NOS WielrennenAangepast

Verdriet en ongeloof in Luik over dood Scarponi

Via Twitter sprak het internationale peloton zijn ongeloof al uit over de onverwachte dood van Michele Scarponi (37) zaterdagochtend. Bij de ploegenpresentatie van Luik-Bastenaken-Luik enkele uren later ging het alleen maar over de dood van de Italiaan.

Dumoulin: het is de angst van iedere renner

"Heftig", zo omschrijft Tom Dumoulin het nieuws over Scarponi. "Ik kende hem eigenlijk niet zo goed. Hij maakte weleens grappen. Toch raakt het je heel erg. Het peloton is toch een soort van familie, waar je mee op pad bent. Een rondtrekkend circus."

"Het is de angst van iedere renner. Dat maakt ook dat het zo dichtbij komt. Ik zag dat hij de avond van tevoren een mooie foto van zijn kinderen op Twitter had geplaatst. Het is ongelooflijk."

Tankink over Scarponi: het komt heel dichtbij

"Het is echt verschrikkelijk nieuws", sprak Bram Tankink. "Wij doen dit alle dagen. Het komt heel dichtbij. Het is bijna alsof het jezelf overkomt. Als het een collega overkomt, is het extra heftig."

"Het was een van de kleurrijkste renners van het peloton. Altijd grappen, altijd lachen in het peloton. Iedereen mocht hem. Het was een zeer geliefde en gewaardeerde renner."

Weening: Scarponi was een grappenmaker

Pieter Weening herinnert zich Scarponi als een grappenmaker. "Het was een sympathieke vent. Het is gewoon een drama. Gisteren is die jongen nog in koers, vanochtend gaat hij een rondje losfietsen en krijgt hij een ongeluk."

"Het is gewoon domme pech. Eigenlijk kan iedereen dit overkomen in het dagelijks leven. Je moet er eigenlijk niet te veel bij stilstaan, maar het is natuurlijk erg."

Astana, de ploeg van Scarponi, ontbrak bij de presentatie. Ter nagedachtenis aan de Italiaanse wielrenner werd er een minuut stilte gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl