is nou eenmaal een feit dat er veel 'wilde' katten in Nederland rondlopen. Het is een feit dat de vogelpopulatie in de steden afneemt, zijn al meerdere artikelen over verschenen.

In Australië verwijderen ze de onnatuurlijke factor. Zielig voor de katten, maar dat is de fout van de mens. Anders worden de dieren die daar natuurlijk thuishoren de dupe, lijkt me ook niet wenselijk.

@14 Er is geen leeuwen of tijger plaag.

2
15 Bluth

@14 O Jawel hoor. Waar meerdere katten soorten samenleven zijn het over het algemeen geen vriendjes van elkaar. Vaak omdat ze op dezelfde prooien jagen en daardoor concurrenten zijn in een ecologische niche.

(Tijger vs. Jachtluipaard)

0
16 Shit...Fan...WhatAMess

@16 Dat wist ik niet bedankt voor de link

@15 Dat er geen leeuwen of tijger plaag had ik zelf ook wel de gaten

1
17 RonMVV

@9 Die van ons vangen inderdaad ook muizen, maar geen vogels. Een paar jaar geleden was er hier in de straat een muizenplaag en wij hadden nergens last van, er komt hier geen muis het huis in.

2
18 RoosjeB

@13 Er lopen inderdaad veel verwilderde katten rond in Nederland. De meeste komen uit nesten uit gedumpte katten.
Wat betreft de afname van de vogelpopulatie in steden, het is nooit aangetoond dat dit door katten komt. Is zelfs onwaarschijnlijk omdat vogels vaak te hoog zitten. Vervuiling is een veel waarschijnlijker oorzaak maar onderzoeken lopen nog.
Dezelfde onzin word trouwens vaak verteld over weidevogels door kattenhaters terwijl onderzoek ondertussen heeft aangetoond dat de afname van weidevogels aan onze eigen activiteiten ligt.
Maar ik ga afstand nemen van dit draadje. Heb al teveel van deze discussies gevoerd en kattenhaters zullen nu eenmaal haten. Daar doen onderzoeken, waarnemen en statistieken niks tegen.
Slaap lekker allen.

0
19 Shit...Fan...WhatAMess

@19 Weltrusten, ik ga ook naar bed, waar mijn man en de katten al gezellig liggen te snurken.

0
20 RoosjeB

@19 was natuurlijk een reaktie op @15 sorry

0
21 Shit...Fan...WhatAMess

@20 Slaap lekker Roosje question

0
22 Shit...Fan...WhatAMess

@19 Ik ben geen kattenhater hoor. Hoe veelzeggend is het dat u mij direct als dusdanig wegzet. Het jammere is dat veel mensen die zelf een kat hebben niet tegen enige kritiek kunnen in de richting van hun kat, wat u hier dus prachtig aantoont.

Waar zijn die onderzoeken exact die zeggen dat de vogelpopulatie in steden afneemt door vervuiling? Want die kan ik nergens vinden. Wel tal van onderzoeken waar ik het over had...

http://www.sciencepalooza.nl/2013/01/hoe-draagt-uw-kat-bij-aan-de-instandhouding-van-vogelpopulaties/
http://www.ecostyle.nl/kat/over-katten/kat-milieu/vormen-huiskatten-een-bedreiging-voor-de-vogelpopulatie
https://www.scientias.nl/katten-zijn-moordenaars-maar-baasjes-zien-dit-niet-zo/

En zo zijn er nog véél meer.

4
23 Bluth
24 Giesje

@4 ouwe zeur, dat komt omdat de leef omgeving van de moderne mens niet vogel vriendelijk is, heeft niks met katten te maken.
Als u zorgt dat de vogels bij u in de tuin kunnen eten, schuilen, nestelen, dan komen ze echt wel.

0
25 datkanjijmakkelijkzeggen

@4
Rotvogels!

1
26 Eb

schattig

0
27 Lets keep it cool

valt mee dat de zuurpruim @4 er niet over klaagt dat het niet voor arme mensen is... zie ik hem ook nog wel voor aan......
wat een onzin, ja katten vangen soms vogels, dat heet natuur. in de stad zijn verder weinig andere vijanden meer, de Mens is de grootste vijand, het verdwijnen van die populaties is door toedoen van de mens, de tuinen worden steeds minder vogelvriendelijk, en huizen van beton en helemaal dichtgemetseld waardoor nest plekken verdwenen zijn.

0
28 ikzelf

valt mee dat de zuurpruim @4 er niet over klaagt dat het niet voor arme mensen is... zie ik hem ook nog wel voor aan......
wat een onzin, ja katten vangen soms vogels, dat heet natuur. in de stad zijn verder weinig andere vijanden meer, de Mens is de grootste vijand, het verdwijnen van die populaties is door toedoen van de mens, de tuinen worden steeds minder vogelvriendelijk, en huizen van beton en helemaal dichtgemetseld waardoor nest plekken verdwenen zijn.

0
29 ikzelf

wat leuk Eb (@26) is er ook weer question

0
30 ikzelf

@24 We hebben het de hele tijd specifiek over vogels in de steden. U haalt één artikel aan die het daarover heeft, maar dan gaat het niet over luchtvervuiling waardoor de stadsvogels mede verdwijnen, waar u het dus juist specifiek over had. U haalt onderzoeken aan welke stellen dat het verdwijnen van o.a. het groen hier debet aan zijn, en daar heb ik het mee eens. Maar, daar hadden u en ik dus geen discussie over.

Maar, ik begrijp het al. Onderzoeken die aantonen dat verwilderde katten wel degelijk debet zijn aan de afname van de vogelpopulatie in de steden zijn onzin, want katten zijn zulke lieve beesten, doen geen vogel kwaad... Er is geen probleem met verwilderde katten, waarvan de populatie steeds weer toeneemt. Nee, dat is allemaal verzonnen volgens de kattenliefhebbers.

1
31 Bluth

@41 , jij bent degene die nu ineens over luchtvervuiling begint, voorheen ging het nog over vervuiling in het algemeen. Jij stelt in @23 dat het alleen maar door katten komt en dat is dus niet waar. Overigens wordt er ook in de link van Maastricht gesproken over vervuiling, maar zover zul je wel niet gelezen hebben. Lekker makkelijk om de katten dan maar de schuld te geven. Je zou je natuurlijk ook kunnen afvragen, waarom dat probleem dan alleen in de stad speelt. Ik woon buitenaf, hier stikt het van de vogels en de katten.

1
32 Giesje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
Offtopic

Ik ben een Neuropaat XD Ik doe iets met hersens lol XD"Een neuropaat heeft te maken met zenuwschade of neurologische aandoeningen."Ook g...

4 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@58 Altijd hetzelfde met die linkse knulletjes, dreigen met ... ja met wat eigenlijk....ooh ja de CANCEL cultuur....... zo zielig..... t...

4 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Rooibos
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=3XcKN0XbCbU...

9 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

@2 Van de "onafhankelijke nieuwsgaring", ofwel de Kremlinkoerier. ...

10 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Rooibos
Muziekdraadje

Donna Summer "State of Independence" (1982)https://www.youtube.com/watch?v=cPlNrP9B2Zs...

10 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Pas op jij....

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@56 Nou nou wat zijn we weer grof. Heb je weer hoofdpijn ?...

13 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@18 Het is noodzakelijk om strijdende partijen aan te spreken als zij het oorlogsrecht overtreden. Hamas overtreedt het oorlogsrecht maar dat is...

40 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

De fascist Baudet word gewoon regelrecht betaald door de oorlogsmisdadiger en dictator Poetin Oppakken voor landverraad dat gore zwijn...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Nee. Ik ben daar nooit aan afgestudeerd. Jij?Maar dit is ook een uitzonderlijke situatie.Israël heeft ook niet te maken met een agre...

1 uur geleden geplaatst door Malinois

NK. App
Porn Mia KalifaIndian Hot Sexy HdQuinn Wilde BlackedPrivate Society TubesEroticmvFilm PornogrphieSky.briTeen CurvesReylen PornHentaisd OnlinePorn Hub Free UseWww Xvideo3 ComSamanta XnxxJuli XxxGurren Lagann YokoBritney.official Onlyfans LeaksHarley Quin Porn CosplayAngry BlowjobMom Porn ForcePorn ClioHinatanakedPearl.gonzalez LeakedHouse Owner XnxxPrivate Part Hair Removal VideoReddit LadybonersRampanttv Liveامیلی ویلیسBeautiful Model Sex VideoXxxxxx9Driver XxxWwe Women NudeIndian Pron X VideosLesbian NipplesXxxnx Black PornBrandi Love PussyCuming Multiple TimesBbw StrippersWow HentaiJacquietvD 4 SwingHot Mom Fuck ComBangladeshi SexBrazil OrgyStreamatesPornoanalNokar SexXxx Video Hd ComPorn Videos Desi AuntyGeorgie Lyall HdAlexa Rydell HandjobShort Thick Latina PornManuel FarreraR34 ComPornhob ComSkylar RaeAdult Search MiamiSex Hd XxxxAmrapali Dubey Sex VideoSex Of Indian ActressVal2legit NudeSpeedonsfwDesi SuhagratX Videos AnalPornhub Desi VideoMouth JobDrunk PorntubesYiff PornCharlotte SinPorno Com LegendasGay Asina PornEduardo PicassoXxnxx Sex ComBhai Ne Bahan Ki Seal TodiTelugu Sex Telangana2xx MoviePuta Lo Cura.comShakeela Malayalam MovieBoobs Pressing TeluguChica PornPornos En DirectPornox GratuitHero Heroine Sex VideoCondom BlowjobExplicit SexPse EscortFree Porn WebsitesXxxhindihdWorld Record FuckAshley Alban BlowjobHd PornXham DesiDebby RyanpornBigtits MasturbateHarry Berry NakedAnna Kendrick NskedLesbian Seduction Sex VideosVal2legit NudesDogwoman PornHentaiphotosLauren Ash NudeDesi Bang ComTrisha Sex TamilOnly Telugu SexLokal XxxxxCreamy CummersKelly Wang PornVer Pornos GratisPhoto Porn GratuitContos Eróticos Em QuadrinhosLegendado PornSelvi Sex VideoSexy Indian Girls NudeSpc HrefBokep 3gpImtimate PornHannah Jo Onlyfans LeakDownloads XxxBrazzerz.coPornhubhotGay Blow Jobsآلینا لوپزIsabella Riley MoodyStickam VidsHentai CuckoldPron Bbw BlackTeresa Ganzel NudeIndian Home Made Porn VideosNew Blk PornQuadrinhos Eroticos MaeXnxx Brazzers NewPron Love MakingLucymochi NudeSex C0mKaley Cuoco PornographyDownload From XnxxVazados OnlyfansVery Hard FuckPrettynaked WomenPlaygirlinlove01Japanese First Time SexLoteroticaTsmasseurPornos ChinesasThailand PornografiAllie Jamesافلام سكسيه عربيهNet Cafe SexSexy KushtiKimberly DelgadoNude Hardcore Sex