Rusland dreigt met militair geweld tegen Verenigde Staten in Syrië (nieuwsblad.be)


Rusland dreigt ermee militair geweld te gebruiken tegen de Verenigde Staten als de Amerikanen stellingen van het Syrische regeringsleger waar ook Russische soldaten aanwezig zijn, bombarderen. Dat heeft de woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, Igor Konasjenkov, donderdag verklaard aan het Russische staatspersagentschap Tass. “We raden onze collega’s in Washington aan om goed na te denken over de gevolgen van hun plannen”, klonk het dreigend. ...

door Febee in Buitenland  ·  62 Reacties

  • 0
  • 1014x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

'@27
Goed, 2700 burgerdoden door Rusland en 2600 burgerdoden door ISIS (al lijkt me dat een heeeeeeele karige schatting, maar goed, dat daar gelaten).
Door wie zijn de overige 300.000 Syriers dan gedood?
Ik vind het maar rare getallen.

1
51 beastyboy

Ik hoop wel dat ze dan een aanval op de VS zelf doen aangezien dan ook eindelijk de Amerikaanse burger eens voelt hoe het is als je gewoon word verpulverd door een bom.

Rusland en Syrië hebben hun handen vol aan het uitroeien van de door het westen bewapende terroristen. Moet toch niet zo moeilijk zijn om naar het westen van Aleppo te lopen, want daar is het leven gewoon zonder problemen, maar ja dat is natuurlijk ook niet goed omdat daar Assad de baas is.

4
52 niet-alles-geloven

@36 en @38
Zie daar, het niveau van bierneus en Crannbuidhe aangetoond.
En zover ik weet, reiken mijn roots niet tot Rusland (sterker nog, verder dan 100 km over de grens met Rusland is het verste dat wij hebben kunnen traceren. En dan hebben we het over 350 jaar geleden).
Maar goed, als je zelf niks zinnigs meer kan zeggen, dan kan je altijd nog proberen om anderen als trollen weg te zetten. Helaas is het te doorzichtig en snappen jullie zelf niet dat het van een ongelooflijk laag intellect getuigt.

4
53 beastyboy

@49 goedzo! Daarom pleit ik ook voor een sterk onafhankelijk Europees leger.

1
54 student1255

@42
En Irak? Korea? Vietnam? Libie? Egypte? Afghanistan? Iran? Hoe lang moet ik de lijst maken?

Recent is zelfs gebleken dat Srebrenica gevallen was, niet door de Dutchbatters, maar doordat Amerika alle andere geallieerden verboden had om ondersteuning uit de lucht te geven, puur omdat ze de moslims duidelijk wilden maken dat Amerika het voor het zeggen had en de moslims aan de eisen van Amerika en de Serviers moesten toegeven in de verdeling van het gebied.
Het is in (sinds een aantal maanden vrijgegeven) openbare Amerikaanse overheidsdocumenten terug te vinden dat er akkoord werd gegeven voor de genocide. Het woord genocide is letterlijk naar de hoogste staf gemeld. Zonder luchtsteun zou er een genocide plaatsvinden. Volgende stap: Engeland, Frankrijk en geen ander land mochten de Dutchbatters luchtsteun geven.

Amerikaanse oorlogsvoering op zijn best.
Genocide goedkeuren, om alleen maar een punt duidelijk te maken.

Of Irak?
Bewijs vervalsen om je bondgenoten in een oorlog te kunnen slepen.

Afghanistan. Om de Russen klein te houden terroristen trainen en van wapens en geld voorzien. Osama bin Laden is groot geworden dankzij het geld en de wapens van Amerika. Was dat even een tegenvaller dat Osama vervolgens niet meer wilde luisteren naar Amerika en zich tegen hen ging keren.

Ga zo maar door.

Nee hoor, ik ben geen Rus. Amerika heeft deze opstelling van de rest van de wereld helemaal aan zichzelf te danken. Aan alle acties uit het verleden.

5
55 beastyboy

@55 Zuid-Korea werd aangevallen door Noord-Korea? Vietnam is natuurlijk alleen de schuld van de VS? Libie was een burgeroorlog. Wat heeft de VS gedaan in Egypte? Afghanistan 9/11. Iran is een schurkenstaat. Wat wil je hiermee zeggen?

Dus nu is de VS ook al schuldig voor Sebrenica ze hebben geen schot gelost dan zijn ze schuldig hadden ze dat wel gedaan net zo goed volgens jou.

7
56 VaY

@3
Dat zwarte goud is voor de VS al lang niet meer van belang. Ze zijn netto exporteur, en dus totaal niet meer afhankelijk van het Midden Oosten. Voor het eerst in de geschiedenis overigens. Komt nog bij dat de VS eindelijk eens begint aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.
De enige die in dit conflict belangen heeft is Rusland. De havensteden aan de Syrische kust zijn van groot strategisch belang. Ze hebben inmiddels in bedekte termen aangegeven niet meer weg te gaan uit Syrië. Het enige land dat nog belang heeft bij conflicten in het Midden Oosten is Rusland. Conflicten zijn van invloed op de olieprijs, en Rusland heeft nu harder dan ooit de oliedollars nodig.

5
57 Tismewat

@56

Begrijp nou toch dat dit soort draadjes vol gescheld staan, zodat we allemaal gaan denken dat Amerika de enige kwaaie geest in de wereld is. Alles wordt uit de kast gehaald om de USA zwart te maken.Als het nodig is, verzinnen ze vanalles en gaan met het grootste gemak off-topic en hopen op veel "stofwolken".
Allemaal een onderdeel van de russische propagandamachines in St Petersburg. En dat moet je dan gewoon even doorprikken. Dan zie je wat hun bedoeling is; hopen dat de westerse burgers de russen als 'bevrijders' en 'goede mensen' gaat zien. Het is allemaal zooo doorzichtig.
Rusland dreigt? Ach, doen ze al eeuwen. Moet je je nooit bang door laten maken. Allemaal psychologische oorlogsvoering.

7
58 weerman

We hebben nu dus een no-fly zone voor de coalitie in Syrië.

1
59 lieveschat

@57
Het belang van de VS is dat Rusland verdwijnt uit Syrië en het land onder eigen controle te krijgen zodat daarna Iran aangepakt kan worden, Iran dat al een doorn in het oog is sinds hun Sjah puppet van de troon gestoten werd.
Het belang van de VS, SA, Turkije is de leiding die vanuit Quatar via Syrië en Turkije naar de Middellandse Zee moet komen.
En dat is niet omdat de VS zelf geen olie genoeg heeft, maar om de Russen te dwarsbomen.

Het gevaar van het bewapenen en steunen van 'gematigde' groeperingen in Syrië werd in 2012 al gezien door de Amerikaanse DiA

[quote]Another DIA report, written in August 2012 (the same time period the U.S. was monitoring weapons flows from Libya to Syria), said that the opposition in Syria was driven by al Qaeda and other extremist Muslim groups: “the Salafist, the Muslim Brotherhood, and AQI are the major forces driving the insurgency in Syria.” The growing sectarian direction of the war was predicted to have dire consequences for Iraq, which included the “grave danger” of the rise of ISIS:

The deterioration of the situation has dire consequences on the Iraqi situation and are as follows:

This creates the ideal atmosphere for AQI [al Qaeda Iraq] to return to its old pockets in Mosul and Ramadi, and will provide a renewed momentum under the presumption of unifying the jihad among Sunni Iraq and Syria, and the rest of the Sunnis in the Arab world against what it considers one enemy, the dissenters. ISIS could also declare an Islamic state through its union with other terrorist organizations in Iraq and Syria, which will create grave danger in regards to unifying Iraq and the protection of its territory.

Some of the “dire consequences” are blacked-out, but the DIA presciently warned one such consequence would be the “renewing facilitation of terrorist elements from all over the Arab world entering into Iraqi Arena.”[/quote]
http://www.judicialwatch.org/press-room/weekly-updates/the-truth-about-benghazi/

En dat is zo uitgekomen.

3
60 Proemevla

@59 .

Je bent me voor. Dit is idd het gevolg. Briljante zet van de Russen. Niet dat ik een fan van ze ben, maar de Russische aanpak van IS is beter. De VS blijft teveel bezig met die FSA als strohalm om hun invloedssfeer enigszins te behouden. De VS doet alles om Iran buiten Syrië te houden.
Verander van strategie zou ik zeggen tegen de VS. Steun de Koerden en help ze aan een eigen staat. Assad mag de rest van Syrië weer hebben. Russen blij, de VS een beetje invloed. En aan de Turken moeten ze schijt hebben. Daar moet je zeer weinig zaken mee willen doen zolang die gek Erdoğan er zit.

3
61 Rolmops

@35 "Een van Putin's doelen is om een 'grote' speler op het wereldtoneel te zijn"

Rusland is met haar Nucleaire arsenaal al decennia een grote speler op het wereldtoneel. Hoeft Poetin weinig voor te doen.

Beetje vreemd dat je dat niet inziet. Beetje vreemd ook dat Amerika daar blind voor schijnt te zijn.

3
62 MetBoerenVerstand

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@2 Ligt er aan, wie zijn post over gaat nemen. . . . ...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@5 Zo'n 10 jaar geleden hadden ze je voor gek uitgemaakt als je zou zeggen dat asielzoekers en gelukszoekers in cruiseschepen, vakantieparken e...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
CIDI: Joodse vrouw uit Amstelveen aan huis geïntimideerd

@22Vraag even aan Bennie Bob of ze de klep van de Kubus even dicht wil doen, het stinkt hier behoorlijk naar ruzie zoekers. ...

3 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Hendrianus
Twee ongewapende Palestijnse mannen doodgeschoten door Israëlische leger, tonen door Al Jazeera uitgezonden beelden

https://www.nieuwskoerier.nl/news/977167-israeli-soldiers-shoot-and-kill-two-unarmed-palestinians-in-gaza-video%3Fbekijk=c%26orderBy=newest...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Israeli soldiers shoot and kill two unarmed Palestinians in Gaza: Video

https://www.nieuwskoerier.nl/news/977167-israeli-soldiers-shoot-and-kill-two-unarmed-palestinians-in-gaza-video...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@1 Hè ja, wat een goed idee. Dan zijn alle problemen in één klap opgelost! Pfff ... 🙄...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Weetal
Israeli soldiers shoot and kill two unarmed Palestinians in Gaza: Video

Netjes dat ze begraven werden door de Isaeli....

10 minuten geleden geplaatst door Weetal

Hendrianus
Israeli soldiers shoot and kill two unarmed Palestinians in Gaza: Video

Israëlische soldaten schoten van dichtbij twee ongewapende Palestijnse mannen dood in Gaza. Hun lichamen werden door een bulldozer van het lege...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Marrie1
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@51Ik hoop het, en dat dit zonder aanzien van de partij of persoon gebeurt. ...

14 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@4 Goh wat jammer nou. Bijzonder dat je buurtjes zelf de hulp met beide handen hebben aangegrepen maar dat een ander blijkbaar niet gunnen.En...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
SeksimuviKim Kardashian TitsFugitive Swap Krissy Knight And Gaby OrtegaSweet FuckIndian Ladki Ki ChutIndia Ki ChutLilbunniexoxo NudeBf Video AdultJanet Mason Porn VideosMilf BushIncestflix.comHd Les PornPorn HubeLovingeliRachael Welsh NudeTgirls CumshotsJavxxx MeLegend PornAnal DistrutionSveta Bilyalova NudePlay With JennMother Helps Son PornShoety MacEmily XnxxVintage Full Sex MoviesForcefull XxxPeepornMomcomesfirst Good MorningMature Women PornhubAldatma PornoNude Curvy LatinaMilf With Curly HairSexy Nude Black Chicksصورسكس.عربىAdult Entertainment Expo 2008BanglaxxxxTamil Girls Boobs ShowTiffany PornGay Sex VidioXnxx InadnNaked On The BeechAlthena PalominoZart PrickelndUrfavbellabby Leaked.Priya Ko ChodaEscort 56CunnulingusAmateur Homemade AnalBig Bobs BhabhiFather XxPuerto RicanpornLenatheplug OnlyfansSkirt FuckSinnsageKashmiri Girl PornSri Divya NudeExotic XxxVirginxxxEbony Free Black PornJapanese OrgasmQ-u-i-n-n Water$Videode SexoanalDragon Ball Gay PornHindi Gandi FilmXxx Hd Porn VediosHide PornhubAmateur Ir PornDaughter Licks MomLady Gaga NudeTessa Fowler TitfuckZero Suit Samus PornhubHomemade CuckoldWifebuckwtSuzann Somers NudeKristen PriceHottie XxxLaura Angel PornstarPokemon Porn GifRedetubeHindi Women Sex VideoTsuma Ga Kirei Ni Natta WakeShow BuaAnazing World Of Gumball PornSex Wap NetSex Video Tamil AudioXwomanPorn MomsleepJapanese DbsmSandra BlustNude SnapshatPorn CstegoriesJapanese Porn HdPorn BerazilKristina Rose AnalXxx Hindi Video DesiMellontube.comHorny Mature Pornجوردی سکسیSex Video Sex Video TeluguBest Ebony PornstarsCeleberty Movie ArciveNaked Asian WomenMassivetittsBihari Bhabhi Xxx VideoGay Anal Sex VideosGaping Anal Cream PieBangbus MonicaPornor IndianoHijra Sex ComMilftabooXxx Movie BfJapanese Father Sex Son WifePorn Family StokesCum In PantsBdsm Porn SitesJapanese PornographicTürbanlıların PornosuRosario Dawson FeetIndian Sax XnxxAmature SexAishwarya Rai Sex VediosLesbian Squirt OrgyTeen Abuse PornItube GoTubesapariSapna Bhabhi Sex VideoNalgonas PornosChanging Room NudeTamil Village Porn VideosCuckold PovBlake Blossom FacialTop Japan PornstarsTubeprnstarPov Xxx VideoStocking And Panties PornChainsawman Power PornTitty TwistingHiden SexGemma SuicideGinhahaNepali Bhabhi SexSex Amateur GratuitFrienda Mom PornBrandilove BlackedPlaymate HuntrHot Sex Video YoutubeSexy Pussy PornXvideos BrazilDesi 54 ComPorn Forced Mom