Le Pen wil onmiddellijk grenscontroles invoeren (nos.nl)


De leider van het Front National, die een goede kans maakt om de eerste ronde van de verkiezingen te winnen, eist actie van president Hollande. ...

door Havermout in Buitenland  ·  246 Reacties

  • 25
  • 1171x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@200 voor jou is 'deporteren' geen vies woord, he?

9
201 Hoofd bijzaken

@201 soms openbaart het fascisme zich ongegeneerd...

8
202 TedjeR

@201 Zo vies is het woord ook niet.
"Een deportatie is een gedwongen verplaatsing van mensen."
https://nl.wikipedia.org/wiki/Deportatie

Van dezelfde site:
"Vrijwel alle landen kennen in het rechtssysteem voorzieningen om buitenlanders, ook die welke al langere tijd in het land woonachtig zijn, te deporteren wanneer deze bepaalde overtredingen begaan"

7
203 Dzzz

@203 in deze context is het wel een smerig woord....

11
204 TedjeR

@204 Vind jij. Ik deel je mening niet. Het wordt vies als ze bijvoorbeeld gedeporteerd worden naar vernietigingskampen. Maar de grens over zetten? Niets vies aan, laat staan smerig. Velen vinden de samenleving toch al niet geschikt voor zichzelf. Dan mag een ander best de keuze voor hen maken.

8
205 Dzzz

@205 dat jij niet snapt dat het in deze context neer komt op etnische zuivering is geheel jouw tekortkoming...

9
206 TedjeR

@206 Dat zal.

7
207 Dzzz

@206 Correct.

7
208 Yesterday

@207 nee, dat is...

5
209 TedjeR

@209 Ook goed.

6
210 Dzzz

Niet voor 't een of ander, maar @200 gebruikt het woord deporteren niet. Je kunt er gerust over discussiëren of het uitzetten wat hij voorstelt vergelijkbaar is met 'deporteren' (wat historisch gezien, ook volgens wiki, een negatieve connotatie heeft), maar om eerst uitzetten te vervangen door deporteren en dan te zeggen dat het in deze context neerkomt op etnische zuivering, dat vind ik wat kras.

Voorstellen alle moslims uit te zetten vind ik overigens nog veel krasser.

5
211 Smiling

@211 komt in die context nog steeds neer op etnische zuivering...

8
212 TedjeR

Die grenscontroles hadden nooit afgeschaft moeten worden ten eerste. Kijk wat een puinhoop het nu is. Iedere terroriste en crimineel kan zo het land binnen komen. Helaas interesseert dat niemand in de politiek, zij willen immers 1 groot Europa zonder landsgrenzen. Dat er aanslagen worden gepleegd in Europese landen nemen ze dan maar voor lief. Het gaat al lang niet meer om het belang en de veiligheid de bevolking, maar enkel om de maximale winsten van het grootkapitaal. En dat is eigenlijk altijd zo geweest, maar de gevolgen er van zijn nooit zo erg geworden als nu.

5
213 B55

@212 Phoe, je gaat wel heel gemakzuchtig met zware woorden om:
"Er is sprake van etnische zuiveringen wanneer er gewelddadige acties ondernomen worden om een etnische groep(ering) in een gebied in aantal te verminderen of tot nul te reduceren"
https://nl.wikipedia.org/wiki/Etnische_zuivering

Dit is meer taalmisbruik.

7
214 Dzzz

@211 Dat vind ik dus niet. Er staat moslims uitzetten. Niet een deel van. Lijkt mij helder.

6
215 Yesterday

@214 jij probeert er nogal lichtvaardig onderuit te komen.

5
216 TedjeR

@212 Dan komt 'uitzetten' neer op etnische (nou ja, religieuze) zuivering.

Deportatie associeer ik met veewagens en militairen en razzia's en dictators, en gezien de wiki-tekst sta ik daar niet alleen in. Het kan zijn dat @200 het uitzetten zo ook voor zich ziet, dat weet ik niet. Maar omdat ik het niet weet vind ik het niet fair hem dit in de schoenen te schuiven.

Het uitzetten alleen vind ik al onsympathiek genoeg.

5
217 Smiling

@216 Wat jij wilt. Jij misbruikt woorden en ik probeer ergens onderuit te komen. Prima.
Lekker slapen.

7
218 Dzzz

@217 de manier waarop doet niet veel af aan het kernpunt.

6
219 TedjeR

@216 Daar staat betreffende reageerder om bekend. Volgt altijd dezelfde strategie.

6
220 Yesterday

@220 is mij bekend question

5
221 TedjeR

@217 "Dan komt 'uitzetten' neer op etnische (nou ja, religieuze) zuivering. "

Verdiep je eens in de betekenis van etnische zuivering, je zit nu gewoon te raaskalken. Etnische zuivering is mensen van een bepaald ras vernietigen.

5
222 B55

@203 @205 Uitzetten=gedwongen verplaatsen=deporteren. De overtreding die zij begaan is dat zij een bepaalde godsdienst hebben. Dat is geen rechtsgrond waarop deportatie mogelijk is, in een rechtsstaat. Daar luchtig over doen en deporteren toejuichen geeft geen pas.

5
223 Hoofd bijzaken

@219 Daar verschillen wij dan over van mening. Ik vind dat je iemand moet aanspreken op wat hij schrijft (uitzetten) en niet op wat jij daar van maakt (deporteren met alle negatieve connotatie die daar nu eenmaal aanhangt).

En nogmaals: dat uitzetten alleen al vind ik een fout idee. In gesprek gaan met iemand die in dat soort oneliners denkt, dat vind ik dan weer zonde van mijn energie.

4
224 Smiling

@218 nogal onsmakelijk om mij te beschuldigen van het misbruik van woorden. Het uitzetten van moslims (in algemene termen betekent dat dus allemaal) komt neer op etnische zuivering.

Of jij nou de jouw welgevallige delen van een WIKI pagina aanhaalt of niet... Ik zou als ik jou was die HELE pagina eens goed lezen, dan weet je dat het "uitzetten van moslims" etnische zuivering is.

Die flauwe semantische spelletjes van jou zijn veel te doorzichtig voor mij en die hoef je dus niet meer te proberen.

7
225 TedjeR

@222 Heeft u toevallig de discussie gevolgd of springt u er gewoon bij deze reactie in? Overigens kan etnische zuivering ook betekenen dat je mensen met geweld uit jouw gebied wegjaagt. Ze hoeven niet per se dood.

2
226 Smiling

@223 ... klopt... en dus is er dan sprake van etnische zuivering.

6
227 TedjeR

@225 Ook voor jou: etnische zuivering is mensen van een bepaald ras uitroeien, vernietigen, doden. Het uitzetten van mensen valt daar dus niet toe. Leuk geprobeerd dat wel, maar smakeloos !

5
228 B55

@226 volgens de officiele definitie geldt iedere vorm van pressie. Er hoeft nieteens sprake te zijn van fysiek geweld.

5
229 TedjeR

@225 Wat begrijp je niet aan de letterlijke omschrijving van Etnische Zuivering? Zo moeilijk is dat begrip niet hoor. Ik speel geen semantische spelletjes. Ik heb een hekel aan mensen die anderen woorden en begrippen in de mond leggen. En kakelen over 'etnische zuivering' omdat jij een ideetje in je onderbuik voelt bij dat begrip maakt het begrip niet opeens wat jij er van vindt. Dan misbruik je taal om mensen in een hoek te drukken en dat is een zeer slechte eigenschap.

Maar helder hoe jij er in staat. Laten wij elkaar voortaan ook maar links liggen.

7
230 Dzzz

@226 "Heeft u toevallig de discussie gevolgd of springt u er gewoon bij deze reactie in?"
Doet dat er wat toe ? Ik reageer gewoon op jouw stelling die kant nog wal raakt.

4
231 B55

@228 nee, dat is etnische zuivering niet. War jij beschrijft is een vorm van volkeren moord (genocide) . Etnische zuivering is het onder dwang verwijderen van een bepaalde deelgroep uit een streek.

6
232 TedjeR

@231 Dat maakt zeker uit, omdat in mijn reactie het niet zozeer om de kwestie van de zuivering ging als wel om het begrip deportatie.

Maar, zoals ik al eerder zei, etnische zuivering hoeft niet te betekenen dat je mensen vernietigt. Verjagen is al voldoende. En uitzetten dus ook.

3
233 Smiling

@232 Klopt, ik was in de war met genocide. Mijn excuses.

0
234 B55

@234 Okay, begrijpelijke verwarring. Inderdaad, als dat een synoniem was van etnisch zuivering zou uw verontwaardiging terecht zijn.

2
235 Smiling

@235 Ja sorry, etnische zuivering is mensen van een bepaalde ras met geweld uitzetten uit een bepaald gebied of land.

0
236 B55

* Verwijderd door de redactie *

237 Winnetou

Ah de fascistische aap komt steeds iets verder uit de mouw. Etnisch zuiveren zijn we inmiddels aanbeland. Bijzonder ik ga een boekje lezen ik pas voor dit onderwerp.

10
238 Spandalf

@237 Naast extreemrechts ook nog gestoord.

5
239 Yesterday

@230 Alles wat een ver van mij bed show is kan je andere bewoording geven tot het jezelf overkomt en je familieleden door de lucht ziet vliegen met een aanslag, dan krijgen woorden ineens een hele andere klank.

1
240 Rattocasi

** gebruiker verwijderd **

@240
En zo komt het dat mensen als H&I was wakkerschrikken als ze in Somalië, Eritrea, Soedan, Irak, Iran, Jemen, Syrië etc zijn geweest.
Maar ja, dat doen ze niet ('ze kijken wel uit!') en dus zal het leed van derden ze aan de derrière corroderen. Sterker, ze sturen mensen die uit die regio komen terug naar 'ver-van-H&I's-bed' met alle gevolgen van dien.

241 verdwijderd21

Ik hoop toch van harte dat le pen wint zondag ,hadden we maar zó iemand in Nederland toppie

4
242 knorkokkie

In Frankrijk kent men wel nog zoiets als vaderlandsliefde , in Nederland allang afgeschaft zet maar open die grenzen welkom in de islamitische staat der Nederlanden

3
243 knorkokkie

@3

Grenzen sluiten heeft geen zin als onze veiligheidsdiensten pas na de knal bekend maken dat daders al jaren op hun lijst staan. Preventief oppakken helpt wel. Fan voorkom je namelijk aanslagen. Het enige dat ik overal lees, is dat links de schuld krijgt, en vervolgens doet rechts ook geen ruk. Ja, geweld prediken. Gewoon verdachten oppakken en tien jaar vastzetten op water en brood, en verder geen rechten. In de tussentijd alles afpakken. Eens kijken wat er gebeuren gaat.

1
244 Robbedoes

@241 Voor het echte probleem wordt weg gekeken, wapenhandel, arme mensen die uitgebuit worden voor zeer weinig geld te laten werken, er wordt allemaal geld ingepompt echter dit komt niet terecht bij de mensen waar het voor bedoelt is, dat is ook weg kijken en ver van mijn bed show.

Hoe komen ze aan al die wapens?

1
245 Rattocasi

Wat een onnozele hier af en toe....

Dus als er 3 maal is ingebroken in je huis ga je die niet beveiligen want "ze komen toch wel binnen"
Al die bloemetjesjurken en sandalen denken dus niet dat grenscontroles een preventieve werking hebben?
Deze zelfde peoples zijn als de dood hun huissleutel af te geven als de schilder het huis moet verven.
Om moe van te worden.
Waarom doe je je voordeur dicht en op slot???

4
246 kaassnitsel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@66 Of ze weten wel beter maar vinden het leuk om iemand te zieken, naar ik heb begrepen waren mensen van Oost Aziatische niet tot de zwaarste g...

2 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Immanuel
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@66 "Wat een domme lui lopen er toch rond op deze aardkloot."En wat vinden diezelfde stompzinnigezwatelaars zichzelf toch slim 🤣...

6 minuten geleden geplaatst door Immanuel

LoydMorris
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@65 Een paar Rus spreken nu eenmaal Russisch en een Marokkaanse jongeren spreken onderling Marokkaans. . . . Hoewel, men kan ook onderling Oek...

6 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

rebo
Ezel spuwt gasvlam uit zijn buik door behandeling dierenarts

@1 Ja bij koeien komt het ook voor en dan noemen ze het trommelzucht. Omdat die dan zo opgezet is dat je dan de normaal gesproken uitstekende bo...

6 minuten geleden geplaatst door rebo

Immanuel
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@63"Wat rot,"Ach... na de eerste schok kon ze er eigenlijk wel om lachen, hoe stompzinnig die Hollanders, waar ze in Indonesië nog naar o...

7 minuten geleden geplaatst door Immanuel

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@69 Wordt in de meeste definities tot Centraal Azië gerekend....

9 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Nicks R. Van
Beelden: dit is de nieuwe man van Sylvie Meis

Of er bij Sylvie ook narigheid van komt denk ik niet. ...

10 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Immanuel
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@62"oost-Aziaten" Horen de Afghanen daar ook niet bij?...

11 minuten geleden geplaatst door Immanuel

NK. App
Desi Bhabhi Xxx HdSexx SisMirandalambert NudeWomen's Nude ButtsRiley Ried BbcLatina PotnSaand In EnglishFabiola RomeroXxx Video Two Girl One BoyVents Ta CulotteVideo Amateur ErotiquesXxxvodieForced Femenization PornMylf HdBig Women In The NudeAllison Brie HotJessica BartonLeah Jaye PornBrother Sister Seduction PornHoror Movie PornMuscular Men HairyIndian PenishPorn PositionPornfedelitySarah Taylor The Photoshoot IncidentWomanassKanae KawaharaJugg PornAloha SexeDebbie Harry NudeCallie CalypsoJexmoviesAlexandra Daddario Hot PicsXnxx Telugu Story69 Sex PoseFisttimesexNew Cartoon VideoSexy Blue Video HindiIndian Erotic VideosHinde Sax MovieBengali Kolkata Sex VideoXxx Aunty RomanceHottest ThreesomeUpstanding Citizen PositionXxx PictyresFab Swingers.Tube Porn StrsMasajes Con Finales FelicesHentai BukkakeTamil Sex Chat RoomInterview X VideoJapanese Friends Wife Sex MovieLiane Cartman PornElsa And Anna NakedPooru NakkalAmanda Cerney NudeMonica Huldt NudeAlia Bhatt Pussy360 Vr Porn VideosPorn Forced LesbianDeyvn DevineLicked HerManga OriginrFilme De PornografiasRed XvideoSxe TamilTamil Hd InIndian Girlfriend Boyfriend Sex VideoXxxx Videos IndenMia Kalifa BbcReality Show PornBrother Cumming Inside SisterVivastretIndian Sexy IndianSudden PornAustralian Porn FilmNaked Cote De PabloNude Women's BoobsLicking Moms PussyThe Dancing Bear PartyLinsey Pelas NudeHomemade FuckingFree PornpicturesTherealcateyesDaniel Craig NudeSelena Gomez Hot NudeTenticle DildoForcedporn VideoMangaporno GayBrazzer VideosCxnxxxTelugu Xvedios ComMallu Anty Sexy VideoLazarbeam GirlfriendLatin SexJenny Scormaglia NudeVintage Rape PornRemaxhdFree Lesbian Mature PornDee Williams PornSydneyharwinPornode ColombianasRule 34 Genshin ImpactAlexandra Daddario Sex VideoSex Of AnimeBlack Gay AnalXxx Porn MexicanoFriend's Mom AnalBlack Girls Having SexOk XxxAssshakePorn SuckerPrivate SoceityCode Vein HentaiCuck BbcAnime Cartoon XxxBlacktgirlhardcoreFree Grany PornGloryholeswallow.comNaked HugSex With SubtitlesMila SzulSexy Asian Nude WomenChodne Ki PhotoXxx Videos Desi ComEorthotsThick AnalJada Pinkett NudeHot Big Boob PressZooey Deschamel NudeStar Wars AhsokapornSani SexyFake Female AgentSuper Smash Bros PornDevika XnxxFree Indian Live SexBacchon SexTrukaitDesperate Amateurs PornSph CuckoldFenoxoblogSexe AvenBrazzeraPornos EuaAlexandra Daddario HotTabby Ridiman NudePorn IndoneaiaExercise Xxx VideosPornographic VideosTaylor Porn